Modelism - RHC Forum: Cateva informatii ? Multumesc mult. - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cateva informatii ? Multumesc mult.

#1 Useril este offline   Scriptery 

  • Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 26-July 15
  • Gender:Male
  • Location:Tecuci
  • Interests:Interesat de aeromodele, si mai tot ce tine de programat (c++,web,PAWN).

Postat 05 February 2017 - 10:38 PM

Imi place tot ce tine de electrica si electronica, insa nu inteleg notiunea de PWM :)

Am luat cateva motoare termice si 2 ESC, cateva servo, un receiver si o telecomanda la pret de nimic, mai exact 15 lei, si nu glumesc absolut de loc.

Le am de 1 an, si abia acum mi-am "facut curaj" sa le scot la lumina. Din cate am analizat, motoarele sunt blocate, adica axul nu se misca, am incercat cu putin spray WD, dar nu pare sa tina cu mine nici unul din cele 3.

Am un Receiver Graupner XP8 FM 4 canale, si o telecomanda Graupner FM314/35, sunt lucruri destul de vechi, insa foarte interesante, pe care as vrea sa le folosesc.

2 x ESC, unul vad ca e "baban", adica imi dau seama numai dupa grosimea firelor ca nu e de joaca cu el, celalat e mai finut, le-am tot cautat pe internet, dar in zadar.

Problema este urmatoarea, am alimentat receiverul la 5V 500mah, prin esc-ul (cel mic, GWS ICS-300), si surpriza mare, am pus un motoras micut de 3v, cu un amper metru consuma 100-150mah cel mult. Dar motorul nu se invarte nici neam, am conectat si un servomotor, functioneaza ok, dar daca il pun si pe un al doilea, ravagiu, se misca in toate directiile necontrolat, si nu inteleg de ce. Poate sa fie de la ESC, sau de la alimentare ? Daca da sa imi spuneti daca pot alimenta direct receiverul si cu ce tensiune.

Acum sa trecem la motoarele termice, doresc macar sa le vad in functiune. DORESC DOAR INFORMATII, NEGASITE DE MINE, SAU GASITE DAR IN RUSA.

POZE: http://i.imgur.com/Bs5NoBf.jpg
http://i.imgur.com/fJYwQv4.jpg
http://i.imgur.com/TzdCBBr.jpg
http://i.imgur.com/cfHYihi.jpg

Aceasta postare a fost editata de Scriptery: 05 February 2017 - 10:40 PM

0

Arata acest topic


Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro