Reactia familiei la Hobby Cum reactioneaza ei la hobbyul nostru?
Postat 22 January 2003 - 11:55 AM
Ce ziceti sa ne impartasim reactiile prietenei, nevestei sau parintilor la "nebuniile" noastre?
Eu am deschis subiectul, eu trebuie sa incep:
Deci, modelismul pentru parintii mei inseamna pierdere de timp si bani, lipsa de maturitate, etc :D
Cu nevasta am tot timpul probleme, dar am gasit io niste strategii si acuma ma descurc binisor :D . Astfel:
1) Nu anunt cand imi cumpar ceva. Pur si simplu il cumpar, si cand il vede nu mai are ce zice.
2) Cand cumpar ceva mai greu la buzunar, mai cumpar ceva prin casa care sa-i placa si sa-i distrag atentia de la "jucariile" mele.
Problema mare a ramas insa debaraua din apartament. Eu vreau s-o tin ca sa-mi depozitez sculele, modelele, etc, iar nevasta-mea vrea s-o spargem, ca cica ocupa loc.
Si acum un mic citat din spusele neveste-mii "mai bine te-ai duce la gagici, ca pe alea le-as putea bate si as fi satisfacuta, dar la avioane ce dreaq pot sa le fac?"
Postat 22 January 2003 - 12:13 PM
La mine e supersimplu: soatza mea vrea si ea masinutza sa vina pe pista, deci treaba e linistita in casa. In plus avem o groaza de modele statice si unele sunt facute (sau in curs de construire) de ea. Deci, liniste, pace si consens. :D
Flickr - pozele mele
Postat 22 January 2003 - 12:19 PM
Cica in casa eu sunt cocosul, asa ca ma paste de-o ciorba! Si daca vreti sa stiti, mie nu mi-e frica de nevasta...MI-E GROAZA!
Am de putin timp un sustinator acerb pe care mizez foarte mult si anume, pe Irinuca, fetita mea ce nu a implinit inca 3 ani!
Cu rabdare si ciocan.
Postat 22 January 2003 - 12:21 PM
Flickr - pozele mele
Postat 22 January 2003 - 01:00 PM
In concluzie, cu exceptia deplasarilor la concursuri, totul este OK!
p.s:...ce sa fac, daca mi-a citit primul mesaj?!!! Trebuie totusi sa mai mananc si eu cald!
p.p.s:contul in care primesc salariul e accesat de doua carduri: unul al meu (raaar de tot folosit) si unul al nevestei!
Aceasta postare a fost editata de Marinaru: 22 January 2003 - 01:15 PM
Cu rabdare si ciocan.
Postat 22 January 2003 - 01:00 PM
De la altii aud in general: A-i dat in mintea copiilor ! Dar nu mä deranjazä ... :D
Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 22 January 2003 - 01:03 PM
Postat 22 January 2003 - 01:09 PM
Oricum poate mai am o sansa sa o conving in vara ca fiului nostru ii plac avioanele si sa ne lase sa iesim impreuna pe cimp.
PS 1.Cei care se simt cu musca pe caciula (stiu ei la cine ma refer) bagati si voi mesajele voastre de simpatie pentru acest subiect.
2. Nu pot sa ma abtin sa nu impartasesc celor necasatoriti ceva din experienta astora batrini:
S-a dovedit stiintific ca exista un fel de mincare care dupa ce este consumat de femei le scade inteligenta cu peste 90%! Este vorba de .... tortul de la nunta ei.
-- Nu mor caii cind vor cainii --
Postat 22 January 2003 - 01:16 PM
Si am primit acceptul sa stau la scoala cât am chef, inclusiv sâmbata si duminica cu exceptia zilelor in care iesim in oras, eventual la cumparaturi... Doar ca nu exagerez. Am aici ceva scule si sunt fericit. Ea e fericita ca nu se mai impiedica de piesele mele si totul e OK. Am impartit in mod egal toate atributiile in casa. Ca ultim exemplu, când scoatem bani de pe card (al meu!!!), eu iau din automat cardul, ea banii. Si ca sa ramân totusi "barbat in casa" tot eu iau si chitanta... Pare rezonabil, nu?
Spor la treaba tuturor!
Ovidiu.
Ovidiu
Telefon: 0721 385365
Postat 22 January 2003 - 01:18 PM
Flickr - pozele mele
Postat 22 January 2003 - 01:26 PM
Postat 22 January 2003 - 03:56 PM
La mine, cum sa fie.... EA e de vina. Ma tot holbam pe la Tommy Toy, asa ca acum vre-un an-doi mi-a luat de craciun o radiocomandata. Un kiki-miki de Niko, nici 5 metrii nu merge fara mine. Dar s-a aprins nervu, si cum am iesit afara, cum am dat iama in finante.
si am DAT, cum doar un INCEPATOR poate sa dea, cand are bani in buzunar si jucariile ii joaca in fata ochilor. am ras 1000Euro si aproape nu mai vad pe ce. Intre timp, mi-a mai venit mintea la cap (zic eu...), si am inceput sa-i mai dramuiesc..
cum reactioneaza? pai, una ar fi ca e intelegatoare... cu rabufnelile de rigoare.
a doua ar fi ca.. vine tarziu acasa, drept urma pot sa sfredelesc si sa mai si fac curata pana vine ea. Dar asta deja a devenit reflex: daca e curat, inseamna ca am mesterit.
Dar mai am si moment in care mergi ca-n mlastina prin casa, ca abia se vede covorul sa calci pe el.
Debaralele sunt rezervate, evident, locul de munca din pacate e pe masa din bucatarie, si aici am meciuri mari. Dar.. asta e. Gatesc si-i trece...
n-are o pasiune deosebita pentru modelism si se plictiseste sa vina cu mine... Dar daca e umbra si face rost de-o carte, s-a rezolvat....
cam caraie cand iau ceva, mai ales ca STIE ca prioritizez modelismul fata de haine, pantofi... chestii.
Dar e alaturi de mine si asculta rabdatoare cand ii povestesc ce-am mai facut, ce-am mai mesterit. Si asta apreciez si ma bucur.
una peste alta, inca n-am probleme...
Dar a cam ajuns si la mine ca la Marinaru: cand mai iau ceva, e greu sa vezi ca mi-am luat ceva nou, ca deja cam peste tot e cate ceva de-al meu legat de modelism....
sanatate
alexella
Postat 23 January 2003 - 03:30 PM
Oricum salut tuturor, Radu se pare ca are cea mai mare trecere, ar fi bine sa o avem toti cel putin ca el. Apropos Radu, baiatul meu este pe linga Irinuca ca virsta, asa ca poate te gindesti la viitor si lasa prostiile.
La mine zilnic aud plingeri despre debara ( ce pacat ca atunci cind s-a construit blocul nu s-au facut debarale de vreo 10m2.) ba ca nu mai este loc, ba ca schimb pozitiile borcanelor de muraturi cu medicamentele, pentru a-mi pune "prostiile", s.a.m.d.
Masa din bucatarie este a mea de regula dupa ORL 22.00; daca ramin ceva urme vine a doua zi intrebarea : Iar te-ai jucat cu prostiile?
Financiar este simplu, tac, cumpar, tac. Cind vede de regula este prea tirziu, oricum nu odata mi-i s-a spus ca vor zbura de etaj. Preturile afisate sunt cel putin cu 50% mai mici decit real. Asta este....
Dar daca ne gindim, este bine ca avem linga noi pe cineva care ne mai tempereaza.
Aceasta postare a fost editata de leo: 24 January 2003 - 10:58 AM
Postat 23 January 2003 - 04:08 PM
Flickr - pozele mele
Postat 24 January 2003 - 10:36 AM
Eu sunt cuminte si nu ies din cuvantul nevestii :D :( :D , asa ca in marinimia ei ma lasa si pe mine sa mai tai cate o bagheta...
Ii plac aeromodelele, mai ales machetele si mai ales cand sunt gata terminate.... mereu ma intreaba de ce trebuie sa le zbor sa le rup ! Cand nu-i place un anumit model chiar ma incurajeaza sa-l zbor.... oare de ce ?
Postat 24 January 2003 - 10:52 AM
:( :(
PS
Mesajul se referea la Marinaru.
:D :D :(
Pentru Vivi!
Cred ca ar fi bine ca numele subiectului in discutie. sa-l schimbi in ex.: Reactiile nevestelor la hobby.
Hi, Hi, Hi...
Aceasta postare a fost editata de leo: 24 January 2003 - 11:06 AM
Postat 24 January 2003 - 04:21 PM
Ovidiu (sau ce-a mai ramas din el!)
Telefon: 0721 385365
Postat 24 January 2003 - 04:40 PM
Eu tocmai am avut iar concert cu nevasta, pentru ca de o saptamana m-am tot chinuit cu kktul ala de simulatorsi cica nu i-am dat atentie. Da nu-i adevarat, ca-i raspundeam la toate intrebarile cu "Da draga, asa e" :D
Pentru cei care vin la Rapa Rosie: va aduceti nevestele cu voi sau nu? Ca daca vin cu nevasta n-o sa pot face nimic. Daca o las acasa, iar nu-i bine.Cred ca o aduc totusi la niste prieteni de familie de pe langa Alba....
Postat 24 January 2003 - 04:51 PM
Flickr - pozele mele
Postat 24 January 2003 - 07:10 PM
Poate facem concurs de neveste la Rapa Rosie si poate aduc si eu una.
Bog
Postat 24 January 2003 - 08:11 PM
Flickr - pozele mele
Postat 24 January 2003 - 10:45 PM
Studentelor nu trebuie sa le zic chiar totate preocuparile mele oculte (ca modelismul de ex.) si-i liniste si pace, da cand ajung neveste tot afla :( nasol :D
Ar trebui sa vad ce reactie au mai intai!!! :( :D :(
Postat 21 February 2003 - 03:39 PM
Postat 21 February 2003 - 05:30 PM
-Nici-un modelist nu e miliardar
-modelistii insurati sunt pe cale de disparitie
-e mai bine sa nu ii spui sotiei ca vrei sa-ti cumperi ceva pt propiul hobby
Ehe astea ar putea deveni niste axiome sau eu stiu, niste legi ca alea ale roboticii inventate de Asimov :) sa fie puse in statutul RHC si in regulament sa stie fiecare de ele dinainte, sa nu ne "frigem"