Modelism - RHC Forum: motoare de racheta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

motoare de racheta

#31 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 09-December 03

Postat 10 December 2003 - 11:05 PM

ahh....
dar nu cred ca pro de rachet ma lasa...(nu sunt sigur dar ma interesez)
sunt f mic (13 ani)...
dar odata ce ma inscriu in club si imi fac prima racheta pot so lansez fara griji de ilegalitate?
bla bla bla
0

#32 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 11 December 2003 - 12:04 AM

Ba o sa te lase, ca stie ca daca nu te lasa o s-o faci si fara aprobarea lui. Cred ca e mai bine sa te invete ce trebuie decât sa te lase sa inveti dupa ureche si sa ai probleme. Ai acces la internet usor? Ca poti gasi multe informatii. Daca iti place domeniul iti propun sa construiesti un rachetomodel simplu si micut dar sa cumperi motorul. De fapt daca imi demonstrezi ca ai invatat teoria si ai construit ceva, incerc sa iti fac rost de un motor mic, gratis. Imi asum un mare risc, dar am s-o fac numai daca stiu ca totul e OK la tine. Mai vorbim pe tema asta. Poti gasi o carte de rachetomodele? Daca ai e bine, daca n-ai iti trimit o copie a uneia dupa care am invatat si eu când eram mic. Zic sa lasi motorul la urma, ca e cel mai greu de construit. Daca iti place sa conduci masini nu e musai sa construiesti totul incepând cu motorul.
Daca te inscrii te va ajuta instructorul sa nu faci nimic gresit. La rachetomodelism sunt multe probleme (pericol de accidente, incendii, n-ai control asupra modelului dupa lansare, nu stii unde ajunge la coborâre si multe altele) pe care e bine sa le eviti sau sa le stapânesti. Iti spun mai târziu ce diametru are tubul motorului, sa poti incepe sa te gândesti la un model. Dar mai intâi mergi la un club. E vârsta la care inveti cel mai bine. Daca ai posibilitatea, iti propun sa construiesti niste parasute mici. Crezi ca te descurci? Nu e greu, dar e de munca. Cam ce materiale crezi ca poti folosi pentru o parasuta de rachetomodel? Ai idee?
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#33 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 December 2003 - 01:37 AM

am acces la net...si o sa caut mai multe informatii dar nu am nici o carte de rachetomodelism...
am citit pe site...pentru parasuta folosesc panza si o sfoara mai mica si rezistenta...
o sa incerc sa fac o parasuta sau mai multe cu informatiile de pe site...

Multumesc
bla bla bla
0

#34 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 11 December 2003 - 09:50 AM

Stiu ca m-am trezit cam la 6 luni dupa ce m-am apucat de rachetomodelism dar chiar e ilegal daca nu esti inscris la club pt. ca in Constanta nu e club de rachetomodele, doar de navo, auto si aero.

Poate ma aresteaza cineva chiar la lansarea primei rachete adevarate care cred ca o sa fie curand

Am facut rost de un motor B200 ; de termometrul pana la 260 grade la parasuta mai am de pus doar corzile

Problemele sunt: sistemul de declansare al parasutei (care dupa mine este cel mai dificil de facut ), faptul ca m-ai am destul KNO3 doar pt un motor.
Monkey Island Rulz
0

#35 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 11 December 2003 - 09:53 AM

Pt Assasino uite la www.nakka-rocketry.net

P.s. Am uitat sa intreb
DE UNDE IAU KNO3

p.p.s. stiu ca sa discutat despre cumpararea unui sac, ce s-a intamplat
Monkey Island Rulz
0

#36 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 11 December 2003 - 07:14 PM

Maine ma inscriu la club Wohoo!
poate cineva sami explice cum funct o parasuta ? (cum iese din teava rachetei) si din ce material trebuie facuta?
bla bla bla
0

#37 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 11 December 2003 - 08:21 PM

In principiu o parasuta folosita la rachetomodele are ca scop micsorarea vitezei de coborâre a modelului astfel incât modelul sa nu se deterioreze. Nu trebuie facuta nici prea mare ca modelul poate coborâ prea lent dar nici prea mica. Stiam ca sunt tot felul de probe, la unele sa coboare cât mai lent, la unele sa urce cât mai sus si tot asa, dar o sa le afli pe toate, chiar mai bine ca mine. Uneori nici macar nu se foloseste parasuta sub forma clasica pe care o stii ci o panglica agatata doar la un capat. De obicei o faci din material subtire, rezistent, cu tesatura deasa, usor de pliat. Sau un material de tip folie, dar usor. Sa zicem pânza de matase sau ceva asemanator. Acum vezi sa nu ai probleme daca din intâmplare baticul bunicii din matase e tocmai ce-ti trebuie pentru o parasuta... Trebuiesc legate (lipite) niste fire pe contur si legate impreuna la capatul ramas liber, astfel incât sa obtii forma pe care o stii, vazuta prin filme. Plierea parasutei se face intr-un anumit fel incât sa aiba cele mai mari sanse sa se deschida dupa aruncarea din model. De cele mai multe ori parasuta (pliata si introdusa in tubul modelului) este aruncata afara de o mica explozie care are loc dupa consumarea pulberii din motor. Arde toata pulberea, modelul urca, in momentul in care se consuma si ultima "portiune" din motor, se aprinde o zona cu pulbere care va crea o mica explozie. Suflul acelei explozii va arunca parasuta afara, impreuna cu conul (vârful) rachetei. Conul, parasuta si corpul se leaga impreuna si coboara lin. Explozia nu trebuie sa strice modelul, nu trebuie sa arda parasuta, sa rupa legatura intre parasuta si restul componentelor legate de ea, dar sa fie suficient de puternica sa scoata parasuta. Orice greseala poate duce la un mic (mare) esec. Pulberea pentru aruncarea parasutei poate avea aceeeasi compozitie cu a motorului, dar uneori se face mai puternica sa se foloseasca mai putina pentru acelasi efect. Sa ne anunti cum este la club, daca e ceea ce doresti sa fie si cum te intelegi cu colegii si instructorul. Cel putin eu sunt tare curios.
0

#38 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2003 - 12:23 AM

ce componente mai are o racheta?
bla bla bla
0

#39 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 12 December 2003 - 12:39 AM

Cea mai simpla are: corpul, stabilizatoarele (aripioarele...), conul (vârful), motorul, parasuta si rampa de lansare plus sistemul de aprindere. Unele pot lipsi sau gasesti mai multe din acelasi tip, in functie de varianta. Mai multe corpuri, mai multe motoare, eventual in trepte, mai multe parasute etc, sau fara stabilizatoare, fara mai stiu eu ce... Asta e in mare, ca daca vrei sa faci treaba buna intri in amanunte si nu sunt putine. Conteaza materialele, executia, totul! Pentru performante totul e important. Just for fan e cam scumpa distractia. Motoarele costa, modelele se pot strica, mai sunt si alte riscuri.
0

#40 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2003 - 12:47 AM

la club crezi cami da si motoarele gratis?
bla bla bla
0

#41 Useril este offline   mestesug 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 02-October 03

Postat 12 December 2003 - 08:08 AM

Mai asasinule vad ca esti pasionat de acest sport fapt pentru care am sa-ti trimit o racheta gaata de zbor, impreuna cu instructiunile de folosire .Exista o problema esti minor fapt pentru care trebuie sa vorbesti cu parintii daca sunt de acord cu acest lucru (asta asa ca sa fie totul in regula din punctul meu de vedere).Sa-mi trimiti adresa.
In legatura cu ,clubul trebuie sa te inscrii ,iar daca esti serios sigur o sa ti se dea si motoare.
0

#42 Useril este offline   mestesug 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2003 - 08:17 AM

Daca nu ma insel in Targoviste instructor este domnul profesor Radu , am avut onoare sa-l cunosc la Buzau in 2002.Scoate trimestrial o revista Astronautica cu informatii despre rachete.El abordeaza si partea de fizica adica calcularea vitezei, acceleratiei a unei rechete daca esti interesat .Asa ca nu mai sta pe ganduri dute si te inscrie la club.Poate ne vedem in viitor la concursuri.
0

#43 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 12 December 2003 - 09:11 AM

cauta de citeste si in vademecum(http://www.rhc.ro/va...mecum.php?r=15)...o sa gasesti cateva descrieri si exemple care te vor ajuta sa te lamuresti de complexitatea, pretul, timpul acordat si asa mai departe!!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#44 Useril este offline   TheDevil 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-December 03

Postat 12 December 2003 - 09:15 AM

catre mestesug...
In legatura cu motoarele alea ... care le ai tu de vanzare ..
Nu se poate sa vinzi doar black powderul ? .. platesc bine ...
Eu tot incerc sa construiesc ceva mai HUGE .. dar cu ce am eu acum nu o sa fie gata pana de revelion nici daca ii cant http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif
0

#45 Useril este offline   mestesug 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2003 - 09:45 AM

Vezi MI.
0

#46 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2003 - 11:04 AM

pt mestesug...
parintii sunt de acord pt ca ei miau spus sa ma duc la rachetomodele http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
targoviste/str diaconu coresii (m 4 )/bl 8/sc A/ap 5/etaj 1
pt Radoi Cosmin...

10q
bla bla bla
0

#47 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 December 2003 - 08:43 PM

mam apucat de strans materiale pt prima mea racheta dar astept motoarele de la mestesug...
din ce trebuie sa fie tubul in care sta motorul ?
plastic carton subtire?
dar conul?
bla bla bla
0

#48 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 December 2003 - 09:20 PM

Corpul rachetei daca-i mica, se poate face din carton, de fapt din hârtie rulata de mai multe ori si lipita pe toata suprafata cu o rasina. Merge cu orice la inceput, chiar si cu aracet. Important e sa nu se deformeze tubul, sa-l poti scoate de pe cilindrul pe care l-ai rulat, sa nu fie foarte greu si sa poata intra fortat tubul motorului in el. Motorul e un mic tub de carton care va intra presat in corpul rachetei. Conul poti sa-l faci din lemn ca-i usor, plastic, polistiren expandat (ceva mai dens) sau orice isi pastreaza forma si se poate prelucra. Eu zic sa afli cam ce motor vei folosi si abia apoi sa faci corpul. Am sa vad si de motorul pe care am zis ca ti-l dau. Pâna ajunge la tine o sa-ti zic diametrul, lungimea, masa si tot ce mai trebuie. Ai facut rost de o carte? Banuiesc ca nu, ca daca aveai citeai acolo ce si cum. Ajungi pe la club? Când?
0

#49 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 December 2003 - 09:25 PM

la club ma duc luni marti miercuri joi si vineri :)
bla bla bla
0

#50 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 December 2003 - 09:55 PM

Sa nu ajungi sa dormi acolo! Bag sama ca ai fost deja la club. Sa nu uiti ca mai ai si de invatat pentru scoala. Pe când aflam si primele impresii?
0

#51 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 December 2003 - 10:00 PM

cred ca la racheta mea nu va mai fii nevoie de parasuta...
o voi umple cu praf de pusca (2-3 cm) (18 mm) si daca rezista bine! daca nu iarasi bine! :) sau poate nu
bla bla bla
0

#52 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 December 2003 - 10:09 PM

astept motoarele de la mestesug....
miam facut tub pt motor si parasuta mai am con,aripioare si vopsirea
bla bla bla
0

#53 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 December 2003 - 10:15 PM

Cred ca esti tentat sa faci si asta, dar e pacat de munca si de pulbere. Poti face probe de genul asta si fara sa strici racheta. Ti-as recomanda sa fii foarte atent, ca explozia poate produce accidente chiar daca nu-i puternica. Pulberea aia arde linistit in spatii deschise. Daca incerci s-o inchizi in ceva, gazele rezultate din ardere vor distruge recipientul prin ruperea peretilor. Gazele odata scapate necontrolat (adica nu ca in mod normal prin ajutajul motorului) pot antrena si particule sau bucati din invelisul exterior rupt, care te pot accidenta. Pe lânga toate astea se poate produce si o pocnitura care s-ar putea sa nu iti creeze nici o satisfactie ca va fi infundata, nu va fi un zgomot clar ca de petarda. Zgomotul e legat de invelis mai mult decât de cantitatea de pulbere. Pentru motoare nu se foloseste orice pulbere. Daca e prea puternica posibil sa-ti strice modelul. Daca ai chef de pocnitori, asta-i altceva si te pot invata sa faci, dar nu pe forum. Sau cel mai bine cumpara din comert, ca in perioada asta incep sa apara. Ai grija si cu alea, cartonul poate sari departe sau poate antrena corpuri solide care pot accidenta. Vezi ca trebuie sa cunosti cam toate problemele si sa nu le creezi singur. Din pacate vei avea o responsabilitate ceva mai mare ca a celor care spun: "imi pare rau nu stiam ca se poate intâmpla asta..." Tu o sa cam stii.
Nici nu-i nevoie de parasuta clasica, ci de o fâsie de material agatat la un capat. Va micsora mult viteza de cadere. Doar ca e posibil sa nu fie aruncata afara, daca nu ai rabdare sa inveti la club tot ce trebuie. Mai vorbim!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 December 2003 - 10:16 PM

0

#54 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 December 2003 - 02:59 AM

dupa ce am facut tubul rachetei (din hartie) cum il fac mai solid?
conul din ce il fac?
bla bla bla
0

#55 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 15 December 2003 - 08:34 AM

...inca odata iti recomand sa citesti in vademecum, unde ai si poze pentru exemplificare...linkul l-am dat intr-un mesaj mai sus, dar se vede ca nu l-ai deschis!!
Degeaba vei pune pulbere in racheta....iti garantez ca nu vei vedea nimic spectaculos, nu vei auzi nimic impresionant...daca doresti spectaculozitate, umple racheta cu pudra de talc si vei genera un norisor frumos, vizibil daca este senin!
Spor la treaba!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#56 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 December 2003 - 06:39 PM

de unde iau pudra de talc?
bla bla bla
0

#57 Useril este offline   Herr 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 277
  • Inregistrat: 17-July 03

Postat 15 December 2003 - 07:14 PM

Pudra de talc: de la farmacie, pentru bebe...
1001 00 0011 0010 1011 10 0100 11 1001
0

#58 Useril este offline   TheDevil 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 4
  • Inregistrat: 11-December 03

Postat 15 December 2003 - 09:01 PM

asculta-l pe nenea marinarul .. din cate am vazut este cel mai avizat om de pe forum ( nu e asa nene marinare? ) ...
apropo, cand treci in ploiesti.. am ceva ce te-ar putea interesa :) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_07.gif
0

#59 Useril este offline   Assasino 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 December 2003 - 11:30 PM

ce ai Diavolule?

uraniu nuke antrax
bla bla bla
0

#60 Useril este offline   _nameless 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1

Postat 16 December 2003 - 02:31 AM

Assasino, sa te tii de club - am facut si eu cu dl.Radu cand eram de varsta ta [aeromodelism] si a fost superb.
0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu