Marky, la Sep 30 2008, 11:32 PM, a spus:
Nu-s mare chimist de aia am cautat pe internet "fuziunea apei" si am gasit doar 3 discutii ale unor papagali pe cate un forum. Am incercat si cu "fuziunea la rece" si tot spre asta duce discutia. Parca a fost o electroliza a apei grele pe undeva dar nu e cazul aici.
Ce facem noi in borcanul cu apa (...) e electroliza apei nu fuziune la rece, ca sa fiu mai scurt in exprimare, dar poti s-o iei ca orice. Mai e mult pana sa fie controlata fuziunea la cald si putin probabil sa traim s-o prindem in aplicatii domestice pe cea la rece.
La restul ideilor suntem cam in aceeasi barca. Daca ai avea inmagazinat ceva intr-o butelie ai putea face orice. Problema e ca pana pui acel ceva intr-un recipient (ORICE care sa-ti furnizeze ulterior energie) consumi tot energie. Restul e gargara: ce consumi si ce produci, cat de eficient, cu ce randament produci si consumi, cum inmagazinezi ce produci, unde produci si unde consumi, cat te costa distractia... Tragi o linie si aduni, apoi comunici rezultatul nevestei: merita sau nu merita efortul.
O sa ai o masina care nu mai stie de PECO dar o sa ai un garaj care o sa stie de RENEL sau cum s-o mai fi chemand acum.
Uite niste fraieri care s-au luat dupa altii de prin toata lumea si tot de electroliza vorbesc: http://www.energy-ci...es/2006/p44.pdf
si altii care fac aceeasi greseala: http://en.wikipedia....olysis_of_water
Legat de asta: "daca acel hidrogen (de fapt este vorba de gazul brown)" pot afirma ca este incorect ce spui. Hidrogenul obtinut si separat de restul gazelor este una (adica hidrogen) si gazele obtinute din electroliza dar tinute impreuna sunt altceva si-s botezate si brown. Asa ca acel hidrogen nu-i de fapt gaz brown, din pacate. Sunt detalii neimportante acum, daca arzi in motor hidrogen din electroliza cu oxigen din aer sau arzi gazele de electroliza asa cum le obtii.
Important e cat de ieftin e sa obtii acasa, ceva in acea butelie.
Spor la treaba!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 30 September 2008 - 11:24 PM