Modelism - RHC Forum: motoplanor cu controlor de zbor NAZE32 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

motoplanor cu controlor de zbor NAZE32

#1 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 25 April 2017 - 09:07 AM

Incerc sa instalez un controlor de zbor Nano N32+ (NAZE32) pe un motoplanor (EasyGlider). Inca nu-s hotarat sa intru si eu in domeniul FPV, dar postez in aceasta sectiune, fiindca aici vad cele mai multe discutii legate de aceste controloare de zbor.

Am montat aparatul pe avion, am facut toate conexiunile, l-am programat cu cel mai nou firmware (Cleanflight), dar inca nu reusesc sa-l fac sa mearga. Functioneaza toti senzorii, am comunicatie cu statia de telecomanda, am programat cateva moduri de zbor si reusesc sa pornesc motorul. Dar nu merg servo-urile: nu primesc semnal PWM. De 2 zile ma chinui si nu ma descurc. Nu gasesc multe informatii despre adaptarea acestui controlor la avioane sau nu-mi ajuta. Pe rcgroups se discuta f mult, dar aproape numai despre multicoptere. Ca si cum n-ar fi deloc interesant sa folosesti aceste aparate la avioane.

O sa incerc cu alte programe: Betaflight si INav.

Thumbnail atasat

  • Imagine atasata: 1.jpg

0

#2 Useril este offline   drdream 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 614
  • Inregistrat: 29-October 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Tot ce zboara

Postat 25 April 2017 - 09:32 AM

incearca cu inav da

Aceasta postare a fost editata de drdream: 25 April 2017 - 09:33 AM

0

#3 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 25 April 2017 - 10:50 AM

Deocamdata am instalat un firmware mai vechi de Cleanflight si ... au pornit imediat servourile!
Firmware-ul nou e abia din 22 aprilie si o fi avand defecte.
Problema e ca nu pot configura firmware-ul vechi, fiindca totodata am nevoie si de o versiune mai veche de Cleanflight Configurator, si nu-i, decat doar in forma de sursa, care trebuie compilata.
0

#4 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 25 April 2017 - 11:05 AM

Ba este si 1.1 separat, si se poate rula local, asa procedez eu... noile firmware le-au dat prea mult pe F3 specific features, si n-am chef sa schimb controlerul pentru fanteziile lor.
Ca reper termoral/versionistic, lucrez acum cu CF 1.10, modat custom de mine pentru tricopter, ca originalul nu dadea semnal servo coada, o fi si la tine o buba similara.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#5 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 26 April 2017 - 12:24 PM

Vezi postarearenatoa, la 25 April 2017 - 11:05 AM, a spus:

Ba este si 1.1 separat, si se poate rula local, asa procedez eu... noile firmware le-au dat prea mult pe F3 specific features, si n-am chef sa schimb controlerul pentru fanteziile lor.
Ca reper termoral/versionistic, lucrez acum cu CF 1.10, modat custom de mine pentru tricopter, ca originalul nu dadea semnal servo coada, o fi si la tine o buba similara.


N-am gasit Cleanflight 1.1 separat, dar intre timp am testat Betaflight si INav. Inca n-am reusit nimic si nici nu-mi imaginam ca e asa greu.
Impresii:
Betaflight are documentatie mai multa si mai bine organizata. Am inteles mai multe lucruri si m-am lamurit ca f important e sa faci configurari in modul CLI.
INav este de asemenea bine documentat si are caracteristici suplimentare interesante fata de Cleanflight si Betaflight (suport special pt avioane), dar parca e cam defectuos. De multe ori, la revenirea din modul CLI mi se bloca programul si trebuia restartat. Apoi nu reusesc nicicum sa fac sa mearga controlorul in modul passthru, desi am setat bine in statie. Motorul poate fi pornit doar din program, nu si din statie. Nu-mi merge nici eleronul stang, orice as face. Si toate merg aiurea, fara sa inteleg nici o logica.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 26 April 2017 - 01:48 PM

1.1 il iei de aici:
https://github.com/c...ases/tag/v1.1.0

descarci zip, despachetezi, si il rulezi asa:

More Tools/Extensions, bifezi Developer Mode, apoi Load unpacked extension... si il trimiti la folderul unde ai despachetat zip-ul
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 26 April 2017 - 02:35 PM

Asa am incercat, dar nu mi se incarca extensia. Zice ca-i lipseste fisierul manifest.
Dar nu insist, ma tem ca problema e alta:
Din ce am citit rezulta ca in Cleanflight Configurator sunt o serie de configuratii puse doar de forma, care nu merg, orice ai face. Probabil n-au avut timp sa le implementeze si s-au concentrat doar pe ceea ce se utilizeaza mai frecvent: 4-,6 coptere,...

"Those mixer settings while can be selected in Cleanflight, does nothing or does it wrong. Mostly because they were never really migrated from MultiWii. In some cases they can be configured with custom mixer and probably will work. In other cases, they are and never were operational."

Cum ati modificat configuratia de tricopter care nu mergea? Doar cu instructiuni CLI sau ati rescris si recompilat sursa?
0

#8 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 26 April 2017 - 03:07 PM

recompilat, o singura linie a fost de adaugat, servo de yaw nu era alocat la nimic.
Dar numai pentru CC3D ! De ce astfel de "discriminare", nu am priceput...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#9 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 27 April 2017 - 09:24 PM

In fine, imi merge normal programul INav, nici nu-mi mai bat capul cu Cleanflight si Betaflight, ca de departe, INav e cel mai bun pt avioane si are cele mai avansate functii. Are unele mici neajunsuri, dar se va mai corecta si el.
Ieri toate imi mergeau aiurea, fiindca aveam interferente si tot timpul sistemul imi intra in failsafe. Miscam stickurile si comenzile se faceau partial, ca apoi sa sara brusc pe pozitiile mijlocii (asa era setat failsafe-ul). Credeam ca nu merge bine programul.
Cand mi-am dat seama ca de vina sunt parazitii mi-a fost teama ca problema vine de la interferenta receptorului cu controlorul. Aveam interferenta chiar si cu antena statiei desfasurata la maxim (35 MHz).
Azi am fost pe camp sa fac probe de receptie. Am luat cu mine avionul fara aripi, caci eram convins ca nu-i de zburat. Dar n-am probleme cu receptia. Cu controlorul in functiune observ doar o reducere cu 20-30% a razei de actiune a transmisiei radio. Inseamna ca am avut acasa o mare sursa de zgomot.
0

#10 Useril este offline   vlad1 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2647
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Oradea

Postat 14 May 2017 - 02:55 PM

Viorel,

Poti sa ne mai dai detalii ?

- cum iti merge naze-ul cu inav
- probleme
- sfaturi
- ce-ti place
- ce nu-ti place la combinatia asta
- ce face
- ce nu face

Merci.
0

#11 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 15 May 2017 - 10:38 PM

Nu prea am mai avut timp sa ma ocup, dar intre timp am instalat o versiune si mai noua de Inav (1.7), care merge mai bine.
Deocamdata am facut 2 sesiuni de zbor, destul de scurte:
Prima data am lasat amplificarile PID implicite si suprafetele de comanda abia se miscau. S-a nimerit sa fie o zi cu vant si rafale. L-am lansat in modul Horizon si la inceput nici n-am sesizat ca ar avea efect de stabilizare. Din reflex miscam stick-urile cu disperare, cu impresia ca se piloteaza mult mai rau decat inainte. Dealtfel la lansare mi s-a dus in jos, a trebuit sa compensez repede din profundor. Trebuie bine setata orientarea aparatului pt 'level flight'. Eu am asezat avionul pe masa cu grija si am corectat unghiurile astfel incat sa dea valori 0 pt roll si pitch, dar trebuie bine stiut unghiul de incidenta al aripilor pt planarea cu finete maxima.
La Inav multi parametri se pot regla in timpul zborului. Nu am inteles bine daca aceste valori ale orientarii se pot sau nu regla. Eu n-am reusit, dupa cum n-am reusit sa activez nici functia Autotune, care regleaza automat parametri PID in timpul zborului. Probabil controlorul meu N32+ n-are destula memorie si programul nu s-a instalat cu toate functiile.
De fapt Inav are implementat un regulator PIFF, nu PID, care are un avantaj major: servourile sunt solicitate mai lent si mai putin. In cea mai mare parte actioneaza un reglaj FF (feed-forward), ajutat in masura mai mica de reglaj PI, cat sa compenseze doar unele perturbatii. In programul de configurare insa apare mentionat regulatorul PID. Din documentatie parca s-ar intelege ca de fapt D=FF.

La a doua sesiune de zbor am avut vant mai putin si am marit amplificarile PID. Am avut curse mai ample si stabilizare evidenta. M-am descurcat mai bine. Am incercat modul Heading Hold. Nici pomeneala sa-mi mentina fixa directia. Am incercat si Nav AltHold. N-am remarcat mentinerea constanta a altitudinii. Mai trebuie sa reglez, sa mai studiez. Cand voi avea timp. O sa va anunt.
0

#12 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 18 June 2017 - 09:54 PM

A mai trecut o luna in care n-am mai avut timp sa fac nimic, doar ca am fost la un al 3-lea zbor, in care dupa 10 minute am facut un accident usor, ca e mai rau sa zbori cu stabilizator decat fara, atunci cand nu e bine setat si esti obisnuit doar sa zbori complet manual.
In afara de asta am mai tras unele concluzii si am stabilit unele directii pt continuarea acestui proiect:

-N32+ (Naze) n-are destula memorie ca sa mearga toate functiile INav. Voi folosi alte FC mai noi, dar o sa fac tot ce se poate si cu N32+.

-Problema este ca nici sistemul pe 35MHz nu-mi permite sa transmit toate comenzile INav posibile, ci doar cateva. Am emitator Graupner MX16s, are 8 canale, dar n-am destule controale si nici nu le pot extinde, asa cum am sperat. N-am decat un singur comutator cu 3 pozitii si alte 3 simple. Toate consuma cate un canal RC. Ma gandeam sa mai adaug niste mici butoane, care prin operatii logice sa creeze un numar mai mare de stari/canal. Degeaba, nu pot. Tocmai am incercat sa inlocuiesc un comutator simplu cu un potentiometru si nu merge. Placa de baza preia starea comutatorului si o transforma in semnal binar. Daca pun potentiometru, la fel face: transforma tensiunea de 0-5V in semnal binar. Asa e programata statia si n-am ce-i face.
Statia are totusi si un potentiometru, care ar putea fi dublat de un comutator cu mai multe pozitii (sa zicem 5-6), dar nu-mi place solutia.
Alta solutie? Sistem nou pe 2.4GHz (ma gandesc la un Taranis Q X7). Dar pana una-alta:

-De proba am umblat la un receptor Corona cu sinteza RP8D1: i-am dat jos carcasa, i-am dezlipit toti acei 9x3 pini si acum receptorul e mai mic si voi avea mai mult spatiu pt alte echipamente. In locul celor 8 canale PWM cu atatea fire merge sa folosesc doar 4 fire care ies din receptor: +, -, un fir cu semnal PPM si un fir cu semnal RSSI, care se culeg de undeva de pe cablaj (http://www.mictronic...se-engineering/).
Am facut legaturile la FC si functioneaza f bine.
In articol scrie ca semnalul PPM e slab si ar trebui amplificat. Mie imi merge f bine si asa. Alta solutie ar fi sa reprogramez receptorul Corona cu un firmware care da semnalul PPM pe canalul 1 (probabil intarit de procesor) + avantajul de a mari rezolutia semnalului (veche problema la aceste receptoare):
https://www.rcgroups...cement-firmware
Vad eu...
Oricum, sunt f incantat ca acum am porturi libere la FC si voi putea folosi GPS si telemetrie (pe care inca nu le am).

Cam atat deocamdata. O sa mai treaca cel putin inca o luna pana la urmatoarele rezultate, fiindca n-am timp.

Aceasta postare a fost editata de ViorelX: 18 June 2017 - 09:57 PM

0

#13 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 18 June 2017 - 10:04 PM

Nu e vorba de tarie la PPM, ci de impedanta, daca intrarea care o comanzi nu este un CMOS, sau altceva de minim 100k, atunci ar trebui un repetor 1:1 cu un opamp.

La ce lucrezi tu este musai o statie cu un sistem open... daca nu QX7, daca ai alta coaja decenta prin preajma, ai putea evalua o reintinerire cu o placa AR9x sau AR Uni.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#14 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 18 June 2017 - 10:13 PM

Da, desigur, e vorba de o amplificare nu in tensiune, ci in curent (buffer).
Statia Q X7 mi se pare cea mai ieftina statie buna:
https://www.banggood...eIOIaAqZw8P8HAQ

si aproape la fel de bine dotata ca TARANIS X9D Plus.
Mi-e greu sa renunt totusi la sistemul pe 35MHz. Am doua statii Graupner si vreo 13 receptoare.
0

#15 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 18 June 2017 - 10:23 PM

Nu ai schimbat macazul la momentul oportun... si nu a fost ieri, ci acum 7 ani...

Limitarile MX16 le stiu tot cam de atunci, cand am trebuit sa fac impreuna cu un coleg o comparatie cu Optic 6, ca sa se decida la una din ele.
Am ramas amandoi surprinsi cat de neflexibila era gandita statia aia...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#16 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 19 June 2017 - 11:40 AM

Pai acum 7 ani tocmai aveam prima telecomanda: MX12, care mi se parea excelenta. Iar MX16s, pe care inca n-o aveam, mi se parea ceva de vis. Si pana alaltaieri nici habar n-aveam ca un comutator simplu de la MX16 nu poate fi schimbat cu un potentiometru sau un comutator cu mai multe pozitii. Cred ca mai buna ar fi fost o veche Graupner MC xx (22, 19, chiar 16, 14, 12), care cred ca ofera mult mai multa flexibilitate.

Solutia cu placa AR9x sau AR Uni mi se pare interesanta, dar nu se potriveste la Graupner MX16/12: ecranul n-are aceleasi dimensiuni si nici acelasi raport al laturilor. Difera radical si butoanele de comanda. In principiu ar merge folosite aceste placi cu modulul de emisie in 35MHz?
0

#17 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 19 June 2017 - 01:07 PM

Vorbim de vara lui 2010, cand s-a lansat sistemul de module si receptoare Frsky.
Hitec scosese Aurora deja in toamna lui 2009, si deja la vremea aia MX-urile era vazute cam batranesti. Plus ca Graupner se pregatea sa falimenteze... :(
E adevarat ca inca nu aparuse ER9x asa ca nu aveai termen de comparatie... dar Optic-ul era la ora aia cea mai buna statie buget, mai ales ca fusese hackuita sa mai scoata inca doua canale, deci full PPM.

In fine... asta nu schimba ca tu ai 13 receptoare, greaua mostenire... :)

Strict ca sistem RF, inca o alternativa se contureaza zilele astea, care daca ia avant ca OpenTx, ar putea lasa pe Frsky in coaja goala... un sistem open de modul/receptoare... "cu de toate"
Modulul exista deja, acel 4 in 1 care se vinde la BG, i se croieste in clipa asta un alt protocol over the air, ca intentie dorit open, si care probabil va fi rapid adoptat de cele cateva receptoare open aparute in ultimul an.
Evident ca acest sistem nu va fi binecuvantat de FCC, dar genul de useri care il vor adopta cred ca le e indiferent :)
... cu picioarele pe pamant ...
0

#18 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 19 June 2017 - 08:35 PM

Bun, acelea sunt module multiprotocol, bune pt toate receptoarele care exista. Dar altfel prin ce sunt mai bune decat cele existente, ca de ex. Frsky?

Pe mine acum ma intereseaza:
1. Cum fac sa imbunatatesc sistemul pe 35MHz? Sa aiba interfata de utilizare complexa, similara cu a lui Taranis. Dintre AR9x si AR Uni as alege sistemul AR Uni, fiindca e impartit in parti mai mici care incap mai bine in aparat. Va trebui sa inlocuiesc si ecranul si panoul ecranului cu tot cu butoanele de navigare. Dar sistemul AR Uni are compatibilitate cu modulul de emisie in 35MHz?
2. Poate o sa-mi iau si eu Frsky Taranis, dar nu ca sa renunt la 35MHz, ci ca sa fie pt elicoptere si avioane mai mici.
0

#19 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 20 June 2017 - 08:00 AM

Vei putea de exemplu sa iti adaugi propria senzoristica... sau sa vezi cum lucreaza comutarea antenelor, daca una someaza 90% din timp, atunci sa le imbunatatesti amplasarea.

Daca scoate PPM, care e inteles si de placa ta de 35 si de orice modul, mai compatibil de atat ce vrei... :unsure:

As inlocui doar ecranul, care mi se pare foarte apropiat de 9x ca marime... :unsure: ... butoanele de navigare de la MX12 se pot pastra, se preteaza la logica er9x.
Vezi cum le-am alocat la Eclipse in topicul cu statii vintage pe altele aranjate semnificativ mai diferit.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#20 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 20 June 2017 - 10:23 PM

Totusi trebuie sa inlocuiesc ecranul, dar si panoul sau, cu tot cu butoane, fiindca dimensiunile si raportul laturilor difera, iar butoanele, desi tot 6 la numar, trebuie sa stea intr-o anumita configuratie. Dar n-ar fi nici asta o mare problema.

Am studiat putin sistemul AR Uni si programul de simulare a interfetei de utilizare. Sunt 7 comutatoare din care unul singur e cu 3 pozitii si celelalte sunt simple. Cum vine asta?? Sunt totusi 3 potentiometre. Acele comutatoare se pot combina logic si evident ca sunt mai multe posibilitati decat la MX12/16. Dar as fi vrut sa fie mai multe comutatoare cu 3 pozitii.

Placa de baza transmite semnal PPM la modulul RF, dar problema e ca atat MX12, cat si MX16 functioneaza si in modul SPCM. Nu cred ca openTX ofera acest semnal. Ce e drept, n-am decat un singur receptor SPCM. Apoi, la MX16 am modul RF cu sinteza. In statie pot schimba canalul. Cu OpenTX nu vad cum.
Asadar, am sa modific statia MX12 si las in pace MX16-le.

As avea de procurat:
-placa AR Uni 27$: http://ar9x.net/inde...7&product_id=57
-ecran LCD 6.40: http://ar9x.net/inde...7&product_id=53
-eventual un modul RF in 2.4GHz. Optez pt unul mic FrSky, pe care s-al pot strecura usor in carcasa:
-e cel mai mic si mai ieftin, 21.60$, dar bun doar pt unele receptoare FrSky: https://hobbyking.co...?___store=en_us
-tot mic e si asta, ceva mai scump, 35,50$, e multiprotocol, bun pt toate receptoarele, eu insa voi folosi poate doar cateva receptoare FrSky si atat: https://hobbyking.co...?___store=en_us

Mai sunt de cumparat inca unele maruntisuri si iata ca aproape ajung la pretul unui Taranis Q X7.
0

#21 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 20 June 2017 - 10:38 PM

Exista ceva pini mai putin documentati pentru care s-au scris extensii la ersky9x ca sa poti avea 3 switch-uri de 3 pozitii.

Daca imi zici dimensiuni exact ecran, vedem si alte ecrane, mai exista unul de 2.6" de exemplu, care intra perfect in MPX Royal Evo.

Modulul multiprotocol nu stie telemetrie.

Valoric ai dreptate, nu mai "renteaza" DIY de cand a aparut QX7... poti da MX12 cu ceva receptoare, si scoti macar jumate din pretul unui qx7.
O iei pe calea DIY numai daca vrei ceva "altfel"
... cu picioarele pe pamant ...
0

#22 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 21 June 2017 - 07:39 AM

Ecranul are suprafata vizibila de 70x31mm.
Deci nu gasesc modul RF potrivit, sa mearga cu receptoare precum:
https://www.banggood...?rmmds=category

AR Uni oricum nu e in stoc, timp nu am...
Atunci nu stiu ce sa mai fac...
0

#23 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 June 2017 - 08:31 AM

Ba exista XJT, dar e 50$ singur, asa ca devine si mai discutabil... :unsure:

Ecranul de 2.6" s-ar potrivi, fizic are 70x58mm, din care suprafata activa este de 60x30mm, nu trebuie taiat nimic (d)in carcasa.
Dar daca vrei musai protocol PXX, atunci financiar devine neinteresant.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#24 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 14 July 2017 - 09:57 PM

Au mai trecut cateva saptamani si placa AR Uni tot 'out of stock' a ramas. E vreo alternativa?
0

#25 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 14 July 2017 - 10:00 PM

Daca iti incape... AR9X, am eu una
... cu picioarele pe pamant ...
0

#26 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 14 July 2017 - 10:07 PM

Cred ca ar merge. Ai si ecran?
0

#27 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19167
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 14 July 2017 - 10:15 PM

Da, "cu de toate"

Sunt sanse mari sa mearga, 9X a fost copiata dupa un JR, ca si Graupner ;)
Dar de decupatul carcasei ca sa scoti placutza aia raiser cu portul USB nu scapi... decat daca o dezlipesti si o prelungesti cu o panglica in alta locatie.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#28 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 14 July 2017 - 10:18 PM

Da, asa am sa fac, o mut in alta parte.
Sunt interesat. Mai vorbim maine, ca acum e prea tarziu.
0

#29 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 15 July 2017 - 09:14 AM

Cat ma costa?
0

#30 Useril este offline   ViorelX 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 536
  • Inregistrat: 06-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Brasov
  • Interests:modelism, electronica, mecanica

Postat 15 July 2017 - 10:06 AM

Am demontat statia MX12 sa vad spatiul disponibil:
Imagine atasata: MX12.jpg

Dimensiuni interioare: 180x150mm
Placa de baza: 126x44mm

Aceasta postare a fost editata de ViorelX: 15 July 2017 - 10:07 AM

0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro