Modelism - RHC Forum: Inlocuire servomotor cuva navomodel - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Inlocuire servomotor cuva navomodel

#1 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 25 November 2019 - 04:51 PM

Salutare

La una din partidele de pescuit din acesta toamna, mi-a murit unul din servomotoarele de la cuve. Am decis sa-l achizitionez si sa-l montez singur. Intrebarea este, cum fac sa-i reglez cursa de 90 grade pe care trebuie sa o faca. Axul de la servomotor vine cuplat direct cu bara cuvei.
0

#2 Useril este offline   ecu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 13-September 14
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Postat 25 November 2019 - 07:34 PM

daca ai telecomanda cu afisaj gen FS-I6 se face din telecomanda din "END POINTS"
0

#3 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 25 November 2019 - 07:46 PM

Telecomanda este HK65. Nu are afisaj.
0

#4 Useril este offline   ecu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 13-September 14
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Postat 26 November 2019 - 05:44 AM

pornesti barcuta si apoi fixezi axul cuvei la servo cu ajutorul unui splint facut eventual dintr-o agrafa ,sirma etc. teoretic servo va avea 90 grade din pozitia de repaus atentie ca fixarea servo- ax sa nu fie rigida , adica sa fie un pic de joc intre ele
0

#5 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 09:12 AM

Vezi postareaecu, la 26 November 2019 - 05:44 AM, a spus:

pornesti barcuta si apoi fixezi axul cuvei la servo cu ajutorul unui splint facut eventual dintr-o agrafa ,sirma etc. teoretic servo va avea 90 grade din pozitia de repaus atentie ca fixarea servo- ax sa nu fie rigida , adica sa fie un pic de joc intre ele


salut. multumesc de raspuns, dar ce imi spui este teoretic. Daca nu pleaca cu 90 de grade si pleaca cu 180? sau daca pleaca catre stanga si mie imi trebuie catre dreapta?
0

#6 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 26 November 2019 - 11:16 AM

La radiocomanda HK6S canalele 5si 6 servourile fac o cursa cap coada de 90 grade ,daca inlocuiesti cu un servo normal nu trebuie decit sa-i dai punctul de zero ,apoi urmaresti sensul de rotatie daca este corespunzator si il introduci in teava si il lipesti si apoi gaura strapunsa de 1,5mm si un stift de fixare.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#7 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 11:29 AM

Vezi postareamanolo, la 26 November 2019 - 11:16 AM, a spus:

La radiocomanda HK6S canalele 5si 6 servourile fac o cursa cap coada de 90 grade ,daca inlocuiesti cu un servo normal nu trebuie decit sa-i dai punctul de zero ,apoi urmaresti sensul de rotatie daca este corespunzator si il introduci in teava si il lipesti si apoi gaura strapunsa de 1,5mm si un stift de fixare.


Multumesc. Dar cum ii dau punctul de zero si cum modific sensul de rotatie daca nu e cel corespunzator?
0

#8 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 26 November 2019 - 11:51 AM

Pe ce canal a fost vechiul servo? pe canal 5 ai intreupator dar pe canal 6 ce ai? potentiometru sau tot intrerupator?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#9 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 03:35 PM

Cel defect este pe canalul 6. Ambele intra Intr un fel de sumator. Atașez o poza. Nu vad nici un potentiometru sau buton.
0

#10 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 03:40 PM

poza

Fisiere atasate


0

#11 Useril este offline   ecu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 13-September 14
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Postat 26 November 2019 - 04:01 PM

daca schimbi servo defect cu unul nou in principiu sensul de rotatie este acelasi si punctul de zero il stabileste servo-ul cand pornesti barcuta el se trage singur in pct zero de acolo mergand 90 de grade din aceasta cauza ti-am spus in postare ca primul lucreu este sa pornesti barca si apoi sa fixezi servo de axul cuvei
0

#12 Useril este offline   ecu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 13-September 14
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Postat 26 November 2019 - 04:05 PM

ala nu este un sumator este switch-ul de lumini care semnalizeaza cand basculezi sau este folosit la lumini de spate sau far nu are legatura cu servo si functionarea lui
0

#13 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 04:21 PM

Vezi postareaecu, la 26 November 2019 - 04:01 PM, a spus:

daca schimbi servo defect cu unul nou in principiu sensul de rotatie este acelasi si punctul de zero il stabileste servo-ul cand pornesti barcuta el se trage singur in pct zero de acolo mergand 90 de grade din aceasta cauza ti-am spus in postare ca primul lucreu este sa pornesti barca si apoi sa fixezi servo de axul cuvei


Am vazut ca cele 2 servo se cupleaza in el (canal 5 si canal 6). Cel decuplat este canalul 6, servo-ul defect. Apoi de la receptor sint fire care pleaca in acesta placuta (canal 5, 6 si 3).
Ce ar mai fi de mentinonat este ca servo-ul defect este de la cuva rapida, cel functional este cel cu rabatare progresiva

Aceasta postare a fost editata de florinalin: 26 November 2019 - 04:22 PM

0

#14 Useril este offline   ecu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 13-September 14
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Postat 26 November 2019 - 05:36 PM

servo intra in switch numai pentru a semnaliza cand ai cuvat montura altceva nu face faptul ca sa ars cel de la cuvare rapida si nu cel de la progresiva este mai mult o chestie de intamplare sau poate nu a fost montat corect si anume in pozitia de repaus se auzea un mic bazait sAu poate ca ai tinut barca murdara si astfel au intrat boabe sau altceva pe sub cuva impiedicand-o pe aceasta sa se inchida corect PRIMA REGULA CAND AI O BARCUTA ESTE SA O TI CURATA MAI ALES IN ZONA CUVELOR
0

#15 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 08:04 PM

Vezi postareaecu, la 26 November 2019 - 04:01 PM, a spus:

daca schimbi servo defect cu unul nou in principiu sensul de rotatie este acelasi si punctul de zero il stabileste servo-ul cand pornesti barcuta el se trage singur in pct zero de acolo mergand 90 de grade din aceasta cauza ti-am spus in postare ca primul lucreu este sa pornesti barca si apoi sa fixezi servo de axul cuvei



Cu chiu cu vai abia am reusit de dezlipesc servoul defect (Power HD 1201MG), l-am si comandat si astept sa soseasca. Intre timp am mai intrebat in stanga si in dreapta cum este cu reglajul si mi s-a spus exact cum mi-ai zis tu, ca trebuie pornit in gol cu telecomanda si apoi asezat pe pozitie.
Apropo, exista vrea solutie cu care se dezlipeste mai usor acel adeziv?
Recomandati-mi o vaselina pentru tubul port elice, am constatat ca acolo era uscat.
0

#16 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 26 November 2019 - 08:06 PM

Interesant ar fi ce servo (model) ai avut si ce intentionezi sa cumperi, eventual o poza cu cel vechi.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#17 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 26 November 2019 - 08:08 PM

Vezi postareamanolo, la 26 November 2019 - 08:06 PM, a spus:

Interesant ar fi ce servo (model) ai avut si ce intentionezi sa cumperi, eventual o poza cu cel vechi.

am scris mai sus. pot monta si alt model?

Aceasta postare a fost editata de florinalin: 26 November 2019 - 08:09 PM

0

#18 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 26 November 2019 - 10:48 PM

Poti monta si alt model ,dar de calitate,in privinta adezivului pune o poza cu zona servoului.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#19 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 27 November 2019 - 10:24 AM

Vezi postareamanolo, la 26 November 2019 - 10:48 PM, a spus:

Poti monta si alt model ,dar de calitate,in privinta adezivului pune o poza cu zona servoului.


transparent si tare ca piatra. Cu ce-mi recomandati sa lipesc?

Fisiere atasate


0

#20 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 27 November 2019 - 11:02 AM

Cred ca a fost lipit cu rasina epoxi ,bison seringa 5minute ,eu folosesc altceva dar nu se gaseste pe la noi.Daca esti din Bucuresti te ajut.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#21 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 27 November 2019 - 11:09 AM

Vezi postareamanolo, la 27 November 2019 - 11:02 AM, a spus:

Cred ca a fost lipit cu rasina epoxi ,bison seringa 5minute ,eu folosesc altceva dar nu se gaseste pe la noi.Daca esti din Bucuresti te ajut.


Nu s din București.
0

#22 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 09 December 2019 - 10:48 AM

Salut

Am reusit sa montez servoul pentru cuva, merge foarte bine, i-am lasat un mic joc asa cum mi-ati dat indicatii aici. As mai avea o intrebare. Intrucat barcuta nu este noua luata de mine, si este prima oara cand o desfac, am observat ca siguranta fuzibila de protectie de 5A era arsa si de jur imporejurul ei ea legata o litza. Intrebarea mea ar fi sa pun tot o siguranta de 5A? Credeti ca tot consumul nu depaseste aceasta valoare? Am observat ca motorul 755 turat la maxim in gol (cu sau fara elice montata si cuplat la ax cu vaselina bagata) consuma undeva la 1.88-1.9 A.
0

#23 Useril este offline   stelian 

  • NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2394
  • Inregistrat: 01-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti_Militari Tel 0721 241 744

Postat 09 December 2019 - 06:48 PM

Vezi postareaflorinalin, la 09 December 2019 - 10:48 AM, a spus:

Salut

Am reusit sa montez servoul pentru cuva, merge foarte bine, i-am lasat un mic joc asa cum mi-ati dat indicatii aici. As mai avea o intrebare. Intrucat barcuta nu este noua luata de mine, si este prima oara cand o desfac, am observat ca siguranta fuzibila de protectie de 5A era arsa si de jur imporejurul ei ea legata o litza. Intrebarea mea ar fi sa pun tot o siguranta de 5A? Credeti ca tot consumul nu depaseste aceasta valoare? Am observat ca motorul 755 turat la maxim in gol (cu sau fara elice montata si cuplat la ax cu vaselina bagata) consuma undeva la 1.88-1.9 A.

Vezi ce ESC ai , 1,9 A in gol , nu pusa pe apa ! Daca o pui in cada si pui aparatul de masura pe el o sa vezi ca se cam schimba situatiunea !!!
facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE



[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#24 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 09 December 2019 - 07:15 PM

Vezi postareastelian, la 09 December 2019 - 06:48 PM, a spus:

Vezi ce ESC ai , 1,9 A in gol , nu pusa pe apa ! Daca o pui in cada si pui aparatul de masura pe el o sa vezi ca se cam schimba situatiunea !!!

Fisiere atasate


0

#25 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 09 December 2019 - 09:08 PM

Am pus o poza cu regulatorul de turatie. Vad ca scrie pe el 3S-4S, 25 Amperi (3S-4S sunt baterii lipo), desi eu folosesc baterie PB de 9 A.
0

#26 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 10 December 2019 - 12:37 PM

Cam mare consumul in gol ,ar fi bine sa renunti la acea siguranta si sa pui o pornire magnetica de 20A cu protectie 100% la cuplare inversa.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#27 Useril este offline   florinalin 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 01-November 18
  • Gender:Male

Postat 10 December 2019 - 02:10 PM

Vezi postareamanolo, la 10 December 2019 - 12:37 PM, a spus:

Cam mare consumul in gol ,ar fi bine sa renunti la acea siguranta si sa pui o pornire magnetica de 20A cu protectie 100% la cuplare inversa.


Am mai citit pe-aici prin niste postari mai vechi niste consumuri in gol de 0.6...0.8 A. Nu stiu cum pot iesii asemenea consumuri cand la mine 2 motoare consuma apropiat. Mai am un motor de rezerva nou, l-am cuplat direct la un acumulator de 12 V 9Ah si a plecat cu un consum de 2.5A, care apoi a mai scazut la 2.4A. L-am cuplat apoi la regulatorul barcutei, fara ax si cu maneta telecomenzii impinsa maxim in fata a plecat de la 2.6A pana la 2.5 scazand pana la 2.A daca il tii mai mult alimentat.
0

#28 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3489
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 10 December 2019 - 10:49 PM

Depinde de modelul motorului,am avut niste motoare tip 755 care consumau pe un carp range cu elice de 45 si pb.7,2A 3,8A pe lac ,masuratoare facuta cu watmetrul.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#29 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 767
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 12 December 2019 - 08:02 PM

Vezi postareaflorinalin, la 09 December 2019 - 09:08 PM, a spus:

Am pus o poza cu regulatorul de turatie. Vad ca scrie pe el 3S-4S, 25 Amperi (3S-4S sunt baterii lipo), desi eu folosesc baterie PB de 9 A.


Regulatorul din poza este din dec2014-feb2015 capabil sa suporte curenti f mari. Pt motor 755 iti recomand sa pui siguranta de 10A , sub nici o forma mai mica sau mai mare. Daca doresti sa elimini intrerupatorul principal poti pune ce a recomandat Manolo, adica pornire magnetica ( dar vei avea un consum suplimentar atat in stand by cat si cu barca pornita ) , pornire prin TOUCH ( consum 0 in stand by dar consum suplimentar cand este pornita barca) , dar nici una dintre variante nu iti va scadea consumul . Daca pe masa consuma 1,9A iti recomand sa verifici fara ax ( desfa cuplajul) si vei vedea daca motorul este consumator sau axul trebuie uns/inlocuit . Necunoscuta este cat a tras motorul cand a fost nou, poate asa e "soiul" lui .
Tel : 0768080180
0

#30 Useril este offline   Adistul 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, in 4 la ala Grasu'

Postat 03 February 2020 - 09:34 PM

Din cate a spus mai sus "motorul de rezerva" consuma in gol 2,4 A... ceea ce inseamna ca motoarele sunt de soi: le place curentul!
Mai conteaza si pozitia axului... si ungerea lui... marimea elicei, forma cocii... greutatea barcii... antibradisul din plasa de tantari... etc.

Poate putina lectura prin mai multe topicuri de aici ii destupa intelepciunea... :)

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 03 February 2020 - 09:34 PM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.


tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro