Modelism - RHC Forum: Invelire in celofan - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Invelire in celofan A folosit cineva vreodata?

#1 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 985
  • Inregistrat: 22-April 04

Postat 30 November 2007 - 09:25 PM

Salut,

am incercat intamplator sa folosesc celofanul (da, folia aia de se punea pe vremuri la borcanele cu dulceata) pentru a inveli o aripa micuta si pare foarte interesant - se lipeste cu aproape orice lipici de apa (aracet, apa cu faina, etc.) si mai are proprietatea ca daca se aseaza umed (pe schelet sau miez de polistiren) dupa ce se usuca strange si se intinde foarte tare, chiar daca atunci cand e asezat are incretiruri.
Datorita intinderii puternice aripa a capatat rigiditate deosebita. De fapt cred ca strange prea tare, fara nervuri de rigidizare va reusi sa strambe aripa.

Greutatea foliei e deasemeni foarte redusa, de vreo 25 de grame pe metru patrat.. A nu se confunda cu foliile de plastic - celofanul e facut din celuloza naturala.

Mai are cineva experienta? a fost vreodata un material folosit in modelism?

mersi,
cezar
0

#2 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 30 November 2007 - 10:43 PM

nu prea le am eu, dar ma gandesc sa nu cedeze fortelor, sau frecarea cu aeru, praf, vreo frunza prin aer si se sfasie. ca e subtire rau.....
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#3 Useril este offline   dragos_avramescu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 26-September 03

Postat 30 November 2007 - 11:29 PM

In afara de asta, ma gandesc ca poate nu se intinde uniform (sa nu apara forte inegale). Oricum, pare interesant.
0

#4 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 01 December 2007 - 07:33 AM

hash84, la 30 Nov 2007, 22:43, a spus:

nu prea le am eu, dar ma gandesc sa nu cedeze fortelor, sau frecarea cu aeru, praf, vreo frunza prin aer si se sfasie. ca e subtire rau.....

:lol: repede ai sarit tu -_- .In aer nu cred dar la aterizare pe iarba e mai nasol
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#5 Useril este offline   radian 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 126
  • Inregistrat: 10-June 06

Postat 01 December 2007 - 08:32 AM

....si orice picatura de apa il inmoaie ....
poate ar trebui vopsit ( zic si eu)...
0

#6 Useril este offline   mvpricop 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1424
  • Inregistrat: 08-February 06

Postat 01 December 2007 - 02:51 PM

Am facut si eu un captiv pentru Raduga 7cmc, ca un combat, in 1996. L-am invelit cu celofan si erau probleme in functie de umiditatea de afara. Se inmuia si se intarea cand vroia. Nu exceleaza la rezistenta si in 2007 nu se mai merita sa foloseasca cineva asa-ceva. L-am lipit cu prenadez.
Cu sau fara de motor,
Io le zbor pentru popor!

Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
0

#7 Useril este offline   ionutz_csu galati 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 15-October 07

Postat 03 December 2007 - 12:40 AM

am folosit si eu pentru ampenaje la planoare este bestial se lipeste cu prelandez si se intinde cu fierul de calcat e usor si simplu de pus
0

#8 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 03 December 2007 - 08:24 AM

...nu celofan (acetat de celuloza=ala de se folosea la legatul borcanelor de dulceata)...ala se dizolva in apa!!!! Vorbiti de foliile care exista la florarii probabil...alea sunt ok, se lipesc cu prenadez si se intind cu fierul de calcat!!!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 03 December 2007 - 09:27 AM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#9 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2007 - 01:38 PM

Mersi de raspunsuri...

De celofan vorbeam. Da, se inmoaie in apa, de fapt variatia in dimensiuni la umezeala/uscare il face sa se intinda asa bine. Ar merge ca material pt. experimente ieftine cu sanse mari de spulberare la prima tentativa de zbor. Sau modele foarte usoare de interior, unde umezeala e destul de constanta.

Legat de rezistenta, nu e chiar asa sensibil - mai ales daca-i intins pe polistiren plin (nu nervuri de balsa) si daca luam in considerare ca are jumatate din greutatea unei folii de oracover de 50-60 de grame/m2.

Acuma l-am folosit sa acopar o pala la un "elicopter" autorotativ... nu stiu cum sa-i zic... in genul celui facut de Stefan Purice http://geocities.com/CapeCanaveral/Galaxy/.../PuricePlan.htm - dar mai mic si electric.
0

#10 Useril este offline   mihaimcg 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 622
  • Inregistrat: 22-January 06

Postat 03 December 2007 - 03:01 PM

Foarte interesanta ideea cu celofanul. Singurele probleme care cred ca vor aparea se refera la umiditate si la caldura. Cred ca la o umiditate relativa a aerului mai mare de 90 %, celofanul se va intinde si/sau desprinde de pe aeromodel. Aceeasi problema va aparea si pentru temperaturi mai mari de 40 grade C..
@ctotth : ai experimentat si aceste conditii extreme ? :)
0

#11 Useril este offline   ctotth 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 December 2007 - 03:11 PM

Deocamdata n-a zburat nimic. Sa vad elicopteru asta, daca reusesc ceva ii fac subiect separat. Am vazut unul care este chiar controlabil, dar revin cu detalii mai tarziu
Umezeala e clar o problema si nu-s convins ca lacuirea o rezolva sau ca merita efortul. Caldura nu cred ca-l afecteaza, avand in vedere ca borcanele se sterilizeaza la cuptor cu celofanu pus.

Aceasta postare a fost editata de ctotth: 03 December 2007 - 03:13 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu