Modelism - RHC Forum: 3 motoare/treapta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

3 motoare/treapta incercare cu 3 motoare pe treapta

#1 Useril este offline   costobocu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 03 November 2003 - 04:43 PM

stie cineva din teorie sau din practica cum se pot pune 3 motoare pe aceeasi treapta..aprinderea am inteles ca e cel mai naspa e cu aprinderea simultana a celor trei..as putea sa tin racheta captiva pana se aprind cele trei motoare..(manual in cel mai rau caz)..sau altfel...?
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 03 November 2003 - 04:59 PM

Daca e construit bine modelul, nu cred ca aprinderea la interval de câteva zecimi de secunda va conta foarte mult. Poti folosi un amestec de pulbere de initiere care sa duca la aprinderea aproape simultana a motoarelor. Nu cred ca vei reusi perfect, dar nu moare nimeni din asta. Daca poti realiza un dispozitiv mecanic care sa tina modelul pe rampa inca 0,5 secunde, poti incerca. Nu-s motoarele mele. Presupun ca la "manual..." te-ai gândit totusi la un dispozitiv electro-mecanic actionat manual de la distanta. SPER! In nici un caz nu risca. Mai bine aprinse decalat decât sa risti altfel.
Cred totusi ca o rezistenta serioasa si un circuit electric realizat bine va aprinde aproape simultan motoarele. Nu cred ca merita complicatia cu tinutul modelului. Pierzi mult din energia motoarelor.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 03 November 2003 - 05:35 PM

Este aproape imposibil sa ti modelul.
Ai vazut ce forta imensa se dezvolta acolo?
Crezi ca ai o asemenea precizie sa ti modelul o jumatate de secunda?
Daca nu si ce se intimpla?
Daca opui rezistenta se rupe modelul si o ia motorul spre tine.
Daca ti se blocheaza sistemul care da drumul rachetei?
Nu cred ca stai la 200m de model sa nu te loveasca motorul (asta daca ai noroc sa te nimereasca dar sti cum e cu ceasul rau).
Daca nu se aprind simultan risti sa zboare intr-o parte.
Sti ce zic eu sa faci?
Sa construiesti un lansator cu o tija mai lunga care sa tina modelul pe directie pina se aprind toate motoarele.
Asta inseamna fractiuni de secunda.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: lansator.jpg

0

#4 Guest_Poly_*

• Grup: Guests

Postat 04 November 2003 - 08:36 AM

Atentie!!!
Durata de ardere a unui motor este in multe cazuri de sub 0,5 secunde. De exemplu un A8-3 arde doar 0,3secunde. Deci in nici intr-un caz nu merge cu tinerea pe rampa 0,5 secunde.
Singura solutie este aprinderea electrica in paralel a celor trei motoare cu niste ignitere identice. In plus lungimea firelor care duc la ele trebuie sa fie la fel. Deci totul sa fie simetric pentru a permite o aprindere simultana. Vezi poza:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 39.jpg

0

#5 Useril este offline   costobocu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 11 November 2003 - 05:56 PM

Mersi mult ! Ideea cu rampa mai lunga imi place..io ma gandisem la un mecanism care s-o tina...dar vad ca nu merge..am mai intrebat pe cineva si mi-a spus ca motoarele sunt destul de sensibile..trebuie pusa nu stiu ce duza (parca) ...oricum parea complicat...
0

#6 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 12 November 2003 - 02:22 PM

Eu zic ca al o racheta mica nu se merita sa faci un sistem asa complicat.
La cat arde un motor dinasta poate nici nu pleaca racheta de pe lansator.
Racheta trebuie mentinuta pe directie pina cand se aprind motoarele si intre aprinderi este diferenta de catrva sutimi de secunda (asta daca este construita bine :D )
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu