Modelism - RHC Forum: Constructie CNC Pentru realizarea de PCB-uri - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6

Constructie CNC Pentru realizarea de PCB-uri

#151 Useril este offline   Bejan-Adi 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 03-May 17
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 29 June 2018 - 09:05 PM

salut, revin cu cateva probleme
1 cand setez coordonatele de 0.0 la axa zet la fiecare masurare am alta valoare numai 0.0 nu, rareori am masurat de doua ori la rand 0.0 nu inteleg de ce :(
2 masa de lucru nu este perfect plana am frezato odata, o perioada a fost cat de cat decenta sa zicem sub 0.1 abatere dar de cateva zile a luato razna cred ca s-a unflat MDF-ul... pe langa asta mai adauga o eruare si materialul de sacrificiu :(
3 voi folositi material de sacrificiu? am auzit ca se poate si fara
0

#152 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 07:21 AM

Revin si eu cu o intrebare... :).
Intr-un alt topic (nu mai stiu care...) in care era vorba despre PCB-uri, un alt user (nu mai stiu cine...) gasise un plugin la Eagle care facea "auto leveling".
Din cate-mi amintesc la testele initiale n-a mers prea bine.
Eram curios despre ce plugin era vorba si daca pana la urma a functionat si-si face treaba cum ar fi de presupus?!?
(nu ca am sa renunt la chinezi in favoarea CNC-ului pt. PCB-uri da` poate exista si alte aplicatii ale unui asemenea plugin... :) )
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#153 Useril este offline   nickrvl 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 18-November 16
  • Gender:Male
  • Location:Rm Valcea

Postat 01 July 2018 - 07:38 AM

Eu stiu ca autolevel face programul care misca masina si nu programul CAD/CAM.
0

#154 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 07:45 AM

Vezi postareanickrvl, la 01 July 2018 - 07:38 AM, a spus:

Eu stiu ca autolevel face programul care misca masina si nu programul CAD/CAM.

Posibil sa fie cum zici, nu-mi amintesc detalii insa parca era ceva cu modificarea gcode-ului original generat din Eagle cu ceva sonda de contact... oricum o sa ne lamurim daca persoana care l-a incercat o sa posteze ceva concluzii, macar partiale.
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#155 Useril este offline   nickrvl 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 288
  • Inregistrat: 18-November 16
  • Gender:Male
  • Location:Rm Valcea

Postat 01 July 2018 - 08:12 AM

Cu ce program controlezi masina?
0

#156 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 08:22 AM

Vezi postareanickrvl, la 01 July 2018 - 08:12 AM, a spus:

Cu ce program controlezi masina?

Mach3.
Man, din ce-mi amintesc este vorba de a altera continutul unui fisier gcode corespunzator unei suprafete PCB dupa curbura respectivei suprafete determinata folosind o sonda, NU de un feature generic al controlerului masinii... cel putin la aceasta procedura ma refer eu, nu ca n-ar exista si altele.
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#157 Useril este offline   ThePuiu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 14-October 16
  • Gender:Male
  • Location:Oradea

Postat 01 July 2018 - 10:29 AM

asta e softul de levell:
http://www.autoleveller.co.uk

in combinatia cu EAGLE + PCBGCODE + Mach3 merge foarte bine. Evident, e nevoie de intrarea de sonda care se leaga la freza iar cablajul la masa. Sa nu va asteptati la ceva miraculos...dar ca sa faci ceva rapid (ma rog, mai mult sau mai putin, cablajul din imaginea atasata a durat vreo 40 min)

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: IMG_12041.jpg

0

#158 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 10:59 AM

Vezi postareaThePuiu, la 01 July 2018 - 10:29 AM, a spus:

asta e softul de levell:
http://www.autoleveller.co.uk

in combinatia cu EAGLE + PCBGCODE + Mach3 merge foarte bine. Evident, e nevoie de intrarea de sonda care se leaga la freza iar cablajul la masa. Sa nu va asteptati la ceva miraculos...dar ca sa faci ceva rapid (ma rog, mai mult sau mai putin, cablajul din imaginea atasata a durat vreo 40 min)

Multumesc.
Nu ziceai ca la primele incercari a luat-o "in balarii"? :)
O fost alta problema?
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#159 Useril este offline   ThePuiu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 14-October 16
  • Gender:Male
  • Location:Oradea

Postat 01 July 2018 - 11:53 AM

"balariile" in cazul meu au fost datorate nestiintei sau a proastei informari inainte de a ma apuca de lucru! Era setat gresit sa exporte in acelasi fisier atat frezarea traseelor cat si gaurirea si dupa ce termina de frezat se apuca barbateste de gaurit tot cu freza evident! Cand veneam eu sa vad minunea...minunea era deja facuta praf!
Cum s-a mai spus pe aici...rezultatul nu este nici pe departe perfect, dar in lipsa de altceva (sau in cazul meu pt prototipare) este util.
0

#160 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 12:24 PM

Vezi postareaThePuiu, la 01 July 2018 - 11:53 AM, a spus:

Cum s-a mai spus pe aici...rezultatul nu este nici pe departe perfect, dar in lipsa de altceva (sau in cazul meu pt prototipare) este util.

Cu riscu sa te "stresez" putin as avea nevoie de un pic mai multe amanunte... :D.
In ce sens "rezultatul nu este nici pe departe perfect"?
Te referi in general la frezarea PCB-urilor pe CNC sau la imbunatatirea adusa de programul de auto levelling?
Am frezat si eu destule PCB-uri, stiu plusurile si minusurile dar ma intereseaza de data asta daca adancimea de frezare cu acest program este CONSTANTA sau nu? (presupunand ca placatul NU este perfect plan si paralel cu planul X0Y al masinii)
Sau altfel spus, cat de bine se face auto levelling-u`?
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#161 Useril este offline   ThePuiu 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 107
  • Inregistrat: 14-October 16
  • Gender:Male
  • Location:Oradea

Postat 01 July 2018 - 12:35 PM

Nu e nici un stress! Asta e rolul forumului!

cand spun ca nu e perfect ma refer la traseele obtinute nu la levell care pare ca isi face jobul bine. Daca bine imi amintesc, varianta free nu permite modificarea numarului de masurari (face cam din 1cm in 1cm) dar eu zic ca e suficient. Fara levell, aveam portiuni de cablaj la care abia ajungea freza! Dupa levell frezarea pare uniforma - atat cat se vede cu ochiul liber.
0

#162 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 12:36 PM

Vezi postareaThePuiu, la 01 July 2018 - 12:35 PM, a spus:

Nu e nici un stress! Asta e rolul forumului!

cand spun ca nu e perfect ma refer la traseele obtinute nu la levell care pare ca isi face jobul bine. Daca bine imi amintesc, varianta free nu permite modificarea numarului de masurari (face cam din 1cm in 1cm) dar eu zic ca e suficient. Fara levell, aveam portiuni de cablaj la care abia ajungea freza! Dupa levell frezarea pare uniforma - atat cat se vede cu ochiul liber.

Aha, OK, bine de stiut.
Multzam!
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#163 Useril este offline   alexdumi 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 11
  • Inregistrat: 10-December 09

Postat 01 July 2018 - 08:30 PM

informer ... poate de ajuta autoleveling : https://www.youtube....eature=youtu.be
tipul e roman
0

#164 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 568
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 01 July 2018 - 09:25 PM

Vezi postareaalexdumi, la 01 July 2018 - 08:30 PM, a spus:

informer ... poate de ajuta autoleveling : https://www.youtube....eature=youtu.be
tipul e roman

Merci.
Nu-i vorba de acelasi soft postat de ThePuiu, adica asta de aici: http://www.autoleveller.co.uk ?
Na in orice caz daca merge e bine. :)
Eu am renuntat sa fac cablaje pe CNC pt. ca n-am cum sa fac ce-am nevoie insa mi-aduc aminte cu multa neplacere de timpu` pierdut cu fixarea corespunzatoare a placatului... :).
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#165 Useril este offline   Bejan-Adi 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 03-May 17
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 12 July 2018 - 11:54 AM

Salut, ma poate ajuta cineva cu placa asta contra cost? Va rog mult chiar nu am unde sa o fac :(
https://1drv.ms/u/s!...kd2ou8O7fe7wQ2Q
0

#166 Useril este offline   Bejan-Adi 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 03-May 17
  • Gender:Male
  • Location:Iasi

Postat 28 December 2018 - 08:15 PM

Salutare!!
Dupa multa munca si multe lucruri invatate de la voi, ma pot mandri acum cu CNC-ul meu :D
Multumesc frumos pentru sprijinul acordat!
Am atasat cateva poze sa vedeti si voi cum arata si ce poate sa faca ;) eu unul sunt foarte multumit
Suprafata utila 300x300x70 precizia la repetare este buna,cu planeitatea este o problema 0.3mm :( pret toatal ~3000 lei

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 48428161_280545732813352_921096538816512000_n.jpg
  • Imagine atasata: 49152988_369292360285782_1286739053324009472_n.jpg
  • Imagine atasata: Untitled-1.jpg

Aceasta postare a fost editata de Bejan-Adi: 28 December 2018 - 08:18 PM

0

#167 Useril este offline   mihaighe 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 438
  • Inregistrat: 29-January 10
  • Gender:Male
  • Location:Bacau

Postat 29 December 2018 - 04:42 PM

Vezi postareaBejan-Adi, la 28 December 2018 - 08:15 PM, a spus:

cu planeitatea este o problema 0.3mm

Frumos si bun,foloseste o placa de MDF pe care o planezi pe masina.
0

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro