ELECTROLIZA sa recuperez argintul dintr-o solutie
Postat 03 April 2006 - 04:01 PM
las munca in urma unui proces de rafimare rezulta o cantitate de solutie foarte bogata in argint care trebuie
reccuperata intrun fel, solutia este lichida.......:)
credeti ca ma puteti ajuta?
intotdeauna m-am bazat pe sfatul vostru
cu multumiri
Doru Dumitrescu
Postat 03 April 2006 - 07:31 PM
Exprimarea este cam ambigua probail din cauza tastaturi, dar cred ca am inteles ce vrei sa faci. In primul rind baia de eletroliza trebuie sa fie izolata
electric. Ca si materiale poti sa folosesti sticla sau materiale plastice lipite cu
silicon sau alte solutii de lipit si ancorate cu bride de metal. Curentul trebuie sa
fie destul de mare (asta in functie de suprafata de depunere) si treuie controlat
progersiv si cu alternanta anod catod (+si -). In functie de concentratia de
argint in solutie poate dura ore sau minute. Asta la modul general si din aduceri aminte. Daca ai niste date mai concrete ma interesez si i-ti dau
si alte amanunte. Formula chimica a solutiei si aprosimativ concentratia de
argint, si daca vrei sa recuperezi s-au sa argintezi ceva cu ea.
O ZI BUNA
Postat 04 April 2006 - 01:07 AM
in urma rafinarii aurului de 14k (adica in amestec cu apa regala (acidul clorhidric si acidul sulfuric) incalzite la anumita temperaturaprin coroziune "dispar aliajele din aur (cu, ag. etc)" si ramane doar aurul de 24k)
-in urma rafinarii rezulta o solutie lichida saturata in principal cu Ag. si Cu. care se neutralizeaza cu metabisulfit (conform CE) si se poate arunca dupa inca un procedeu de neutralizare
-inainte de neutralizare se poate recupera insa Ag si Cu. prin electroliza.
INTREBARE
ce curenti, ce intensitati sunt necesare, date tehnice, anod catod din ce
mersi anticipat
DD
Postat 04 April 2006 - 07:53 AM
Tot de aici rezulta si curentii, dimensiunile electrozilor, regimurile de curent, temperaturile optime, etc. In princpiu se pleaca de la densitati de curent, etc.
Una e sa faci o mica electroliza in ... bucatarie si alta e sa faci treaba asta la nivel de sute de kile sau chiar mai mult :D !
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 04 April 2006 - 08:53 AM
ce ziceti ma puteti ajuta?
mersi mult
DD
Postat 04 April 2006 - 09:02 AM
Nu-ti promit, da' incerc sa aflu niste date care sa se potriveasca cu datele tale de intrare.
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 04 April 2006 - 07:39 PM
didisor, la 4 Apr 2006, 01:07, a spus:
in urma rafinarii aurului de 14k (adica in amestec cu apa regala (acidul clorhidric si acidul sulfuric) incalzite la anumita temperaturaprin coroziune "dispar aliajele din aur (cu, ag. etc)" si ramane doar aurul de 24k)
.......
apa regala e compusa din acid clorhidric si acid azotic , nu sulfuric . Poate conteaza totusi pentru reactile ce urmeaza sa le faci pentru recuperarea argintului ....
Citeaza
Postat 09 April 2006 - 10:04 PM
[/QUOTE]
apa regala e compusa din acid clorhidric si acid azotic , nu sulfuric . Poate conteaza totusi pentru reactile ce urmeaza sa le faci pentru recuperarea argintului ....
[quote]Aurul si platina "se dizolva" in apa regala (un amestec de circa 3 parti HCL concentrat si o parte de HNO3 concantrat care contine Cl2 si NOCl numita clorura de nitroizi). Se obtine acid cloroauric, H[AuCl4] si acid cloroplatinic, H2[PtCl6].
[/quote][/quote]
mersi pentru rectificare
este corect acid azotic si acid clorhidric=apa regala
ok rezulta acid cloroauric, H[AuCl4]+metabisulfit -se precipita aurul si prin filtrare rezulta pulbere de aur fin 24K(23.999k)
BUN
OK
dar cum pot recupera argintul din solutia care ramane????????????????????? :D
PS.nu prea am fost bun la chimie dar invat :)
Postat 10 April 2006 - 10:23 AM
2. Uite aici despre argintare cablaje
3. Substantele sunt altele ( vezi pct.1 ), dar principiul e acelasi, daca vrei schema pun aici materialul scanat.
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 10 April 2006 - 10:46 AM
Postat 10 April 2006 - 08:34 PM
mai astept inca solutiile voastre
nu ma uitati http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic.gif
dau o :rolleyes:
DD