Modelism - RHC Forum: Aveti un modul XJT extern de Taranis UE? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Aveti un modul XJT extern de Taranis UE?

#1 Useril este offline   sacalu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 185
  • Inregistrat: 25-August 04

Postat 10 July 2019 - 09:52 AM

Ma poate ajuta cineva cu un modul XJT extern de Taranis? As dori doar sa vad daca modulul intern imi este defect caci uneori pierd semnalul in range mode indiferent cate receptoare am incercat si ce pozitie la antene am pus. Si imi e frica sa mai zbor chiar daca in zbor inca nu au fost probleme. Doar in range mode.

Problema mai in amanunt (Optional)

Imediat dupa intrarea in range mode, in una din 1-5 situatii, telemetria cade la 0 si semnalul este pierdut. Refacerea conexiunii se poate realiza prin: Apropierea de rx la 2-6m (ceea ce denota un semnal foarte slab), sau iesirea din range mode, sau repornirea rx, sau repornire tx. Acest lucru se intampla cu toate cele 4 rx, in diferite directii testate.


Detalii teste: Fiecare rx testat pe rand pe trepied lemn de peste 1m, antenele departate si la 90 grade ambele cu muchiile placutelor antene orizontale sau cu una verticala. Tx mereu cu latura antenei spre rx deci semnal puternic. Iar daca am intrat in range mode iar in 2-3 sec nu a cazut semnalul, ma pot departa pana la 200m cand ajunge la zero. La 60m am RSSI 60, iar la 100m am RSSI 50 deci bine, uneori.

In zbor, de un an de zile, pe 3 modele, o singura data am auzit telemetry lost. Deci aceasta a fost singura data cand s-a intamplat acest lucru in afara range mode. Nu stiu daca s-a pierdut si semnalul caci am 2 rx pe modelul respectiv si am aterizat bine iar totul mergea. (Ch 1-16, D16 setat la statie, iar un rx cu telemetrie activa si altul dezactivata).

Pe scurt: In primele 3 sec.in una din 1 pana la 5 intrari in range mode am pierdere telemetrie si semnal.Daca nu se intampla atunci, atunci tine mult si bine. Ce am sesizat este ca atunci cand intru in range mode iar RSSI incepe de pe la 91 sau similar, stiu ca va cadea la zero. Daca incepe de pe la 77 (normal pentru acea distanta de 15-30m de exemplu) stiu ca va tine. Nu stiu daca sugereaza asta ceva sau nu.
Iar cu modulul Orange pe spate si receptoarele orange am 30m in range mode fara probleme.

Cineva mi-a sugerat ca ar fi modulul de emisie, altii ca ar fi o antena rx defecta (totusi sunt 4 rx!), sau ca ar fi conexiune proasta a firului antenei TX, am verificat chiar miscat de firul antenei in range mode, semnalul s-a pastrat. Pareri va rog ca nu stiu daca sa mai zbor sau nu, sa schimb modulul XJT sau sa iau alta statie iarasi dupa ce am luat-o pe asta anul trecut. Am si log files la teste, care arata pierderi de semnal exact cum le-am trait la teste.

Video cu testul in casa, unde trebuie sa tin varful sau fundul antenei tx spre model din lipsa spatiului. La teren acelasi lucru se intampla cu latura antenei tx spre rx si mai ales in zona 3-30m, deci si la 3m! https://www.youtube....h?v=ybKOmH6PA7U

Fisiere atasate


0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro