ASIGURARI PENTRU MODELE Am reusit sa angajez
Postat 22 March 2007 - 11:36 PM
Dupa cateva luni de tratatative si negocieri la nivel de conducere, a obtinut un "produs" pentru asigurat modelele noastre.
conditiile sunt urmatoarele:
-trebuie facuta dovada provenientei pieselor componente. facturi de la furnizori
-trebuie facuta dovadaca bunurile sunt in stare "tehnica" perfecta sau prcentual in ce stare se afla
-se fac fotografii ale "obiectelor" asigurate
-se fixeaza o rata de asigurare in functie de valoarea cumulata a obiectului.
-in caz de dauna se procedeaza la evaluarea daunelor si a imprejurarilor in care s-au produs daunele.
- se aduc dovezi (facturi) cu valoarea pieselor inlocuite
- nu se poate evalua manopera decat pe baza unor facturi de firma. Cum????? nu stiu si a ramas in discutie.
-se despagubeste pana la un anumit procent din valoarea obiectului . Este vorba de un calcul aproximativ ca la masini.
-daca valoarea pagubei depaseste (nu am inteles ce valoare cumulata) se despagubeste numai o parte si nu se accepta preluarea "epavei"
In mare cam astea sunt conditiile. acum omu' vrea sa stie cam cate asigurari si cam de ce valoare trebuie sa faca.
Eu am sa fac prima incercare de evaluare a unor modele si o sa incerc sa postez ceva detalii financiare ale contractelor de asigurare.
Precizez ca nu este facatura si nici utopie tot ce am postat aici. Este o treaba serioasa si se bazeaza pe o analiza la nivel de STAF de la o mare companie de asigurari din Ro.
Pentru moment pastrez anonimatul companiei, pana voi vedea exact conditiile unui contract si apoi o sa va spun despre cine este vorba.
Acum comentarii va rog......
Postat 22 March 2007 - 11:57 PM
sanatate ....parerea ta conteaza!!!!!!! ;) :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif
Postat 23 March 2007 - 12:03 AM
Postat 23 March 2007 - 12:13 AM
sa se fii schimbat de atunci atat de multe!!!!???!!! ......NOP!!!!!....nu mai stau sa intru in amanunte......ca-mi aduc aminte de lucruri neplacute intamplate in institutii importante ale STATULUI !!!........
SAU POATE AM AVUT EU GHINION CU CARUL ;) :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/laugh.gif
Postat 23 March 2007 - 01:01 AM
ma mir ca o firma de asigurari sta dupa niste jucarii mai mari.
si cand se intampla (sper sa nu se intample la nici unul dintre noi) sa se buseasca un model mai bunicel...tare as vrea sa vad cat de promti sunt domnii de la asigurari.
ca sa nu mai vb de inspectia pagubelor. pe hartie totul suna mirific...dar in practica sunt sceptic.
de banii dati pe asigurare intra si asigurare de sanatate?
Postat 23 March 2007 - 01:07 AM
pt un model la o dauna de 300 de $$$cat sa-mi dea ???? O ACADEA??? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif ......si mai sunt si un milion de intrebari, ca : "sigur nu ai ACCIDENTATO intentionat ".........adika eu ma duceam calare pe motocicleta sa ma omor si mai aveam si pasager ;)
Aceasta postare a fost editata de ducati999: 23 March 2007 - 01:08 AM
Postat 23 March 2007 - 01:17 AM
Postat 23 March 2007 - 01:19 AM
sunt si ceva exemple...: " vine X cu un model din CORA " bruiaza semnalul ,modelul pleaca de nebun si loveste pe cineva .....
asa ca FAIL-SAFE-ul este cel mai bun pana la urma .....dar ATENTIE si ala se poate strica..........
Postat 23 March 2007 - 08:18 AM
Oricum, de observat ca Radu totusi a venit cu o noutate si ca se pare ca a spart cumva gheatza!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 23 March 2007 - 08:27 AM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 23 March 2007 - 09:20 AM
Citeaza
Nu neparat este vorba de o noutate. Astfel de discutii au aparut an de an in perioada inceputului de sezon. Sa nu credeti ca nu am dat cu buna ziua si eu pe la firme de asigurari sa ma interesez despre posibilitatile autohtone. Din pacate reactia lor a fost identica. In loc sa gaseasca solutii pentru asigurarea daunelor provocate de modelele mele, vroiau tot timpul sa-mi asigure modelul. Pai atunci treaba este simpla, platesc o prima de asigurare echivalenta pentru a acoperi o paguba integrala si tot la doi ani bag modelul in pamant ca m-am plictisit de el si cumpar altul. Sa-mi dovedeasca ei ca nu a fost bruiaj!
Am mai discutat si aici si prin alta parte. Nu putem obtine o asigurare pentru daunele provocate de activitatile modelistice pana ce nu exista un for superior care sa analizeze cazul. O astfel de "politie" specifica modelismului este reprezentata de exemplu in Germania de catre niste experti de la Asociatia Aeromodelistilor Germani ( DMFV ). Ei sunt cei care analizeaza cazul si intermediaza cu firma de asigurari care ti-a incheiat polita de asigurare. De la bun inceput nu ai ce cauta cu o doleanta daca tu nu ai respectat REGULAMENTUL in vigoare care se refera la operarea aeromodelelor in spatiul aerian. Daca nu ai zburat pe un aerodrom autorizat, daca nu ai folosit frecvente legale, daca ai zburat in spatele casei si deasupra masinilor parcate, etc., poti sa uiti de asigurare!
In momentul de fata nu exista inspectori de daune specializati in modelism. Acest lucru probabil ca va ramane asa si in continuare privind numarul modelistilor activi si disponibili pentru a scoate din buzunar circa 60 de euro pe an pentru a plati asigurarea.
Eu de 3 ani sunt mebru al acestei organizatii germane tocmai pentru a obtine o asigurare individuala care este valabila pe tot teritoriul Europei pentru operarea modelelor de pana la 25kg. Din pacate, incepand cu 2006 ( anul trecut! ), nu se mai pot obtine astfel de asigurari individuale pentru cetateni ale altor state. Probabil ca firma de asigurari a intampinat dificultati in solutionarea unor cazuri in tari indepartate si mai bine au renuntat. Scopul meu a fost sa obtin acesta asigurare pentru a putea zbura in Germania si in tarile spatiului EU de acum 3 ani, loc unde nu prea poti scoate statia din valiza fara sa deti acesta asigurare.
Postat 23 March 2007 - 01:30 PM
zozo, la 23 Mar 2007, 09:20, a spus:
Din 2006, am trecut in 2007, ati intrat in "tara Europa" si nu se mai pune problema asa!
Marinaru are dreptate, NU modelele trebuiesc asigurate, ci prostiile noastre, care pot provoca daune altora;
Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
Postat 23 March 2007 - 01:32 PM
Radu_, la 23 Mar 2007, 12:18, a spus:
Radu, fara sa critic ceea ce vrei tu sa faci, iti spun ca de la o vreme, cele mai mari daune le am de la usa de la lift cand transport modelele...pune tu asta in scenariu si sa-mi spui ce iese.
Postat 23 March 2007 - 01:41 PM
Citeaza
Marinaru are dreptate...
Ba frate, cineva sa-ti ia pulsu..de doua ori mi-ai dat dreptate azi...da o bere nu dai si tu?!
Aceasta postare a fost editata de BogdanStancu: 23 March 2007 - 01:43 PM
Postat 23 March 2007 - 02:09 PM
ideea cu asigurare e buna si pentru ca atunci cand dai cu modelul de o masina sa plateasca ei masina..nu modelul...e imposibil in romania sa ti se plateasca modelul...pentru ca tot timpul te vor scoate pe tine ca pilot vinovat ..si poti sa latri tu ca e bruiaj sau ca ti-a cedat un servo etc. ca ei tot o sa zica ca l-ai dat u de pamant ca sa ti-l schimbe....
din experietnte triste stiu ca astia de la asigurari sunt niste cacati..daca vreti pot detalia si ce experiente si nu e numai una....sau doar o firma....
trist dar WELCOME IN ROMANIA....
Postat 23 March 2007 - 02:25 PM
cele mai mari daune le am de la usa de la lift cand transport modelele...pune tu asta in scenariu si sa-mi spui ce iese.
Dar cum se intampla cu cel care are Casco la masina si da cu ea de poarta de la "palat" si tot primeste despagubire???????????????
Postat 23 March 2007 - 02:29 PM
Radu_, la 23 Mar 2007, 15:25, a spus:
da,cu casco ai dreptate.
dar la modele (in europa) se practica "RCA"-ul,nicidecum casco.
adica asiguratorul da banii eventualilor tertzi carora le-ai produs daune cu modelul tau.
iar daca cei din romanica o sa faca si casco (ceea ce nu cred) ,parca vad ca o sa platesti o prima de asigurare de 300 de euro pentru un model de 200...
Postat 23 March 2007 - 02:48 PM
Don't drink and drive, smoke and FLY!
Radiolink AT10, 2,4GHz
GRUNAU BABY 2.3M
ASW-28 2M
Postat 23 March 2007 - 03:24 PM
BogdanStancu, la 23 Mar 2007, 13:30, a spus:
Uite ca se pune si in 2007! Am specificat clar: " cetateni ale altor state " si nu era vorba de UE sau NON-UE. Atata timp cat forul prin intermediul caruia poti obtine asigurarea despre care vorbim este insasi Asociatia Aeromodelistilor din Germania, cred ca au acest drept sa se limiteze doar la cetatenii germani. In fond si la urma urmei ii si inteleg. Eu ca membru deplin as putea cere solutionarea unei probleme aici in Romania, lucru care probabil este mult prea complicat si costisitor fata de prima de asigurare pe care-l platesc. As fi fericit daca ar exista si aici acesta posibilitate insa acesta se mai lasa asteptat.
Au fost multi sceptici care ne-au sarit la gat anul trecut atunci cand s-a mai discutat acest lucru... ca vrem foruri superioare care sa ne controleze noua viata, etc... pai ce sa zic, odata si odata vom ajunge si acolo, pana atunci sper ca lucrurile sa nu ia o intorsatura drastica in urma unui incident demn de mass-media romaneasca.
Pana atunci sa fiti cuminti si sa va jucati frumos, nu ca si cei din imaginea de mai de jos
Imagini atasate
Postat 23 March 2007 - 04:42 PM
zozo, la 23 Mar 2007, 15:24, a spus:
Ei, se trezisera si ei dezveliti...
Postat 23 March 2007 - 05:49 PM
Inainte trebuie aduse dovezi ca ati participat cu bani la pavarea drumului cu pietris la Clinceni.
Pai nu? Tovarasaaaa! Eu am dat bani pentru pietris.De ce nu-mi inmatriculati avionul?
N-ai full CASCO platit si nu ti-ai facut analizele medicale la zi.
Of...!
Postat 23 March 2007 - 07:35 PM
O sa vedem ce se va intampla la proba contrarie, fie ca va fi de partea mea, sau de partea voastra.
Eu stiu ce am vorbit cu omu'. Chiar si astazi a reconfirmat totul. Poate ca el a gasit o portita sa faca acest lucru. Dar daca se face.....va intereseaza? Si daca va intereseaza...sunteti gata sa contractati o asemenea polita??
Postat 23 March 2007 - 07:55 PM
Si eu daca as lucra pentru un asigurator as face tot posibilul sa-ti iau banii.
Daca tu chiar lucrezi pentru cineva, atunci iti inteleg opinia si n-am nimic de zis.
Postat 23 March 2007 - 09:30 PM
Citeaza
daca busesc avionu in capul cuiva....ii se plateste spitalizarea?
Discutia preliminara a fost si in acest sens.
Nu am discutat acest aspect acum. Oricum se presupune ca se zboara doar la camp si nu in mediu urban. Desi se practica si zborul urban.
Cand produsul asiguratorului va ajunge la mine, am sa-l fac public. Pe moment am nevoie de facturi de la furnizor, care o sa soseasca in zilele urmatoare. Apoi vom vedea cum se desfasoara contractul.
Postat 23 March 2007 - 09:51 PM
Radu_, la 23 Mar 2007, 22:30, a spus:
Citeaza
daca busesc avionu in capul cuiva....ii se plateste spitalizarea?
Discutia preliminara a fost si in acest sens.
Nu am discutat acest aspect acum. Oricum se presupune ca se zboara doar la camp si nu in mediu urban.
ce te face sa crezi ca pe camp nu e lume???
ai vazut anu trecut cati copii au fost la sanpetru pe camp?
daca unui pusti ii cadea un model de 5 kile in cap,oare era bine ca asiguratorul sa plateasca modelul?
sau daca cadea in parbrizul unei masini mai bengoase?(vezi poza sugestiva postata de zozo) iti convenea ca asigurat fiind ,sa primesti 200 de euro pe model si sa platesti 5000 de euro reparatia masinii?
sincer,daca se rezolva cu asigurarile ,eu nu-mi asigur nici macar un singur model ,in schimb fac o asigurare pentru terti.
Postat 23 March 2007 - 10:29 PM
Dar vad ca am fost transformat intr-un acuzat la ce stiu eu ce smecherii ca asa se subantelege.
Asa fiind faptul, daca moderatorii considera (eu nu) se poate inchide subiectul.
Multumesc si scuzati deranjul.
Postat 23 March 2007 - 10:42 PM
nu cred ca deranjeaza pe nimeni ca u vrei sa-ti asiguri modelul pe piese..........sau ca silviu66 vrea sa-si asigure " linistea " de eventuale neplaceri.......
poate mai sunt si alte ideei.........
Postat 23 March 2007 - 10:58 PM
Radu_, la 23 Mar 2007, 23:29, a spus:
Dar vad ca am fost transformat intr-un acuzat la ce stiu eu ce smecherii ca asa se subantelege.
Asa fiind faptul, daca moderatorii considera (eu nu) se poate inchide subiectul.
Multumesc si scuzati deranjul.
daca chiar reusesti ,personal intervin la proprietarul forumului sa faci reclama companiei de asigurari,pentru ca cei interesati sa stie unde sa se adreseze.
nu ai fost acuzat de nimic,nicaieri.(nu vad unde ai vazut asa ceva)
nu inchide nimeni subiectul intrucat este de maxim interes.
asta cu deranjul ,ai mai scris-o prin subiectul lui gicos cu yak-ul ,si parca pitts ti-a raspuns...nu deranjezi pe nimeni!!!
asteptam cu maxim interes sa vedem ce rezolvi.