BMW X5 si MINI scara 1/4
Postat 08 March 2007 - 08:01 PM
Pai pe moment sta linistita pe biblioteca, avand in vedere ca INCA NICI ACUM NU AM REZOLVAT PROBLEMA ANVELOPELOR
Probabil ca va trebui sa-mi fac matrita.
Nu am anvelope, nu stiu ce jenti voi avea, nu am garda la sol la elementele nesuspendate, deci u pot sa fac nimic mecanic. Nu am mecanica...ce elecctronica sa fac? Deci ROTILE.
Parca a fost si un film cu acest titlu.
Probabil ca va trebui sa-mi fac matrita.
Nu am anvelope, nu stiu ce jenti voi avea, nu am garda la sol la elementele nesuspendate, deci u pot sa fac nimic mecanic. Nu am mecanica...ce elecctronica sa fac? Deci ROTILE.
Parca a fost si un film cu acest titlu.
Invata repede si aplica...tot repede!
Postat 08 March 2007 - 10:51 PM
Da Sir, dar alea de savage sunt prea late si nu pot sa definitivez ecartamentul. Nu pot sa stiu "deportarea" rotilor in fuzeta, deci nici lungimea fusurilor, ca sa nu mai vorbim de forma fizica a bratelor suspensiei si nu in ultimul rand la piciorul Mc Person cu care va fi dotata suspensi fata, ca doar se doeste un model la scara.
Postat 08 March 2007 - 11:38 PM
Dar se pot ingusta , prin decuparea mijlocului , atat la anvelopa cat si la janta. Dupa aia se lipeste cu 'TIP TOP'
Operatia am vazut pe site-uri cehoslovace (nu mai stiu exact care) pentru Trial truck. Am retinut ca decuparea s-a facut pe strung , iar cutitu era de fapt doua lame de cutter , fixate la distanta egala cu cea pentru decupare
Aceasta e scula de taiat :
Operatia am vazut pe site-uri cehoslovace (nu mai stiu exact care) pentru Trial truck. Am retinut ca decuparea s-a facut pe strung , iar cutitu era de fapt doua lame de cutter , fixate la distanta egala cu cea pentru decupare
Aceasta e scula de taiat :
Imagini atasate
Postat 28 November 2007 - 11:42 AM
ne anunti cand le termini ... am vazut ca le vinzi... daca imi dai cateva detalii s'ar putea s-o cumpar (bmw ) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
Postat 28 November 2007 - 03:51 PM
N-am inteles exact care e scopul exercitiului dar cred ca o sa bagi bani multi in ceva cu un rezultat dubios gen dacia tuning. Si vezi ca diferentialul cu trei sateliti e vechi (am o masina de acum 20 si mai bine de ani cu asa ceva, chinezaria aia copiaza si ea solutii de atuncea). Mai vezi p-aicea:
http://www.tamiyaclub.com/
http://www.tamiyaclub.com/
Postat 28 November 2007 - 10:04 PM
Scopul era sa fac o macheta functionala la scara cu tot ce trebuie, suspensie Mc Person brate oscilante ,motor termic 4T multi piston etc etc.
Din pacate timpul nu-mi mai permite sa fac asa migaleala. am schimbat locul de munca de ceva vreme si sunt deficitar cu timpul liber.
Asta este motivul pentru care le vand. Cine este interesat...
Din pacate timpul nu-mi mai permite sa fac asa migaleala. am schimbat locul de munca de ceva vreme si sunt deficitar cu timpul liber.
Asta este motivul pentru care le vand. Cine este interesat...
Postat 12 March 2009 - 10:11 PM
Dupa aproape doi ani, timp in care BMW-ul a astepta stoic pe dulap, sters de praf si admirat de multi, iar Mini-ul sta in cutia lui in debara,iata ca a venit vremea sa ma ocup de ele. PRimul va fi BMW-ul.
Am gasit in final anvelopele necesare, sa fie pe dimensiune si sa aiba si aspect. Acum ma voi apuca de proiect. Acum ca am dimensiunile jentilor si ale anvelopelor, pot sa realizez si dimensiunile si forma fuzetelor si a suspensiei. Acestea sunt rotile cu dimensiunile de 170mm exterior 120mm diamentrul jentilor si 60mm latimea anvelopei. FIx cat cele de la chinezoi. Aporape ca am deja desenul de la varianta finala a fuzetei. Suspensia va avea aceleasi caracterisrici ca ale originalului. Probleme vor fi la punti caci trebuiesc construite din bare de aluminiu rotund sudate. Motorul va fi un 6 in linie sau un V8 si astept planurile de executie. Va voi tine la curent cu fazele proiectului.
Am gasit in final anvelopele necesare, sa fie pe dimensiune si sa aiba si aspect. Acum ma voi apuca de proiect. Acum ca am dimensiunile jentilor si ale anvelopelor, pot sa realizez si dimensiunile si forma fuzetelor si a suspensiei. Acestea sunt rotile cu dimensiunile de 170mm exterior 120mm diamentrul jentilor si 60mm latimea anvelopei. FIx cat cele de la chinezoi. Aporape ca am deja desenul de la varianta finala a fuzetei. Suspensia va avea aceleasi caracterisrici ca ale originalului. Probleme vor fi la punti caci trebuiesc construite din bare de aluminiu rotund sudate. Motorul va fi un 6 in linie sau un V8 si astept planurile de executie. Va voi tine la curent cu fazele proiectului.
Aceasta postare a fost editata de Radu_: 12 March 2009 - 10:13 PM