Quote Mig29
"Dar in acelasi timp hobby-ul inseamna distractie si nu neaparat utilitate la fiecare lansare"
Aici subscriu intru totul.
Adica nu-i destul sa ai de a face cu hartii, planuri, dosare, calculatoare, programe s.a.m.d. zi de zi la servici, an dupa an , mai trebuie altele si cand vii acasa?? Unde e distractia ?
:)
Programele alea de simulare sunt mai mult pentru cei care "simuleaza" la rece, de aia nici nu li se dau prea mare credit.
D-nu MiG, esti sigur ca pe cutia aia de Kit scria " ptr. motor clasa E" ?
Dupa cum vad eu ar pare mai potrivita ptr. motoare F 25 sau chiar F40. Iar 25 > 9 !
Este intr-adevar un model perntru hobby si nu conteaza neaparat cat de sus merge.
Pariez ca modelul va fii foarte stabil in zbor, iar traiectoria puternic curbata dupa primii 50 m.
Pai nu asa zboara orice racheta spatiala ? B)
Nici eu nu am folosit de multe ori motoare Estes clasa E, se gasesc mai greu, niciodata in magazine (desi mai mari sunt !).
Pot sa spun ca ele pot duce usor la 300 m o racheta destul de grea, in jur de 200 grame per total.
Am in lucru pentru o competitie din mai o racheta de acest tip (cu 2 oua) la care folosesc un E9-8, dar mai sunt inca 3 motoare D12 si C11 in prima treapta. In acest caz lucrurile se schimba fundamental, ca sustainer E9 este foarte bun. Estimez (din cele vazute si masurate pana acum) o inlatime in jur de 600. Nu folosesc programe pentru modele.
Din cate stiu, motoarele C6 au cam 20-24 grame fiecare deci 3 bucati fac cam 65-70. Nu ramane mult pana la 100.
Citeaza
Revenind la E-9:
chiar este interesant faptul ca au in realitate doar 27 Ns. In documentatia tehnica, producatorii mentioneaza ca au timpul de ardere de vreo 2.8 secunde si ca au un impuls total de 40 Ns. De asemenea mentioneaza ca parametrii motorului pot varia plus/minus cu 10%... 27 Ns ar fi cam in afara acelor +/- 10%. Nu spun ca nu te cred! Doar ca ma ingrijoreaza diferenta de performanta intre cele spuse in documentatia tehnica si ceea ce exista
Pentru date suplimentare si mai adevarate de realitate poti consulta datele despre testarile motoarelor Estes la
http://www.nar.org/SandT/pdf/Estes/