Postat 15 August 2007 - 12:28 PM
In sfarsit, scrie cineva....
Odata ce ai facut doua iteratii (cazul meu - la prima doua modele, din care unul folosit la concurs si panta si a doua iteratie cu alt model folosit numai la concurs), fara accidente, lucrurile se prezinta mai clar. E adevarat ca mare branza nu am facut (la concurs), da' nu-mi pare rau. Am dat 100 ron pe inca trei motoare, dar de 30Ns si nu 40, asa cum am avut pana acuma si pentru urmatorul concurs, fac alt model, ca mai am de progresat constructiv.
Cu ce am ramas? Cu un planorache de vreo 200g (ala vechi are 300g), bun de panta sau de sandow sau de remorcat ca si F3J. Sper sa ajung in toamna in weekenduri la munte, sa-l exploatez cat se poate.
Din pacate, baietii care s-au vazut in filme si poze nu prea frecventeaza forumul. Doar Andrei, juniorul de la Suceava s-a mai uitat pe aici, din cate am inteles.
Toata treaba cu concursul a fost o goana nebuna. Am lucrat cam o saptamana si jumate la model, pe neveu, la servici. In noaptea de dinaintea plecarii, de la 24:00 la 3:30 am infoliat aripa. Am pierdut primul tren si doua ore cat l-am asteptat pe al doilea, in Gara de Nord, am facut comenzile la flaperoane. Am ajuns cu chiu cu vai la Saliste, direct pe platou, cu o trusa de scule de 15Kg si modelul la punga..... Ne-a prins o ploaie sanatoasa pe camp, care ne-a cam udat pana la piele - am stat in camera in chiloti pana pe seara, cand mi s-au uscat pantalonii - fara schimburi! Durere de cap la greu. Nu aveam inca sistemul de prindere al aripii. Dimineata, am lipit aripa cu scoci de fuselaj si cu asta-basta. Am incercat modelul pe camp, a mers bine, desi e foarte sensibil la eleroane. A venit concursul, colegul a avut accidentul si dupa nu a trebuit sa-l mai ajut. De asta am reusit sa fac poze si filme, altfel, nici o sansa. Imediat dupa concurs, ploaie iar. Fugit la camere si dupa 45 minute, plecat catre Sibiu.
Am plecat fara sa ma fi urcat cu modelul pe vreun deal, sa vad ce si cum.
Nashpa.....
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!