Modelism - RHC Forum: Problema canal throttle - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Problema canal throttle Graupner

#1 Useril este offline   Guest11 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 03-December 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Postat 06 November 2018 - 04:03 PM

Salut.

Am o problema cu statia, mai exact canalul de throttle are rangeu de la -100 pana la 0, ar trebui sa mearga pana la +100, doar ca sticku nu mai face nimic de la jumate in sus. Am incercat toate setarile posibile, am facut downgrade la o versiune mai veche de firmware.
Eu suspectez ca e o problema de hardware, are cineva idee cum pot verifica, sau ce se poate face in cazul asta ? Daca este potentiometrul stricat unde as putea gasi altul ?

Un video cu problema, cred ca se intelege mai bine ce are:
https://drive.google...yJ53Y35ezt0lJja

Daca a mai patit cineva asa ceva sau are cineva o idee cum s-ar putea repara, este bine-venit sa impartaseasca :D
Multumesc anticipat.
0

#2 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 06 November 2018 - 04:17 PM

Face la fel si pe un model nou, pornit de la zero ?
renatoa de la aacr.ro
0

#3 Useril este offline   Guest11 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 03-December 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Postat 06 November 2018 - 09:19 PM

Da, am incercat tot ce se poate din software.
0

#4 Useril este offline   DigitAll 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 728
  • Inregistrat: 23-January 09
  • Gender:Male
  • Location:ARAD

Postat 07 November 2018 - 12:14 AM

Teoretic, defect fizic poate fi doar la potentiometrul care controleaza acel canal, dar atunci este ciudat ca se opreste fix in 0 . Sa presupunem ca e o coincidenta mare, asta inseamna ca daca duci mansa in 0 si ridici valoarea din subtrimul canalului, ar trebui sa creasca, ceea ce nu cred se intampla. Deci tot o problema de soft e undeva, nu stiu sa te indrum, dar iti sugerez sa mai insisti prin meniu/firmware
Tel : 0768080180
0

#5 Userul este online   Săndel 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Brașov
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 07 November 2018 - 03:43 PM

End Point Adjustment.
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#6 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 07 November 2018 - 04:06 PM

Pai si EPA nu este per model... :unsure: doar nu o fi global, sa se mosteneasca la un model nou !
renatoa de la aacr.ro
0

#7 Useril este offline   Guest11 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 03-December 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Postat 09 November 2018 - 04:31 PM

Nu este vorba de end-point adjustment. In manual scrie ca ar putea fi mixat cu frana sau flapsuri, dar nu este, si da face asa la orice model selectez, chiar si un slot nou care nu a fost setat niciodata. Nu stiu ce sa ii mai fac, am incercat orice din software.
0

#8 Userul este online   Săndel 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Brașov
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 09 November 2018 - 04:34 PM

Cu ce e asta? Potențiometre, optic sau hall?

Eu desfăceam ghimbal-ul pentru inspecție. Poate e un fir rupt, ceva agățat...
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#9 Useril este offline   Ciprian97 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3651
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Third Rock From The Sun

Postat 09 November 2018 - 11:23 PM

Vezi postareaSăndel, la 09 November 2018 - 04:34 PM, a spus:

Eu desfăceam ghimbal-ul pentru inspecție. Poate e un fir rupt, ceva agățat...


Imposibil, nu aveai nicio comanda daca era ceva din conectori.
Daca statia e pe senzori hall, as verifica inelul magnetic la care se raporteaza acel stick. Daca s-a rotit de la locul lui se poate explica de ce nu se mai atinge capatul de cursa.
CORECT INCORECT - data viitoare nu mai fa ca dancila cu siva caci orice om ii este teama de o plangere penala.
proprietar propietar
completa complecta
marsarier marsalier
prenadez prelandez
tramvai tranvai
bancnota bacnota
voiam vroiam
tigara tigare
chiuveta ghiuveta
0

#10 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 09 November 2018 - 11:28 PM

Daca s-a rotit, la neutru nu ai mai avea neutru...
Nu am auzit graupner sa fi avut stick-uri hall, lumea se lauda cand baga asa ceva... :unsure:
renatoa de la aacr.ro
0

#11 Userul este online   Săndel 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Brașov
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 09 November 2018 - 11:41 PM

În general, radiocomenzile parametrice pe care le-am văzut au potenţiometrul între gnd şi 5V iar cursorul merge la ADC în microcontroller.
Dacă 0v=2000uS şi pierzi firul de gnd, cu impendanţa corespunzătoare a ADC-ului, rezultă o cursă între 1000uS şi ceva gen 1500, ca aici.
Practic potenţiometrul ajunge serie ADC-5V.

Zic şi eu. Nu văd ghimbalul... :D
- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#12 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 10 November 2018 - 09:49 AM

De ce ar fi 0V asociat cu 2000us, eu l-as asocia invers... :unsure:

La ce am masurat eu pana acum, chiar la pot de 60 grade, nu se exploateaza intreaga plaja de tensiune, de regula pe cursor avem intre 1 si 4V.
La cele cu pot normal de 270 grade si expander de tensiune, pe cursor variaza intre 2 si 3V.

Iar impulsul ar trebui sa poata merge de la 900 la 2100 pentru EPA 125% pe un canal normal, si de la 1100 la 1900 pe throttle, pentru EPA 100%.
Pe cele brand zic, pe opentx este cu virgula, 1024 in loc de 1000, croit pe mintea adc-ului de 10 biti.

In fine, filozofam si colegului tot nu ii merge statia...
As inversa conectorii de la throttle si ce alt canal mai are pe stick-ul ala, ca sa vada daca este din stick sau din statie.
Mai vorbim dupa aia...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 10 November 2018 - 09:50 AM

renatoa de la aacr.ro
0

#13 Useril este offline   Guest11 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 03-December 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Postat 14 November 2018 - 03:46 PM

Am rezolvat pana la urma. Era problema de la stick calibration, care se afla in secret menu (care e global), am gasit pana la urma pe net cum sa accesez meniul ala si era calibrat canalul acela sa se opreasca la 0.
Bine ca merge acum, multumesc de ajutor.
0

#14 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 14 November 2018 - 03:59 PM

Si cum a ajuns sa se decalibreze singur ? :)
renatoa de la aacr.ro
0

#15 Userul este online   Săndel 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 10-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Brașov
  • Interests:Robotica, electronica.

Postat 14 November 2018 - 04:01 PM

Bitrot. Doar n-o ținând calibrarea în flash ecc... ;)

Aceasta postare a fost editata de Săndel: 14 November 2018 - 04:02 PM

- Captain Sum Ting Wong
- Wi Tu Lo
- Ho Lee Fuk
- Bang Ding Ow.
0

#16 Useril este offline   Guest11 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 184
  • Inregistrat: 03-December 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

Postat 14 November 2018 - 04:09 PM

Nu stiu, in manual scrie ca ar trebui sa fie calibrata din fabrica. Din cate imi aduc aminte dupa firmware upgrade nu a mai mers.
0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro