Salut, ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi cum as putea face (si de unde as putea cumpara niste componente) un compresor de apa? Ma gandeam la un principiu de genul un vas in care se afla apa, sa zicem o sticla de 2,5l sau un bidon de 5l etans, iar in dop sa dau 2 gauri: prin una sa intre aer de la un compresor de aer, iar prin a 2-a gaura sa treaca un furtun care ar veni de la fundul recipientului, iar la capatul celalalt sa aibe un fel de robinet in forma de maneta. Am gasit in supermarket-uri dar acelea sunt la 220Vca si puteri de ordinul 1,4 kWh, ceea ce mi se pare mare.
Pentru conceptul la care ma gandeam ar interveni urmatoarele probleme: capacitatea redusa de lichid, si compresorul de aer care aste destul de slab fiind din acela de 200 si ceva de mii din Carrefour, de max 2,5 atm, asa ca ma gandeam sa cumpar un fel de pompa de vacuum, la care sa pun un motor mai puternic, dar nu stiu unde sa caut asemenea pompe de vacuum.
Destinatie finala a produsului: "spalator" auto, ca activitate de baza, si tot ce deriva din el ca activitate secundara.
Pagina 1 din 1
Compresor apa
Postat 08 January 2007 - 07:48 PM
Salut
Deci compresor de aer iti trebuie , nu de apa (lichidele nu se pot comprima). Poti folosi un compresor de umflat roti la masina , care e alimentat la 12 V. Astfel de compresoare cu tot cu indicatoare presiune (manometru 18 bar) am vazut la magazinele "39" la preturi mici de tot (in jur de 150 mii ). Trebuie doar sa confectionezi recipientu' dotat cu acel dop , aerul sa intre deasupra iar apa sa iasa dedesubt.
Deci compresor de aer iti trebuie , nu de apa (lichidele nu se pot comprima). Poti folosi un compresor de umflat roti la masina , care e alimentat la 12 V. Astfel de compresoare cu tot cu indicatoare presiune (manometru 18 bar) am vazut la magazinele "39" la preturi mici de tot (in jur de 150 mii ). Trebuie doar sa confectionezi recipientu' dotat cu acel dop , aerul sa intre deasupra iar apa sa iasa dedesubt.
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 08 January 2007 - 07:52 PM
Postat 08 January 2007 - 08:00 PM
Spalatoarele de masini functioneaza cu pompe de apa cu piston care lucreaza la presiuni de 80-120 de atmosfere cu cantitati mici de apa dupa cum ai spus.
Fabricarea lor home made nu cred ca e la indemana oricui datorita in primul rand problemelor legate de etansare.Se gasesc deja asemenea pompe mai mici la preturi de
la 150€ in sus.Insa trebuie sa fie de marca (Kärcher) altfel risti sa se defecteze la intervale destul de regulate.
Fabricarea lor home made nu cred ca e la indemana oricui datorita in primul rand problemelor legate de etansare.Se gasesc deja asemenea pompe mai mici la preturi de
la 150€ in sus.Insa trebuie sa fie de marca (Kärcher) altfel risti sa se defecteze la intervale destul de regulate.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
Postat 08 January 2007 - 08:07 PM
Ideal ar fi sa functioneze la 12Vcc.
Asa e Sir Vaska, a fost o exprimare ca nuca-n perete din partea mea. Cum as putea face sa pompez apa in acel recipient limitat? Ar mai fi o varianta sa fac ceva in genul aparatului ala de vopsit peretii, cu un borcan sub acea suflatoare?
Asa e Sir Vaska, a fost o exprimare ca nuca-n perete din partea mea. Cum as putea face sa pompez apa in acel recipient limitat? Ar mai fi o varianta sa fac ceva in genul aparatului ala de vopsit peretii, cu un borcan sub acea suflatoare?
Postat 08 January 2007 - 09:28 PM
Daca e vorba de presiuni chiar atat de mari cat a precizat @skyspy , atunci nu merge cu un compresor la 12V , cred ca trebuie ceva mai mare , probabil de ordinul kW-lor asa cum ai vazut si la supermarket-uri. Initial am crezut ca vrei ca aerul sa impinga apa din recipient , dar din cate am inteles e vorba de a face si amestec , deci sa rezulte vapori de apa ...
Aceasta postare a fost editata de Sir_Vaska: 08 January 2007 - 10:36 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1