Modelism - RHC Forum: probleme mari!! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

probleme mari!!

#1 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 06-August 07

Postat 21 August 2007 - 12:46 PM

salut,am o barcuta cu doua motoare de productie china evident,problema este ca are un servo 3003 cred care angreneaza un comutator la un capat si la celalalt are un lant care activeaza sistemul de basculare al cuvei,pb este ca basculeaza cuva fara a primi vreo comanda,defapt fluctueaza servo,din ce cauza?
m-am uitat si servo e alimentat de la motoare,am incercat sa-l reglez din radiocomanda dar degeaba,ce pot sa-i fac? sa fie din cauza frecventei?

Aceasta postare a fost editata de carp: 21 August 2007 - 01:02 PM

0

#2 Useril este offline   iony 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2347
  • Inregistrat: 06-April 07

Postat 21 August 2007 - 06:37 PM

:( eu cred ca problema s-ar putea rezolva cu ferita sau trebuie sai pui motorului filtre de deparazitare daca nu receptorul nu este prea bun si da fluctuatii de frecvente intre canale aceasta este parerea mea
:(
0

#3 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 August 2007 - 06:30 PM

salutare se pare ca am rezolvat pb cu niste cilindri de ferita luati de la o sursa de calculator si am pus doua fire si anume unul de la alimentarea receptorului si unul de la un servo si un cilindru mai mic pe alt servo,toate le-am pus aproape de rec,pare sa nu mai aibe pb,mai ramane so o testez pe apa,totusi trebuia putin explicat ce e cu ferita,da m-am descurcat pana la urma ,am inteles ca ar fii o varianta si imbracarea firelor cu folie de aluminiu, totusi am o alta pb si anume:
motoarele nu trag as vrea sa le schimb ce imi recomandati,ea are vreo 4 kg cu tot cu nada si e pe 6 v 9amperi
mersi pt sfaturiiii.
0

#4 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 26 August 2007 - 07:14 PM

salut
pune si tu ceva poze ca sa vedem ce si cum.
sau da detalii mai multe.
regulator???
reductor sau nu???
0

#5 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 August 2007 - 05:06 PM

reductor are e o cutie pt ambele motoare o sa fac poze mai tarziu cand ajung acasa sau maine,regulator nu cred ca are
0

#6 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 August 2007 - 08:21 AM

pozele:
deci are un reductor pt ambele motoare care au 4 cm lungime.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1188368492.jpg

0

#7 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip

Postat 29 August 2007 - 08:22 AM

si alta

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1188368579.jpg

0

#8 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2007 - 05:20 PM

daca au ceva gen 4 cm sunt seria 400.
incearca seria 600, dar daca zici ca e nava de plantat nu stiu de ce iti trebuie viteza.
0

#9 Useril este offline   Silfax 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1450
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 29 August 2007 - 05:42 PM

ToX, la 29 Aug 2007, 17:20, a spus:

daca au ceva gen 4 cm sunt seria 400.
incearca seria 600, dar daca zici ca e nava de plantat nu stiu de ce iti trebuie viteza.

Alea sunt seria 400 cum sunt eu popa, dar in fine poate ma insel, ce nu vad eu pe ele sunt filtrele de condensatori, sau si pe acestea s-ar putea sa le aibe la interior daca sunt de firma... :D
...audaces fortuna iuvat...
0

#10 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2007 - 10:29 PM

-silfax, daca te uiti atent la prima poza la motorul care e sus in partea stanga se vad doua filtre(eu unu asa am vazut , poate ma insel).
-carp, pozi incerca si cu 2 motoare 480 ca sa nu mai faci modificari la reductor(asta in cazul in care nu se pot adapta seria 600).
asta e parerea mea, dar stai sa vedem cate pareri mai apar, dar de preferat ar fi sa fie legate de subiectul tau nu chestii de genu greseli gramaticale la postul cutarescu sau il contrazic pe "x" ca a zis asa, de fapt se face cum zice "y".:))
0

#11 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1275
  • Inregistrat: 20-April 07

Postat 29 August 2007 - 10:41 PM

fii antena iti dau alta idee: renunta la reductoare ca si asa au frecare suplimentara si incearca sa adaptezi 2 motoare seria 600 (incearca venti sunt mai bune) pe direct, cuple gasesti la s_I_E_R_R_A sunt unele de cauciuc foarte bune, si te joci din elice pana ajungi la consumul optim. Desigur astea toate sunt valabile daca folosesti un variator nu-ti recomand sa le folosesti fara variator ca se strica repede. :)
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#12 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 29 August 2007 - 10:44 PM

Iar legat de viteza sa stii ca 2 motoare de 600 de misca foarte repede da iti dauneaza la consum. O solutie ar fi ori sa pui acumulatori mari sau eventual sa ai pe balta mai multi. Si un sfat util: nu-i da full gas ca tin mai mult acumulatorii
Valoarea unui modelist adevarat nu se masoara in numarul de posturi ci in realizarile sale...
0

#13 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 August 2007 - 06:18 AM

acumulatori sant de plumb sant in paralel(doi de 4,5 amperii) deci 9 amperii 6 volti,problema este ca numai acumulatori au vreo 1,800 kg si cu barcuta cu porumb ajung pe la 3,5 kg chiar 4.

Aceasta postare a fost editata de carp: 30 August 2007 - 06:43 AM

0

#14 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2007 - 09:20 AM

asta e pentru pescuit sunt buni si aia de plumb , avantajul e ca sunt mai ieftini si poti sa mergi cu sacosa de acumulatori la balta. Daca e bine asezat corpul si suporta ceva greutate acumulatorul de pb iti va oferi mai multa stabilitate luand in cansiderare faptul ca cuvele vor fi pe punte, deci cu alte cuvinte va fi mai grea da mai stabila la valuri. (scuze de cacofonie). Eu daca as fi vrut sa-mi fac o barca de pescuit as fi inceput de la zero, mergeam tot pe plumb da imi faceam un corp mai mare (nu e foarte greu, iar lemn gasesti destul la laditele de rosii turcesti, asta daca chiar vrei sa iasa ieftin). Io zic inainte sa bagi bani aiurea in chinezarie mai bine pleaca de la zero si gandeste-te la un corp care sa fie mare si implicit sa duca mai multa greutate (acumulatori de plumb) o sa fie si mai stabila si o sa meaga si mai mult. In plus la peste nu te intereseaza viteza ci sa duca greutatea x la locul Y si sa tina cat mai mult acumulatorii. Asa ca sfatul meu e sa incerci un corp mai mare (pe care poti sa-l faci singur) sau il poti gasi de cumparat cu putin noroc gata facut din fibra de sticla.
0

#15 Useril este offline   carp 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 August 2007 - 03:37 PM

deci eu am dat niste bani pe chinezaria asta plus acumulaturi de rezerva,mufe nervii,vreau sa o fac sa mearga calumea,am rezolvat pb cu cuva(mai am una da alta data dupa proba)zici ca de ce iti trebuie viteza,pai iti trebuie pana plantez eu patru lansete dureaza o ora,asa daca merge bine si are viteza in 10 min am terminat totul,ca sa nu mai vb de alte pb care le are da toate la timpul lor,momentan moatoarele sant prioritate,apropo daca are cineva 480 sau 600 doua in stare buna si vrea ceva banuti pe ele sa ma contacteze pe privat de preferinta din buc,multumesc.
0

#16 Useril este offline   bogdan_minitehnicus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 August 2007 - 04:46 PM

deci io ti-am zis parerea mea daca te ajuta cu ceva bine daca nu iarasi bine
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu