Modelism - RHC Forum: Reactia familiei la Hobby - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Reactia familiei la Hobby Cum reactioneaza ei la hobbyul nostru?

#1 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 665
  • Inregistrat: 06-June 02

Postat 22 January 2003 - 11:55 AM

Salutari tuturor!

Ce ziceti sa ne impartasim reactiile prietenei, nevestei sau parintilor la "nebuniile" noastre?
Eu am deschis subiectul, eu trebuie sa incep:
Deci, modelismul pentru parintii mei inseamna pierdere de timp si bani, lipsa de maturitate, etc :D
Cu nevasta am tot timpul probleme, dar am gasit io niste strategii si acuma ma descurc binisor :D . Astfel:
1) Nu anunt cand imi cumpar ceva. Pur si simplu il cumpar, si cand il vede nu mai are ce zice.
2) Cand cumpar ceva mai greu la buzunar, mai cumpar ceva prin casa care sa-i placa si sa-i distrag atentia de la "jucariile" mele.
Problema mare a ramas insa debaraua din apartament. Eu vreau s-o tin ca sa-mi depozitez sculele, modelele, etc, iar nevasta-mea vrea s-o spargem, ca cica ocupa loc.
Si acum un mic citat din spusele neveste-mii "mai bine te-ai duce la gagici, ca pe alea le-as putea bate si as fi satisfacuta, dar la avioane ce dreaq pot sa le fac?"
0

#2 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1506
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 22 January 2003 - 12:13 PM

Super subiectul!!! :D
La mine e supersimplu: soatza mea vrea si ea masinutza sa vina pe pista, deci treaba e linistita in casa. In plus avem o groaza de modele statice si unele sunt facute (sau in curs de construire) de ea. Deci, liniste, pace si consens. :D
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#3 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 22 January 2003 - 12:19 PM

...pana sa ma insor, parintii au fost entuziasmati de hobiul meu si m-au incurajat si ajutat cat au putut! Acum nevasta m-a obidit si ca urmare am hotarat ca jumatate din balcon sa fie atelier...debaraua era mult mai mica si de curand am fost cenzurat acolo pentru ca am introdus masina de spalat!!! Nu prea poate sa-si de-a seama daca apare ceva nou, deoarece dotarea mea arata ca gradina zoologica (ce-i ce ma cunosc stiu la ce ma refer), asa incat daca dublez sheptelul, tot nu se observa...in rest totul se rezuma la partea pecuniara...deocamdata mai pot ascunde cate ceva, dar la sume mari mai raportez si eu ca am dat o parte din cat am dat cu adevarat! Cine nu face asa?
Cica in casa eu sunt cocosul, asa ca ma paste de-o ciorba! Si daca vreti sa stiti, mie nu mi-e frica de nevasta...MI-E GROAZA!
Am de putin timp un sustinator acerb pe care mizez foarte mult si anume, pe Irinuca, fetita mea ce nu a implinit inca 3 ani!
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#4 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru
  • Interests:Star Wars (colectii), Automodelism (cu si fara radiocomanda), F1, WRC, masini, calatorii...

Postat 22 January 2003 - 12:21 PM

Adevarul este ca la Marinaru nu e zoo, e mai rau! :D Dar din punctul de vedere al unui modelist e super!!! Si mi-a dat si mie ideea cu balconul, sper sa reusesc si eu sa-l inchid (poate aveti idei sau pile pentru asta?) si sa-mi fac acolo atelier...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele
0

#5 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2003 - 01:00 PM

...lasand gluma deoparte, nu stiu cate neveste indura ce indura a mea! Sa faci juma de casa depozit si sa aspiri zilnic din cauza rumegusului din balcon e o pacoste pentru orice femeie cu copil, asa ca ma gandesc deja ca am cam intins prea tare coarda si toate au o limita!
In concluzie, cu exceptia deplasarilor la concursuri, totul este OK!
p.s:...ce sa fac, daca mi-a citit primul mesaj?!!! Trebuie totusi sa mai mananc si eu cald!
p.p.s:contul in care primesc salariul e accesat de doua carduri: unul al meu (raaar de tot folosit) si unul al nevestei!

Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 22 January 2003 - 01:15 PM

Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#6 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020

Postat 22 January 2003 - 01:00 PM

Sotia mea e de pärere cä Hobbyul este o trebä bunä si incearcä sä-mi creeze ceva timp liber ( Ozenautii ).
De la altii aud in general: A-i dat in mintea copiilor ! Dar nu mä deranjazä ... :D

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 22 January 2003 - 01:03 PM

Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#7 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 22 January 2003 - 01:09 PM

Pe mine, de cite ori ma suna nevasta si sint la zbor se intimpla lucruri groaznice: crash, se desface ceva, se blocheaza ceva. Acum imi inchid telefonul sa fiu sigur ca nu ma mai suna! Ea in schimb a inceput sa faca exercitii de telepatie :D N-am nici o sansa sa scap :D
Oricum poate mai am o sansa sa o conving in vara ca fiului nostru ii plac avioanele si sa ne lase sa iesim impreuna pe cimp.

PS 1.Cei care se simt cu musca pe caciula (stiu ei la cine ma refer) bagati si voi mesajele voastre de simpatie pentru acest subiect.
2. Nu pot sa ma abtin sa nu impartasesc celor necasatoriti ceva din experienta astora batrini:
S-a dovedit stiintific ca exista un fel de mincare care dupa ce este consumat de femei le scade inteligenta cu peste 90%! Este vorba de .... tortul de la nunta ei.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664

Postat 22 January 2003 - 01:16 PM

Eu am rezolvat-o oarecum usor. Tot ce aveam in Onesti am pierdut. De 7 ani stau in Bucuresti si am reusit sa adun ceva materiale. Cu sotia totul e OK. Are si ea pasiunile ei pe care le respect (filatelia, pestii de acvariu...) asa ca le respecta si ea pe ale mele (modelismul, curatenia in casa, curatatul si taiatul cartofilor, a cepei-asta da munca de barbat, si ce mai apare pe ici pe colo...). Stam inca in Regie, la camin, asa ca problema spatiului am rezolvat-o mai mult de nevoie. Din moment ce clasoarele cu timbre si acvariul trebuiau sa stea in casa, toate lucrurile mele puteau sta oriunde. Si le-am dus la facultate. Asa ca am totul, absolut totul, in laboratorul in care lucrez si partial in subsolul facultatii, la loc intunecos si rece...
Si am primit acceptul sa stau la scoala cât am chef, inclusiv sâmbata si duminica cu exceptia zilelor in care iesim in oras, eventual la cumparaturi... Doar ca nu exagerez. Am aici ceva scule si sunt fericit. Ea e fericita ca nu se mai impiedica de piesele mele si totul e OK. Am impartit in mod egal toate atributiile in casa. Ca ultim exemplu, când scoatem bani de pe card (al meu!!!), eu iau din automat cardul, ea banii. Si ca sa ramân totusi "barbat in casa" tot eu iau si chitanta... Pare rezonabil, nu?
Spor la treaba tuturor!
Ovidiu.
Ovidiu
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#9 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 22 January 2003 - 01:18 PM

Sa inteleg ca am mare noroc!
Flickr - pozele mele
0

#10 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2003 - 01:22 PM

...Andrei, cum se face ca sunt atatea fete bune si totusi devin neveste rele? :D
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#11 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2003 - 01:26 PM

Si la mine, cand am o prabusire, e vinovata nevasta, ca mi-a pus gand rau :D :D :D Adica de fiecare data cand ma duc la zbor trebuie sa acult teorii de genul: iar mergi cu avionul?, da parca ziceai ca faci aia si aia ai aia. Deci este impotriva iesirii la zbor... deci crashul meu s-a intamplat din cauza gandului rau al nevestei, logic, nu :D :D :D O data chiar a iesit cu scandal din cauza asta, deoarece gluma a luat amploare :D
0

#12 Useril este offline   alexella 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 431
  • Inregistrat: 21-May 02

Postat 22 January 2003 - 03:56 PM

Hehe, excelenta ideea cu subiectul asta. Sa vezi scandal cand or da partenerele de el...

La mine, cum sa fie.... EA e de vina. Ma tot holbam pe la Tommy Toy, asa ca acum vre-un an-doi mi-a luat de craciun o radiocomandata. Un kiki-miki de Niko, nici 5 metrii nu merge fara mine. Dar s-a aprins nervu, si cum am iesit afara, cum am dat iama in finante.

si am DAT, cum doar un INCEPATOR poate sa dea, cand are bani in buzunar si jucariile ii joaca in fata ochilor. am ras 1000Euro si aproape nu mai vad pe ce. Intre timp, mi-a mai venit mintea la cap (zic eu...), si am inceput sa-i mai dramuiesc..

cum reactioneaza? pai, una ar fi ca e intelegatoare... cu rabufnelile de rigoare.
a doua ar fi ca.. vine tarziu acasa, drept urma pot sa sfredelesc si sa mai si fac curata pana vine ea. Dar asta deja a devenit reflex: daca e curat, inseamna ca am mesterit.
Dar mai am si moment in care mergi ca-n mlastina prin casa, ca abia se vede covorul sa calci pe el.

Debaralele sunt rezervate, evident, locul de munca din pacate e pe masa din bucatarie, si aici am meciuri mari. Dar.. asta e. Gatesc si-i trece...

n-are o pasiune deosebita pentru modelism si se plictiseste sa vina cu mine... Dar daca e umbra si face rost de-o carte, s-a rezolvat....

cam caraie cand iau ceva, mai ales ca STIE ca prioritizez modelismul fata de haine, pantofi... chestii.

Dar e alaturi de mine si asculta rabdatoare cand ii povestesc ce-am mai facut, ce-am mai mesterit. Si asta apreciez si ma bucur.

una peste alta, inca n-am probleme...
Dar a cam ajuns si la mine ca la Marinaru: cand mai iau ceva, e greu sa vezi ca mi-am luat ceva nou, ca deja cam peste tot e cate ceva de-al meu legat de modelism....

sanatate
alexella
Oriunde vei merge, acolo vei ajunge............
0

#13 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 312

Postat 23 January 2003 - 03:30 PM

Salut Vivi bun subiect de discutie!!!

Oricum salut tuturor, Radu se pare ca are cea mai mare trecere, ar fi bine sa o avem toti cel putin ca el. Apropos Radu, baiatul meu este pe linga Irinuca ca virsta, asa ca poate te gindesti la viitor si lasa prostiile.

La mine zilnic aud plingeri despre debara ( ce pacat ca atunci cind s-a construit blocul nu s-au facut debarale de vreo 10m2.) ba ca nu mai este loc, ba ca schimb pozitiile borcanelor de muraturi cu medicamentele, pentru a-mi pune "prostiile", s.a.m.d.
Masa din bucatarie este a mea de regula dupa ORL 22.00; daca ramin ceva urme vine a doua zi intrebarea : Iar te-ai jucat cu prostiile?

Financiar este simplu, tac, cumpar, tac. Cind vede de regula este prea tirziu, oricum nu odata mi-i s-a spus ca vor zbura de etaj. Preturile afisate sunt cel putin cu 50% mai mici decit real. Asta este....

Dar daca ne gindim, este bine ca avem linga noi pe cineva care ne mai tempereaza.

Aceasta postare a fost editata de leo: 24 January 2003 - 10:58 AM

Nu lasa pe maine ce poti strica astazi!
0

#14 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2003 - 04:00 PM

leo, la 23 Jan 2003, 15:30, a spus:

Apropos Radu, baiatul meu este pe linga Irinuca ca virsta, asa ca poate te gindesti la viitor si lasa prostiile.

:D ...cuscri?
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#15 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 January 2003 - 04:02 PM

De ce nu?!!!
0

#16 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 23 January 2003 - 04:08 PM

Filmez la nunti, botezuri, cumetrii!!! :D
Flickr - pozele mele
0

#17 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 23 January 2003 - 07:01 PM

Deh' paparazii astia.......
:D B) :D
0

#18 Useril este offline   chiftirica 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 117
  • Inregistrat: 22-April 02

Postat 24 January 2003 - 10:36 AM

Ba, la mine e mult mai simplu....
Eu sunt cuminte si nu ies din cuvantul nevestii :D :( :D , asa ca in marinimia ei ma lasa si pe mine sa mai tai cate o bagheta...
Ii plac aeromodelele, mai ales machetele si mai ales cand sunt gata terminate.... mereu ma intreaba de ce trebuie sa le zbor sa le rup ! Cand nu-i place un anumit model chiar ma incurajeaza sa-l zbor.... oare de ce ?
"Reversul medaliei" este dusmanul meu
0

#19 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2003 - 10:44 AM

chiftirica, la 24 Jan 2003, 10:36, a spus:

Cand nu-i place un anumit model chiar ma incurajeaza sa-l zbor.... oare de ce ?

...cat timp nu te pune pe tine sa zbori e OK!!! Poti trage concluzia ca esti inca frumos! :D
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#20 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 January 2003 - 10:52 AM

Mama.... ce rai (caustici vreau sa spun) sunt moderatorii astia...

:( :(
PS
Mesajul se referea la Marinaru.
:D :D :(

Pentru Vivi!
Cred ca ar fi bine ca numele subiectului in discutie. sa-l schimbi in ex.: Reactiile nevestelor la hobby.

Hi, Hi, Hi...

Aceasta postare a fost editata de leo: 24 January 2003 - 11:06 AM

0

#21 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664

Postat 24 January 2003 - 04:21 PM

M-a luat gura pe dinainte si i-am povestit nevestei de conversatia noastra. A fost interesata. Aintrat singurica pe site... Sper sa mai primesc ceva cald (macar mâncare din când in când...). Da' nici daca nu primesc tot bine e, ca am timp mai mult de modelism. Na!
Ovidiu (sau ce-a mai ramas din el!)
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#22 Useril este offline   Vivi 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 January 2003 - 04:40 PM

Pt Leo: Initial asa am vrut sa fie, dar dupa aia m-am gandit ca poate nu toti dintre noi suntem nenorociti ... pardon ... insurati. Si mai avea si esenta de acuzatie :( :( :D

Eu tocmai am avut iar concert cu nevasta, pentru ca de o saptamana m-am tot chinuit cu kktul ala de simulatorsi cica nu i-am dat atentie. Da nu-i adevarat, ca-i raspundeam la toate intrebarile cu "Da draga, asa e" :D

Pentru cei care vin la Rapa Rosie: va aduceti nevestele cu voi sau nu? Ca daca vin cu nevasta n-o sa pot face nimic. Daca o las acasa, iar nu-i bine.Cred ca o aduc totusi la niste prieteni de familie de pe langa Alba....
0

#23 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 24 January 2003 - 04:51 PM

Eu vin sigur cu soatza mea, ca e "bolnava" ca si mine. Sper insa sa nu fie singura....
Flickr - pozele mele
0

#24 Useril este offline   bogdanut 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 02

Postat 24 January 2003 - 07:10 PM

DA nu am vazut-o pe nevasta ta sa piloteze un automodel.

Poate facem concurs de neveste la Rapa Rosie si poate aduc si eu una.

Bog
0

#25 Useril este offline   VIPER 

• MEGA Membru

Postat 24 January 2003 - 08:11 PM

OK, s-a facut!!!
Flickr - pozele mele
0

#26 Useril este offline   MrSpace 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1079
  • Inregistrat: 16-May 02

Postat 24 January 2003 - 10:45 PM

Mey baieti, e chiar belea cu nevestele astea!!!
Studentelor nu trebuie sa le zic chiar totate preocuparile mele oculte (ca modelismul de ex.) si-i liniste si pace, da cand ajung neveste tot afla :( nasol :D
Ar trebui sa vad ce reactie au mai intai!!! :( :D :(
0

#27 Useril este offline   ghettoman 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 20-February 03

Postat 21 February 2003 - 02:01 AM

ba intadevar tare topicu` am ris cu lacrimi....noroc ca nus insurat.
0

#28 Useril este offline   Andrei 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 15-March 02

Postat 21 February 2003 - 02:15 PM

Fericit de tine! De asta ai ris. Noi, ceilalti, plingem. Nu mai face si tu misto de noi.
Andrei
-- Nu mor caii cind vor cainii --
0

#29 Useril este offline   leo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 21 February 2003 - 03:39 PM

Se raspunde cu ALELUIA!
:) :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#30 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213

Postat 21 February 2003 - 05:30 PM

Am citit multe din mesajele de mai sus si am tras urmatoarele concluzii:
-Nici-un modelist nu e miliardar
-modelistii insurati sunt pe cale de disparitie
-e mai bine sa nu ii spui sotiei ca vrei sa-ti cumperi ceva pt propiul hobby
Ehe astea ar putea deveni niste axiome sau eu stiu, niste legi ca alea ale roboticii inventate de Asimov :) sa fie puse in statutul RHC si in regulament sa stie fiecare de ele dinainte, sa nu ne "frigem"
0

Arata acest topic

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu