Saltare, am nevoie de niste sfaturi de la profesionishti ca voi. Partea electronica si ce sa asamblez nu este o problema. Problema este cum.
Intrebarea este cum pot sa tai "frumos" poliesterul (scartiitoare de ambalat)? Cum, intaresc bucata taiata? ca sa fac eleroanele si profundorul. Cateva poze cu montari si sfaturi m-ar ajuta foarte mult.
Multumesc frumos.
P.S. modelulu este:
http://www.jamara-toys.de/product_info.php...5e10f4e7aa3a8fc
Pagina 1 din 1
modificat jucarie condor
Postat 10 June 2007 - 12:53 PM
il poti taia cu un dispozitiv cu nichelina sau daca ai mana si esti atent si cu un simplu cutter...
Toata chestia e sa poti taia drept. Pt asta foloseste o rigla de ghidaj.
bafta!
Toata chestia e sa poti taia drept. Pt asta foloseste o rigla de ghidaj.
bafta!
Paratroopers never died..they go to hell to regroup and strike again...
Postat 10 June 2007 - 12:55 PM
ATENTIE! Daca folosesti nichelina, vezi sa nu fie prea inrosita ca topeste mai mult decat e necesar.
Reglajul cat de incinsa sa fie fa-o pe un alt polistiren pana cand merge cum trebuie...
Reglajul cat de incinsa sa fie fa-o pe un alt polistiren pana cand merge cum trebuie...
Postat 10 June 2007 - 01:00 PM
Ideea cu nichelina mi se pare buna. Numai ca nu prea stiu cum sa reglez puterea in rez de nichelina ca sa reglez temperatura. si cum se realizez mecanica de prindere a nichelinei.
Mercic de raspuns
Mercic de raspuns
Postat 10 June 2007 - 01:03 PM
N-as folosi cutter ca sa nu sara bobitele de material. Si cum scobesc ca sa introduc un servo?
Postat 10 June 2007 - 01:18 PM
Puterea o reglezi cu un potentiometru... valoarea lui o stabilesti experimental in functie de lungimea nichelinei...ar fi bine sa folosesti un trafo care scoate 12 V alternativ si cativa amperi.
Faci un traforaj in care in loc de panza pui nichelina, prinsa la un capat fix iar la celalalt prin intermediul unui arculet. Deoarece cand se incalzeste nichelina isi mareste si dimensiunile, arcul o tine intinsa. Vezi doar daca rama traforajului este de metal sa ai izolatie la punctele de prindere a nichelinei.
Pt servo iti propun altceva: un pistol de lipit cu ansa de sarma de cu de grosime in functie de puterea pistolului si care ii dai forma care o vrei tu. desenezi locasul servoului si apoi cu ansa decupezi pe forma sar atentie cat intri in adancimea materialului...
Faci un traforaj in care in loc de panza pui nichelina, prinsa la un capat fix iar la celalalt prin intermediul unui arculet. Deoarece cand se incalzeste nichelina isi mareste si dimensiunile, arcul o tine intinsa. Vezi doar daca rama traforajului este de metal sa ai izolatie la punctele de prindere a nichelinei.
Pt servo iti propun altceva: un pistol de lipit cu ansa de sarma de cu de grosime in functie de puterea pistolului si care ii dai forma care o vrei tu. desenezi locasul servoului si apoi cu ansa decupezi pe forma sar atentie cat intri in adancimea materialului...
Postat 10 June 2007 - 02:06 PM
n-ai pt ce.
P.S. Ti-am trimis un MI.
P.S. Ti-am trimis un MI.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1