Modelism - RHC Forum: USA TO EUROPE - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

USA TO EUROPE cu aeromodelul!

#1 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1647
  • Inregistrat: 30-May 02

Postat 22 August 2003 - 05:16 PM

Am citit ca de curand (cateva zile) maniacii modelisti de peste ocean, americanii adica, au reusit o chestie incredibila: au trimis un aeromodel peste garla, tocmai pana in irlanda! modelul avea un motor de 10ccm, a fost decolat manual (telecomanda) apoi trecut pe un fel de pilot automat care avea tot soiul de legaturi inclusiv cu GPS. baietii s-au urcat apoi intr-un avion maaaare, au aterizat in Irlanda si au asteptat acolo aeromodelul, pt. a-l ateriza tot manual si tot cu telecomanda. Fapt care s-a si intamplat dupa cca 36 de ore!

Se pare ca baietii in cauza nu sunt la prima tentativa, au mai trimis cateva modele care insa s-au pierdut, optand fortat sau nu pt. o viata mai buna pe fundul oceanului. ori poate au fost rapite de alieni care le cerceteaza sa vada nivelul tehnologic atins de terienii astia copilarosi care ba fac razboaie, ba isi fura blidul cu ciorba unul altuia, ba cloneaza ca prostii o biata oaie si tot asa!

Biiiig
FROGS CAN FLY!
0

#2 Useril este offline   Pletila 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 752
  • Inregistrat: 10-April 03

Postat 23 August 2003 - 07:30 AM

Interesanta intimplare!

Intrebarea e: cit combustibil s-a folosit?
Homo Nauticus
0

#3 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 23 August 2003 - 09:30 AM

A postat marinaru vestea asta acum fro 11 zile . Subiectul se numeste Record ...
Nimeni nu a dat explicatia cu combustibilu. Io tot astept o explicatie ca la ei pe site nu am gasit .
DT
0

#4 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 23 August 2003 - 09:47 AM

Banuiesc ca baietii au studiat si problema vanturilor, ca nici mie nu mi se pare prea usor sa-si duca un motoras 36 ore cisterna in spate. Nici avioanele mari nu sunt capabile de asa ceva. Eu nu stiu sa existe vreun avion care sa aiba autonomie 36 ore. Doar sa mai aiba in afara de motorul termic, inca unul electric cere sa fie alimentat de fotocelule sau vreo pila de combustie. O sa caut si eu detalii, poate ma lamuresc. Oricum, e o chestie deosebita. Merita felicitati!
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#5 Useril este offline   cataWRC 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1486
  • Inregistrat: 27-December 02

Postat 23 August 2003 - 11:40 AM

Ar cam trebui sa apara pe la DISCOVERY
0

#6 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 August 2003 - 03:26 PM

@ ZOD: promit sa imi fac autocritica in fata colectivului si pret de 10 minute sa imi fie rusine pt. impertinanta impardonabila de a -mi fi scapat mesajul marinaresc. Persistand in gresala, am postat inca un mesaj pe acelasi topic, si ca o bruta nemernica am mai avut si necuviinta de a nu inchide acel subiect nou-vechi. Ca un caine turbat am tastat cuvintele placide si insipide, ignorand faptul ca ele descriau, dublau, multiplicau, clonau, relatarea aceluias fapt.

Daca nu este suficient, si inteleg din tonul tau aspru ca nu este, imi voi taia venele si voi inghiti 5 litrii de metanol, apoi ma voi impusca de primul copac sperand sa dau astfel satisfactie deplina criticului meu intransigent si vigilent. Bonus un sepuku la scena deschisa.

Big Mistache
FROGS CAN FLY!
0

#7 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 26 August 2003 - 03:37 PM

:D Tzi se vor ierta toate pacatele daca afli cum au reusit sa propulseze baietii modelul 36 de ore in continuu....!

Apropo de marea ratare....ti-am zis eu ca trebuia sa repetam RR pe 23 August macar asa de nostalgie mai ales ca au fost si zilele Sebes-ului cu aceasta ocazie. Ziua ne uitam la parapante, seara la....parashute... :D
0

#8 Useril este offline   ZOD 

• Flightaddicted member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2766
  • Inregistrat: 12-March 03

Postat 26 August 2003 - 03:44 PM

@Big :D :D :D :D :D io aspru ? Acu nu te eschiva si zi si tu ce e cu combustibilul ca nu inteleg mai ales ca vad ca dilema continua. Ce e combustibil au foslosit ? sau mai bine zis cat ? Marinaru arunci pastila si ne lasi in ceata ?
DT
0

#9 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 August 2003 - 04:30 PM

RR va fi iar la anu' prin mai ca sa avem floricele, astenii, si hormonei de primavara zburdalnica. asa ca hibernati dar sa nu dormiti ca aveti modele de pregatit pt. RR 2004!

Eu cred ca nu propulsia este cheia succesului acestei incercari. Un motor bun de 10 ccm cu un model eficient, plus un rezervor maaare pot sa faca treaba. cam la limita dar s-a vazut ca a iesit. oricum s-a ales un regim economic la motor, pe care sa construit elicea, poate cu reductor. dar eu stau si ma gandesc la tot sistemul automat de navigatie care a dus modelul peste garla. Hmmmm...

Big
FROGS CAN FLY!
0

#10 Useril este offline   bilutza 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 35
  • Inregistrat: 29-January 03

Postat 26 August 2003 - 04:51 PM

Cu un receptorul GPS nu e chiar mare lucru, dar cu stabilizarea e impresoinant ca are nevoie de giroscoape serioase si aici sunt foarte curios cum au facut. Avioanele au zeci de kile de echipament pentru treaba asta.
Demontez orice!
0

#11 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 August 2003 - 05:41 PM

si giroscoape se gasesc, speciale pt. aeromodele, dar sistemul integrator a toate cele care concura la bunul mers al barabaftei este interesant de stiut cum a fost conceput.

big
FROGS CAN FLY!
0

#12 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 27 August 2003 - 08:31 AM

ZOD, la 26 Aug 2003, 15:44, a spus:

Marinaru arunci pastila si ne lasi in ceata ?

Pai nu e pastila, e supozitor! Daca nu stiu, nu stiu!...asta e!...eu tot mai astept sa bea Bigu aia 5 litri de metanol...fara lamaie sau maslina, sa vad, e in stare?! :D
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#13 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 27 August 2003 - 09:42 AM

Citeaza

si giroscoape se gasesc, speciale pt. aeromodele, dar sistemul integrator a toate cele care concura la bunul mers al barabaftei este interesant de stiut cum a fost conceput.

Am vazut intr-o revista pe un nene neamtz care a integrat un GPS pe model .... dar trebuie sa caut revista. Din cate tin eu minte modelul a mers singur pana la un punct si a venit inapoi...tot singur, evident :D
0

#14 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 28 August 2003 - 06:30 AM

Vivi, la 27 Aug 2003, 09:42, a spus:

modelul a mers singur pana la un punct si a venit inapoi...tot singur, evident :)

...asa ceva ii trebuia si la Chiftirica atunci cind si-a pierdut aripa....
0

#15 Useril este offline   Big 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 August 2003 - 02:24 PM

chestia asta imi aminteste de povestea cu arborigenul ala batran. care a inebunit de-a binelea si prea intelegea lumea de ce. intr-o buna zi el a primit cadou un bumerang nou. incantat nevoie mare de cadou, a incercat sa scape de cel vechi... aruncandu-l!

Deh, de aceea e bine sa avem grija ce ne dorim !

Big BoomERang
FROGS CAN FLY!
0

#16 Useril este offline   Charly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 320
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 31 August 2003 - 01:35 AM

Buna baieti,

Sistemul de pilot automat ( UAV ) are gyro ( 3buc.) senzori magnetici de orientatare si GPS.
Programat sa zboare pe un traseu merge ca focu.
Daca-l programezi sa aiba grija si de motor sa rezolvat si cu regimul de zbor economic !
Cu putina inginerie si vint prielnic....ajungi la destinatie.

Charly
Cu rotor, viata-i mai frumoasa-n zbor !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu