am iesit la un zbor si am dat cu avionul in canal :D am scos modelu din apa si am vazut ca nu mai mergea nimic am scos imediat alimentarea mam dus repede acasa si lam desfacut era apa in receptor si in controler :( :( leam uscat cu fenu cu aer cald contrlleru sia revenit dar receptorul nu :D :D cand bag alimentarea misca o data servourile si atata altceva nimic . se mai poate repara asa ceva ?
Pagina 1 din 1
receptor ars rec care a loat apa
Postat 12 April 2007 - 07:56 AM
Daca misca servourile (la alimentare), inseamna ca partea de joasa frecventa (TTL) si-a revenit. Probabil mai ai apa (sau condens) in bobinele de radio-frecventa, si nu oscileaza (sau nu in frecventa corecta). Pune-l la uscat, da mult mai mult. Daca l-ai spalat cu apa distilata, are sa-si revina, daca nu, s-ar putea sa ai depuneri si probabil ca va trebui sai reacordezi partea RF, ceea ce e deosebit de dificil in conditii de amator.
Postat 12 April 2007 - 08:53 AM
Am si eu un receptor cu sinteza care sa ars. Dupa o accidentare a modelului sa rupt un fir de la un servo care a facut scurt ar nu am vazut la timp. Se vede care este piesa arsa. Ma poate ajuta cineva>?
Postat 12 April 2007 - 10:34 AM
lam spalat cu izoprpanol (alcolizopropilic) lam uscat din nou cu fenu :D si tot asa cand bag alimentarea se misca u data servourile si si motorul primeste si iel un impuls si atata :D :D poza nu reusesc sa pun :( :(
Teatrul e circ si filmul minciuna.
Stirile tac, mutii vor sa ne spuna,
Ca nimeni n-aude cand orbii vad tot,
Si noi ne-ncalzim punand paie pe foc.
Stirile tac, mutii vor sa ne spuna,
Ca nimeni n-aude cand orbii vad tot,
Si noi ne-ncalzim punand paie pe foc.
Postat 12 April 2007 - 07:24 PM
Este posibil ca doar o partea din decodor sa functioneze corect. Fara detalii nu te pot ajuta mai mult. Oricum apa+curent electric= electroliza+caldura=oxidare accelerata. Macar spune ce model este sau ce scrie pe integrate si cum arata.
Cere ajutorul unui prieten electronist ( macar niste masuratori ca sa te lamuresti daca se merita efortul ). Eventual da-mi MI cu telefonul la care poti fi sunat ca este mai simplu sa ne clarificam din vorbe.
Cere ajutorul unui prieten electronist ( macar niste masuratori ca sa te lamuresti daca se merita efortul ). Eventual da-mi MI cu telefonul la care poti fi sunat ca este mai simplu sa ne clarificam din vorbe.
Postat 12 April 2007 - 07:27 PM
Bogdanut
Te ajut cu ce pot dar cel mai simplu ar fi sa detailezi problema sau sa ne intilnim. Da un MI.
Citeaza
Am si eu un receptor cu sinteza care sa ars. Dupa o accidentare a modelului sa rupt un fir de la un servo care a facut scurt ar nu am vazut la timp. Se vede care este piesa arsa. Ma poate ajuta cineva>?
Te ajut cu ce pot dar cel mai simplu ar fi sa detailezi problema sau sa ne intilnim. Da un MI.
Postat 13 April 2007 - 11:32 PM
fantom, la 12 Apr 2007, 10:34, a spus:
lam spalat cu izoprpanol (alcolizopropilic) lam uscat din nou cu fenu http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/huh.gif si tot asa cand bag alimentarea se misca u data servourile si si motorul primeste si iel un impuls si atata ;) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif poza nu reusesc sa pun http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif ;)
Schimba quartzul !Daca statzia este AM , inverseaza cristalele intre ele si vezi ce se intampla.
...tabula crasa, mortua est!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1