Modelism - RHC Forum: sondaj crash-uri - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

sondaj crash-uri bruiaj,eroare de pilotaj sau defectiune?

#91 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2279
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 05 June 2008 - 02:57 PM

Semiaripile se prind pe fuselaj prin intermediul unui lonjeron din placaj de 5x12mm si a doua bolturi de bambus de 8mm situate la bordul de atac si la bordul de fuga. Lonjeronul preia fortele de foarfecare in plan vertical iar bolturile preiau fortele de torsiune si foarfecare in plan orizontal.
Se pare ca datorita gazelor de esapament incarcate cu particule de ulei care bateau in bordul de atac al aripii drepte boltul de ghidaj din bordul de atac s-a dezlipit. Din acel moment lonjeronul a trebuit sa preia si o parte din fortele de torsiune care i-au fost fatale. Asa cum e conceput, rezista la cel putin 10kg forta taietoare. Daca il torsionezi se rupe la 3-4kg forta taietoare in plan vertical. Am experimentat acasa cu jumatatea de lonjeron din stanga.
Asa, ca sa fie tabloul complet, receptorul a plecat de la locul lui si a retezat firele de la servouri. Practic doar aripile au scapat intregi.

Zbura prea bine ca sa nu-l fac la loc, dar la iarna, probabil. Motorul ma streseaza, acum imi comand carburator...

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 05 June 2008 - 03:05 PM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#92 Useril este offline   TOMY 

• ex Nimsoc
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 924
  • Inregistrat: 17-May 07

Postat 05 June 2008 - 03:21 PM

Ce model era?
0

#93 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2279
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 05 June 2008 - 09:01 PM

Modelul era Goldberg Tiger .40-.46,61" , kit incomplet construit de mine si motorizat de un HB PDP .40 cu care statea in hovering cu elice Master Airscrew 11x5.

Modelul disponibil acum este Goldberg Tiger 2 Kit .40-.46,61" http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti00...p?&I=LXDJC9&P=0 cu diferenta ca la modelul actual aripa este mai jos si dintr-o bucata si are roata in bot in loc de bechie. Varianta 1, a mea era mai rapida si mai acrobata, avand anvergura de 1400mm in loc de 1500mm cat are Tiger 2. Eu am folosit placaj de 2.5mm pentru lateralele fuselajului, in loc de placaj de 1.5mm+balsa de 2mm si a iesit mai zdravan asa.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 05 June 2008 - 09:08 PM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#94 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 21 August 2008 - 01:16 AM

Vezi postareaZOD, la May 9 2007, 04:56 PM, a spus:

LE : Calin de la timisoara ... GILES UL 2m ... diverse .. parca din cauza unui servo pe coada .. dinti rupti.

Vechi al req mesaju dar abia acuma-l vad
Iaca si filmu:
http://www.youtube.c...h?v=AMAgkQBX0QQ

S-a polemizat si polemizat peste masura, de la angajare (nici vorba) pana la blocarea pilotului (poate). raspunsul l-am primit dupa cateva luni mai tarziu la testarea Ravenului cand am ramas surprins ca un receptor (De altfel chiar foarte scump) dadea rateuri cand a trecut un 1:1 pe langa mine. Dupa abordarea pilotului mi-a zis ca nu are deparazitoare pe bujii si si in ziua in care am spart eu "alalalt avion" tocmai le daduse jos si se pregatea sa iasa din hangarul care-l survolam spre aterizare :lol:

Modelul avea 3 zboruri, era inaugurat cu o zi inainte. Inca imi pare rau de el.

Calin

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi