Modelism - RHC Forum: Spektrum DX6e - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Spektrum DX6e Problema telemetrie dupa update

#1 Useril este offline   CorinDb 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 09-March 15
  • Gender:Male

Postat 02 April 2024 - 05:51 PM

Salutare,

Se da urmatorul combo:

- Turbo Timber Evolution BNF 1.5 m
- Spektrum DX6e

Dupa ultimul update pentru TX, anume versiunea SPEKTRUM™ DX6E AIRWARE™ VERSION 2.10 (21 MARCH 2024), telemetria nu mai functioneaza.
TX-ul nu mai primeste date de senzori si afiseaza o eroare de comunicare. In stanga sus a dispaly-ului unde apare semnalul, in loc de linii verticale care reprezinta puterea semnalului, apare o singura linie mai subtire, orizontala care indica, cred, lipsa semnalului.
Comenzile TX-ului functioneaza normal.
Rezolvarea a fost sa fac downgrade la versiunea SPEKTRUM™ DX6E AIRWARE™ VERSION 2.09 (25 JANUARY 2022).
Imi scapa ceva? Exsita vreo setare anume care trebuie facuta dupa ultimul update, ca telemetria sa functioneze din nou?

Multumesc.
0

#2 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8275
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2024 - 07:04 PM

Nu ma pricep - am renuntat la Spektrum cand a aparut telemetria, dar e posibil sa fie nevoie sa faci upgrade si la receptor. Cel mai bine e sa pui intrebarea la customer support Horizon Hobby.

Altfel sunt curios de ce doresti/conteaza upgrade-ul la statie.
0

#3 Useril este offline   ERASER 

  • Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2211
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti - Drumul Taberei
  • Interests:F3A , veliere

Postat 02 April 2024 - 08:31 PM

Cand am facut eu update la Multiplex MC3030 de la versiunea 3.0 / 1993 in germana la versiunea 3.7 / 1998 in engleza, a trebuit sa resetez totul pe factory default si sa golesc memoria cache INAINTE de a face update-ul. Prima data pur si simplu am conecatat statia la PC si am lansat rutina de update si dupa asta meniurile mergeau greu si afisau caractere ciudate. Iar resetarea nu a corectat nimic. Eram disperat, credeam ca am bulit statia.
Deci, vezi daca atunci cand faci update-ul nu exista pe acolo vreo casuta care trebuie bifata sau vreun paramentru care trebuie adaugat pe linia de comanda cand lansezi programul de flash-uire a memoriei.
Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

#4 Useril este offline   CorinDb 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 09-March 15
  • Gender:Male

Postat 02 April 2024 - 08:42 PM

Vezi postareastiganas, la 02 April 2024 - 07:04 PM, a spus:

Nu ma pricep - am renuntat la Spektrum cand a aparut telemetria, dar e posibil sa fie nevoie sa faci upgrade si la receptor. Cel mai bine e sa pui intrebarea la customer support Horizon Hobby.

Altfel sunt curios de ce doresti/conteaza upgrade-ul la statie.


Salut,

Le-am scris celor de la Horizon Hobby. Din pacate nu cablu sa fac update si la receptor.
Update-ul l-am facut in mare parte pentru pentru stabilitatea sistemului.

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de CorinDb: 02 April 2024 - 08:45 PM

0

#5 Useril este offline   CorinDb 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 09-March 15
  • Gender:Male

Postat 02 April 2024 - 08:44 PM

Vezi postareaERASER, la 02 April 2024 - 08:31 PM, a spus:

Cand am facut eu update la Multiplex MC3030 de la versiunea 3.0 / 1993 in germana la versiunea 3.7 / 1998 in engleza, a trebuit sa resetez totul pe factory default si sa golesc memoria cache INAINTE de a face update-ul. Prima data pur si simplu am conecatat statia la PC si am lansat rutina de update si dupa asta meniurile mergeau greu si afisau caractere ciudate. Iar resetarea nu a corectat nimic. Eram disperat, credeam ca am bulit statia.
Deci, vezi daca atunci cand faci update-ul nu exista pe acolo vreo casuta care trebuie bifata sau vreun paramentru care trebuie adaugat pe linia de comanda cand lansezi programul de flash-uire a memoriei.

Salut,

Nu am nicio optiune de genul. Modelul acesta DX6e se updateaza folosind un card SD, pe care pui ultima versiune de firmware. Power on la TX si update-ul porneste automat.
Multumesc.
0

#6 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8275
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 02 April 2024 - 10:36 PM

Aha, sa zici ce iti raspund.

Am trecut pe statii OpenTX/EdgeTX cu ELRS, comunica bine si cu receptoarele Spektrum moderne (cu modulul de emisie multiprotocol)

Vezi postareaCorinDb, la 02 April 2024 - 08:42 PM, a spus:

Salut,

Le-am scris celor de la Horizon Hobby. Din pacate nu cablu sa fac update si la receptor.
Update-ul l-am facut in mare parte pentru pentru stabilitatea sistemului.

Multumesc.

0

#7 Useril este offline   CorinDb 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19
  • Inregistrat: 09-March 15
  • Gender:Male

Postat 03 April 2024 - 05:06 PM

Vezi postareastiganas, la 02 April 2024 - 10:36 PM, a spus:

Aha, sa zici ce iti raspund.

Am trecut pe statii OpenTX/EdgeTX cu ELRS, comunica bine si cu receptoarele Spektrum moderne (cu modulul de emisie multiprotocol)

Salut,

Cei de la Spektrum Support US au descoperit un bug la ultimul update si lucreaza pentru remediere. O noua versiune de firmware va fi disponibila in cel mai scurt timp.
Problema e de la ei, de asta s-a si rezolvat cu downgrade.

Zi faina.
0

#8 Useril este offline   stiganas 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8275
  • Inregistrat: 25-September 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 03 April 2024 - 06:24 PM

Tare, bine ca nu a busit modelul

Vezi postareaCorinDb, la 03 April 2024 - 05:06 PM, a spus:

Salut,

Cei de la Spektrum Support US au descoperit un bug la ultimul update si lucreaza pentru remediere. O noua versiune de firmware va fi disponibila in cel mai scurt timp.
Problema e de la ei, de asta s-a si rezolvat cu downgrade.

Zi faina.

0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1


Raspuns rapid

  

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro