Port serial RS 232
Postat 08 June 2007 - 09:18 PM
M-ar interesa sa stiu daca se poate scoate de la un aparat cum e in foto o legatura RS 232 sau USB2 spre computer pentru a face o evaluare si comparatie pe monitor.
Stiu ca sunt anumite aparate care poseda un port paralel dar la care ma refer eu au numai display simplu.
Ozy buna
Levi
Imi da eroare la upload se pare ca e un format neagreat.In esenta e un aparat portabil de masurat umiditatea sau temperatura cu un display digital.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 08 June 2007 - 09:22 PM
Imagini atasate
Postat 11 June 2007 - 11:12 PM
Postat 13 June 2007 - 10:36 PM
Postat 14 June 2007 - 11:58 AM
Exista placi pt. achizitie date pt calculator... si intrare analogoica si digitala...
dar iti trebuie si un soft care sa prelucreze aceste date...:lol:
Pana acuma japonezii au fost mai rapizi la 1:1
Postat 14 June 2007 - 12:07 PM
http://www.mathworks.../daq/demos.html
ar fi perfect pt tine... dar...
iti mai trebuie http://www.physoe.com/english/e-08-data%20...20card/e-08.htm, cam asta sau ceva asemanator...
sau folosesti placa de sunet (mic in) ca pt osciloscop...
Dar inca nu stiu de unde iei semnalul...
Pana acuma japonezii au fost mai rapizi la 1:1
Postat 14 June 2007 - 12:15 PM
E prea complicat si scump cu placa de achizitie si softul dedicat. Ar insemna ca din dispozitivul initial foloseste doar senzorii si "arunca" restul.
Telefon: 0721 385365
Postat 14 June 2007 - 06:30 PM
aparatul inca nu l-am luat ca e cam scumpisor (250 euro,la Conrad Elektronik) si nu l-as mai lua daca as stii ca nu pot scoate semnal de la el.Ce pot sa fac eventual sa fac rost de undeva de schema electronica sa vedem daca circuitul permite accesarea de semnal.Ma intreb totusi cat poate fi de complicat un circuit de asta de accesare de semnal din moment ce alte aparate le au incorporate in carcasa originala.
Postat 14 June 2007 - 06:46 PM
Cumpara direct unul asa cum iti trebuie.....parerea mea.
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 14 June 2007 - 06:47 PM
Postat 14 June 2007 - 07:41 PM
Iar port serial se gaseste pe majoritatea placilor de baza. Se gasesc destul de usor adaptoare de la serial la USB, mai ramane problema driverelor.
Flickr - pozele mele
Postat 15 June 2007 - 06:32 AM
VIPER, la 14 Jun 2007, 19:41, a spus:
Daca e asa imi cer scuze ca nu sunt tare in acest domeniu.Dar ideea principala care ramane e sa scot semnal din aparat spre computer.
Postat 15 June 2007 - 01:30 PM
Postat 15 June 2007 - 01:37 PM
Se gasesc in comert niste shublere digitale cu port paralel spre computer, nu s-ar putea adapta de la ele iesirea din aparat spre computer.
Ma intreb si io, asa ca unu care nu le are in acest domeniu.
Postat 15 June 2007 - 01:55 PM
http://www.monarchin...om/Infrared.htm
Ramane sa cauti tu atent pentru o varianta mai accesibila.
Postat 15 June 2007 - 02:06 PM
Postat 15 June 2007 - 02:22 PM
Daca vrei termometru in PC, nu musai cu laser, poate o sa ai mai mult succes.
uite:
http://sine.ni.com/n...ng/en/nid/14605
La care bagi un termistor, sau chiar 8.
Programarea in LabVIEW e super simpla si nu stiu pe nimeni sa se planga de ea.
Succes!
Postat 15 June 2007 - 04:26 PM
dupaia printr-o placa de achizitie faci ce vrei cu semanlul ala!
Postat 15 June 2007 - 06:31 PM
Problema e daca ai acces pe undeva sa te "legi" sa scoti semnalul si daca are cine sa-ti faca o electronica potrivita, in functie de ce culegi.
Daca as admite cazul cel mai nenorocit, sa culeg semnal de dinainte de display (adica chiar de la el) si tot n-as zice ca e imposibil. Nu cred ca un electronist bun nu poate face asta. Doar ca vorba celorlalti, nu stiu cat e de ieftin sau cat de uzuala e "conversia" asta. E ca si cum ai dubla dispayul existent, cu altul, dar ca inloc de afisajul 2 cauti ceva sa adaptezi pentru un serial sau paralel.
Ar fi greu sa accept ca nu pot culege semnalul dintr-un ceas de mana sa-l introduc in PC si sa afisez pe ecran ora indicata. Si aici presupun ca e aproape aceeasi situatie.
Daca electronistii nu te ajuta eu n-am nici un interes, din lipsa de timp. Imi pare rau.
Spor la treaba!
PS. Sa traduc expresia cu interesul... Ar trebui sa stau sa caut cum se poate face, sa fac efectiv si apoi sa dau sfaturi. Nu mai am cum sa fac asta acum. Nu e vorba de interesul clasic, e vorba de timpul liber pe care nu-l mai am. Plus ca nu stiu ce ai concret acolo (desi banuiesc spre display ce poate fi)...
Mult succes. Putin probabil sa nu gasesti cu iesire pe seriala, daca au ajuns sa existe asta si pe sublelele ieftine.
Alta editare. Doar orientativ, am deschis cateva pagini.
http://www.repaircal...m/ex-42580.html
Daca asta face ce face la 300 dolari imi inchipuiesc ca se poate si mai bine si mai ieftin. Ideea e daca e rentabila modificarea sculei in discutie.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 June 2007 - 07:30 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 15 June 2007 - 09:14 PM
Stiu si eu ca nu e imposibil si asa de greu din moment ce au facut si altii.Problema e sa stii unde sa dai cu sapa pe internet sa obtii informatiile necesare.
Nefiind in domeniul meu de activitate dau tot timpul cu presupusul.O sa incerc si pe alte forumuri sa vad daca gasesc ajutor.Pana la urma sunt dispus normal sa platesc
pentru un astfel de montaj daca ar fi cineva dispus sa-l construiasca.
Cu acest mesaj inchid subiectul ca se prelungeste deageaba si ocupa loc pe forum.Cei care sunt dispusi sa ma ajute efectiv ii rog sa ma contacteze pe MI.