Modelism - RHC Forum: Recuperare TVA in Canada - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Recuperare TVA in Canada Cum se recupereaza TVA-ul ?

#1 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 07-June 05

Postat 30 August 2007 - 08:44 PM

Intrebarea este cum se recupereaza TVA-ul la intoarcerea in tara din Canada?
Oamenii de acolo se pare ca au ceva proceduri mai speciale decat in alta parte a lumii.
Pe site-urile lor se pare ca pretul produselor nu cuprinde si TVA-ul, cum este spre exemplu in USA.
Se pare ca in aeroport, atunci cand se iese din tara, se recupereaza TVA-ul.
Un amic mi-a zis ca TVA-ul ar fi trimis prin posta ulterior in urma unor formalitati, lucru care nu cred ca este adevarat.
Ideea era cum, unde si cat de complicate sunt procedurile de recuperare ale TVA-ului?
Cozi mari? Formulare multe de completat? Sau este foarte simplu si acest TVA se recupereaza la un ghiseu daca prezinti factura cu care ai cumparat ceva din Canada?
Rugamintea era sa spuneti ceva daca stiti acest lucru concret, daca v-ati confruntat cu aceasta chestiune, nu asa din auzite.

Albastru
0

#2 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 30 August 2007 - 09:23 PM

pai in primul rand orice cumperi trebuie sa iei bon. Pe el este specificat TVA-ul de fapt sunt doua taxe PST si GST respectiv taxa provinciei si taxa guvernului, 8 si 8 %, deci in total 16%. Toate preturile afisate sunt fara aceste taxe asa ca tu trebuie sa calculezi de fiecare data. Treaba nasoala e ca majoritatea sunt pe hartie termica si se sterg. Tu trebuie sa le aduni ordonat si sa completezi un formular la aeroport cand pleci.Nu e usor pentru ca sunt zgarciti la filmul asta si te incurca.Ar trebui sa fi cu un canadian care stie sa citeasca toate clauzele din formular altfel iei tzeapa. Eu am renuntat cand am vazut cate formalitati sunt si mai ales ca intrii in reecord, te inregistreaza, si cand mai ceri viza s-ar putea sa ai probleme. Daca aia iti dau 16% inapoi fi sigur ca ai sa platesti 19% la intrarea in Romanica plus taxe vamale. Poate imi spui si ce vrei sa aduci si cam la ce valoare , poate nu merita....
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#3 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 30 August 2007 - 10:27 PM

Pai nu pot sa-ti spun ce aduc, dar pot sa-ti spun care este valoarea produsului pe site, este de vreo 690 CAD.
Amicul meu care este acolo, mi-a zis ca in total treaba face cam 830 CAD, moment in care mi-a cazut fata.
Cica TVA-ul este de 14%, ca poate fi recuperat ulterior si ca mi-l trimite prin posta dupa ceva vreme.
Cred ca pana la urma n-o sa mai vad niciun TVA.
Cei care au site-ul, au si un magazin in Toronto, iar amicul meu se duce fix la magazinul lor.Vanzatorul de acolo, cica vrea si el cam 5% din valoarea produsului, ca cica are si el un procent din valoarea acelui produs pentru ca il vinde.
Din nou mi-a cazut fata.
In concluzie, pretul sare de la 690CAD la 830CAD.
Mi se pare cam aberanta chestia. Un USA treaba este mai ieftina si mult mai simpla fara probleme d-astea cu TVA-uri si alte comisioane aiurea.
Cred ca o sa-mi fac socoteala bine si daca imi convine, o sa cumpar asa cu 830CAD , luandu-mi adio de la TVA.
In USA este mult mai simplu, niste prieteni imi cumparau nebuniile, iar apoi mi le aduceau aici. Mereu aveam reduceri si tot felul de alte chestii frumoase, carti, cataloage si nu numai.
La avion, in aeroport nu prea au fost probleme.
O singura data au gasit in bagajul unuia dintre prieteni doua bucati accu LiPo d-aia mici de 1300mA/h si desigur ca le-au confiscat, ca era intezis si multe alte abureli.Ele au fost ulterior recuperate de la paza si trimise inapoi de unde au fost cumparate, deci nu prea a fost cine stie ce.
In bagajul celuilalt amic erau accu d-aia mai mari de 3200mA/h si o multime de multe alte nebunii, toate au ajuns bine si n-a zis nimeni nimic in USA, dar nici aici la noi in Ro n-au fost niciodata probleme.
Americanii erau disperati dupa lichide, tuburi de pasta de dinti si alte chestiuni d-astea care ar fi putut ascunde alte substante periculoase sau probabil explozibile.Se vede treaba ca USA sta mai bine la vanzari decat Canada.
Acum, altcineva este in Canada din pacate si probabil ca o sa cumpere de acolo pentru ca incep sa-mi pierd rabdarea pana poate aparea piesa din USA.
Deci pana la urma este OK ce mi-a zis amicul meu din Canada?

Albastru
0

#4 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 30 August 2007 - 11:47 PM

in canada cu carnetul de marinar si permisul de conducere(sa dovedesti ca esti cetatean strain),mergeam la birouri de recuperat taxe.
comisionul nu sare de 2-4% din taxe.
nu stai la coada,nu completezi formulare.

dai actele si iti dau banul pe loc.
pe cuvintul meu ca nu am crezut la inceput.
in 3 sezoane,in vancouver,am scos peste 1000CAN din taxe.
si totusi se invirte !
0

#5 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 August 2007 - 08:34 AM

Citeaza

in canada cu carnetul de marinar si permisul de conducere(sa dovedesti ca esti cetatean strain),mergeam la birouri de recuperat taxe.

Acest birou de recuperat taxe se afla in aeroport sau in oras?
Faci operatiunea asta in aeroport inainte sa parasesti Canada?
0

#6 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 31 August 2007 - 11:47 AM

albastru, la 31 Aug 2007, 08:34, a spus:

Citeaza

Acest birou de recuperat taxe se afla in aeroport sau in oras?
Faci operatiunea asta in aeroport inainte sa parasesti Canada?

in oras,de obicei apelam la un birou din PACIFIC CENTER,in VANCOUVER.orice mare centru comercial are 2-3 asemenea birouri.
operatiunea o faceam de fiecare data cind ieseam la cumparaturi,adica la fiecare 2 saptamini,din mai in septembrie,cit dura sezonul in Alaska.
si totusi se invirte !
0

#7 Useril este offline   albastru 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 31 August 2007 - 03:11 PM

Foarte frumos. Acum am inteles cum sta treaba cu acest TVA.
Asa cum am si crezut, se pare ca nu este deloc complicat.

Albastru
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu