Modelism - RHC Forum: planuri pentru navomodele de pescuit si schema rad - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

planuri pentru navomodele de pescuit si schema rad

#1 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15
  • Inregistrat: 27-February 07

Postat 27 February 2007 - 01:53 PM

Salut.
As dori sa-mi construiesc o barca pentru momit la pescuit si o radiotelecomanda.
Daca are cineva planuri si doreste sa mi le trimita si mie sa stiu cam cum sa realizez acest proiect.
Va multumesc.
adresa de mail: radu_rvm@yahoo.com
0

#2 Useril este offline   MihaitaViteza 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 13-October 06

Postat 27 February 2007 - 05:39 PM

Am planuri de submarin pt dus momeala...

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 28 February 2007 - 07:23 PM

0

#3 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 27 February 2007 - 06:33 PM

Un navomodel de pescuit,nu este o scula cu care se poate prinde si peste.Rolul acestuia este de a nadi locul in care doresti sa pescuiesti cat si sa poti lasa campul lansetei in locul in care ai facut nadirea,aceasta facandu-se cu mai multa precizie si la distantza mai mare decat de obicei.Nu vad nimic imoral in asta din moment ce nadirea locului de pescuit se face si de cei ce nu au asemenea navomodele.Inainte de a infiera un procedeu sau altul ar trebui totusi sa te documentezi despre ce se intampla cu un asemenea navomodel,cat si la ce ajuta acesta.Cantitatea de peste pe care o poti scoate dintr-o balta depinde de abilitatile pescaresti pe care le ai si nu de posesia unui navomodel de nadit/plantat.

Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 28 February 2007 - 07:23 PM

...tabula crasa, mortua est!
0

#4 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 565
  • Inregistrat: 20-August 06

Postat 27 February 2007 - 09:01 PM

ipsihi, la 27 Feb 2007, 17:33, a spus:

Cantitatea de peste pe care o poti scoate dintr-o balta depinde de abilitatile pescaresti pe care le ai si nu de posesia unui navomodel de nadit/plantat.

ai dreptate Ipshi. la pescuit totul este de cum nadesti locul. referitor la cantitatea de peste fiecare concesionar de balta iti permite sa iei acasa doar o anumita cantitate de peste si in acelasi timp iti limiteaza numarul de lansete cu care pescuiesti

Toata lumea sa traiasca! Numai noi sa nu murim!!!
super fun

0

#5 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 February 2007 - 10:50 AM

problema mea nu este in special sa prin de pe urma acestui proiect peste ci este o pasiune pe care vreau eu sa o realizez.
Tocmai am terminat de construit un Rod Pod pentru betele de pescuit dupa un model care in magazin este la 850 Ron, eu l-am realizat dupa fotografie si mi-a iesit undeva la 50 Ron.
Imi place sa fac tot felul de machete si sisteme electronice.
Mi-am construit si senzori de pescuit din componente de calculatoare vechi.
Treaba ii nu ca nu vreau sa cumpar un model gata facut. ci vreu sa vad cum se realizeaza el si sa il prsonazizez acel model nu sa fie un model stas.
Nu vreau sa fac ceva iesit din comun.
0

#6 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2007 - 01:02 PM

Chestie de interpretare;daca remarcile ar fi venit din partea unuia care stie cu ce se mananca subiectul respectiv ar fi fost altceva,dar ca producator de barci de pescuit ma vad obligat sa raspund cand provocarea vine din sfera artizanala a modelismului.
0

#7 Useril este offline   Pacific 231.000 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 712
  • Inregistrat: 23-March 04

Postat 28 February 2007 - 01:52 PM

Am sa inchei raspunsurile mele pe topicul deschis de radu_rvm pentru ca omul a primit cam orice mai putin raspunsuri la intrebarea lui. Sau in orice caz, foarte putine raspunsuri la intrebarea lui.
Intamplarea face ca stiam la ce foloseste un asemenea navomodel pentru ca stiu doua persoane care lucreaza la asa ceva. Ambii lucreaza la proiecte total diferite, deci tehnic vorbind va fi interesant de vazut ce iese pana la urma. Si tot intamplarea face ca unul din cei doi mai sus amintiti m-a rugat sa intreb un coleg care este pescar despre distante de pus momeala fata de malul apei, modul de imprastiere al momelii etc.
In concluzie, nu eram chiar asa pe din afara cu subiectul. Este adevarat ca daca se citeste primul meu mesaj se cam intelege cum ca acest navomodel prinde peste. Mea culpa.
Cat despre provocare, nu a fost niciuna. Dar uite lansez una: eu cred ca am facut multi oameni fericiti, oameni din sfera navomodelismului artizanal prin link-urile catre planuri si documentatie gratis pe care le-am dat de-a lungul timpului. Cei care aveti asemenea materiale despre navomodelele de pescuit, urmati-mi exemplul.

Si am sa inchei cu o intamplare povestita de colegul meu pescar: el ii datea unui tip cu o barca pneumatica sa ii duca momeala si forfaturile in larg. Si i le-a dus pe le vreo 200 m. Si a agatat un crap. Mare. Nu mai stiu exact cate kg. zicea ca a avut pestele (l-a cantarit acasa). Cand a inceput sa mulineze, crapul nu era prost sa vina direct la mal; se ducea cat ii permitea guta la stanga si/sau la dreapta, unde il taia capul Pana aici toate bune si frumoase, dar omul nu era singur pe balta, asa ca atunci cand a adus pestele la mal, au venit destui pescari nervosi ca in incercarea lui de a aduce peste le mal le incurcase firele.

Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 28 February 2007 - 01:54 PM

Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
0

#8 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 February 2007 - 02:00 PM

ok. Nu am vrut un conflict intre utilizatori pana la urma, chestia este ca ceea ce vreau este de fapt sa-l realizez eu intreg proiectul asta, nu sa cumpar chestii de ici de colo si numa sa le asamblez.
ceva ajutor cu ceva planuri are cineva
si ma intereseaza sa vad o schema de radiotelecomanda daca are cineva si asa ceva.
va multumesc.
0

#9 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2007 - 02:00 PM

Pacific 231.000, la 27 Feb 2007, 14:40, a spus:

Cei care construiesc (eu nu construiesc) asemenea modele o fac pe bani de obicei.

Dar ma intreb si eu asa. Oare o fi etic si moral sa utilizezi asa ceva? Caci am discutat cu cineva care vroia asa ceva si vroia numai din obida ca el statea pe malul baltii si abia lua cate un peste si altii faceau productie de masa in larg. Nu sunt pescar, dar eu zic ca acest sport ar trebui facut in primul rand pentru iesitul in natura si abia apoi pentru a prinde peste la cantitate. Deh, economie de piata: platesc 50-100 lei taxa pe balta, este normal sa imi scot parleala cu cantitatea de peste. Oare?

Nu sunt pasionat de modele dinamice, dar pentru asemenea modele de pescuit mi-asi face un torpilor cu care sa scufund asemenea specimene.

Aici suna cu totul diferit.
0

#10 Useril este offline   MihaitaViteza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 February 2007 - 07:05 PM

cred ca pot sa te rezolv...da-mi MI si o aresa de mess
0

#11 Useril este offline   victordegalati 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-May 04
  • Interests:shipmodels

Postat 28 February 2007 - 07:32 PM

ok,hai sa raminem in sfera subiectului,nu credeti,omul a cerut o mina de ajutor.
incearca sa iei legatura cu gunman,stiu ca el face asa ceva si cred ca iti va da o mina de ajutor,
in principiu este vorba de o barcuta simpla pe care sa montezi cuvele specifice,care pot fi si benele de la basculantele din comert,
in rest schema de radiocomanda nu este asa de complicata,iti trebuie o statie de minim trei canale
-directie barca
-motor
-comanda servomotoare cuve
eu atit ma pricep desi subiectul este mult mai complicat
0

#12 Useril este offline   MihaitaViteza 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 February 2007 - 07:35 PM

Dap GunMan e cel mai tare din parcare si te rezolva cu orice http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
0

#13 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 February 2007 - 09:44 PM

salut.
adresa mea de mail este m_radu@cianet.ro
0

#14 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 February 2007 - 09:45 PM

scuze acuma am vazut ca de mess:
radu_rvm
0

#15 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 01 March 2007 - 12:04 AM

salutare
ca sa nu mai deschid un nou subiect postez aciia.Deci vreau sa fac o barca SUPER PERFORMANTA de nadit cu sonar etc... si m-am gandit la un motor bl innruner roxxy 3051/04:Nr. celule (Li): 2-3
Nr. celule (NiCd/NiMh): 8-10
Curent in sarcina: 35 A
Curent maxim in sarcina: 42 A
Turatie in gol: 3700 rpm/v
Eficienta: 80%
Putere maxima in ax: 230 W
Tractiune: aprox. 1650 g
Masa (cu cabluri si conectori): 158 g
Dimensiuni: 35 x 51
Diametru ax: 3.17 mm

intrebarea(rile) e(sunt) urmatoarea(rele) :pot sa il pun pe direct ???are destula forta(avand in vedere ca barca va avea cam 4-5kg)???trebuie sa pun reductor ceva???
stima
florin

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 01 March 2007 - 12:17 AM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#16 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 01 March 2007 - 12:32 AM

La 2,5 kg am un motor seria 700 (~15500 rot/min)pus pe direct si ,,zboara" pe apa. Daca vrei sa nu sperii pestii alege un motor la 12V cu reductor, tie nu-ti trebuie viteza ci delasament(cred ca-i zice ). La barcile de pescuit pe care l-am vazut aveau motare la 12V cu reductor alimentate de baterii cu acid, viteza maxima de deplasare era de 8-12 km/h cu cuvele goale
tel.0745026562
0

#17 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 March 2007 - 08:51 AM

Salut.
Inca o intrebare.
Pentru sistemul de emisie / receptie la barca de ce am nevoie. As dori niste sfaturi in ceea ce priveste radio telecomanda cu cate cate canale sa fie, cu soft sau fara, in ce banda: 27, 35, 40 MHz ?
Merci mult.
0

#18 Useril este offline   geo_sim 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 220
  • Inregistrat: 19-April 06

Postat 01 March 2007 - 09:23 AM

Florin 100%
Nu te complica cu brushless...pt. asa ceva un seria 600, 700 e ok.Pt. Brushless nu gasesti controller cu revers decat daca-l faci mecanic.Pe direct consuma mai mult decat brushed-ul 600, etc.Fa-ti rost de un accu de Pb de 6v si 5Ah, un 600 sau 700 si un Rocar de 25A si ai rezolvat problema.
Graupner MC-24, 40Mhz, canal 61
0

#19 Useril este offline   geo_sim 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2007 - 09:46 AM

radu
Pt o barca de plantat momeala eu zic ca ar fi buna orice statie cu 3 canale si cu vreo 250-300mW in antena.
Frecventa..as opta pt 40Mhz, in 27 ai putea avea bruiaje.
0

#20 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 01 March 2007 - 10:21 AM

da dar eu vreau sa am si ceva viteza nu sa mearga ca MELCU`. De seria 710 cu reductor ce ziceti???iar de accu ce sa imi iau??? eu m-am gandit la 12v 9A.
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#21 Useril este offline   geo_sim 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 March 2007 - 11:21 AM

E bun, dar reductoarele mai si zornaie deci sperie pestii..Tu de fapt ce vrei, o barca de viteza sau una de pescuit?Mai intai stai si hotaraste-te si dup-aia intreaba.Din cat stiu eu un navo de viteza face valuri, deci vrand-nevrand tot dauneaza pescuitului.

Aceasta postare a fost editata de geo_sim: 01 March 2007 - 11:21 AM

0

#22 Useril este offline   shmitzy 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 18-February 07

Postat 04 March 2007 - 06:14 PM

cu respect ptr voi toti . sunt pescar cand am timp, imi place sa ies in natura dar vreau sa se intinda si guta / macar un pic nu? \ de ceva vreme ma intereseaza sa-mi fac si eu o barcuta , sa o mesteresc dupa placul meu ,de aceea am intrat ( dat buzna) pe forum ,pentru informatii,a cunoaste modelisti , si a cere sfaturi. cu respect vreau sa va spun ca nu este nimic imoral in " a planta si a nadi cu barcuta " in marile concursuri internationale si nu numai se nadeste la greu cu tot felul de scule si baieti " lanseaza usor la 150m " dar dau pe o lanseta si mulineta cam cat pe o barcita asa ca prefer barcuta cu care pot planta 4 bete linistit ps asi vrea sa fac o barcuta cu 2 functii si navomodel si barca de nadit am gasit o poza nu am inca planurile dar nu ma las[EMAIL]vladi_mir@yahoo.com[/EMAILl

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1173024840.jpg

0

#23 Useril este offline   nykup 

• Incepator
    • PipPip
    • Postari: 20
    • Inregistrat: 06-April 07

Postat 06 April 2007 - 11:12 AM

salut
    sunt nou în domeniu, ca şi radu rvm, asi dori să mă ajutaţi şi pe mine să-mi construiesc o barcă pentru momit si dus fire
    0

#24 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
    • PipPip

Postat 06 April 2007 - 09:45 PM

salut.
    dupa aproape 3 saptamani am reusit sa-mi fac si eu o coca din placaj si cu fibra de sticla pentru barcuta de momit cu dimensiunile L=80cm l=30 si h 25, am echilibrat-o si etansat-o sa nu intre apa, am pus deocamdata 2 motoare si mai am sa fac axurile port elice. M-am gandit si la sistemul de cuvare si foarte simplu este sistemul de la Cd-rom, cam asa m-am gandit sa fac sistemul de cuvare, pentru 2-3 cuve.
    O sa pun si ceva poze cu ea.
    Vreau daca se poate sa-mi dati niste informatii despre cum sa realizez arborele port elice, dimensiunea care am nevoie este de 30 cm si cuplajul dintre axul motorului care are 2mm si axul port elice care ma gandesc sa-l fac de 4 mm. sa pot taia filet de M4 pentru elice.
    Mersi
    0

#25 Useril este offline   iulica_ff 

• Membru de onoare
    • PipPipPipPipPipPip
    • Postari: 565
    • Inregistrat: 20-August 06

Postat 07 April 2007 - 10:04 AM

pt ax cred ca cel mai simplu este sa cumperi unul, dar daca vrei sa il faci tu sfatul meu este sa cauti electrod de inox de 4 mm

Toata lumea sa traiasca! Numai noi sa nu murim!!!
    super fun

0

#26 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
    • PipPip

Postat 07 April 2007 - 10:10 AM

pana la urma am reusit sa fac axul dintr-o bara de inox de 4mm si 30 cm cat am nevoie, acuma mai trebie sa-i tai filet de M4 si am gasit si tubul pentru ax, dar mai am o problema cu cuplajul dintre axul motorului care are 2mm si axul port elice de 4 mm, cum sa-l fac?
    0

#27 Useril este offline   olly 

• Membru de onoare
    • PipPipPipPipPipPip
    • Postari: 676
    • Inregistrat: 03-April 05

Postat 07 April 2007 - 10:25 AM

radu_rvm, la 7 Apr 2007, 10:10, a spus:

dar mai am o problema cu cuplajul dintre axul motorului care are 2mm si axul port elice de 4 mm, cum sa-l fac?

Poti incearca asa, dar mai sunt multe metode.Poti sa cositoresti o bucata din cablul de otel de la o frana de bicicleta intre axum motorului si axul port elice...si obtii un cuplaj elastic destul de eficient...sau poti sa cuplezi cele doua axuri cu un "papuc"(nu stiu exact cum se cheama)cu care se cupleaza firele de la isntalatia electrica....o sa caut o poza si o sa o pun. In ultima varianta nu prea am incredere,deoarece reusesti cam greu sa nimeresti acelasi unghi la motor si la arborele port elice.
    LATER EDIT: uite aici e prezentata ultima metoda...nu te uita la text ca nu cred ca intelegi..da imaginile is sugestive. http://www.mo-na-ko....lode-spojka.htm

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1175934316.jpg

Aceasta postare a fost editata de olly: 07 April 2007 - 10:35 AM

<<<ZA MOLDAVIAN BRAZARS>>>
    Don't drink and drive, smoke and FLY!
    Radiolink AT10, 2,4GHz
    GRUNAU BABY 2.3M
    ASW-28 2M
    0

#28 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
    • PipPip

Postat 07 April 2007 - 04:05 PM

cateva poza cu barcuta mea, nu am lucrat foarte profi dar ptr inceput zic ca este bine

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-30-1175954701.jpg

0

#29 Useril este offline   radu_rvm 

• Incepator
    • PipPip

Postat 07 April 2007 - 04:05 PM

alta

Imagini atasate