Modelism - RHC Forum: in ce orase din romanica se percepe taxa de zbor? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

in ce orase din romanica se percepe taxa de zbor? ajuta la ceva?

#1 Useril este offline   nitroflysport 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 31-January 07

Postat 31 January 2007 - 06:50 PM

Sunt un pasionat al aeromodelismului si as vrea sa cumpar si eu un aeromodel sa pot zbura...dar ...se pare ca exista mai multe taxe...in afara de banii pe care trebuie sa-i dau pe model...si asta ma descurajeaza.Asa este in toata tara?Ca sa zbori trebuie sa platesti taxe de zbor?As dori sa aud mai multe pareri in legatura cu asta.Merita sa continui ce am inceput, sau vor mai aparea si alte taxe?
ich möchte mit Flugzeugen spielen
0

#2 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 31 January 2007 - 07:01 PM

salut man
de unde ai auzit tu de taxe de zbor??? ca eu nu am auzit. Toata lumea zboara cand vrea si cat vrea.Asa ca stai linistit si mergi cu hobyul mai departe!!!
numai bine si succes la zbor
florin
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#3 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 31 January 2007 - 07:05 PM

nitroflysport, la 31 Jan 2007, 19:50, a spus:

Sunt un pasionat al aeromodelismului si as vrea sa cumpar si eu un aeromodel sa pot zbura...dar ...se pare ca exista mai multe taxe...in afara de banii pe care trebuie sa-i dau pe model...si asta ma descurajeaza.Asa este in toata tara?Ca sa zbori trebuie sa platesti taxe de zbor?As dori sa aud mai multe pareri in legatura cu asta.Merita sa continui ce am inceput, sau vor mai aparea si alte taxe?

despre ce taxe vorbesti??
de unde ai auzit de asa ceva?

pana una alta citeste bine subiectul cu zburatorii de la iasi,ia legatura cu ei ca sunt deja o gramada....
acu 3 ani era doar picatot si silfax.acu nu mai ai loc de ei... :lol:
te pun ei pe directie urgent!
flying is my life...
0

#4 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 31 January 2007 - 08:52 PM

Baietii se insala putin, exista taxe : taxa "pe prostie " cumperi un model de capul tau care pare mai frumos in poza, montezi repede si cum stii sau mai repede cum NU sti nu centrezi nimic iesi singur la zbor si vii acasa cu o punga de resturi sau daca te inscrii la o scoala de invatat zborul RC unii te taxeaza cu 50 lei 30 minute, altii cu o bere, iar cei mai multi cu o strangere calda de mana. Spor la a invata sa zbori pe linga un profesor bun.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#5 Useril este offline   nitroflysport 

• Nou venit
  • Pip

Postat 31 January 2007 - 08:59 PM

SILVIU66, la 31 Jan 2007, 19:05, a spus:

despre ce taxe vorbesti??
de unde ai auzit de asa ceva?

Am auzit pe aerodromul din iasi.despre taxa de club, sau de carnet de aeromodelist...ceva lunar..nici eu nu stiu prea bine, dar stiu ca se plateste...50 ron pe luna...sper sa nu fie adevarat.
0

#6 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2007 - 09:11 PM

@ nitroflysport Ce spui tu este altceva, de ex noi la Cluj am hotarat sa strangem 10 lei lunar, acest bani sunt adunati de la cei care vor sa dea si acesti bani sunt folositi pentru interese comune, dar sunt zburatori care nu contribuie asta nu inseamna ca sunt ingraditi de la a zbura impreuna cu cei care cotizeaza si a beneficia de ajutor in centrarea modelelor, zbor la dubla comanda, sfaturi etc. Deocamdata nu stiu nici un teren privat in ROMANIA care contra unei taxe sa beneficiezi de iarba tunsa, antrenor calificat , zona de pregatit modele, pista de zbor, coordonator de zbor ETC.
0

#7 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2453
  • Inregistrat: 28-February 05

Postat 31 January 2007 - 09:21 PM

te asteptam cu drag la aerodrom! :lol:
0

#8 Guest_shake_*

• Grup: Guests

Postat 31 January 2007 - 09:23 PM

sa ai si ceva cash la tine :lol:
0

#9 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2007 - 10:10 PM

@ shake sa ai si ceva cash la tine
Sa dai o bere pentru ca ai cunostintze noi
0

#10 Useril este offline   Rares 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 651
  • Inregistrat: 28-September 03

Postat 01 February 2007 - 12:42 AM

pe dincolo se practica asa taxe dar pt asigurari de sanatate si bunuri. era undeva la 2lire/luna. si asta insemna...intri cu avion in parbriz...nu-i bai plateste asigurarea. intri in scafarlia cuiva...se plateste spitalizarea din asigurare.
o chestie normala si logica pana la urma urmei.
0

#11 Useril este offline   Calu2 

• Zbor cu orice navo auto velo sport
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 757
  • Inregistrat: 28-May 05

Postat 01 February 2007 - 01:15 AM

La noi in Bucuresti nu exista nici-o taxa chiar daca zbori pe aerodrom...dar multi zboara pe camp fara dar si poate :wacko:

Aceasta postare a fost editata de Calu2: 01 February 2007 - 11:03 AM

Cred ca am mai trosnit ceva!!!Cand vorbesc aiurea este Robotul...
0

#12 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 203
  • Inregistrat: 16-December 05

Postat 01 February 2007 - 09:26 AM

Sa va spun eu ce taxe ne/obligatorii sunt la Iasi:
1. Cotizatia lunara al atelierul de pe aerodrom (50 ron)
2. Taxa de aerodrom anuala (35 ron)
3. Daca vrei sa devii membru al Federatiei Romane de modelism, atunci mai costa pentru inceput 60 ron, iar urmatorul an 30 ron.
Incepator !!!
0

#13 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6867
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 01 February 2007 - 12:37 PM

Daniil, la 1 Feb 2007, 10:26, a spus:

3. Daca vrei sa devii membru al Federatiei Romane de modelism, atunci mai costa pentru inceput 60 ron, iar urmatorul an 30 ron.

poate membru al clubului de acolo de la voi ,care la randul lui este afiliat la FRMd.
flying is my life...
0

#14 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 01 February 2007 - 12:59 PM

SILVIU66, la 1 Feb 2007, 13:37, a spus:

Daniil, la 1 Feb 2007, 10:26, a spus:

poate membru al clubului de acolo de la voi ,care la randul lui este afiliat la FRMd.

Odata acceptat de un club, costurile sunt de 25 lei carnetul si 25 lei taxa anuala...dar asta numai la un club afiliat federatiei. De regula carnetul il plateste detinatorul iar taxa clubul...acum depinde si de posibilitatile cluburilor!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#15 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 February 2007 - 01:00 PM

Mai aveti grija cu taxele voastre, a pune o taxa intr-o institutie a statului (sau in curtea ei), e caz penal.
0

#16 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2007 - 01:08 PM

Asa mai aflam lucruri interesante....taxele astea nu le-am pretins eu si habar nu am daca exista club oficial in Iasi. Eu nu am platit nici o taxa pana acum, pentru ca nici nu te obliga cineva sa devii membru FRMd si nici taxa pe atelier nu e obligatorie. In schimb taxa pe aerodrom care a aparut anul asta (eu nu am stiut de ea anul trecut) se pare ca e cam obligatorie, deoarece atat planoristii cat si parasutistii o platesc. Cu noi, modelistii nu stiu daca este vreun avantaj daca platim taxa, pentru ca oricum nu mai avem loc pe aerodrom cand zboara planoarele si parasutele.
Incepator !!!
0

#17 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 February 2007 - 01:30 PM

Da, aceea e taxa de afiliere la aeroclubul romaniei (ministerul transporturilor).
0

#18 Useril este offline   nitroflysport 

• Nou venit
  • Pip

Postat 02 February 2007 - 01:30 PM

va multumesc pentru lamuriri
0

#19 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 02 February 2007 - 04:50 PM

Daca baietii de la Iasi s-au organizat, e normal sa stranga niste bani pentru nevoile organizatiei lor-ca se cheama club sau altfel, putin conteaza. La Bucuresti am strans cativa bani pentru masina de tuns iarba, anul asta am dat niste bani(fiecare cat si daca a vrut) pentru pietrisul de la intrare pe camp... Nu se cheama cotizatie, nu se cheama taxa, daca vreti, spuneti-i contributie benevola. Daca tot o sa ne bucuram ca zburam moka, o sa avem si conditii pe masura, balarii, etc. Pana nu ne-o obliga sa dam bani statului, reprezentat de FRMD, ne bucuram, apoi ne ferim de ariciul din buzunar. Pitts, no offence, nu pe tine te tintesc!
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#20 Useril este offline   fedora 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 150
  • Inregistrat: 20-December 06

Postat 02 February 2007 - 05:18 PM

Daniil, la 1 Feb 2007, 09:26, a spus:

Sa va spun eu ce taxe ne/obligatorii sunt la Iasi:
1. Cotizatia lunara al atelierul de pe aerodrom (50 ron)
2. Taxa de aerodrom anuala (35 ron)

am si eu o intrebare ... ce se face in atelierul ala de la aerodrom ca sa se merite platit 50 de ron / luna ...... ?
Nu lasa pe maine ce poti face azi lasa pe poimaine poate nu mai trebuie
0

#21 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2007 - 06:26 PM

fedora, la 2 Feb 2007, 18:18, a spus:

am si eu o intrebare ... ce se face in atelierul ala de la aerodrom ca sa se merite platit 50 de ron / luna ...... ?

daca ai nevoie de curent la 220 V sau ai de reparat ceva si folosesti atelierul sau ai de incarcat vreun pack, etc...in asta consta suma aia.
Incepator !!!
0

#22 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 February 2007 - 08:41 PM

@nitroflysport

eu zic ca lamuririle nu ai sa le INTELEGI de pe forum, vino la club si o sa intelegi exact niste lucruri. Gura lumii e sloboda si fiecare isi da cu parerea!
Eu zic asa :
In IASI exista COMUNITATE AEROMODELISTICA ..... exista oameni la care poti apela oricind, exista un loc in care poti sa zbori .... chiar daca trebuie sa te mulezi pe un anumit program (respectiv cel al zburatorilor mari)

IDEEA E:
1. DAI BANI NUMAI DACA VREI SI DACA POTI! indiferent ca e pentru atelier, aerodrom, federatie sau altii.
2. NIMENI NU A FOST OPRIT SA ZBOARE, SAU NIMANUI NU IA FOST INTERZIS ACCESUL FIINDCA NU A DAT nu-s ce bani!
3. NU I SA SPUS NIMANUI: NU AI CE CAUTA IN CAMARUTA CLUBULUI, FIINDCA N-AI PLATIT NU-S CE TAXA!
SPRIJINUL A FOST TOTAL SI PENTRU MEMBRI SI PENTRU NEMEMBRI!

Vreau sa-i intreb pe toti?
- v-a zis cineva din iasi, daca vrei sa zbori
- vin-o si tunde iarba pe macar un metru patrat?
- vin-o si niveleaza nu-s ce teren?
- vin-o si stringe gunoaiele

Vreau sa intelegeti farte bine care e situatia la IASI.
DACA CINEVA ARE ALTCEVA DE ZIS SA ZICA!

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 02 February 2007 - 09:08 PM

0

#23 Useril este offline   fedora 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2007 - 09:08 PM

eu am impresia ca voi nu stiti ce este aia o taxa, O taxa nu e ceva benevol o taxa e ceva obligatoriu.... si apropos .. cu aceasta taxa se vor simtzi multi din cei care vin la aerodrom si nu vor da banii OI NEGRE, oricum mai devreme sau mai tarziu tot vor iesi discutii .. si se vor crea niste avantaje .. pentru cei care platesc sau nu taxa .oricum eu nu sunt deacord cu ea este mult prea mare pentru doua duminici pe care le prinzi cu vreme buna iar pe timp de vara ... atunci cand nu zboara diversi .. sau sar cu parasuta .. mai bine pe malul BAHLUIULUI ( pentru cei care sunt din Iasi )

parerea mea e ca nu trebuia pusa nici o taxa pentru atelierul de la aerodrom , in schimb cu acea taxa de aerodrom sunt deacord dar nu 100%

Citeaza

daca ai nevoie de curent la 220 V sau ai de reparat ceva si folosesti atelierul sau ai de incarcat vreun pack, etc...in asta consta suma aia.

ai facut un calcul cat inseamna 50 de ron * 10 membri ? eu zic ca e cam mult .... pt. ceea ce ai zis tu , chiar si pt ETC, cei care ajung la aerodrom vin cu masinile si .. cam au incarcatoare pentru auto

In concluzie e cel mai bine sa ne vedem TOTI duminica la aerodrom ca sa stim ce avem de facut
0

#24 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 February 2007 - 09:12 PM

@ feodora

daniel fabuleaza cu aia 50 roni/ luna, macar daca EL ar fi platit vrodata vr-un leu!
Scuze dar deja zic ca discutia asta depaseste orice masura.

PENTRU CEI CARE VOR SA INTELEAGA CU ADEVARAT CARE SUNT PROBLEMELE DUMINICA ASTA INCERCAM SA NE VEDEM DIN NOU!

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 02 February 2007 - 09:13 PM

0

#25 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 02 February 2007 - 10:19 PM

Rares, la 1 Feb 2007, 00:42, a spus:

intri in scafarlia cuiva...se plateste spitalizarea din asigurare.
o chestie normala si logica pana la urma urmei.

:D :D :D :lol: :lol: asta s-o crezi tu!
...tabula crasa, mortua est!
0

#26 Useril este offline   Daniil 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2007 - 09:37 AM

Dupa cum am si spus in pagina nr 2 din acest subiect "nu am platit nici o taxa pana acum", deja se vede ca exista un conflict tacit intre cei ce au platit si cei ce nu au platit. Suma de 50 ron nu am "fabulat-o", mai mult nu spun. Oricum eu cred ca ne vom imparti in doua grupuri, cei ce platesc si cei ce nu platesc si daca cei ce nu platesc nu vor mai incapea pe aerodrom, atunci vom cauta alt teren de zbor. Pentru mine este clar, nu mai am ce cauta la atelier, voi zbura "langa drum" asa cum am primit "ordin" anul trecut. Daca vrea cineva sa discute subiectul la "club", pe mine si inca vreo doua persoane ne va gasi acolo unde am scris mai sus.
Incepator !!!
0

#27 Useril este offline   cez 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 18-July 05

Postat 03 February 2007 - 11:31 AM

eu am platit cele doua "taxe" de 35 ron, respectiv pt federatie si pentru aerodrom anul trecut;
pentru club nu am platit nimic, chiar daca s-a cerut si anul trecut; pt club am adus doar masina de tuns iarba, pe care nu am cerut bani;

nu am participat la intalnirea cu taxele, dar si eu stiu la fel ca si Dragut: nu este obligatoriu si nu a fost fugarit nimeni daca nu a platit

maine am sa platesc pt acest an cele 2 taxe de 35 ron si am sa aduc si pozele pt legitimatii (cea de intrare pe aerodrom o am deja, dar nu are poza)
0

#28 Useril este offline   cez 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 326
  • Inregistrat: 18-July 05

Postat 03 February 2007 - 11:33 AM

fedora, la 2 Feb 2007, 21:08, a spus:

eu zic ca e cam mult .... pt. ceea ce ai zis tu , chiar si pt ETC, cei care ajung la aerodrom vin cu masinile si .. cam au incarcatoare pentru auto

are legatura cu mine? ce ai vrut sa spui?
0

#29 Useril este offline   Dragut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 February 2007 - 11:48 AM

nu CEz-u a vrut sa zica ca n-are nevoie nimeni de incarcator fiindca incarcam de la bateriile auto!

In alta ordine de idei.... o parte din banii de anul trecut, atit cit s-au strins au fost folositi la achizitionarea materialelor pentru OBLOANELE la geamuri, alea metalice, manopera fiind asigurata de baietii mei gratuit!

Schimbatul geamurilor a fost asigurat de domnul Maxim

Rafturile interioare de domnul Necula

Silfax s-a ocupat de partea electrica

Cezar a adus o masina de tuns iarba

Igor .... care a bagat serios parale....

....

Curatenia din fata clubului a fost facuta in citeva duminici la rind, ca acolo erau toate porcariile aruncate.....

Sa ma ierte cei pe care i-am uitat

Sincer mi-ar place sa ajung acolo si sa am o masa AFARA pe care sa mai reglez un servo sau vre-un motor....
un umbrar sau o umbrela...., un scaun pliant ptr navasta ca spectator, gratarul ala ruginit sa-l facem ptr ai de stau toata ziua si vor sa-si pregateasca ceva in mod civilizat....

Sunt multe de facut .... da asta numai pentru cine vrea sa inteleaga ....

PS:
1. Pentru cine a avut curiozitatea sa INTRE in acel atelier stie foarte bine ca exista:
- un strung micut FUNCTIONAL
- masini de gaurit (si de banc si manuala)
- traforaj mecanic
- masina de slefuit
- pistoale de lipit
- truse de chei
- bancuri de lucru
A platit careva toate astea?.... cit dai la un strungar sa-ti faca o piesulica, fie ea cit de mica?
A ca preferam sa ne chinum pe genunchi acasa .... asta e altceva, dar dotarea tehnica MINIMA zic ca exista!

2. undeva se discuta de oile din marginea aerodromului.... alea sunt OK pe post de masina de tuns iarba! intrebatii pe baietii care nu dispun de asemenea "dotari" :lol: cam cum e cu tunsul pirloagei!

Aceasta postare a fost editata de Dragut: 03 February 2007 - 12:03 PM

0

#30 Useril este offline   fedora 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 03 February 2007 - 11:56 AM

Eu am crezut ca aeromodelismul e un hobby in care sa te relaxezi si sa uiti macar pentru cateva ore .. de viata cotidiana dar se pare ca m-am inselat , voi nu v-ati saturat in a plati TAXE? , si asa acest hobby e destul de scump ... dupa cum am banuit deja exista...."nereguli"si "conflicte" intre cei care platesc si cei care nu platesc.
Noi in loc sa atragem cati mai multi oameni .... hai sa facem deja departajari intre ei ... sunt foarte curios si sper sa imi satisfac curiozitatea maine ... cu cine a avut geniala idee de a pune "taxa de club".
Pacat eu credeam ca va fi ceva frumos .... dar se pare ca traim in Romania si fiecare vrea sa conduca .. sau sa de-a ordine

P.S.Daniil sa imi pastrezi si mie loc "langa drum" daca ai sa vrei :lol: numai sa nu imi ceri si tu ""daca vreau sau nu vreau sa dau "taxa de langa drum"".

O zi buna si sper ca duminica sa fim pe acolo mai multi asa ca nu va sfiiti sa anuntati chiar si o ora ca sa nu se vina dezorganizat

Am vazut intr-un post mai sus ca a zis CEZ daca m-am referit la el ... nu m-am referit la nimeni si nici ceea ce zic nu are referire la nimeni e doar o parere de a mea imi cer SCUZE daca am jignit pe cineva sau daca am cineva se simte lezat,jignit sau cum o vrea ei sau el darsa stiti ca nu am factut-o intentionat e doar o parere de a mea si inca o data imi der scuze daca am suparat

Aceasta postare a fost editata de fedora: 03 February 2007 - 12:08 PM

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi