atro, la 22 May 2007, 18:49, a spus:
Jetex nu am mai vazut de la inceputul anilor `70. Atunci am primit la club cateva seturi impreuna cu niste kit-uri Graupner.
Am facut un model gen Fouga Magister (ampenaj in V) care zbura binisor.
Motoarele nu stiu ce varianta erau - au trecut atatia ani. Sigur erau cu doua pastile. Ce mai stiu despre ele e ca duza avea cam 2 mm diametru. Prin ea se introducea fitilul. De la prima ardere s-au facut albastre din cauza temperaturii si mai stiu ca sita se infunda mereu si ca era greu de curatat.
Cred ca daca ai multe pastile, poti incerca sa construiesti unul. Unul original probabil mai gasesti la un colectionar ca si tine - putin probabil sa-l dea.
Candva am gasit pe net ca ar mai fi cineva care ar fi reluat fabricatia. Din pacate nu mai stiu unde am gasit informatia.
Adrian
Nu aveam idee nici macar ce ajutaj are...deci cei doi milimetri si numarul de pastile intr-un mtor sunt indeajuns ca sa pot sa fac unul...multumesc!!!
Am chiar si sitele de schimb. Am gasit pe net ca motoarele jetex s-au facut intai din aluminiu dupa care au schimbat propelantul si motoarele au fost facute din otel; daca foloseai noul propelant la vechile carcase de aluminiu, acestea se topeau...o sa fac din otel, pentru ca nu stiu ce am exact...daca spui ca se albastreau, inseamna ca erau cele de otel si ca urmare, cam acelasi lucru trebuie sa am si eu...au fost importate intr-un singur an si imprastiate in tara!
Multam fain inca odata!
Later edit: durata de ardere se desfasura de-a lungul a aproximativ 20 sec?
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 22 May 2007 - 08:27 PM