Modelism - RHC Forum: Crash Mustang P-51D - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crash Mustang P-51D

#31 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 270
  • Inregistrat: 02-September 05

Postat 06 May 2007 - 08:47 PM

1. Am verificat aripa la torsiune si nu se torsioneaza deloc.
2. Avionul are specificatii cu motor intre 0.9 si 2.5cc iar greutatea poate fi intr 623 si 800 gr.
3. Din calcule ar iesi ca trebuie sa aiba 0.57gr pe cm patrat . Modelul are 900 gr si iesa 0.64 gr pe cm patrat.
4. Am descoperit ca cg-ul este reprezentat pe schita mult mai aproape de bordul de atac fata de cum l-am pozitionat eu. Eu l-am pus la 1/3 dar ei il au la 1/3.6. La o lungime de 220 mm masurat cu ata intre cele 2 borduri as avea o abatere de 16mm.
5. Vreau sa scot plumbii din coada de 85gr sa refac cg-ul ca in plan si sa il las numai jumatate de rezervor, adica 55ml din 110ml cum am avut la crash.
6. Sansa sa il decolez de pe sol este 0 pt ca el oricum se va roti si nu am directie
7. Eu tot nu inteleg cum decoleaza ala din filmul postat de wichmann care este identic ca motorizare si profil ca al meu.
in dotare: Funtana X50
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#32 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 May 2007 - 08:49 PM

TAMIR, la 6 May 2007, 20:34, a spus:

pgl_aero, la 1 May 2007, 14:54, a spus:

o sa il repar....si ma duc la iasi pe drum sa ii dau de acolo ca la roman nu e teren drept.......acuma sa zic si eu off topic http://www.youtube.c...h?v=Jp0ZsvHkvhI   zbor cu heli alaltaieri.....facut cu mobilu...

De pe cartodrom nu poti sa faci o decolare?

Daca fac o decolare din cartodrom dau in gratarele oamenilor si poate raman si fara model din cauza rromilor. In realitate soseaua este ingusta in cartodrom si plina de curbe si gropi.
YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#33 Useril este offline   Dexter_Jr 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1589
  • Inregistrat: 28-February 06

Postat 06 May 2007 - 08:58 PM

pgl_aero, la 6 May 2007, 20:47, a spus:

3. Din calcule ar iesi ca trebuie sa aiba 0.57gr pe cm patrat . Modelul are 900 gr si iesa 0.64 gr pe cm patrat.

Verifica, calculele...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif
Experimental Rocketry
The only way to fly...

0

#34 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 07 May 2007 - 04:30 AM

Din mica mea experienta. Poti sa decolezi si fara sa atingi rudder-ul. Daca modelul are rotile bine orientate (vezi ca este un articol excelent in vademecum) poti sa-l decolezi numai din eleroane. La telemaster nu am atins rudder-ul. Am facut la fel la toate modelele mele cu eleroane. Recunosc in fata adunarii ca nu am dexteritatea necesara sa compensez cu stanga. Dar merge perfect numai cu eleroanele.
Am testat si pe simulator pe un Mustang si a dat acelas rezultat.
Daca vrei pot sa caut si ceva filme.

PS. Marinarul recomanda si eu am testat practic ca roata din bot sa fie fixa. Decoleaza si atunci numai din eleroane.

Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 07 May 2007 - 04:32 AM

0

#35 Useril este offline   Piglett 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 08 May 2007 - 10:46 AM

modelul tau are specificatii pentru motor maxim de 1.6 cc, nicidecum de 2.5cc
magnumul ala e varza la capitolul putere si f greu comparativ cu altele
nu e vorba sa verifici aripa la torsiune sa vezi daca se torsioneaza! ci sa verifici sa nu fie torsionata din fabricatie.
greutatea cuprinsa intre 623 si 793......al tau are 900 de grame adica cu 107 g in plus...adica 15% in plus la greutate fata de normal...si asta fara combustibil...in alte cuvinte tu bati kilogramul cu rezervorul plin.

vezi care-i treba cu centrul ala de greutate ca nu-l pozitionezi corect nici acum.

Aceasta postare a fost editata de Piglett: 08 May 2007 - 10:50 AM

0

#36 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 08 May 2007 - 10:50 AM

Piglett, la 6 May 2007, 14:19, a spus:

ia da jos toba de pe motor cu tot cu supraalimentare si greutatea din coada...salvezi cel putin 100 de grame...raportat la suprata aripii e o imbunatatire radicala pentru model.

da...il usurezi cu 100 de grame si il faci bibelou, ca numai zbor nu o sa poata face fara toba si supraalimentare!!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#37 Useril este offline   Piglett 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 23-January 05

Postat 08 May 2007 - 10:52 AM

corect...sunt sanse 25% sa functioneze corect motorul ala fara supraalimentare...dar sunt...am dat mai sus alte solutii. http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif
0

#38 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 12 May 2007 - 09:29 PM

Am atasat o poza cu pozitia CG-ului din planur si o alta cu 2 linii care reprezinta CG ales de mine si CG specificat. Cg ales de mine se afla mai aproape de bordul de fuga si cade la 1/3 din aripa. Acum vreau sa mut cg-ul pe linia specificata in plan(spre bordul de atac), dar cu toate ca bateria este in locul receptorului si vice-versa tot imi vine greu sa il fac mai usor de bot. Am sa incerc un nou set de reglaje ale motorului si maine este posibil sa il decolez de pe un drum. Sa-mi tineti pumnii http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif !

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de pgl_aero: 12 May 2007 - 09:33 PM

YAk 54
Fuego
Mustang
SJM - heli
Walkera 22d - heli
0

#39 Useril este offline   pgl_aero 

• Senior
  • PipPipPipPipPip