Modelism - RHC Forum: Proiecte noi RT4 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Proiecte noi RT4

#1 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 30 January 2019 - 12:47 AM

Bine v-am regasit,

Am doua proiecte care se desfasoara in paralel si am zis ca sa le prezint aici poate o sa vi se para interesante si in acelasi timp orice sfaturi si idei sunt bine venite.

Primul proiect e RT4-ul meu de 2 ani de pe care am dat jos Toslon TF640 si montez Raymarine Dragonfly Pro 4 si GPS stand alone care foloseste Google Maps si Raymarine navionics.



Proiectul nr. 2 e alt RT4 care l-am cumparat de la cineva care i-a intrat apa in el si l-a lasat asa pana nu a mai putut face nimica din el. ( este inca un topic in legatura cu acest proiect , schema aia groaznica ).

Am luat cam toate piesele pentru acesta si deja lucrez la el, probabil o sa iau o pauza saptamana ce vine cand o sa ma apuc de celalalt(Raymarine si GPS.

Daca credeti ca mai bine fac doua topicuri sa imi ziceti.

Deocamdata pun pozele cu subiectii principali.

Fisiere atasate


0

#2 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 30 January 2019 - 06:13 PM

Motoarele,

ce ziceti cum se comporta Graupner 700BB cu litiu 4s?

Eliciile sunt de 27mm

Fisiere atasate


0

#3 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3346
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 30 January 2019 - 07:17 PM

Aceste motoare sint puternice ,consum mic ,dar au putine turatii la 4s nu cred ca depaseste 4500rot/m ,daca doresti ceva mai rapid un 775 cu 6000rot/min la 12v.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#4 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 30 January 2019 - 08:01 PM

E sificient 4500rpm, barca e foarte usoara si nu am nevoie de viteza mare. Ma intereseaza foarte mult sa consume cat mai putin si cat mai silentioasa.
0

#5 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 30 January 2019 - 10:50 PM

Asta e schema electrica de la producator dar nu o sa folosesc placa logica pentru ca nu isi justifica pretul (Vor 259Euro plus transport pt placa). Tot ce face placa aia e sa iti permita sa muti de pe o baterie pa alta in caz ca folosesti baterie de backup si sa palpaie ledurile cand bateria e descarcata.

Partea de LED-uri o sa o pastrez ca in schema, e destul de OK, palpaie ledurile de pe partea unde deschizi cuva si poti opri si aprinde farurile (Front LED's).

Fisiere atasate


0

#6 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 31 January 2019 - 03:28 PM

Placa logica face comutarea de baterii ? Nu au modul separat? Pe jet vrei sa o faci ?

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 31 January 2019 - 03:31 PM

Tel : 0768080180
0

#7 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 01 February 2019 - 12:34 AM

Vezi postareaDigitAll, la 31 January 2019 - 03:28 PM, a spus:

Placa logica face comutarea de baterii ? Nu au modul separat? Pe jet vrei sa o faci ?


da placa comuta bateriile dar o sa folossc doar o baterie.

da practic e jet , pun poze imediat.
0

#8 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 01 February 2019 - 01:15 AM

Vezi postareaRazvan Andrecau, la 01 February 2019 - 12:34 AM, a spus:

da placa comuta bateriile dar o sa folossc doar o baterie.

da practic e jet , pun poze imediat.


asa arata sistemul de propulsie.

Fisiere atasate


0

#9 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 01 February 2019 - 01:19 AM

am cablat motoarele azi si am facut o baterie 4s6p de 21A. Am folosit celule LG-MJ1 - de 3500mah bucata si 10A constant draw. Bateria are 21A dar poate da linistit peste 60A ceea ce nu cred ca e nevoie.

Fisiere atasate


0

#10 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3346
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 01 February 2019 - 12:37 PM

La ce te referi cind zici 21/60A rata de descarcare sau capacitate baterie?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#11 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 01 February 2019 - 03:48 PM

 manolo, la 01 February 2019 - 12:37 PM, a spus:

La ce te referi cind zici 21/60A rata de descarcare sau capacitate baterie?

21A e capacitate si 60A rata de descarcare
0

#12 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 378
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 01 February 2019 - 10:30 PM

 Razvan Andrecau, la 01 February 2019 - 03:48 PM, a spus:

21A e capacitate si 60A rata de descarcare

Eu sunt foarte sceptic in privinta ratei de descarcare..60 A e mult pt niste litiu ioni... Cel mult 30 amp constant la un 4S6P. Oricum nu ai nevoie de atat...Ai curaj sa pornesti masina cu el??? Un diesel peste 1500cmcubi? Nu cred!! :)
Tel 0728777780
0

#13 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 02 February 2019 - 11:28 PM

Vezi postareanid1975, la 01 February 2019 - 10:30 PM, a spus:

Eu sunt foarte sceptic in privinta ratei de descarcare..60 A e mult pt niste litiu ioni... Cel mult 30 amp constant la un 4S6P. Oricum nu ai nevoie de atat...Ai curaj sa pornesti masina cu el??? Un diesel peste 1500cmcubi? Nu cred!! :)


Probabil nu is firele destul de groase se pornesc masina, dar teoretic ar trebuii sa mearga. Dar dupa cum zici nu cred ca trage barca asta mai mult de 10A...de fapt habar nu am cat trag Graupner-ul in full lock.
0

#14 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 03 February 2019 - 11:38 PM

am terminat partea de jos, motoarele instalate si is chiar multumit de nivelul de zgomot, instalat si actuatoarele electromagnetice pentru cuve mai astept niste piese si ma apuc de lumini.


video cu motoarele: https://youtu.be/hh7AvKoPVds

Fisiere atasate


0

#15 Useril este offline   andrei m 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 54
  • Inregistrat: 25-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 05 February 2019 - 01:58 AM

Salut, legat de GPS-ul stand alone pe care vrei sa il faci sa mearga impreuna cu sonarul pe navionics. Eu am un wi-fish de la raymarine si de asemenea vreau sa fac un gps standalone pentru el si ma gandeam ca ar fi frumos sa instalez softul de la navionics, dar am vazut ca e cu plata aplicatia, parca in jur de 180 ron. ai idee daca merge la liber cumva? ce fel de gps vrei sa faci si cum va comunica cu telefonul/tableta?
0

#16 Useril este offline   Adistul 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1482
  • Inregistrat: 26-September 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, in 4 la ala Grasu'

Postat 05 February 2019 - 08:51 AM

Salut.

Motoarele sunt silentioase, insa pentru jeturile tale ar trebui niste motoare care sa-ti dea macar 10.000 rot/min ca sa ai un randament bun, iar barca trebuie sa fie usoara ca sa intre in glisaj.
Practic o sa ai un consum destul de mare pe cele 2 turbine ca sa propulsezi barca.
Iti mai recomand sa schimbi difuzoarele de jet din plastic cu unele confectionate din alama. Eu am avut surprize neplacute pana sa fac acest lucru, avand in vedere ca si barca mea cu jet a fost pentru plantat:
https://www.youtube....h?v=-PPIQ1Mr03o

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 05 February 2019 - 08:54 AM

Decat o saptamana vrabie... mai bine o zi soim !

RDS: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#17 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 05 February 2019 - 10:03 AM

Vezi postareaandrei m, la 05 February 2019 - 01:58 AM, a spus:

Salut, legat de GPS-ul stand alone pe care vrei sa il faci sa mearga impreuna cu sonarul pe navionics. Eu am un wi-fish de la raymarine si de asemenea vreau sa fac un gps standalone pentru el si ma gandeam ca ar fi frumos sa instalez softul de la navionics, dar am vazut ca e cu plata aplicatia, parca in jur de 180 ron. ai idee daca merge la liber cumva? ce fel de gps vrei sa faci si cum va comunica cu telefonul/tableta?


O sa iti zic la sfarsitul saptamani pentru ca atunci o sa primesc Raymarine PRO 4 si GPS-ul cu tot softul aferent. Le cumpar gata modificate de la cineva care le are testate de vreun an si functioneaza perfect.
0

#18 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 05 February 2019 - 10:19 AM

Vezi postareaAdistul, la 05 February 2019 - 08:51 AM, a spus:

Salut.

Motoarele sunt silentioase, insa pentru jeturile tale ar trebui niste motoare care sa-ti dea macar 10.000 rot/min ca sa ai un randament bun, iar barca trebuie sa fie usoara ca sa intre in glisaj.
Practic o sa ai un consum destul de mare pe cele 2 turbine ca sa propulsezi barca.
Iti mai recomand sa schimbi difuzoarele de jet din plastic cu unele confectionate din alama. Eu am avut surprize neplacute pana sa fac acest lucru, avand in vedere ca si barca mea cu jet a fost pentru plantat:
https://www.youtube....h?v=-PPIQ1Mr03o


Inteleg ce zici dar la 10.000 deja e prea galagioasa. Am cealalta barca care are brushless si e enervant de galagioasa, Viteza nu ma intereseaza prea mult, aia ce o ai in video e racheta, nu vreau asa ceva. Am verificat turatia la motoare cu 4s si la liber ajungeau la vreo 7500rpm deci in apa probabil or avea 6000 ceea ce cred ca e suficient. Stiu ca producatorul foloseste motoarele astea pe modelele de baza.

Cam asta o sa fie viteza barcii cu motoarele astea: https://www.youtube...._ykYMhZGQ&t=26s (cea din filmul asta nu are motoarele aliniate prea bine si e cam galagioasa fata de a mea)

Daca am nevoie de viteza mai mare sau daca trebuie sa pescuiesc la distante mari folosesc cealalta barca dar scopul acesteia e sa fie cat mai silentioasa.
De consum nu imi fac griji ca am baterii desturi de mari in capacitate (20A 4S) dar cu cealalta barca cu moatoare brushless uit sa schimb bateriile, cateodata fac o saptamana de pescuit cu 50A.
0

#19 Useril este offline   Adistul 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1482
  • Inregistrat: 26-September 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, in 4 la ala Grasu'

Postat 05 February 2019 - 01:37 PM

ok. Daca ai nevoie de alte informatii te ajut cu placere,
Decat o saptamana vrabie... mai bine o zi soim !

RDS: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#20 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 05 February 2019 - 03:47 PM

Vezi postareaAdistul, la 05 February 2019 - 01:37 PM, a spus:

ok. Daca ai nevoie de alte informatii te ajut cu placere,


Mercy frumos.

Oare cat timp tine vaselina in tuburile de la shafturi?? Folosesc rocol saphire aqua care se zice ca e cea mai buna pentru asa ceva dar tot nu sunt convins ca tine pe vecie.
0

#21 Useril este offline   Adistul 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1482
  • Inregistrat: 26-September 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, in 4 la ala Grasu'

Postat 06 February 2019 - 09:16 AM

In general e bine daca iti permite timpul sa gresezi barca la sfarsitul sezonului, sau mai des... ca nu se supara nimeni si nici rau nu-i face.
Am vazut barci cu tuburi negresate 3-4 ani si merg fara probleme. E destul de greu sa faci o evaluare... pentru ca sunt mai multe aspecte de luat in calcul: modul de pastrare, turatia motorului, modul de centrare... timpul de utilizare... etc.

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 06 February 2019 - 09:16 AM

Decat o saptamana vrabie... mai bine o zi soim !

RDS: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#22 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 06 February 2019 - 10:26 PM

Vezi postareaAdistul, la 06 February 2019 - 09:16 AM, a spus:

In general e bine daca iti permite timpul sa gresezi barca la sfarsitul sezonului, sau mai des... ca nu se supara nimeni si nici rau nu-i face.
Am vazut barci cu tuburi negresate 3-4 ani si merg fara probleme. E destul de greu sa faci o evaluare... pentru ca sunt mai multe aspecte de luat in calcul: modul de pastrare, turatia motorului, modul de centrare... timpul de utilizare... etc.


Am inteles, eram doar intrigat de faptul ca unii dintre producatori zic ca nu au nevoie de mentenanta/re gresare ceea ce mi se parea ciudat. Inclusiv Carp Lounge zice ca la shafturile lor nu e nevoie de mentenanta ceea ce mi se pare aiurea pt ca folosesc niste shafturi de aluminiu foarte slabe calitativ. Eu am folosit shafturi calumea cu camasa de alama.

Oricum se pare ca barca e aproape gata, am terminat cu luminile si azi ma jucam cu releele pentru cuve care functioneaza brici doar ca vreau sa leg ledurile de pozitie ca sa flicare cand deschizi cuva.

Video:

https://youtu.be/jpoFdZJBaxQ
0

#23 Useril este offline   andrei m 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 54
  • Inregistrat: 25-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 07 February 2019 - 12:39 PM

De la tipul din uk iei raymarine si gps?
0

#24 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 07 February 2019 - 05:23 PM

 andrei m, la 07 February 2019 - 12:39 PM, a spus:

De la tipul din uk iei raymarine si gps?

da
0

#25 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 07 February 2019 - 10:08 PM

Partea de lumini si switchurile de hook-release e gata. Sper ca weekendul asta o sigilez si ii fac un test pe apa. Sonar inca nu m-am decis ce pun pe ea dar foarte posibil tot Raymarine Pro 4. Cealalta barca e inca in asteptare pentru raymarine si gps, se pare ca mai dureaza pana le primesc ca nu a primit inca modulele de GPS de la producator.


Video cu luminile: (nu sunt chiar 100% gata...mai trebuie sa adaug niste leduri CREE in faruri si sa bag pozitiile prin releu ca sa flicare cand se deschid cuvele)

https://youtu.be/1vNK33CTUdA


Sunt happy ca am reusit sa evit sa cumpar placa aia de la producator si am folosit niste placi ieftine de la un hobyist de pe ebay:

https://www.ebay.co....&frcectupt=true
0

#26 Useril este offline   Adistul 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1482
  • Inregistrat: 26-September 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, in 4 la ala Grasu'

Postat 08 February 2019 - 08:57 AM

Vezi postareaRazvan Andrecau, la 07 February 2019 - 10:08 PM, a spus:


Sunt happy ca am reusit sa evit sa cumpar placa aia de la producator si am folosit niste placi ieftine de la un hobyist de pe ebay:

https://www.ebay.co....&frcectupt=true


Oricum tot scumpa e. Aici la Romanica... o gasesti la 25% din pretul de pe Ebay...
Decat o saptamana vrabie... mai bine o zi soim !

RDS: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#27 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 09 February 2019 - 03:00 AM

Vezi postareaAdistul, la 08 February 2019 - 08:57 AM, a spus:

Oricum tot scumpa e. Aici la Romanica... o gasesti la 25% din pretul de pe Ebay...


Cred, is doua relee practic dar altceva nu gasesc aici.

Unde o gasesc in romania?
0

#28 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 09 February 2019 - 12:27 PM

Varianta cu relee este primitiva . Ceea ce ai cumparat, este un modul electronic facut dupa o schema pe care o gasesti la liber pe internet. Chiar si eu am postat aici pe forum 2 scheme + hexul aferent. Mai mult, un modul dedicat pt comanda electromagnetilor trebuie sa dea un impuls scurt indiferent cat timp este actionata mansa telecomenzii. Deasemenea, la barcile cu jet si revers, sunt regulatoare dedicate, chiar si un modul separat pt comanda servoului de sens.
De exemplu , aici poti vedea cum arata o monoplaca care se poate adapta pt RT4 : ELECTRONICA .
Daca ai nevoie, un modul dedicat pt electromagneti iti donez eu .
tel: 0768080180
Tel : 0768080180
0

#29 Useril este offline   Razvan Andrecau 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 129
  • Inregistrat: 09-May 14
  • Gender:Male
  • Location:Sibiu
  • Interests:Pescuit si IT

Postat 10 February 2019 - 11:34 PM

Vezi postareaDigitAll, la 09 February 2019 - 12:27 PM, a spus:

Varianta cu relee este primitiva . Ceea ce ai cumparat, este un modul electronic facut dupa o schema pe care o gasesti la liber pe internet. Chiar si eu am postat aici pe forum 2 scheme + hexul aferent. Mai mult, un modul dedicat pt comanda electromagnetilor trebuie sa dea un impuls scurt indiferent cat timp este actionata mansa telecomenzii. Deasemenea, la barcile cu jet si revers, sunt regulatoare dedicate, chiar si un modul separat pt comanda servoului de sens.
De exemplu , aici poti vedea cum arata o monoplaca care se poate adapta pt RT4 : ELECTRONICA .
Daca ai nevoie, un modul dedicat pt electromagneti iti donez eu .
tel: 0768080180

Mercy de raspuns,
sincer functioneaza foarte bine, la rt4 trebuie tinut deschis chiar cateva secunde pt ca cuvele sunt la nivelul apei si daca nu e nada destula de multe ori nu se deschide. si oricum le-am pus pe maneta in dreapta pe flysky asa ca stau deschise doar cat ti maneta in pozitie maxima.

Cand te gandesti ca pentru o placa similara CL cer 250Euro plus transport. ( e tot cu relee pe ea)
0

#30 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 732
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 10 February 2019 - 11:46 PM

In RO, o placa pt RT4, dar de 3x mai desteapta si de 10x mai rezistenta ajunge la 80-120 Euro .
Tel : 0768080180
0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro