Modelism - RHC Forum: Inceput de drum... - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Inceput de drum... Introducere in automodelism!

#1 Useril este offline   ANUBIS 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 02-September 03

Postat 04 September 2003 - 09:40 AM

Salut tuturor!

M-am gandit ca ar fi indicat un astfel de subiect! Cred ca zilnic intra viitori modelisti pe forum in cautare de ajutor si chiar dak sunt interesati de acest sport, in special de ramura auto, ei renunta deoarece nu stiu cu ce sa inceapa. Intr-adevar este un sport destul de scump dar pentru inceput te poti descurca si mai ieftin, cu putin ajutor din partea celor cu experienta. Asadar cine a scris vreodata un eseu despre automodelism sau vrea sa scrie, aici este locul potrivit pentru a publica acest eseu.

P.S: tot ce apare aici se poate pune si la vademecum...nu? :(

Aceasta postare a fost editata de ANUBIS: 04 September 2003 - 09:54 AM

0

#2 Useril este offline   ANUBIS 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 13
  • Inregistrat: 02-September 03

Postat 05 September 2003 - 08:16 AM

Trinity Speed Gem 14T Double. <----- e un motor...dar ce inseamna 14T Double? :D
Iata explicatia lui leo:

"Primul nr. se refera la nr. de spire pe o infasurare, a doua informatie (poate fi sub forma D, T,..) la nr. de inceputuri. (ex.: 15 D, are 15 spire cu doua inceputuri (infasurari)).
Poate fi cu un inceput, doua, trei, ,mai rar cu patru.

Nr. de spire influenteaza curentul max. absorbit si implicit turatia (cu cit este mai mic cu atit consuma un curent mai mare, are o turatie mai mare dar un cuplu mai mic si o eficienta mai scazuta, prin eficienta se intelege un randament intre energia electrica consumata si cea mecanica generata).

Pentru a contracara scaderea eficientei la motoarele cu nr. de spire mic ( poate ajunge la 50% !!!!!) se folosesc armaturi bobinata cu mai multe infasurari. Un nr. mai mare de inceputuri maresc factorul de umplere ar armaturii conferind motorului o eficenta sporita." :D
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu