motoare de racheta
Postat 16 December 2003 - 10:40 AM
Iar am uitat , am tot ce-mi trebuie pt. o racheta mijlocie (carcasa motor B-200, parasuta usoara, corp PVC con polistiren-n-am avut rabdare pt. ala de lemn-, stabilizatoare, Termometru pana la 260 grade, si un pahar Berzelius termorezistent si destul KNO3 pt 1 motor) Singura problema SISTEM DE DECLANSARE A PARASUTEI
N-am gasit unul care sa mi se para bun dar si destul de simplu ca sa pot sa-l fac. As vrea unul care sa fie simplu dar sa aiba macar vreo 75% sanse de reusita.Please Help
P.S. Alea care declanseaza parasuta cand e deja cu nasul in jos sunt bune(se mai desface parasuta)
N-am gasit unul care sa mi se para bun dar si destul de simplu ca sa pot sa-l fac. As vrea unul care sa fie simplu dar sa aiba macar vreo 75% sanse de reusita.Please Help
P.S. Alea care declanseaza parasuta cand e deja cu nasul in jos sunt bune(se mai desface parasuta)
Monkey Island Rulz
Postat 16 December 2003 - 07:13 PM
Da-mi datele rachetomodelului:lungime,diametru,lungimea conului si aproximativ tractiunea rachetei si
forma ampenajului cu desen si parametrii.Voi incerca sa calculez timpul cind ajunge la apogeu ca sa poti
face declansarea cu un releu de timp simplu si cu incarcatura de pulbere.Schema de releu de timp poate
sa-ti dea Radu, Mr. Space sau un alt electronist de pe forum.
forma ampenajului cu desen si parametrii.Voi incerca sa calculez timpul cind ajunge la apogeu ca sa poti
face declansarea cu un releu de timp simplu si cu incarcatura de pulbere.Schema de releu de timp poate
sa-ti dea Radu, Mr. Space sau un alt electronist de pe forum.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 17 December 2003 - 05:43 PM
mai mestesug cat mai ai cu motoarele alea?
Imi TReBuIe UrGenT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Imi TReBuIe UrGenT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
bla bla bla
Postat 22 December 2003 - 04:41 PM
Am si eu o intrebare: au aparut petardele. Ele de fapt au motoare de racheta nu ? se poate utiliza continutul la un motor de racheta cu ajutaj ? am vazut ca ele nu au ajutaj si (unele) se urca pe la 50...70m.
Spuneti-va macar parerile vis a vis de ideea mea, buna rea, cum o fi ea
Spuneti-va macar parerile vis a vis de ideea mea, buna rea, cum o fi ea
Postat 22 December 2003 - 04:59 PM
Pai de ce sa nu mearga?
Orice arde destul de bine merge folosit in loc de combustibil la motorul de racheta.
Numai sa nu arda prea repede ca atunci de transforma in explozie si lansezi racheta in mai multe directii. :lol:
Cu cat degaje mai multe gaze din ardere cu atit zboara mai bine.
Deci merge.
PS: crezi ca merita sa iei petarde si sa folosesti praful din ele?
Un kg de azotat de calitate este 4 euro. Sa scoti tu atita praf din petarde inseamna sa dai tot bugetul pe petarde asa mai bine te duci personal peste granita si iei motoare gata facute.
Orice arde destul de bine merge folosit in loc de combustibil la motorul de racheta.
Numai sa nu arda prea repede ca atunci de transforma in explozie si lansezi racheta in mai multe directii. :lol:
Cu cat degaje mai multe gaze din ardere cu atit zboara mai bine.
Deci merge.
PS: crezi ca merita sa iei petarde si sa folosesti praful din ele?
Un kg de azotat de calitate este 4 euro. Sa scoti tu atita praf din petarde inseamna sa dai tot bugetul pe petarde asa mai bine te duci personal peste granita si iei motoare gata facute.
Postat 29 March 2004 - 07:46 PM
am primit pachetul chair azi... [***], toate intr-o cutie frumos impachetata :) multumesc mestesug! sar putea sa mai dau o comanda de 3 motoare (super size B) ) adica de 10 nu ? cam in cat timp mai faci motorase? [***] ma voi apuca de racheta proprie chiar acum! (incerc sa fac niste tubusoare :)) ) sar putea sa nu mai intru asa des ........calcu meu e ferma de virusi aici se inmultesc ca tziganii B)) Salutare ! Numai Bine ! Multumesc Mestesug!
Scuze, nu era musai treaba mea dar am trunchiat putin mesajul (ce-i marcat cu [***]). Ti-am trimis mesajul integral pe MI, si daca nu te superi poti sa-i scrii mai multe tot acolo. Ti-am explicat si motivele. Fara suparare. Imi cer scuze daca pare ca mi-am depasit "tarlaua"...
Scuze, nu era musai treaba mea dar am trunchiat putin mesajul (ce-i marcat cu [***]). Ti-am trimis mesajul integral pe MI, si daca nu te superi poti sa-i scrii mai multe tot acolo. Ti-am explicat si motivele. Fara suparare. Imi cer scuze daca pare ca mi-am depasit "tarlaua"...
Aceasta postare a fost editata de bitex: 29 March 2004 - 08:55 PM
bla bla bla
Postat 23 April 2004 - 06:31 AM
Vazusem pe undeva un sistem de aprindere a mai multor motoare in acelasi timp cu ajutorul unei fire-box.
Aceasta fire-box era o cutie din metal sau gips sau altceva care avea in capac un numar de tuburi egal cu nr motoarelor. Ea se aseza in asa fel incat fiecare tub sa duca la ajutajul unui motor. Dupa aceea se punea in cutie niste pulbere neagra care se aprindea de la distanta cu doua fire care treceau printr-un perete al cutiei. Din cauza spatiului mic din int. cutiei caldura formata iesea pe tevi si aprindea motoarele exact in acelasi timp.
Ce ziceti?
Aceasta fire-box era o cutie din metal sau gips sau altceva care avea in capac un numar de tuburi egal cu nr motoarelor. Ea se aseza in asa fel incat fiecare tub sa duca la ajutajul unui motor. Dupa aceea se punea in cutie niste pulbere neagra care se aprindea de la distanta cu doua fire care treceau printr-un perete al cutiei. Din cauza spatiului mic din int. cutiei caldura formata iesea pe tevi si aprindea motoarele exact in acelasi timp.
Ce ziceti?
Monkey Island Rulz
Postat 23 April 2004 - 07:30 AM
N-am facut, dar parca n-as avea incredere ca le aprinde simultan... "Caldura" cred ca ajunge cu viteza inegala la tuburi, intervine spatiul dintre tuburi si pulberea motorului. E drept ca e o varianta posibila. Numai daca fac proba pot sa ma conving. Tare as fi curios cum verific ca le aprinde simultan. Daca le aprinde pe toate e suficient.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365