Cu ce tensiune incarc un acumulator ?
Postat 25 February 2007 - 07:38 PM
Dar cei NiCd care e tensiunea de incarcare ?
Dar LiPo , la acestia am inteles ca tensiunea trebuie sa fie mai mica !
Si eventual daca are cine o schema electronica cat mai simpla pentru avertizare ca s-a incarcat (eventual si cu decuplare) ! - un link ceva !
Postat 25 February 2007 - 09:13 PM
De ce sa dau banii (care imi sunt limitati) pe un incarcator pentru NiMH care se face sigur foarte ieftin , doar ca nu stiu tensiunea de lucru !
Oricum Dexter_Jr apreciez sfatul tau , poate o sa-l aplic cand voi avea malai suficient.
Postat 25 February 2007 - 09:56 PM
Acumulatoarele cu Nixx se incarca in curent, nu in tensiune. Poti incarca un acumulator si direct de la priza DACA (!!!) ai un mecanism de limitare a curentului. Asa ca intrebarea "la ce tensiune" nu prea are un raspuns.
Citeste putin pe aici prin forum, "despre celula acumulatoare" parca se cheama postul, si cred ca o sa-ti lamuresti o multime de semne de intrebare.
EDIT: Subscriu la postul lui pavcostel. Se pare ca am scris in acelasi timp.
Cirip
Aceasta postare a fost editata de Cirip: 25 February 2007 - 10:00 PM
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 25 February 2007 - 09:56 PM
Inainte sa te iei de Dexter, cateva intrebari scurte, la care TU trebuie sa raspunzi:
- ce tensiune are o celula NiMh Incarcata full? dar una NiCd?
- ce modalitate de incarcare se foloseste la Nixx? dar la LiPo? Curent constant? tensiune constanta? mix?
- care e diferenta principala intre incarcarea LENTA, si cea cu detectie de terminare? la NiXX, evident
Daca nu stii aceste informatii PUBLICE si ras-discutate, nu te-as sfatui sa te apuci de facut un charger. Iesi mult mai ieftin cumparand unul, nu neaparata dedicat pentru modelism. Asta daca primeaza argumentul financiar. Un alt aspect, performantele obtinute sunt de cele mai multe ori direct proportionale cu investitia facuta in charger, mufe, cabluri si celule selectionate. Pentru un hobby de week-end depasim cadrul acestei discutii.
Bafta.
Costel
P.S. - vad ca si cirip a raspuns inainte. Subscriu. Dar aceste informatii sunt deja pe forum, si Internetul abunda in asemenea amanunte.
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 25 February 2007 - 09:59 PM
Postat 25 February 2007 - 09:59 PM
Zi-mi si mie un timp de incarcare pentru un accu de 2500 mA la aceeas tensiune a lor de lucru ( sa zicem 5 V daca folosesc un stabilizator 7805 si daca pun 3 in paralel pot ajunge la 3 A) .
Aceasta postare a fost editata de raisa: 25 February 2007 - 10:06 PM
Postat 25 February 2007 - 10:04 PM
Incarcarea "peste capacitate" este in general nerecomandata, desi exista acumulatori de constructie speciala, care se pot incarca destul de rapid.
Cirip
Aceasta postare a fost editata de Cirip: 25 February 2007 - 10:08 PM
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce.
Postat 26 February 2007 - 09:17 AM
T(h) = ------------ x 1.4
...........I (mA)
T(h) - timpul in ORE
Q(mA) - capacitatea nominala (in mA)
I (mA) - curentul de incarcare (in mA)
Formula valabila pentru acumulator Nixx complet descarcat (1.2V in gol), si incarcare in curent constant (stabilizat)
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 26 February 2007 - 09:17 AM
Postat 26 February 2007 - 02:23 PM
In rest deja este lamurita problema.
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 26 February 2007 - 08:47 PM