Am nevoie pt a alimenta o camera video dintru acumulator Pb de 12v si 5A de un stabilizator care sa-mi scoata constant o tensiune de 8.4 v si un curent de 2 A indiferent daca acumulatorul este proaspat incarcat sau aproape de descarcare..
eu ma gandeam sa folosesc o schema clasica cu un tranzistor comandat de un zener da nu stiu ce sa zic ...
poate are cumva cineva care a mai facut experienta mai mare in asa ceva si sa-mi deie si mie un sfat bun :D
Pagina 1 din 1
stabilizator
Postat 09 April 2007 - 03:44 AM
odish1989, la 9 Apr 2007, 03:27, a spus:
eu ma gandeam sa folosesc o schema clasica cu un tranzistor comandat de un zener da nu stiu ce sa zic ...
Nu merge un simplu tranzistor si Zenner la curent asa de mare.
Foloseste un LM317 ca sa poti ajusta la 8.4V, la care ii adaugi niste tranzistoare suplimentare ca in schema de la pagina 16 ca sa scoti curent mai mare. http://cache.nationa...ds/LM/LM117.pdf
Exista totusi o limita minima a acumulatorului. Schema cu LM317 are nevoie de minim 2.6V diferenta intre intrare si iesire, deci e pos sa mearga de la minim 8.4+2.6=11V. De asemenea, atentie la disipatie. Vei avea nevoie de radiatoare babane daca aplici solutii simple cum ar fi stabul liniar.
Cirip
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 10 April 2007 - 09:59 AM
multumesc pt schema...eu auzisem ceva destre stabilizatorii vaziabili da nu stiam cum se cheama si cum se folosesc cu ocazia asta am aflat si eu ..multumesc mult :rolleyes:
daca mai are cineva vreo idee il rog sa-mi spuna :D
daca mai are cineva vreo idee il rog sa-mi spuna :D
Aceasta postare a fost editata de odish1989: 10 April 2007 - 10:02 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1