Modelism - RHC Forum: Ajutor motorizare navo 2018 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ajutor motorizare navo 2018

#31 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 01 April 2018 - 09:36 AM

Salut colegi, am primit radiocomanda TGY i6s și nu ma descurc sa setez canalele 5-6!
Din meniu sunt oprite le pot seta cum vreau dar nu pot sa le salvez sa rămână așa. Ma întreabă da sau nu și nu poți sa apeși decât pe nu!!!
Se poate face ceva? Multumesc
0

#32 Useril este offline   costelino 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 13-June 09
  • Gender:Male
  • Location:Afumati, Ilfov

Postat 01 April 2018 - 11:28 AM

Poți încerca un firmware upgrade. Dar vei avea nevoie de un cablu de date.

https://www.google.r...sky-fs-i6s/amp/
0

#33 Useril este offline   costelino 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 13-June 09
  • Gender:Male
  • Location:Afumati, Ilfov

Postat 01 April 2018 - 11:36 AM

Sau
https://www.rcgroups...nsmitter/page16
0

#34 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 01 April 2018 - 03:36 PM

Are cablu de date dar nu inteleg de ce trebuie sa fac update sa pot sa folosesc toate cele 6 canale.
Sunt numerotate de la 1-6 cele doua care nu funcționează (5-6) in dreptul lor scrie servos și după ce le setez pe comenzi nu ma lasă sa salvez!!! Am încercat in toate felurile posibile😜
0

#35 Useril este offline   costelino 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 70
  • Inregistrat: 13-June 09
  • Gender:Male
  • Location:Afumati, Ilfov

Postat 01 April 2018 - 04:26 PM

Asta înseamnă ca software-ul are bug-uri. De aceea ar trebui sa faci update. Poate se rezolvă problema.

Aceasta postare a fost editata de costelino: 01 April 2018 - 04:26 PM

0

#36 Useril este offline   stelian 

  • NAVOMODELE CNX
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2352
  • Inregistrat: 01-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti_Militari Tel 0721 241 744

Postat 01 April 2018 - 04:47 PM

Suna ma cand ai radiocomanda in fata !!! :drinks:

salvezi pe tasta cancel tinand apasat cateva secunde !

Aceasta postare a fost editata de stelian: 01 April 2018 - 04:48 PM

facebook
https://www.facebook...3/photos_stream

https://www.facebook...le.7/photos_all

Alte barcute construite , poze de pe alte meleaguri !
http://forum.rcdesig...read274739.html

0721 241 744 VODAFONE
0762 028 013 COSMOTE



[Mail stelianionascu@yahoo.com [/size]
0

#37 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 01 April 2018 - 10:16 PM

Ai ramas fara ficati?? :)
Ma uit maine ca am si eu si iti zic.. :)
Tel 0728777780
0

#38 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 25 April 2018 - 08:40 PM

Salut colegi, am finalizat zic eu trimaranul și am fost la proba pe apa...cea mai proasta și dezamăgitoare barca din câte exista 😂😂😂
Am pus in ea așa:
Motor 755/40 jonson
Regulator dublu cu ieșire Pt doua motoare cu ubec
Ubec extern turnigy
Acumulator LiPo 4s 5A 65c după sfatul dn Manolo
Alarma LiPo
Arbore inox cu elice in doua pale de 50 mai exact măsurată de mine are 55
Comanda turnigy i6s
Îmi pare rău ca nu pot pune poze pe rhcforum cu ce am făcut!
Dar sa revin la catastrofa scumpă’
LiPo era încărcat de fabrica și arata pe volmetru fix 14,8v și pe celule câte 3.75, a mers cred ca 20 m și a început sa tușească 😜😜😜😂
Alarma de la LiPo arata 13v...
Dezamăgirea vine in urma acumulatorului pl-gel de 12v cu care plantam 24h cu motor de aeroterma Dacia
WTF... ajung acasă pun LiPo la accucel 80 sa-l încarc când dau start se strige si se aprinde zic eu ca e de la sursa de 12v 4A pe care am cumpărat-o pt el mufata etc
Dacă folosește cineva 4s sa îmi zică și mie dacă e mulțumit și ce face cu el.
O seara buna
0

#39 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3309
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 26 April 2018 - 06:32 AM

Motorul ala jhonson de unde l-ai cumparat? ai idee ce consum ai? la barcile care le fac cu lipo 4s si motor 775 ,oamenii sint foarte multumiti cu un lipo de 6200mAh fac circa 6km.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#40 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 26 April 2018 - 09:52 AM

Colegu l-am luat de la eleronul din spate de la audi a7 ca am zis ca e mai de calitate decât 755-ul chinezesc. Are aceleași dimensiuni identic și la fel fizic. Nu l-am măsurat sa văd cât consuma...
Când ajung acasă sa-l masor sa vedem cât consuma
Ce consum are un 755 in gol blana pe 4s sa pot face comparație?
Care este cel mai economic motor pe care sa-l folosesc?
O zi buna
0

#41 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3309
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 26 April 2018 - 12:19 PM

Cu un 775 ,coca carp range ,elice 45 in 2 pale ,lipo 4S viteza maxima consum 7,1A
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#42 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 26 April 2018 - 11:48 PM

Vezi postareaGibilan, la 25 April 2018 - 08:40 PM, a spus:

Salut colegi, am finalizat zic eu trimaranul și am fost la proba pe apa...cea mai proasta și dezamăgitoare barca din câte exista 😂😂😂
Am pus in ea așa:
Motor 755/40 jonson
Regulator dublu cu ieșire Pt doua motoare cu ubec
Ubec extern turnigy
Acumulator LiPo 4s 5A 65c după sfatul dn Manolo
Alarma LiPo
Arbore inox cu elice in doua pale de 50 mai exact măsurată de mine are 55
Comanda turnigy i6s
Îmi pare rău ca nu pot pune poze pe rhcforum cu ce am făcut!
Dar sa revin la catastrofa scumpă’
LiPo era încărcat de fabrica și arata pe volmetru fix 14,8v și pe celule câte 3.75, a mers cred ca 20 m și a început sa tușească 😜😜😜😂
Alarma de la LiPo arata 13v...
Dezamăgirea vine in urma acumulatorului pl-gel de 12v cu care plantam 24h cu motor de aeroterma Dacia
WTF... ajung acasă pun LiPo la accucel 80 sa-l încarc când dau start se strige si se aprinde zic eu ca e de la sursa de 12v 4A pe care am cumpărat-o pt el mufata etc
Dacă folosește cineva 4s sa îmi zică și mie dacă e mulțumit și ce face cu el.
O seara buna

Gibilane...se pare ca esti urmărit de ghinion :) dar cred ca nu este neaparat ghinion cat nestiinta si lipsa de cunostinte in domeniu care trebuie sa le ai cand te apuci de un proiect..daca nu le ai macar cere sfatul unui îndrumător...Si acum ce ai gresit:
1. bateria era încărcată de fabrica cam la 30% din capacitate asa se transportă toate lipoacele datorită riscului de foc. Tu trebuia dupa ce ai primit-o sa o incarci pe programul storage , apoi cand vroiai sa o folosesti sa o încarci full.preferabil pe balance.incarcata full trebuie sa arate 16.8V
2.motorul care l-ai folosit este unul nepotrivit cu turatii multe ..consum mare ...si eficienta mica,de aceea ti-a trimis repede celulele bateriei sub pragul de alarma..ajutat bineinteles si de elicea supradimensionata si nepotrivita pt acel tip de motor dar si de acumulatorul aproate descarcat .Cred ca motorul ala a fost proiectat sa functioneze cu un reductor nu sa ii fie plantata o elice de 55 direct drive pe ax.
3.Regulatorul folosit cred ca este unul de mașinuțe..un stift de 12-15 $ fără punct 0 mărit si care trece instantaneu in revers..dupa o perioada o sa rămâi fără revers pe el :).
4.Cine stie ce inventii ai mai făcut pe acolo 😁😁
Nu este un eșec scump..ca nu ai pierdut nimic decat un motor de la dezmembrari este mai mult un dus dupa beția cu apa rece...
Tel 0728777780
0

#43 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 26 April 2018 - 11:55 PM

Vezi postareaGibilan, la 26 April 2018 - 09:52 AM, a spus:

Colegu l-am luat de la eleronul din spate de la audi a7 ca am zis ca e mai de calitate decât 755-ul chinezesc. Are aceleași dimensiuni identic și la fel fizic. Nu l-am măsurat sa văd cât consuma...
Când ajung acasă sa-l masor sa vedem cât consuma
Ce consum are un 755 in gol blana pe 4s sa pot face comparație?
Care este cel mai economic motor pe care sa-l folosesc?
O zi buna

Un motor bun din seria 755 in gol pe 4 S are un consum intre 0.6-0.7 Amp.iar consumul la eficienta maxima este intre 5-7 Amp..
Tel 0728777780
0

#44 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 30 April 2018 - 02:13 PM

Salut colegi, am făcut consumul:
Motor jonson la 4s /16,8v - in gol 1,75A si in apa blana 15A
Și sa facem o comparație, am măsurat și barca veche:
Motor aeroterma Dacia cu pl-gel 9ah - in gol 0,83 și in apa blana 3,66
si cu LiPo 4s blana in apa 5,70A

Elice folosite: in ordine 50 și 60
Cum diferența e mare între ele trebuie sa schimb jonson-ul!
Ce sa pun ca motor de dacie nu găsești sau dacă găsești e de seama cu mine.
0

#45 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 30 April 2018 - 03:54 PM

Am comandat acum un 755-40 de la sierra sa vedem ce iese🍻
0

#46 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 30 April 2018 - 11:14 PM

Aha..deci pana la urma ai incarcat bateria...:).Ca sugestie foloseste elicea de 50 pe 755 o sa ai cam 7-8 amp consum cu 4S ..cu cea de 60 poti sa faci oua prajite pe motor.
Tel 0728777780
0

#47 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 01 May 2018 - 01:49 PM

Multumesc pentru ajutor!🍻🍻🍻
Revin după modificare.
Ce sonar ieftin știți? Ma interesează sa bată 250-300 m max și sa îmi zică adâncimea corect. Nu ma interesează sa îmi arate pesti, strat etc ca oricum sunt minciuni.
0

#48 Useril este offline   ahmoola 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 390
  • Inregistrat: 14-February 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 02 May 2018 - 12:18 PM

Vezi postareaGibilan, la 01 May 2018 - 01:49 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor!🍻🍻🍻
Revin după modificare.
Ce sonar ieftin știți? Ma interesează sa bată 250-300 m max și sa îmi zică adâncimea corect. Nu ma interesează sa îmi arate pesti, strat etc ca oricum sunt minciuni.


Daca iti arata doar adancimea corect.... de ce ar fi minciuni substrat, obiecte scufundate, etc? La ce te ajuta sa stii doar adancimea? dai pe baraje?
0

#49 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 02 May 2018 - 12:20 PM

Colegu ma interesează sa gasesc pragu.
0

#50 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 02 May 2018 - 10:20 PM

Vezi postareaGibilan, la 01 May 2018 - 01:49 PM, a spus:

Multumesc pentru ajutor!🍻🍻🍻
Revin după modificare.
Ce sonar ieftin știți? Ma interesează sa bată 250-300 m max și sa îmi zică adâncimea corect. Nu ma interesează sa îmi arate pesti, strat etc ca oricum sunt minciuni.

Cel mai ieftin sonar care sa faca ce vrei tu il gaseti la 800-1000 lei.Daca stii sa-l setezi si sa interpretezi ce arata monitorul iti arata tot ce ai nevoie...in legatura cu minciunile cred ca vorbesti din auzite...afirmatia nu e valabila toate sonarele decat la anumite jucarii ...asa ca nu generaliza.
Tel 0728777780
0

#51 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 02 May 2018 - 10:23 PM

Vezi postareaGibilan, la 02 May 2018 - 12:20 PM, a spus:

Colegu ma interesează sa gasesc pragu.

Stii vorba românului...trebuie să dai cu capul de pragul de sus ca să vezi pragul de jos...
Tel 0728777780
0

#52 Useril este offline   ahmoola 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 390
  • Inregistrat: 14-February 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 03 May 2018 - 08:02 PM

Vezi postareaGibilan, la 02 May 2018 - 12:20 PM, a spus:

Colegu ma interesează sa gasesc pragu.

Si daca balta n-are praguri gen Benga, ce faci?
Nu mai dai la peste? :)
0

#53 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 03 May 2018 - 08:54 PM

Multumesc pentru informații colegul Nid🍻🍻🍻
O da iau un sonar lucky cu sonda cu fir și emițător sper sa îmi fac treaba sa meargă 200-250m.
Am întrebat ca nu vreau sa tai coca pt o sonda și sa nu fie ce trebuie sa iau alt sonar cu alta sonda, modificari etc.
0

#54 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3309
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 04 May 2018 - 08:44 AM

Sonda trebuie sa stea in apa ,cum o vei monta?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#55 Useril este offline   ahmoola 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 390
  • Inregistrat: 14-February 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 04 May 2018 - 09:26 AM

Chiar sunt curios si eu cum o va monta?
Mai ales ca are niste recomandari, catare, etc.
Si sa vezi ce praguri false ii da....
O vorba zice sa nu fi ieftin la faina si scump la tarate....
Eu mi-as lua un Toslon si daca as putea pe cel care face si cartografierea baltii.
0

#56 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 04 May 2018 - 09:32 PM

O montez ca in poza postata de dn Manolo, in spatele motorului spre botul bărcii.
Așez sonda, trasăm, tăiem, poziționăm, izolam, batem gelcoat/rășină/stratimat, găurim pt fir, puțin silicon pt acvarii pt fixare și restul vedem la proba.
Colegul cu caterinca, de toslon nu am finanțe 🍻
0

#57 Useril este offline   Gibilan 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 08-February 18

Postat 04 May 2018 - 09:35 PM

E o coca trimaran! Nu lotca...
0

#58 Useril este offline   manolo 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3309
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti prin 4
  • Interests:Navo

Postat 05 May 2018 - 08:14 AM

Daca vrei sa faci un locas gen carponizer sau navigator iti recomand sa-l faci dupa prima treime ,o xona cu apa mai linistita.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#59 Useril este offline   Ciprian Mihai 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-May 18

Postat 28 May 2018 - 09:51 PM

Va salut!! Imi pare rau daca postez unde nu trebuie dar sunt nou pe aici si in acest domeniu si asa avea nevoie de ceva ajutor.
Ca sa fiu inteles de la inceput tocmai am prajit un esc :))
Problema e urmatoarea: abandonez un proiect si vreau sa incep altul.. Coca Camarad problema motor si esc, am gasit ceva si vreau un sfat link---> https://www.aliexpre...iceBeautifyAB=0 motor + ESC Barcuta as vrea sa o alimentez cu pb-acid 12v 7-9ah
Multumesc anticipat!!
0

#60 Useril este offline   nid1975 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 367
  • Inregistrat: 13-August 11
  • Gender:Male
  • Location:BUCHAREST
  • Interests:navomodelism,pescuit

Postat 29 May 2018 - 07:07 AM

Vezi postareaCiprian Mihai, la 28 May 2018 - 09:51 PM, a spus:

Va salut!! Imi pare rau daca postez unde nu trebuie dar sunt nou pe aici si in acest domeniu si asa avea nevoie de ceva ajutor.
Ca sa fiu inteles de la inceput tocmai am prajit un esc :))
Problema e urmatoarea: abandonez un proiect si vreau sa incep altul.. Coca Camarad problema motor si esc, am gasit ceva si vreau un sfat link---> https://www.aliexpre...iceBeautifyAB=0 motor + ESC Barcuta as vrea sa o alimentez cu pb-acid 12v 7-9ah
Multumesc anticipat!!

Nu e ceea ce iti trebuie tie pt coca aia si pt baterie plumb acid.
Tel 0728777780
0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro