salut baieti, de obicei nu prea am tangente cu auto dar acum vreau sa va intreb cate ceva despre un motor auto. este vorba de un motor LRP 10v4 special, n-am mai vazut prin romania la magazinele de modelism. ma intrebam cat are sa ma tina un pack de 8 celule de 2500 mah pe monstru montat la o barca?
stima,
ciobelix
Pagina 1 din 1
motor electric ce celule?
Postat 25 January 2007 - 09:01 PM
In primul rand cred ca V10 sunt motoare speciale pt auto. In acest caz cred ca nu prea va da randament la o barca. Intrebarea este cate infsurari are???

Veniti fratilor la curse, acolo e distractia
Fxracing driver :
Team Associated Romania/ Clubul Sportiv FxracingMS/Team Associated B6/B64D/TC6/SC8 Tekin RS Pro/Sanwa/Reedy Brushless
WWW.FXRACINGMS.RO official club
Postat 27 January 2007 - 10:36 AM
La intrebarea "cat are sa ma tina un pack de 8 celule de 2500 mah" nu se poate raspunde intrucat problema ere mai multe necunoscute, cum ar fi: cuplul elicei (care la randul lui depinde de mai multi factori cum ar fi diametrul acesteia, pasul, profilul ei, viteza barcii, turatie, etc.) la asta se mai adauga si randamentele variatorului si motorului.
Teoretic cu cat diametrul si pasul elicei vor fi mai mici cu atat pack-ul o sa te "tina" mai mult, pt. a afla exact cat de mult cel mai simplu e sa faci un test practic, urmat eventual de adaptarea elicei sau a motorului (nr. de infasurari).
Teoretic cu cat diametrul si pasul elicei vor fi mai mici cu atat pack-ul o sa te "tina" mai mult, pt. a afla exact cat de mult cel mai simplu e sa faci un test practic, urmat eventual de adaptarea elicei sau a motorului (nr. de infasurari).
Postat 27 January 2007 - 10:54 AM
ciobelix, la 25 Jan 2007, 20:17, a spus:
... ma intrebam cat are sa ma tina un pack de 8 celule de 2500 mah pe monstru montat la o barca?
Cum zice si @VRY: poti sa faci o evaluare teroretica sau poti sa faci o masuratoare practica ! :( La aia practica ai nevoie de un ampermetru care sa poata masura curentu' de sarcina 5-10 secunde. Pui barca cu morisca in vana, tii barcuta sanatos in mana sa nu-ti ... plece :o si dai gaz ! Vezi sa nu arunci apa din vana ! (((:o))) Ampermentru', pus in serie cu pack-u', iti va spune aproximantiv, cam ce curent trage motoru' la configuratia existenta, regulator/motor/elice. Iei capacitatea de curent a pack-ului si o imparti la valoarea astfel masurata si afli, teoretic, cam cate "ore" poti sa tii motoru' la acel regim de ... gaz ! :( Am spus "ore" pt ca de regula capacitatea de curent se da in mAh. Ai grija la transformarea, ore <-->minute ! O ora = 60 minute ! :o
Eu asa as face ...
Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 27 January 2007 - 12:00 PM
Obs. Daca vei urma sfatul domnului doctor vei determina curentul maxim (barca in repaus tinuta cu mana), curentul va scadea insa daca barca este in miscare (situatia reala), vei obtine deci timpul minim de funtionare. Succes, si atasaza si niste poze, daca se poate cand faci proba :o.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1