Modelism - RHC Forum: Incepator CNC - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Incepator CNC

#1 Useril este offline   cheluIS 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 15-June 15
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 27 January 2021 - 10:02 AM

Buna ziua,


Recunosc ca sunt cam "noob" in routere CNC si s-ar putea sa pun si intrebari idioate.

Ma ocup cu modelismul feroviar si am achizitionat acest 3018 Pro pentru PCB-uri.



Pina ajunge doresc sa ma lamuresc cu cateva aspecte ,

- switch-urile pentru capat de cursa trebuie sa fie NO sau NC ?

-ce reprezinta mufa "steering gear"

-vad 2 mufe pentru axa y : y1 si y2 , care se foloseste ?

Imagine atasata: control board.jpg




Multumesc anticipat pentru lamuriri.
0

#2 Useril este offline   ALEX2007_BZ 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 389
  • Inregistrat: 07-February 08
  • Gender:Male
  • Location:buzau

Postat 28 January 2021 - 12:09 AM

De preferat ar fi endstopurile sa fie NC, asa in caz ca, cedeaza vreun fir nu risti sa strici masina.
Ai 2 mufe pentru endstopuri pentru a pune cate unul la fiecare capat de cursa y+ si y-.
La mufa cu steering gear n-am gasit nimic deci habar n-am.
Orice poate zbura..............DACA II PUI UN MOTOR DESTUL DE MARE
0

#3 Useril este offline   cheluIS 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 15-June 15
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 28 January 2021 - 08:54 AM

Ma refeream la cele 2 mufe y1 si y2 de la motoare (x , y1 , y2 , z).
0

#4 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 28 January 2021 - 09:17 AM

Cred ca ai doua mufe pentru Y din cauza ca multe CNC-uri au doua motoare pentru axa care deplaseaza portalul....
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#5 Useril este offline   Sir_Vaska 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Gender:Male
  • Location:Maramures, Baile Borsa
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 28 January 2021 - 01:35 PM

oricare din ele deoarece sunt legate in paralel..
0

#6 Useril este offline   cheluIS 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 38
  • Inregistrat: 15-June 15
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 09 February 2021 - 10:55 PM

Am gasit cateva fisiere test pentru laser.

M-am jucat un pic dar nu iesea nimic.

Apoi am desenat un patrat de 30x30 mm si i-am dat burn . Patratul a iesit de 10x10mm .

Mi-am dat seama ca de fapt rezultatul fisierelor de test era eronat si nu se intelegea nimic pentru ca dimensiunile "desenului" sunt mai mici de 3 ori .

Am testat cu LaserGRBL si LightBurn , acelasi rezultat .

Ce poate sa fie ?
0

#7 Useril este offline   Razvan_cnc 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 14-April 19

Postat 08 June 2022 - 09:39 AM

Vezi postareacheluIS, la 09 February 2021 - 10:55 PM, a spus:

Am gasit cateva fisiere test pentru laser.

M-am jucat un pic dar nu iesea nimic.

Apoi am desenat un patrat de 30x30 mm si i-am dat burn . Patratul a iesit de 10x10mm .

Mi-am dat seama ca de fapt rezultatul fisierelor de test era eronat si nu se intelegea nimic pentru ca dimensiunile "desenului" sunt mai mici de 3 ori .

Am testat cu LaserGRBL si LightBurn , acelasi rezultat .

Ce poate sa fie ?

Cred ca trebuia sa calibrezi CNC-ul. Adica sa ii dai pe fiecare axa sa se duca o distanta apoi sa compari ce crede el ca a facut cu e defapt. Ar trebui sa ai in software posibilitatea asta.
0

#8 Useril este offline   Razvan_cnc 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 14-April 19

Postat 08 June 2022 - 09:45 AM

Mi-am facut si eu un CNC de curand dar am 2 probleme.
1. Am un spindle de 2.2 KW controlat prin convertizor de frecventa, setat dupa specificatiile motorului si totusi se incinge foarte repede de abea pot sa tii mana pe el.
Frecventa maxima a spindel-ului este de 400 Hz , am incercat sa tai un patrat de 60x60mm din lemn de 18 mm grosime cu freza cu un dinte taietor si deja era incins. Mentionez ca toate sunt noi.
Stie cineva de ce patesc acest lucru?Am incercat si la o frecventa de 400 Hz dar si la 250-300 Hz. Acelasi rezultat.

2.Nu reusesc sa calibrez utilajul.
Ca si software folosesc UGS si acolo e un wizzard pentru calibrare.
Fac calibrarea si dupa, ii dau sa mearca 100 mm pe axa X sau Y si imi merge 103mm sau mai putin.

A mai patit cineva asa ceva?
0

#9 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 09 June 2022 - 08:14 AM

Vezi postareaRazvan_cnc, la 08 June 2022 - 09:45 AM, a spus:

Mi-am facut si eu un CNC de curand dar am 2 probleme.
1. Am un spindle de 2.2 KW controlat prin convertizor de frecventa, setat dupa specificatiile motorului si totusi se incinge foarte repede de abea pot sa tii mana pe el.
Frecventa maxima a spindel-ului este de 400 Hz , am incercat sa tai un patrat de 60x60mm din lemn de 18 mm grosime cu freza cu un dinte taietor si deja era incins. Mentionez ca toate sunt noi.
Stie cineva de ce patesc acest lucru?Am incercat si la o frecventa de 400 Hz dar si la 250-300 Hz. Acelasi rezultat.

2.Nu reusesc sa calibrez utilajul.
Ca si software folosesc UGS si acolo e un wizzard pentru calibrare.
Fac calibrarea si dupa, ii dau sa mearca 100 mm pe axa X sau Y si imi merge 103mm sau mai putin.

A mai patit cineva asa ceva?



1. Ce fel de racire are motorul de frezare (aer, apa...)?
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro