planuri pentru navomodele de pescuit si schema rad
Postat 27 February 2007 - 06:33 PM
Aceasta postare a fost editata de victordegalati: 28 February 2007 - 07:23 PM
Postat 27 February 2007 - 09:01 PM
ipsihi, la 27 Feb 2007, 17:33, a spus:
ai dreptate Ipshi. la pescuit totul este de cum nadesti locul. referitor la cantitatea de peste fiecare concesionar de balta iti permite sa iei acasa doar o anumita cantitate de peste si in acelasi timp iti limiteaza numarul de lansete cu care pescuiesti
Postat 28 February 2007 - 10:50 AM
Tocmai am terminat de construit un Rod Pod pentru betele de pescuit dupa un model care in magazin este la 850 Ron, eu l-am realizat dupa fotografie si mi-a iesit undeva la 50 Ron.
Imi place sa fac tot felul de machete si sisteme electronice.
Mi-am construit si senzori de pescuit din componente de calculatoare vechi.
Treaba ii nu ca nu vreau sa cumpar un model gata facut. ci vreu sa vad cum se realizeaza el si sa il prsonazizez acel model nu sa fie un model stas.
Nu vreau sa fac ceva iesit din comun.
Postat 28 February 2007 - 01:02 PM
Postat 28 February 2007 - 01:52 PM
Intamplarea face ca stiam la ce foloseste un asemenea navomodel pentru ca stiu doua persoane care lucreaza la asa ceva. Ambii lucreaza la proiecte total diferite, deci tehnic vorbind va fi interesant de vazut ce iese pana la urma. Si tot intamplarea face ca unul din cei doi mai sus amintiti m-a rugat sa intreb un coleg care este pescar despre distante de pus momeala fata de malul apei, modul de imprastiere al momelii etc.
In concluzie, nu eram chiar asa pe din afara cu subiectul. Este adevarat ca daca se citeste primul meu mesaj se cam intelege cum ca acest navomodel prinde peste. Mea culpa.
Cat despre provocare, nu a fost niciuna. Dar uite lansez una: eu cred ca am facut multi oameni fericiti, oameni din sfera navomodelismului artizanal prin link-urile catre planuri si documentatie gratis pe care le-am dat de-a lungul timpului. Cei care aveti asemenea materiale despre navomodelele de pescuit, urmati-mi exemplul.
Si am sa inchei cu o intamplare povestita de colegul meu pescar: el ii datea unui tip cu o barca pneumatica sa ii duca momeala si forfaturile in larg. Si i le-a dus pe le vreo 200 m. Si a agatat un crap. Mare. Nu mai stiu exact cate kg. zicea ca a avut pestele (l-a cantarit acasa). Cand a inceput sa mulineze, crapul nu era prost sa vina direct la mal; se ducea cat ii permitea guta la stanga si/sau la dreapta, unde il taia capul Pana aici toate bune si frumoase, dar omul nu era singur pe balta, asa ca atunci cand a adus pestele la mal, au venit destui pescari nervosi ca in incercarea lui de a aduce peste le mal le incurcase firele.
Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 28 February 2007 - 01:54 PM
Postat 28 February 2007 - 02:00 PM
ceva ajutor cu ceva planuri are cineva
si ma intereseaza sa vad o schema de radiotelecomanda daca are cineva si asa ceva.
va multumesc.
Postat 28 February 2007 - 02:00 PM
Pacific 231.000, la 27 Feb 2007, 14:40, a spus:
Dar ma intreb si eu asa. Oare o fi etic si moral sa utilizezi asa ceva? Caci am discutat cu cineva care vroia asa ceva si vroia numai din obida ca el statea pe malul baltii si abia lua cate un peste si altii faceau productie de masa in larg. Nu sunt pescar, dar eu zic ca acest sport ar trebui facut in primul rand pentru iesitul in natura si abia apoi pentru a prinde peste la cantitate. Deh, economie de piata: platesc 50-100 lei taxa pe balta, este normal sa imi scot parleala cu cantitatea de peste. Oare?
Nu sunt pasionat de modele dinamice, dar pentru asemenea modele de pescuit mi-asi face un torpilor cu care sa scufund asemenea specimene.
Aici suna cu totul diferit.
Postat 28 February 2007 - 07:32 PM
incearca sa iei legatura cu gunman,stiu ca el face asa ceva si cred ca iti va da o mina de ajutor,
in principiu este vorba de o barcuta simpla pe care sa montezi cuvele specifice,care pot fi si benele de la basculantele din comert,
in rest schema de radiocomanda nu este asa de complicata,iti trebuie o statie de minim trei canale
-directie barca
-motor
-comanda servomotoare cuve
eu atit ma pricep desi subiectul este mult mai complicat
Postat 28 February 2007 - 07:35 PM
Postat 01 March 2007 - 12:04 AM
ca sa nu mai deschid un nou subiect postez aciia.Deci vreau sa fac o barca SUPER PERFORMANTA de nadit cu sonar etc... si m-am gandit la un motor bl innruner roxxy 3051/04:Nr. celule (Li): 2-3
Nr. celule (NiCd/NiMh): 8-10
Curent in sarcina: 35 A
Curent maxim in sarcina: 42 A
Turatie in gol: 3700 rpm/v
Eficienta: 80%
Putere maxima in ax: 230 W
Tractiune: aprox. 1650 g
Masa (cu cabluri si conectori): 158 g
Dimensiuni: 35 x 51
Diametru ax: 3.17 mm
intrebarea(rile) e(sunt) urmatoarea(rele) :pot sa il pun pe direct ???are destula forta(avand in vedere ca barca va avea cam 4-5kg)???trebuie sa pun reductor ceva???
stima
florin
Aceasta postare a fost editata de florin100%: 01 March 2007 - 12:17 AM
Postat 01 March 2007 - 12:32 AM
Postat 01 March 2007 - 09:23 AM
Nu te complica cu brushless...pt. asa ceva un seria 600, 700 e ok.Pt. Brushless nu gasesti controller cu revers decat daca-l faci mecanic.Pe direct consuma mai mult decat brushed-ul 600, etc.Fa-ti rost de un accu de Pb de 6v si 5Ah, un 600 sau 700 si un Rocar de 25A si ai rezolvat problema.
Postat 01 March 2007 - 10:21 AM
Postat 01 March 2007 - 11:21 AM
Aceasta postare a fost editata de geo_sim: 01 March 2007 - 11:21 AM
Postat 04 March 2007 - 06:14 PM
Imagini atasate
Postat 06 April 2007 - 09:45 PM
dupa aproape 3 saptamani am reusit sa-mi fac si eu o coca din placaj si cu fibra de sticla pentru barcuta de momit cu dimensiunile L=80cm l=30 si h 25, am echilibrat-o si etansat-o sa nu intre apa, am pus deocamdata 2 motoare si mai am sa fac axurile port elice. M-am gandit si la sistemul de cuvare si foarte simplu este sistemul de la Cd-rom, cam asa m-am gandit sa fac sistemul de cuvare, pentru 2-3 cuve.
O sa pun si ceva poze cu ea.
Vreau daca se poate sa-mi dati niste informatii despre cum sa realizez arborele port elice, dimensiunea care am nevoie este de 30 cm si cuplajul dintre axul motorului care are 2mm si axul port elice care ma gandesc sa-l fac de 4 mm. sa pot taia filet de M4 pentru elice.
Mersi
Postat 07 April 2007 - 10:10 AM
Postat 07 April 2007 - 10:25 AM
radu_rvm, la 7 Apr 2007, 10:10, a spus:
Poti incearca asa, dar mai sunt multe metode.Poti sa cositoresti o bucata din cablul de otel de la o frana de bicicleta intre axum motorului si axul port elice...si obtii un cuplaj elastic destul de eficient...sau poti sa cuplezi cele doua axuri cu un "papuc"(nu stiu exact cum se cheama)cu care se cupleaza firele de la isntalatia electrica....o sa caut o poza si o sa o pun. In ultima varianta nu prea am incredere,deoarece reusesti cam greu sa nimeresti acelasi unghi la motor si la arborele port elice.
LATER EDIT: uite aici e prezentata ultima metoda...nu te uita la text ca nu cred ca intelegi..da imaginile is sugestive. http://www.mo-na-ko....lode-spojka.htm
Imagini atasate
Aceasta postare a fost editata de olly: 07 April 2007 - 10:35 AM
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M