Fac publica o cerere de sponsorizare pentru tiparirea unei carti dedicate evenimentelor de la 1 August 1943 cind o formatie de bombardiere B-24 Liberator au efectuat un atac - nume de cod TIDAL WAVE - la joasa inaltime asupra rafinariilor din zona Ploiesti.
Cartea este scrisa de domnii Corneliu Nastase si Rasvan Bujor si are ca principal subiect descrierea avioanelor americane pierdute pe teritoriul romanesc. In carte se gasesc numeroase fotodocumente exceptionale si profilele color atit ale avioanelor americane implicate in atac cit si a celor romanesti si germane aflate in defensiva. Cartea se adreseaza atit iubitorilor de istorie aviatica cit si impatimitilor de modelism fiind in editie bilingva româno-engleza.
Materialul prezentat in carte a fost adunat prin efortul autorilor in mai bine de trei ani de cercetare a arhivelor cit si a discutiilor cu supravietuitori ai evenimentelor.
Apelez la toti cei care pot contribui financiar, cu orice suma, la acoperirea costurilor de tiparire a acestei excelente lucrari, in asa fel incit efortul extraordinar facut de autori sa se poata si materializa, spre bucuria iubitorilor de aviatie atit din tara cit si din strainatate.
Pentru a putea comemora evenimentele de acum 60 de ani aceasta carte ar trebui sa vada lumina tiparului pina cel tirziu la sfirsitul lunii Iunie.
Am vazut manuscrisul si fotografiile si pot sa va spun ca este o lucrare impresionanta prin continutul sau si de aceea va rog sa ii ajutati pe autori sa duca la capat acest proiect.
Pagina 1 din 1
TIDAL WAVE - Low level strike 1 aug 1943 - 1 aug 2003
Postat 29 May 2003 - 08:33 AM
Andrei,
Vreau detalii despre lucrare:
- nr. exemplare sau suma de care se dispune;
- format;
- nr. pagini interior;
- nr. pagini cu policromie;
- hartie interior;
- carton coperta;
- coperta plastifiata/lacuita.
Mai vorbim. Nu promit nimic. Oricum timpul e destul de scurt!
Florin / Valteras
Vreau detalii despre lucrare:
- nr. exemplare sau suma de care se dispune;
- format;
- nr. pagini interior;
- nr. pagini cu policromie;
- hartie interior;
- carton coperta;
- coperta plastifiata/lacuita.
Mai vorbim. Nu promit nimic. Oricum timpul e destul de scurt!
Florin / Valteras
Orice pas inainte e un shut in fund!
Postat 29 May 2003 - 11:28 AM
Florin, multumesc pentru intentii!
Formatul: A4 landscape
Nr. Pag interior: 72
Nr. Pag policromie: 40
Hirtie interior: de calitate - adica lucioasa - adica nu de ziar, nu stiu sa-ti spun detaliile tehnice tipografice :)
Carton coperta: Nu va avea copertile clasice din carton gros. Ar trebui un carton mai tare decit paginile din interior.
Prezentare coperta: Pe coperta va fi un tablou policromie creat de Maestrul Taralunga. Tot cineva de specialitate ar trebui sa faca o propunere. Cum este mai ieftin?
Lucrarea va avea 170 fotografii si 32 profile color.
La sfirsit am lasat ce este mai delicat :) ...numarul de exemplare. Eu am facut o cerere de oferta la o tipografie cu care colaboram si au estimat un cost de 1600 Euro pt 500 exemplare. In acest moment nu sint constituiti banii, am citeva promisiuni de sponsorizare dar nu stiu daca se va stringe intreaga suma. Deci numarul de exemplare depinde de bani si banii de numarul de exemplare :( Daca tu poti sa faci o oferta de tiparire cu citeva praguri de tiraj : 100, 500, 1000 atunci vedem cum gasim bugetul.
Formatul: A4 landscape
Nr. Pag interior: 72
Nr. Pag policromie: 40
Hirtie interior: de calitate - adica lucioasa - adica nu de ziar, nu stiu sa-ti spun detaliile tehnice tipografice :)
Carton coperta: Nu va avea copertile clasice din carton gros. Ar trebui un carton mai tare decit paginile din interior.
Prezentare coperta: Pe coperta va fi un tablou policromie creat de Maestrul Taralunga. Tot cineva de specialitate ar trebui sa faca o propunere. Cum este mai ieftin?
Lucrarea va avea 170 fotografii si 32 profile color.
La sfirsit am lasat ce este mai delicat :) ...numarul de exemplare. Eu am facut o cerere de oferta la o tipografie cu care colaboram si au estimat un cost de 1600 Euro pt 500 exemplare. In acest moment nu sint constituiti banii, am citeva promisiuni de sponsorizare dar nu stiu daca se va stringe intreaga suma. Deci numarul de exemplare depinde de bani si banii de numarul de exemplare :( Daca tu poti sa faci o oferta de tiparire cu citeva praguri de tiraj : 100, 500, 1000 atunci vedem cum gasim bugetul.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 30 May 2003 - 01:45 PM
Cu multumiri, atasez una din copertile cartii si un profil.
http://www.rhc.ro/images/tidal_wave1.jpg
http://www.rhc.ro/images/tidal_wave1.jpg
Vizitati colectia mea de machete statice
Postat 18 July 2003 - 05:01 PM
fara mare legatura cu cererea subiectului, am citit deja o astfel de carte despre atac si e exceptionala (nu-mi mai aduc aminte autorul, dar daca trebuie, o sa revin;
sper ca si asta sa se ridice la acelasi nivel.
sper ca si asta sa se ridice la acelasi nivel.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 27 May 2007 - 01:36 PM
Orice pas inainte e un shut in fund!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1