Modelism - RHC Forum: comanda 4 servomecanisme concomitent - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

comanda 4 servomecanisme concomitent

#1 Useril este offline   nicagabriel 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 06 January 2021 - 05:15 PM

As dori sa stiu cum pot comanda din acelasi canal 4 servo-uri analogice, fara a avea paraziti intre ei ?

De fapt ei lucreaza cateodata bine, dar la un moment dat (fara comanda) incep sa se miste dezordonat.

Ce ar trebui sa fac ?
0

#2 Useril este offline   Mihai_supy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4845
  • Inregistrat: 16-December 10
  • Gender:Male
  • Location:Buzau
  • Interests:135525

Postat 06 January 2021 - 10:52 PM

Vezi postareanicagabriel, la 06 January 2021 - 05:15 PM, a spus:



Ce ar trebui sa fac ?



mix între canale!
0

#3 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 07 January 2021 - 12:20 AM

Ce statie si ce modele de servouri folosesti ?

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 07 January 2021 - 12:20 AM

Tel : 0768080180
0

#4 Useril este offline   nicagabriel 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 07 January 2021 - 09:15 AM

View PostDigitAll, on 07 January 2021 - 12:20 AM, said:

Ce statie si ce modele de servouri folosesti ?

Statiile cu care lucrez sunt: Turnigy TGY-i6 si DEVO 7 (La amandoua patesc acelasi fenomen); si la Futaba T4YF , la fel !
In principiu, am folosit 3 cuple-conectori in "Y" pentru a comanda toate cele 4 servo-uri in acelasi timp.
Nu cred ca pot folosi vreun mixaj !
Mentionez ca servo-urile sunt mici si UBEC-ul are curent suficient.
0

#5 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 07 January 2021 - 05:56 PM

Am intrebat de tipul servourilor ca sa nu fiu nevoit sa ghicesc modelul, pt ca ele sunt de vina , probabil folosesti SG90 sau asemanator . Daca ai reusi cumva sa le bagi pe toate 4, fara prelugitor(cablu Y ), in mufa receptorului , vei vedea ca nu vor face asa. Cat despre mixaj, este total exclus, nu are nici o legatura + ca iti va da peste cap functiile radiocomenzii .
Tel : 0768080180
0

#6 Useril este offline   Sir_Vaska 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1109
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Gender:Male
  • Location:Maramures, Baile Borsa
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 08 January 2021 - 09:25 AM

Salut. Poti incerca sa treci semnalul pentru fiecare in parte prin cate o rezistenta de 470 ohm, am observat utilizand astfel de metoda in schema testerului multiservo
0

#7 Useril este offline   nicagabriel 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 08 January 2021 - 12:27 PM

Vezi postareaSir_Vaska, la 08 January 2021 - 09:25 AM, a spus:

Salut. Poti incerca sa treci semnalul pentru fiecare in parte prin cate o rezistenta de 470 ohm, am observat utilizand astfel de metoda in schema testerului multiservo


Multumesc pentru sfaturi !
Voi incerca ambele metode: concentrarea celor 3x4 fire pe o singura mufa la receptor si /sau inserarea unui rezistor pe firul de semnal(3-alb) al fiecarui servou;
apoi va voi anunta ce s-a intamplat !
0

#8 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 08 January 2021 - 01:22 PM

Daca bagi doar 1 servo direct in receptor si nu tremura, iar daca ii pui un prelungitor si incepe sa se manifeste ciudat, sunt de vina servourile . Am auzit de multe modele cu probleme , nu am avut niciunul inca sa testez, dar cred ca un condensator de 1000uF pus pe alimentare , cat mai aproape de servo, ar rezolva problema .
Tel : 0768080180
0

#9 Useril este offline   nicagabriel 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 10 January 2021 - 01:56 PM

Am legat toate servomecanismele la o singura mufa si vibratiile au "cam" incetat; din cand in cand mai vibreaza.
Canalul folosit a fost 5 (la statia Turnigy TGY-i6); daca folosesc si canalul 6 sau 3 sau 4 , reapare miscarea dezordonata puternic (pe 5 si 6).
Poate nu stiu sa folosesc aceasta statie !
Ma poate ajuta cineva ?
0

#10 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 10 January 2021 - 06:26 PM

Doar tu te poti ajuta, folosind alte servomecanisme !
Tel : 0768080180
0

#11 Useril este offline   nicagabriel 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 19 January 2021 - 08:44 AM

Vezi postareaDigitAll, la 10 January 2021 - 06:26 PM, a spus:

Doar tu te poti ajuta, folosind alte servomecanisme !

Am descoperit singur care era problema: folosind UBEC-ul pe lot de 4 baterii de 1,5V (6 V in total)aparea fenomenul; schimband pe un acumulator de 12V totul merge perfect pe oricare canal, indiferent de statie.
0

#12 Useril este offline   Sir_Vaska 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1109
  • Inregistrat: 23-November 03
  • Gender:Male
  • Location:Maramures, Baile Borsa
  • Interests:RC - utilaje agricole, de constructii , camioane , trenulete si ... drone

Postat 19 January 2021 - 12:09 PM

Daca nu faceai mai sus precizarea "Mentionez ca servo-urile sunt mici si UBEC-ul are curent suficient." , probabil insuficienta alimentarii ar fi fost si primul raspuns pe care l-ai fi primit ...
0

#13 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 766
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 19 January 2021 - 07:53 PM

View PostSir_Vaska, on 19 January 2021 - 12:09 PM, said:

Daca nu faceai mai sus precizarea "Mentionez ca servo-urile sunt mici si UBEC-ul are curent suficient." ....


Corecta observatia. Pt situatia data ,motivele principale sunt tensiunea sau curentul prea mici , dar daca s-au exclus din datele problemei , se parcurg alti pasi . Dar nici nu a fost mentionat ca alimentarea este la 6V , pt ca la un UBEC in comutatie este o tensiune prea mica, dar cred totusi suficienta ca la receptor sa ajunga 4,4-4,5V . Deci nici 6V nu cred au fost acolo !Bine ca s-a descoperit unde este problema, dar partea cu prelungitoarele de servo pe multe modele low cost provoaca aceleasi simptome, testat !

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 19 January 2021 - 07:55 PM

Tel : 0768080180
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro