As dori sa stiti. Navo de viteza
Postat 08 August 2007 - 07:23 PM
- daca va functiona?
- cu toate ca motoatele sunt identice voi scapa de diferentele de turatie? POWER PLUS 755/40
- sa folosesc elicii asimetrice?
Ori ce sfat sau idee mi-ar fi de un real ajutor.
Multumesc anticipat celor care ma vor ajuta si nu numai
Pot....pentru ca eu cred ca pot!
Postat 08 August 2007 - 07:37 PM
Postat 08 August 2007 - 07:40 PM
Postat 08 August 2007 - 10:41 PM
dar nu-mi dau seama cum poate sa coste prostia aia 1300 lei???
( e prostie pt ca e chinezarie clara, dati click la film sa va distrati :D
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 09 August 2007 - 10:34 AM
Pina o asamblezi fuge si mama pestelui :D si mi s-a parut si destul de subreda constructia.
Apa ar trebui sa fie curata de piscina ca daca iti intra vreo balarie pe la toate tevile sau motorasele alea ai pus-o :D
@fulgerica nu fii rau; chestia aia are un aer tare SF :D
Aceasta postare a fost editata de Shumica: 09 August 2007 - 10:37 AM
Postat 09 August 2007 - 05:56 PM
Postat 09 August 2007 - 08:21 PM
deejaydanyaero, la 9 Aug 2007, 17:56, a spus:
Dane ...... nu vb prostii
Postat 10 August 2007 - 09:00 AM
carp, la 9 Aug 2007, 20:11, a spus:
iti trebuie 2 motoare ca sa o manevrezi.
solutia cea mai ieftina si simpla sa o manevrezi este folosirea a 2 motoare ... vezi barcutele chinezesti ieftine.
pentru un singur motor iti trebuie carma si implicit un servo; vrei sa alimentezi covata la cit mai multi volti iti trebuie si regulator asa ca pretul creste simtitor.
Eu unul nu as da 1300 pe chinazaria aia din film... ce are pe ea ? 2 prezervative 2 motoare din seria 300 sau 400 si un tub de pvc de canalizare :rolleyes: a era sa uit un voltmetru analogic si o caramida de acu'.
Daca iti umfii putin muschii faci o barca de nadit si din scartaietoare :wub:
Postat 10 August 2007 - 04:00 PM
Postat 10 August 2007 - 04:54 PM
bogdan_minitehnicus, la 8 Aug 2007, 19:37, a spus:
parerea mea e ca cel mai bine ar fi sa iei sfatul lui bogdan sunt o gramada care fac coci din fibra pt barcute de momit si la preturi destul de rezonabile (zic eu) cel putin daca folosesti una de aia nu e asa mare riscul sa lucrezi aiurea
in ceea ce priveste configuratia transmisiei si alte detalii si sfaturi te putem ajuta
Numa bine !
Postat 10 August 2007 - 05:42 PM
NU FACEAM MISTO ........... http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/mad.gif :rolleyes:
2 prezervative 2 motoare din seria 300 sau 400 si un tub de pvc de canalizare ??????????INTERESANT DECI NU SUNT SINGURUL CU PVC.......
iar la elicii SIMETRICE sau ASIMETRICE nu vad ce efect mai bun de propulsie l-ar avea pe aceeasi axa.????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 10 August 2007 - 06:51 PM
Am ales acest model pentru ca are o stabilitate foarte buna pe vant puternic si pe valuri mari
OK am inteles nu functioneaza cu 2 motoare pa aceeasi axa dar credeti ca 1 motor POWER PLUS 755/40 ar face fata sau sa pun 2 motoare pe lateral, iata si o schita...
Imagini atasate
Postat 10 August 2007 - 08:17 PM
si eu lucrez la o barca de nadire pt cineva si principala cerinta este viteza. sa plantezi - asa secheama "operatiunea monstrul", la o distanta mare de 2-300 de metri ia ceva timp. un model care se misca incet nici nu va avea o directie dreapta si din cauza asta firul de pescuit va avea "burta" si nu va fi intins. la distanta mare nici nu-ti mai dai seama daca modelul vine spre tine, sa deplaseaza sau s-a defectat :)
am vazut si am folosit o gramada de modele comerciale, unele extrem de scumpe cu sonar si orientare comandata prin GPS. nici nu ma gandeam ce inseamna viteza la barcutele pt pescuit pina cand am fost acum o luna la un concurs de pescuit unde era permisa nadirea cu navo. toate barcutele au cam eshuat si majoritatea si-au inchiriat barci cu rame :D cu exceptia a doi concurenti care au avut un fel e fsr-uri adaptate cu cupa de nadire.
"Drona este pt modelism exact ce este maneaua in muzica" - Epicur
Postat 11 August 2007 - 08:28 AM
Mai postez odata ce am scris mai sus poate nu ai citit cum trebuie ca ma refeream la filmu' ala cu chinezu' care ne arata cum sa umflam cu pompa flotoarele laterale.
Home made poti sa iti faci barca de nadit din ce vrei tu; daca este eficienta pot sa folosesti si capace de WC -_-
"Eu unul nu as da 1300 pe chinazaria aia din film... ce are pe ea ? 2 prezervative 2 motoare din seria 300 sau 400 si un tub de pvc de canalizare"
Postat 11 August 2007 - 07:19 PM
Postat 11 August 2007 - 11:06 PM
in tehnica se vb in milimetri si cred ca 5 mm nu sunt
Postat 12 August 2007 - 03:33 PM
nu mi se pare sa aiba viteza.....http://navomodele.cyber-ro.ro/?p=p_20&sName=Viper nu fac reclama. mi nu-mi plac barcile de pescuit (ce farmec ar mai avea pescuitul ?????)dar sunt interesante......