Modelism - RHC Forum: Sambata 21 februarie 2004 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sambata 21 februarie 2004 s-a deschis sezonul la termica

#1 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 23 February 2004 - 08:21 AM

Actiunea se petrece saptamana trecuta, cand incepand de vineri ne-a batut cate un gand sa mai iesim si noi la aer, iarba si zbor. Drept care dupa ce vineri am incarcat accu, iar sambata am iesit la zbor. Temperatura nu era prea incurajatoare, pe langa zero asa, ceva in sus ceva in jos, dar cerul senin si mai ales vantul de Nord ne-a cam scos din case. Ne-am starns noi vreo 3 cu planoare si am mers pe panta de la Miceshti, la cativa km de Alba unde se zboara si cu parapanta. Acolo, am dat de 2 membrii marcanti ai clubului nostru care tocmai aterizau cu parapantele colorate ca fustele lu' mama Amigdala, si deshtrele inghetate ca altceva ce nu vreau pt. ca sa scriu aici, dar va spui numa' ca este inghetat uneori si ii apartine lui Parpanghel, cand umbla dupa lemne prin padurea ingetata fara de speranta prin ianuarie in nadragi exagerat de subtiri sau scurti.

Asa ca am intins noi sculele, am programat o statie MC16 pt. o aripa, am intins un sandou, am montat 2 planoare din astea mai mici, asa pana la 2 m anv. si ne-am gandit sa incepem cu agitatiunea ciorilor, care a naibii lipseau, fiind ele la vre-un chef prin vre-un hambar cu boabe gustoase de cucuruz sau grau.
Asa ca ce sa o mai lungim aiurea, am facut cateva zboruri la termodinamica cu patrulare la panta si prins bule termice ce veneau de pe sat sau de pe lunca de mai jos, faina si arata, numa' buna de incalzit aerul sa ne faca noua termica. Componenta dinamica nu era prea puternica dar in schimb cea termica a devenit interesanta dupa ora 14, cand am reusit a ma catzara pana haaaat in inaltul cerului cu o termica de toata frumusetea, de mai vedeam modelul mic-de-tot si uneori nu stiam in ce parte are botul sau coada. Asa cum poate va asteptati sa spun au fost doar termici albastre, urcari moderate, nu mai mult de 1,5-2 m/s dar care ciclau frumos si erau si destul de largi. Problema cea mai mare a fost frigul, care ne-a si facut sa strangem intr-un tarziu shatra si sa mergem pe la casele, nevestele, prietenele si mamele noastre.

In loc de concluzie:
- au zburat la panta si incepatorii
- a zburat si aripa cu tot cu acrobatii nazdravane si aterizare in pom din cauza de lipsa curent la emitator (suspectez eu)
- au zburat si parapantele, dar mai mult de a sta pe un zero, nu au prea reusit, insa oricum baietii au venit la fel de inghetati si pupa al doi-lea zbor, ca ii auzeam scartzaind la aterizare
- nu am rupt nimic
- am facut si scheme, figuri, gen luping, ranversare, vrie, zbor pe spate.
- a fost prima zi de termica serioasa din anul asta.

Big
FROGS CAN FLY!
0

#2 Useril este offline   droopy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 06-May 03

Postat 23 February 2004 - 11:48 PM

Cand se mai fac astfel de iesiri ca vreau sa-mi delectez si eu ochii :D......
Un nebun lanseaza un aeromodel,
si 10 modelisti nu-l pot ateriza.....
0

#3 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 24 February 2004 - 08:17 AM

Pai noi mai iesim, mai ales in week end, am facut cerere sa vina si termica tot cam atunci, sa vedem daca se aproba!

BigTermalu'
FROGS CAN FLY!
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu