Mentalitate PUR romaneasca....
Postat 16 October 2003 - 07:00 AM
"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery
"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze
"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII
NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
Postat 05 November 2003 - 10:12 AM
Primul obstacol un trailer care facea manevre la intrare... Muncitorii care dirijau mi-au facut semn sa trec de el (eram cu masina) si sa ma bag in laterala. Apoi soferul m-a injurat ca m-am bagat in laterala lui. Asa ca am ajuns pe linia de tramvai si m-am parcat super ilegal pe spatiul verde.
Parcand afara are si avantaje... am scapat de cainele care ma latra si care am observat ca este sistematic ocolit de avocatii care invart pe acolo.
Primul drum a fost la registratura unde scria ca nu de acolo se ridica. M-am dus in pavilionul care trebuia, cineva se certa ca el a fost primul la coada. In sfarsit imi vine randul si stupoare.... actele erau gata si nici nu mi-au cerut delegatie din partea firmei ca sa le ridic. Este adevarat ca au vazut delegatia in dosar de cand depusesem actele. Dar nu ma asteptam sa se destepte. Poate ca ceva tot s-a schimbat in bine de cand nu am mai fost.
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 06 November 2003 - 08:58 AM
Poate intr-adevar Olaf: ceva tot s-a schimbat in bine [B]
Postat 07 November 2003 - 10:28 AM
M-am dus la ei sa lichidez un contract si sa platesc toate sumele restante ale fostului proprietar. Baietii mi-au dat chitante si totul a fost OK pana acum un an cand au inceput sa vina somatii si mi se pare ca si o notificare prin tribunal.
M-am dus sa rezolv si mi-au spus ca am de plata restanta 200 000 lei care adunase penalitati de 400 000. Si mi-a spus si ca nu imi platesc contributiile catre stat. Brusc Supercomul a devenit stat... :D
Dupa ce am vorbit cu sefu' am platit doar 200 000 lei.
Eu recomand Rosalul, care era pe sectorul 2, nici nu au intarziat niciodata si mereu au avut o evidenta clara. Dar s-a bagat Supercomul peste ei.
Postat 10 November 2003 - 07:55 PM
Problema: schimbare de contract de la o persoana judica la una fizica
In primul rand te copleseste sediul. Sticla, inox, gresie, tamplarie de aluminiu. Urc scara si nu ma pot abtine sa ma gandesc ca balustrada de inox probabil ca a costat 150 milioane (sau poate mai mult). Din banii nostri.
Seful meu se duce la coada la persona juridice, eu stau la persone fizice sa "tin rand". Ma uit pe usa ca se inchide la 15.00. O scurta verificare a busolei ma convinge ca este 14.40. Usa se deschide si ies doua persoane care aveau si ele treaba dar fusesera scoase afara. Usa este ferecata si prin geam vad ca inauntru se mananca. Nu ma pot abtine sa ma intreb daca era asa de presant si nu mai rezistau 20 min.
Intre timp vine seful si-mi spune ca sta degeaba ca nu il baga nimeni in seama. I s-a spus sa astepte si functionarii isi vedeau de treburile lor. Decidem sa luam taurul de coarne. Asa ca ne croim drum printre tinerele angajate care fumau de zor si se "hahaiau" pe culoare. Intr-adevar ajungem si nu suntem bagati in seama decat peste 10 minute cand cerem sa vorbim cu un sef.
Ii explicam povestea, ne spune ca odata ce exista un contract, cand se face contract pentru alt sediu se face doar o anexa. Nu vrea sa priceapa ca acel contract este reziliat si noi avem o anexa la ceva care nu exista. Ne spune sa facem o cerere si gata.
Ne mutam la persoane fizice. Aici alta viata. O femeie in varsta, unsa cu toate alifiile. Imediat a remarcat punga din mana noastra. A fost foarte serviabila, am facut cererea la ea fara sa o mai ducem la registratura, a intocmit imediat contractul si ne-a rezolvat si prima problema.
Chiar ne-a facut placere sa-i oferim o mica atentie.
Postat 14 November 2003 - 03:05 PM
Olaf The Viking, la 10 Nov 2003, 19:55, a spus:
He he he...........puteai sa nu-i dai atentia, dar daca mai ai nevoie de ea ? ( eu zic ca oricum peste 1-2 ani nu te mai tine minte, da' asa-i romanul, isi ia masuri de precautie -_-)
Postat 14 November 2003 - 04:19 PM
Postat 15 November 2003 - 04:59 AM
Postat 21 November 2003 - 12:07 AM
La Metro ochesc un kit Revell 1:72 care suna cam asa :Sd.Kfz.11,Pak 40 & Afrikakorps. Cutia, evident, desigilata. Cu toate riscurile asumate (ca puteau sa zica ca eu am desigilat-o) o desfac sa vad daca este totul in regula. Inauntru toate piesele intr-o punguta de plastic sigilata. Imi zic: Sa vezi ca astia au furat decalurile... Ma uit mai bine. Existau, prinse in scotch-ul care sigila partea cealalta a cutiei. Nici nu se vedeau decat daca te uitai neaparat dupa ele. Atunci m-am gandit ca un dobitoc a desigilat cutia ca sa vada ce e inauntru.
Abia acasa am constatat ca trebuiau sa fie si vreo 50 figuri de soldati care probabil nu erau bagati in punguta cu kiturile de halftrack si pak. Nemernicii mi-au furat Afrikakorps-ul.
Dar nici eu nu m-am lasat.... Mi-am comandat de pe site vreo 54 figuri de "German Infantry,Afrika Korps". Ca sa ma razbun! Si ca sa dau inca 200 000 lei in plus. Taxele postale incluse.
Postat 10 March 2004 - 04:27 PM
Daca nu, vezi ca te paste o amenda grasa.
Ce este cel mai idiot este ca cel din scaunul cu rotile nu poate ajunge pe trotuar (care are 30-40 cm inaltime) dar pe ei îi intereseaza ca nu pot intra in magazin. C-asa zice UE (era cat pe aici sa pun si m-ul in fata).
Si mai vezi ca trebuie sa ai autorizatie de constructie pentru ea dar primaria nu ti-o da. Iti da doar amenda.