Intradevar, a fost distractiv desi initial am vrut sa vad daca pot recupera una din celule care inca mai era buna dar se rupsese ralamelele de la + si - (voiam sa vad daca le pot prelungi cu niste fire cositorite)
Cand am taiat invelisul (plicul) m-am speriat putin cand am simtit mirosul acela intepator si care era din ce in ce mai puternic... dupa aia m-am mutat pe balcon, sa nu imput camera (si ma gandeam sa nu fie ceva gen acid de acumultor cu Pb sa gauresc si mocheta)
Celulele sunt legate intre ele in serie, ca la orice pack de acumulatori, numai ca astea fiind patratoase si cu bornele intr-un singur capat (cam ca la bateriile de 9V sau si mai apropiat, ca cele de 4.5V - "baterii patrate"), sunt asezate una peste cealalta iar bornele + si - sunt cositorite pe o placa cu un cablaj care le inseriaza. La + primei celule se leaga borna de + a packului iar la minusul ultimei celule borna de minus a packului. Mufa de egalizare are atatea fire cate celule are packul plus 1 (la un pack de 3 celule = 4 fire, la un pack de 2 celule = 3 fire). Aceste fire sunt cositorite de bornele + si - ale fiecarei celule in parte. Nu au nici un fel de electronica in ele.
Cum este facuta celula (ai dreptate ca nu se prea vede in poze) ... o sa mai fac niste poze cand ajung acasa si o sa explic ce o sa se vada in poza.
Nu ma asteptam sa fie chiar asa ... adica sa nu fie nimic interesant sau refolosibil.
Aceasta postare a fost editata de Brussolo: 08 June 2007 - 01:49 PM