Modelism - RHC Forum: Fitil - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Fitil si bp, si alte intrebari

#1 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 22-December 06

Postat 08 September 2007 - 10:30 PM

meam fkt si eu un fitil homemade ....vas intreba daca arde bine....dupa parerea mea arde greu dar arde destul de bine...
http://youtube.com/watch?v=Jvn8XFuC6Mw
0

#2 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 09 September 2007 - 09:10 AM

meam? fkt? ce limba vorbesti? congoleza?
revenind la oile noastre cu ce e facut? arde cam ciudat
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#3 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 September 2007 - 11:05 AM

promit ca numai folosesc prescurtari :D)......deci am pus azotat in apa.......am mestecat...pana sa dus azotat-ul......dupa aia am inmuiat servetele de sufli nas-ul.....si leam pus pe alta hartie la uscat....dupa leam rasucit.....si leam dat foc.....
0

#4 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 09 September 2007 - 06:05 PM

1. pai ce cauti cu fitilul langa o sursa de apa? azotatul e f. higroscopic si absoarbe umezeala chiar si din aer.

2. degeaba pui doar azotat. Ce sa oxideze azotatul ala? Trebuie sa pui si un carburant. (ex: carbune)
0

#5 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 09 September 2007 - 08:10 PM

Mr. F, la 9 Sep 2007, 18:05, a spus:

2. degeaba pui doar azotat. Ce sa oxideze azotatul ala? Trebuie sa pui si un carburant. (ex: carbune)

eh aici gresesti...
celuloza ce crezi ca e? carburant... e mai rudimentara metoda mar merge.
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#6 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 September 2007 - 10:09 PM

cum as putea sa fac sa arda mai rpd?in afara de metoda cu pulbere neagra ca nu am de unde sa iau sulf....orice cu kno3....si carbune medicinal...dar sa arda mai rpd....si sa fie foarte solid .....sa nu se indoaie decat foarte greu.....

Aceasta postare a fost editata de nos: 09 September 2007 - 10:32 PM

0

#7 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 10 September 2007 - 12:49 AM

Pentru sulf mergi in Bucur-Obor si gasesti batoane de sulf (se mai numesc "fitile"). Ca sa nu ai emotii ceri direct sulf. Pretul e mic si dupa ce separi sulful de pe acele cartoane iti faci fitile de n-ai ce face cu ele. Separarea o poti face mecanic.
Nu e nici scump si nici greu de gasit.
Si poti reveni la faza cu BP-ul.
Dar poti sari peste asta si treci pe electrica sau sari si peste asta si revii la problema dupa ce ai ce aprinde.
Sau faci cum poti...
Bafta!

Nu am folosit niciodata carbune medicinal. Si nu am incercat sa aflu ce fel de carbune este ala (poate n-ar fi greu sa aflu pe net), dar parca nu-i de lemn.
Mai sigur din punctul meu de vedere este carbunele vandut in saci, folosit la gratare. Un fel de ou kinder, adica nu stii ce iei, dar macar pare a fi mangal... Sau si mai sigur e un carbune facut de tine. Eu n-am reusit niciodata sa fac lemn din carbune de lemn, dar invers a mers totdeauna!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 September 2007 - 01:02 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#8 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 10 September 2007 - 09:11 AM

carbunele medicinal e mangal. e foarte pur, si foarte bun
eventual bagi pastilele in apa sa dizolve cantitatea f mica de liant din ele. au ceva liant darsunt facute prin presare.
iese un carbune excelent
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#9 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 September 2007 - 09:40 AM

deci pana la urma cum fac fitile cu carbune medicinal si azotat ?
0

#10 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 10 September 2007 - 10:29 AM

da si tu un search pe google. home made fuse sau blackmatch
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#11 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 September 2007 - 05:29 PM

cu ajutor-ul lui bitex care va-m mai spus in repetate rand-uri ca este un moderator foarte bun am gasit fitile de sulf in obor.... multumesc mult bitex tineo tot asa :rolleyes:
0

#12 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 September 2007 - 09:11 PM

am facut rost de sulf cu ajutorul lui bitex....(ms)....dar acuma vreau sa va intreb daca este de ajuns sa le macin pe fiecare cu pisalog-ul ala de usturoi pana cand sa fie pulbere cat de cat acceptabila....si dupa aia cum le mestec ff bine...?vreau sa fac ceva de incepatori am auzit pe tot forum-ul de ball mill sau ceva de genu.cum fac asta....dar ceva usor pt incepatori....nu vreau decat sa arda cat de cat bine.....am azotat ff putin dar e de ajuns pt inceput...sulf uitati cat am [img=http://img66.imageshack.us/img66/7892/imag001ne0.th.jpg]
si am si carbune medicinal...am incercat eu azi ceva la mijto asa mea iesit dar se stingea.....fara cantar fara nimik am pus carbune azotat si sulf .....
0

#13 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC

Postat 10 September 2007 - 09:42 PM

ai nevoie neaparat ori de o balanta ori de un cantar electronic cu precizie 0.1grame.
toate trei substantele trebuie sa fie pulberi f fine (gasesti prin piete niste site de Cu, foarte fine...sa treaca prin alea). le amesteci si apoi ori in ball mill pt o perioada de timp (depinde de utilizare). ori mojarat (umezit cu alcool parca...nu mai stiu exact procedura dar gasesti pe forum) tot pt o perioada de timp care depinde de utilizari.
la ce vrei sa-l folosesti mai exact?
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 September 2007 - 09:57 PM

Macina cu ce vrei, numai sa fie pulbere fina. Nu granule sau altceva. PULBERE. Eventual cerne printr-o sita foarte fina si macina mereu ce ramane, pana termini cu cumponenta respectiva.
Ca sa nu te sperii de la inceput, "macina" cu o sticla de 1/2 litri (sau orice alt cilindru cu suprafata buna) pe un geam plat. Cerne periodic. Cauta un cantar si mergi pe proportiile in grame sau cauta o relatie, legata de volumul substantelor (nu e precisa metoda). Si o sa faci ceva aproximativ corect, dar functional.
Sau fa-ti 3 pungulite cu substante, mergi la orice magazin si roaga vanzatoarea sa le cantareasca. Apoi cu o regula de trei simpla scoti cantitatea dorita. Presupun ca daca intr-o punga ai 50 grame si totul intra in 5 lingurite, o sa ai cam 10 grame intr-o lingurita. Nu-i exact dar e acceptabil pentru fitil. Restul e joaca.
Si parca mai trebuia un liant pe acolo. Cauta prin carti sau pe net. Parca stiu de dextrina. Apoi n-ar strica o sfoara (parca as evita ceva sintetic) care sa arda si ea in intregime desi nu-i musai, si fa cum scrie prin carti.
Apropo, cat ai dat pe sulful ala din poza? Si cum te-ai descurcat cu extragerea lui?
Nu-ti face iluzii, ca nu-s bucuros ca o iei de la zero. Nu-mi face placere cand vad ca fiecare pasionat de rachetomodele incepe cu aceleasi probleme, parca in domeniul asta nu am evolua deloc. Fiecare trebuie sa reinventeze roata, motorul in cazul nostru. Stau si imi inchipui cum ar fi ca fiecare modelist RC sa trebuiasca sa-si construiasca statia sau motorul in casa. Asta este...
Mai vorbim.
Spor la treaba.
Carbunele medicinal e ce pare si nu prea. Adica tot nu stii ce bagi in motor. Pana la urma merge si cu din ala. O fi bun pentru multe dar nu cel mai bun pentru pulbere neagra. Plus ca-i si scump. Parerea mea. Vezi ca s-a mai discutat si despre carbune pe forum. Daca umezesti amestecul intra azotat cam peste tot si parca e mai bine.
0

#15 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2007 - 02:18 PM

Pe sulf am dat vreo 12 lei pe 40 de batoane. Pai il fac din mana dupa aia il trec prin rasnita si iese pulbere ...
0

#16 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 September 2007 - 04:26 PM

Baiat ascultator cum esti, te-ai oprit la rasnita de cafea... :) Bun inceput.
Urmeaza sa usuci compozitia sau motoarele in cuptorul cu microunde si e perfect. O sa umble parintii dupa zugrav si popa.
Mai fa un pustiu de bine si nu-ti cumpara cantar electronic, nici macar balanta.
Zic asa, ca stiu sigur ca o sa faci invers.

Fara proportii precise, notite luate in caiet despre fiecare lucru important, nu o sa obtii rezultate repetabile si nici nu stii ce ai facut acolo, din cauza carei modificari ai obtinut alte rezultate. Mereu se schimba azotatul, ca pur nu cred ca gasesti, mereu schimbi carbunele de lemn. Incerca sa te documentezi bine.
Bafta!
0

#17 Useril este offline   Tza rocket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 11-December 06

Postat 11 September 2007 - 08:14 PM

Magandeam ca poate intereseaza pe cineva:cantar electronic cu 0,1 g precizie,masoara pana la 500 g,este mic,usor si ieftin.Pretu ii 38 lei plus vreo 5 lei transportu(eu mi-am comandat unu).Puteti face comanda de aici:http://www.tehnoelectric.ro/component/page...mart/Itemid,34/
este chiar primul.
Fiber glass is the best!!!!
0

#18 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 September 2007 - 10:02 PM

Uitati un filmulet cum arde pulberea mea facuta fara cantar fiecare element macinat cu rasnita....O poza cum arata :[img=http://img62.imageshack.us/img62/2003/imag004hz2.th.jpg]
Filmulet-ul cum arde : http://youtube.com/watch?v=UuEI4mragQI
Intrebarea mea este dupa ce am dat cu prea mult spirt sa fkt o pasta sa uscat si e praf dar sunt granule trb trecut ira prin rasnita ca sa fie pulbere fina??

Aceasta postare a fost editata de nos: 11 September 2007 - 11:54 PM

0

#19 Useril este offline   Tza rocket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 11-December 06

Postat 12 September 2007 - 06:31 AM

Pricipalele probleme care le ai tu la pulberea neagra is:carbune de calitate slaba,si binenteles gradul de pudrificare.Iti dau urmatoarele sfaturi:macina toate ingredientele separat,dupa care amesteca sulful cu carbunele si bagal in rasnita.si rasnetel bine.Ia o punga si pune azotatu pulbere acolo,toarna peste el si pulberea de Carbune/sulf.Unfla punga si leago la gat.Agita punga foarte bine.Deci eu nu zic ca ii bine sa bagi praful de pusca in rasnita,dar de cati ani lucru in domeniu si altele,praful de pusca mereu lam facut prin simpla pudrificare a ingredientelor separate,dupa care impreuna in rasnita direct.Ideea este ca rasnitele de calitate si mai ales astea noi au o groaza de izolati care nu lasa pulberile sa ajunga la motor.Tocmai ieri mi-am desfacut rasnita sa o curat in interior si culmea canu o avut nici un fir de pulbere in ea sau la motor.

Si ai zis ca nu poti sa iti faci un ball mill....fa ceva mai simplu ca eu asa fac ca nu am rabdare dupa ball mill:iti trebe vreo 20 de bile de plumb,cupru sau alama.Cel mai usor gasesti bile de plumb,la magazine de pescuit.Nu conteaza daca are gaura in ea numai sa fie bila si nu ovala,cu diametru de 1 cm.Iei o sticla de juma de litru(eu folosesc una de la apa minerala dorna) si bagi bilele in sticla,si peste ele pui pulberea.Inchizi dopu si incepi si scuturi,si scuturi si asa cam vreo 5-10 min.De acolo iti iese o pulbere de o calitate excelenta cum ii asta:black powder

Aceasta postare a fost editata de Tza rocket: 12 September 2007 - 06:33 AM

Fiber glass is the best!!!!
0

#20 Useril este offline   nos 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 September 2007 - 03:48 PM

me-a spus bitex ca pt a face fitile mai imi trb amidon(dextrina asa acuma mc umparat cam cat trb sa adaug....am putin bp...si cum fac pur sisimplu trec ata prin bp cu dextrina sau combin cu lipici dala pe baza de apa pana se face pasta si trec ata...
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu