Modelism - RHC Forum: Articol Romania Libera - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Articol Romania Libera cam vag...dar poate stie careva mai mult

#1 Useril este offline   aburel 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 21-July 06

Postat 26 June 2007 - 04:26 PM

Citat din Romania Libera, 26.06.07
"Mai multi tineri au testat, zilele trecute, in apropierea orasului Galati, trei rachete in cadrul unui program prin care doresc sa devina primii amatori din lume care sa lanseze in spatiu o racheta fara echipaj uman. Trei rachete, masurand intre 70-80 cm au fost lansate, la 15km de Galati.
Fiecare a ajuns pana la 600m altitudine, atingand viteza maxima de 500km/h. Rachetele ar putea avea rol de sondare a atmosferei inalte, meteorologic sau militar."

http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif acum... am auzit eu de SS2S dar....
stie careva mai multe detalii?

daca am postat aiurea rog moderatorii sa stearga
sa auzim numai de bine
0

#2 Useril este offline   Mr. F 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 582
  • Inregistrat: 17-December 03

Postat 26 June 2007 - 04:34 PM

credeam ca au fost lansate la 15 km inaltime...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif :o :D

Esti sigur ca din Romania Libera e articolul? Am cautat pe site-ul lor si nu am gasit nici un articol de azi pe tema asta.
Mi s-ar parea interesant de aflat cadrul legal in care a fost facuta lansarea.

Aceasta postare a fost editata de Mr. F: 26 June 2007 - 04:35 PM

0

#3 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 26 June 2007 - 06:08 PM

eu am vazut reportajul la stiri,nu mai stiu in ce zi,ca idee era vorba de un inginer,ce studiaza prin state,sau lucreaza acolo,au facut citeva testari in vederea lansarii la 15 km care probabil v avea loc pe malul marii.
era mai simplu o cautare pe google,vedeti aici
http://www.realitatea.net/?stire=69327
0

#4 Useril este offline   liviu123 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 15-October 06

Postat 26 June 2007 - 06:27 PM

Astai-i de la MIG 29 100%, el a si spus ceva in sensul asta
0

#5 Useril este offline   Tza rocket 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 257
  • Inregistrat: 11-December 06

Postat 26 June 2007 - 07:57 PM

Ma cam indoiesc ca a prinde chiar 2000 km/ora da in fine.Interesant ar fi ca sa putem si noi lansa cand avem chef pe camp deschis fara sa ne intrebe nimeni nimica.Eh Romania asta ce ma poate dispera....
Fiber glass is the best!!!!
0

#6 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 June 2007 - 08:19 PM

Pentru detalii uitati-va la ultimul thread din asociatia romana pt. experimente aerospatiale scrisa de Mig-29.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#7 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 27 June 2007 - 11:07 AM

Tza rocket, la 26 Jun 2007, 19:57, a spus:

Ma cam indoiesc ca a prinde chiar 2000 km/ora da in fine.Interesant ar fi ca sa putem si noi lansa cand avem chef pe camp deschis fara sa ne intrebe nimeni nimica.Eh Romania asta ce ma poate dispera....

din moment ce trecem de supersonic vom avea undeva in jur de 350-400m/s poate chiar mai mult deci 2000 km/h e in intervalul ok.
mai multe detalii spre sfarsitul saptamanii
PS lansarea va fi cu aprobari in poligon autorizat...deci totul e ok
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#8 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 03 July 2007 - 06:01 PM

Mr. F, la 26 Jun 2007, 16:34, a spus:

credeam ca au fost lansate la 15 km inaltime...:D :D :D

Esti sigur ca din Romania Libera e articolul? Am cautat pe site-ul lor si nu am gasit nici un articol de azi pe tema asta.
Mi s-ar parea interesant de aflat cadrul legal in care a fost facuta lansarea.

Salutari!

Daca lumea se obosea sa citeasca forumul inainte sa ridice deshtul (sau deshtele) puteau sa observe ca lucrurile n-au fost facute chiar pe ascuns ci dimpotriva... chiar cu invitatii. Si dumneavoastra ati fost invitati... dovada: http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...5&t=10621&st=40

Acuma stand stramb si judecand drept (sau invers functie de anatomia fiecaruia) eu zic, si poate ma insel, ca daca invitatia aia e scrisa pe 3 Iunie iar lucrurile se intampla pe 11 Iunie asta inseamna ca au fost vreo 8 zile la dispozitie. Imi cer scuze daca din vinovatia proprie nu v-am anuntat cu 1 an inainte da; nici noi nu stiam de anu' trecut. Ce sa-i faci... mai dezorganizati romanii astia...

Revenind la articol si la intrebari. N-a lansat nimeni la 15 km si nici la viteza supersonica. Modelele respective (si iarasi fac trimitere la celebrul http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...&t=10621&st=40) aveau motoare cu nitroceluloza de 80-100 Ns si au fost recuperate in "doua bucati". Altitudinile atinse in cadrul celor 3 lansari au fost de 600-800 de metri iar vitezele le estimam ca au fost undeva la 500-600 km/ora.
Oricum scopul acestor lansari a fost sa reusim sa antrenam echipa de tracking optic; adicatelea echipa ce se va ocupa de determinarea traiectoriei rachetei ce va fi lansata pe 11 Iulie (Doamne ajuta sa terminam treaba pana atunci...!) de la Capul Midia.

Stati prin zona ca avem de gand sa punem si ceva detalii cu succese si esecuri... poate ajuta pe cineva.

MIG-29
0

#9 Useril este offline   MIG-29 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1772

Postat 03 July 2007 - 06:03 PM

Tza rocket, la 26 Jun 2007, 19:57, a spus:

Tza Rocket si eu ma indoiesc enorm, mult, profund si de neinteles de adanc ca rachetele alea de la garboavele au atins 2000 km/ora. Da' n-ar fi mai bine sa citesti cu atentie inainte sa ne arunci in supersonic? :D

Citeste ce-am scris noi si nu ce-au scris in ziare... cateodata eronat.

Cu stima,
MIG-29
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu