Modelism - RHC Forum: Diverse informatii despre cnc-uri - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Diverse informatii despre cnc-uri

#1 Useril este offline   florianmro 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 391
  • Inregistrat: 10-May 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 24 May 2016 - 07:36 AM

Am initiat acest subiect pentru a putea oricine sa puna intrebari despre orice mica nelamurire legata de aceste tipuri de masini costructive .
Am sa incep, deci :
1. surub cu piulita rotativa ,am văzut ca exista asfel de variante (in ce consta si ce avantaj prezinta ? )
2. Suruburi cu bile pe stanga , in ce situatii se folosesc ?
Multumesc !
0

#2 Useril este offline   steelmind 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 793
  • Inregistrat: 17-December 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Materie de orice natura, Arhiectura, Design de produs, Motociclete

Postat 24 May 2016 - 10:12 AM

Vezi postareaflorianmro, la 24 May 2016 - 07:36 AM, a spus:

Am initiat acest subiect pentru a putea oricine sa puna intrebari despre orice mica nelamurire legata de aceste tipuri de masini costructive .
Am sa incep, deci :
1. surub cu piulita rotativa ,am văzut ca exista asfel de variante (in ce consta si ce avantaj prezinta ? )
2. Suruburi cu bile pe stanga , in ce situatii se folosesc ?
Multumesc !


Piulita rotativa inseamna ca surubul sta pe loc. Astfel, surubul nu mai exercita moment polar. Are sens cand surubul este lung. Se reduce mult flambajul surubului desi nu de tot (cand piulita e-n capatul liber al surubului - lagarul cu rulmentul axial- rotatia piulitei genereaza o forta care se descompune si are o componenta axiala in reazemul cu rulmentul radial; uzual aceasta forta nu este una serioasa).
0

#3 Useril este offline   florinhome 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 24 May 2016 - 10:28 AM

cand folosesti un surub lung, sa zicem 2 metri, el va sta sprijinit doar in 3 puncte - la capete in rulmenti si pe piulita.
la lungimea asta surubul se incovoaie sub propria greutate, face burta si cand il rotesti va produce vibratii. cu cat il rotesti mai repede
cu atat va vibra mai tare.Depinde unde se afla si piulita, daca e la mijloc , mai atenueaza din vibratii dar daca e la unu din capete, va vibra foarte puternic.
il poti folosi asa doar daca il rotesti incet si ai viteze mici de deplasare, sau folosesti un sistem cu parghie care aduce in plus 1 sau 2 puncte mobile de sprijin.
suruburile chinezesti nu sunt chiar drepte - inca o cauza pentru producerea vibratiilor la suruburile lungi.
daca alegi sa rotesti piulita, scapi de aceste probleme, nu mai vibreaza si poti sa obtii viteze mari.
vezi constructiile lui Sebba de aici de pe forum

Aceasta postare a fost editata de florinhome: 24 May 2016 - 10:29 AM

0

#4 Useril este offline   florianmro 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 391
  • Inregistrat: 10-May 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 25 May 2016 - 07:51 AM

Am vazut lucrarea facuta de sebba ,intre timp am citit si in alte posturi mai vechi despre piulita rotativa, cu rabdare citit ,aceasta secțiune a forumului este o adevarata enciclopedie in materie de cnc prin prisma celor care au construit de-a lungul timpului. Totusi inca nu am gasit o informatie despre suruburile cu filet pe stanga . Daca poate cineva sa ofere cateva cuvinte .
0

#5 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5660
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 25 May 2016 - 10:08 AM

Exceptand faptul ca e filet pe stanga, nu ai nici o diferenta tehnica fata de cele pe dreapta. Si sunt putine motive sa folosesti asa ceva, daca nu-i cazul. Adica nu-i cazul sa cauti in mod deosebit cu filet pe stanga. Am eu un surub scurt cu bile, jumate filetat pe dreapta si jumate pe stanga, cu piulitele aferente. Dar e o aplicatie speciala. Sau de exemplu, am la o masina luata de la ISEL (a fost prototip si e atipica privind cateva dimensiuni) surub de 16x4, spre deosebire de tot ce-i pe piata acum cu 16x5.

De regula se folosesc cu filet pe stanga unde ai o mecanica destul de complicata, un singur motor de antrenare, axe sincronizate mecanic si nu poti utiliza motor separat sa-i schimbi sensul cum doresti.
Dar ca specificatii tehnice, ele sunt identice cu cele cu filet pe dreapta.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#6 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 25 May 2016 - 02:36 PM

Daca tot se pun intrebari:
Voi cum faceti referinta sculei pe materialul de prelucrat ? Exista si alta posibilitate in afara de "ochiometric "?
Multumesc
0

#7 Useril este offline   steelmind 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 793
  • Inregistrat: 17-December 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Materie de orice natura, Arhiectura, Design de produs, Motociclete

Postat 25 May 2016 - 02:45 PM

Vezi postareaLa Trovanti, la 25 May 2016 - 02:36 PM, a spus:

Daca tot se pun intrebari:
Voi cum faceti referinta sculei pe materialul de prelucrat ? Exista si alta posibilitate in afara de "ochiometric "?
Multumesc


Daca prin referinta / referentiatul sculei pe material inseamna sa-i faci ''zero-ul piesei'', adica Xpiesa=0; Ypiesa=o; Zpiesa=0, atunci inafara de ochiometrie se face cu hartia, cu edge finder-ul sau cu Haimer/Renishaw (proba elastica). Sper ca am inteles intrebarea corect.
0

#8 Useril este offline   florianmro 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 391
  • Inregistrat: 10-May 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 25 May 2016 - 02:46 PM

Vezi postareasteelmind, la 25 May 2016 - 02:45 PM, a spus:

Daca prin referinta / referentiatul sculei pe material inseamna sa-i faci ''zero-ul piesei'', adica Xpiesa=0; Ypiesa=o; Zpiesa=0, atunci inafara de ochiometrie se face cu hartia, cu edge finder-ul sau cu Haimer/Renishaw (proba elastica). Sper ca am inteles intrebarea corect.

Subscriu
0

#9 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 25 May 2016 - 04:27 PM

Multumesc de raspunsuri.
Ma gandeam ca niste diode cu laser care trag linii pe material ar fi utile, ca cele folosite de zugravi sa traga linii pe pereti . Exista asa ceva ? Ca nu ar trebui sa coste mult.
0

#10 Useril este offline   steelmind 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 793
  • Inregistrat: 17-December 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Materie de orice natura, Arhiectura, Design de produs, Motociclete

Postat 25 May 2016 - 05:57 PM

Vezi postareaLa Trovanti, la 25 May 2016 - 04:27 PM, a spus:

Multumesc de raspunsuri.
Ma gandeam ca niste diode cu laser care trag linii pe material ar fi utile, ca cele folosite de zugravi sa traga linii pe pereti . Exista asa ceva ? Ca nu ar trebui sa coste mult.


Exista. 2 fire reticulare care sa ''pice'' chiar in coltul piesei conduc tot la.....ochiometrie.
0

#11 Useril este offline   florinhome 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 25 May 2016 - 08:55 PM

eu folosesc ceva asemanator cu asta : https://www.youtube....h?v=7W-d5fH9XrQ
0

#12 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 25 May 2016 - 09:24 PM

Vezi postareaflorinhome, la 25 May 2016 - 08:55 PM, a spus:

eu folosesc ceva asemanator cu asta : https://www.youtube....h?v=7W-d5fH9XrQ

Buna ideea
0

#13 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 25 May 2016 - 09:44 PM

De acord ca se poate face. Ma deranjeaza numai Z cand schimb o freza lunga cu o freza scurta.
Solutia folosita in link era cu crearea unui contact cu suprafata probei. Stiind grosimea probei se poate afla suprafata materialului.
M-am gandit la aceasta solutie, totusi cred ca la fiecare pozitionare varful frezei se va infige in placa de etalonat. Placa sau freza sau amandoua vor avea de suferit.
Oricum este posibil. As fi preferat o solutie optica

Aceasta postare a fost editata de La Trovanti: 25 May 2016 - 09:44 PM

0

#14 Useril este offline   dan_mitea 

  • nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 8940
  • Inregistrat: 26-October 03
  • Gender:Male
  • Location:Laval, Canada

Postat 26 May 2016 - 04:31 AM

N-ar fi fost mai bine ceva conic? Acea prisma nu-mi inspira incredere...zic si eu.
0

#15 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5660
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 26 May 2016 - 08:06 AM

Vezi postareaLa Trovanti, la 25 May 2016 - 09:44 PM, a spus:

M-am gandit la aceasta solutie, totusi cred ca la fiecare pozitionare varful frezei se va infige in placa de etalonat. Placa sau freza sau amandoua vor avea de suferit.
Oricum este posibil. As fi preferat o solutie optica

Scula pentru pozitionarea pe zero are in interior un arc. Pun un LINK sa-ti faci o idee de principiu, desi sigur intuiesti despre ce-i vorba. Placa atinsa de freza nu este rigida si nici placa nici scula nu vor avea de suferit. N-am folosit dar din auzite stiu ca in functie de macro-ul folosit, se repeta de cateva ori pozitionarea, cu viteze descrescatoare, pana se ajunge la pozitia perfecta. Oricum, mai precisa decat ochiometric. Eu folosesc metoda cu foaia ca nu fac piese complicate si daca am de schimbat ceva, schimb o freza cu un burghiu si fac gauri strapunse. Deci nu-i critica pozitionarea pe Z a burghiului.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#16 Useril este offline   florinhome 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 26 May 2016 - 11:40 AM

Vezi postareaLa Trovanti, la 25 May 2016 - 09:44 PM, a spus:

De acord ca se poate face. Ma deranjeaza numai Z cand schimb o freza lunga cu o freza scurta.
Solutia folosita in link era cu crearea unui contact cu suprafata probei. Stiind grosimea probei se poate afla suprafata materialului.
M-am gandit la aceasta solutie, totusi cred ca la fiecare pozitionare varful frezei se va infige in placa de etalonat. Placa sau freza sau amandoua vor avea de suferit.
Oricum este posibil. As fi preferat o solutie optica

cand prelucrez aluminiu, nici macar nu mai folosesc placuta de contact, freza atinge direct materialul.
nu se infinge in material, poate daca as folosi freza cu varf, dar la freza dreapta nu ramane urma pe material - cel putin nu vizibila cu ochiul liber.
0

#17 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 26 May 2016 - 11:43 AM

De cele mai multe ori se folosesc 2-3 freze.
Cred ca cel mai simplu este in felul urmator:
1. Inainte de prindere a sculei in freza se masoara lungimea cu sublerul si in Mach3 la "offset" se compenseaza la Z G54( scula 1), G55 la Z(scula 2), G56 (scula 3)
2. Se ia referinta si se face planarea cu G54
3. Cand se trece la scula urmatoare, se inlocuieste in textul programului G54 cu G55 si se ruleaza normal programul
4. Daca exista si a treia scula, se inlocuieste in textul programului cu G56.
Am verificat schimband scula G54>>>G55 la "offset"si ia originea diferit.
In acest fel e suficient sa faci referinta doar odata la inceputul programului.

http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/
0

#18 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 26 May 2016 - 02:00 PM

Touch plate de facut referinta( sugerat de bitex) la Z este de aceiasi precizie cu limitatoarele care fac referinta la axe. Din experienta mea au o imprecizie de cateva zecimi de mm. E mai bine decat ochiometric, dar parca nu e suficient. Cred ca tot utilizarea "offset" pentru scule e solutia.
Bitex, se repeta pozitionare ca sa faca media pozitionarilor, vezi imprecizia.

http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Aceasta postare a fost editata de La Trovanti: 26 May 2016 - 02:03 PM

0

#19 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5660
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 26 May 2016 - 09:40 PM

Vezi postareaLa Trovanti, la 26 May 2016 - 02:00 PM, a spus:

Touch plate de facut referinta( sugerat de bitex) la Z este de aceiasi precizie cu limitatoarele care fac referinta la axe. Din experienta mea au o imprecizie de cateva zecimi de mm. E mai bine decat ochiometric, dar parca nu e suficient. Cred ca tot utilizarea "offset" pentru scule e solutia.
Bitex, se repeta pozitionare ca sa faca media pozitionarilor, vezi imprecizia.

http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Avand o experienta mult mai bogata in ale prelucrarilor (adica tu http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif), n-as vrea sa te contrazic, dar principiile intre limitatoarele de capat de cursa, cu elemente mecanice in miscare si dispozitivul de setat inaltimea pe Z sunt diferite. Daca la (micro)intrerupatoare ar putea fi ceva imprecizii, aici e vorba de un contact electric si doar parametrii curentului electric ar putea influenta masuratoarea. Dar nu e cazul. Pozitionarea cu foaia de hartie, iti ofera o precizie de sub o zecime de mm, cat este grosimea foii si depinde mult de experienta. Am mari indoieli ca un dispozitiv facut special pentru aceasta operatie ofera o imprecizie mai mare. Partea cu arcul era facuta special sa nu se deterioreze suprafetele in contact. Dar nu introduce nici un fel de imprecizie in pozitionare. Parerea mea. In orice caz, exclud din start partea cu "imprecizie de cateva zecimi de mm". N-are nici o logica. La o zecime se pozitioneaza scula si fara foaie si fara dispozitiv, adica ochiometric.
Si cred ca repetarea pozitionarii cu viteze descrescatoare nu se face pentru o mediere a rezultatelor. Se ia ultimul rezultat, masurat cu viteza cat mai mica, pentru a nu fi influentat de inertii si deformatii ale axelor.
Am lucrat cu cineva care avea senzor magnetic la capat de cursa si avea un algortitm implementat astfel incat se pozitiona extrem de precis in aceeasi pozitie, indiferent de conditii. Detecta inceputul campului magnetic, il depasea, detecta sfarsitul campului, calcula mijlocul si se pozitiona intre limite. Indiferent de temperatura, umiditate sau alte criterii, mijlocul era tot intre cele doua extreme (care puteau varia), si foarte precis gasit. O zecime era "gravarea", nu era loc de eroare de pozitionare tot de ordinul unei zecimi.



Aceasta postare a fost editata de bitex: 26 May 2016 - 09:54 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#20 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 27 May 2016 - 05:07 AM

In urma opiniilor exprimate, cred ca toti stim mai mult despre subiect. Acum fiecare alege dupa utilitate si dupa buzunar.
Revin la varianta cu touch plate si triple edge finder ; sunt utile cand suprafata este plana la inceputul prelucrarii, dar cum le folosesti la a 5-a scula in mijlocul materialului gravat ?
Verificarea cu imprecizia limitatoarelor care dau referinta a fost facuta cu ceasul comparator; S-a luat referinta si apoi masina a fost adusa in aceiasi cota.
Touch plate este bun ca principiu, dar pe suprafata metalului exista un strat de oxid care necesita o presiune mai mica sau mai mare pentru contact. De aici abaterea. Discutam, nu ma intelegeti gresit.
0

#21 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5660
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 27 May 2016 - 08:51 AM

La mine e mai mult ca evident ca doar discut. Am mai mentionat, nu am folosit acel dispozitiv si nu stiu exact ce probleme sunt. Sper doar sa aiba precizia pe care si-o merita, ca altfel ramanem la foaia de hartie sau la primul "fulg" de aluminiu scos de pe material.
Chiar si legat de limitatoarele de capat de cursa nu ma pot exprima in cunostinta de cauza. Le am montate pe masina dar nu le-am legat la PC si nu le-am folosit niciodata. Nu ajung la capat de cursa, nu pozitionez materialul fata de acele repere, si cred ca nu-mi folosesc la mai nimic. Dar terminand mecanica fina si lucrand mult in alte domenii cu microintrerupatoare, stiu ca ele nu-s riguros identice si nu se comporta identic unele cu altele, dar acelasi switch isi cam pastreaza caracteristicile in timp, si parca n-as merge spre zecimi de mm ca eroare de actionare.

Referitor la asta: "sunt utile cand suprafata este plana la inceputul prelucrarii, dar cum le folosesti la a 5-a scula in mijlocul materialului gravat ?" nu te contrazic deloc... Ba mai mult, mie nu-mi este utila precizia ridicata nici pentru suprafata initiala ca oricum o planez si intru cateva zecimi in material. Asta se intampla si cu lateralele. Singurul dezavantaj este ca daca nu pot termina piesa complet, pot sa incep alta fara grija, ca pozitionare foarte precisa nu pot face. Depinde si de piesa.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#22 Useril este offline   florinhome 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 27 May 2016 - 09:38 AM

Vezi postareaLa Trovanti, la 27 May 2016 - 05:07 AM, a spus:

; sunt utile cand suprafata este plana la inceputul prelucrarii, dar cum le folosesti la a 5-a scula in mijlocul materialului gravat ?

e foarte simplu de schimbat scula de taiere, vorbesc din propria experienta
asa cum am mai spus si mai sus, eu folosesc acest controler
uite cum se face pozitionarea foarte precisa chiar si la a 5-a scula : https://www.youtube....h?v=tabg64UKxQg
0

#23 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 28 May 2016 - 10:30 AM

Vezi postareaflorinhome, la 27 May 2016 - 09:38 AM, a spus:

e foarte simplu de schimbat scula de taiere, vorbesc din propria experienta
asa cum am mai spus si mai sus, eu folosesc acest controler
uite cum se face pozitionarea foarte precisa chiar si la a 5-a scula : https://www.youtube....h?v=tabg64UKxQg

Florin, algoritmul de l-ai prezentat este util la compensat lungimea frezei. Daca ai frezat 2 straturi si urmeaza sa faci a 3-a prelucrare nu te ajuta, doar daca compensezi prin alta metoda.
0

#24 Useril este offline   bitex 

  • MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5660
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Sector 6

Postat 28 May 2016 - 04:19 PM

Cred ca totusi ajuta. Din moment ce sunt declarate operatii diferite cu scule diferite, la fiecare opereatie iti poti alego o referinta de plecare, ca fiind origine pentru ce urmeaza de facut. Indiferent ce alegi, poate fi legat de fie de prelucrarile anterioare, fie de masa masinii. Parerea mea sincera este ca daca te poti pozitiona precis undeva, este suficient pentru ce urmeaza, indiferent in ce stadiu de prelucrare te gasesti.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 28 May 2016 - 04:20 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#25 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 28 May 2016 - 07:44 PM

Florinhome
Cred ca este util algoritmul de masurat lungimea sculei.
Ai vrea sa-l spui as vrea sa-l implementez ? Multumesc

Aceasta postare a fost editata de La Trovanti: 28 May 2016 - 07:45 PM

0

#26 Useril este offline   florianmro 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 391
  • Inregistrat: 10-May 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 29 May 2016 - 06:10 PM

Schimb un pic subiectul.M-am apucat sa fac o placa cu canale in T pentru cnc . La final o sa se adune vreo 5 kg si ceva de tocatura . Se poate preda la centrele de colectare , o primeste ? Aluminiu ,evident .
In alta ordine de idei ,un program lung in executie pe care trebuie sa il opresc , poate fi reluat a doua zi de la o anumita linie , in Mach ?
Multumesc pentru raspunsuri
0

#27 Useril este offline   florinhome 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 29 May 2016 - 08:34 PM

Vezi postareaLa Trovanti, la 28 May 2016 - 10:30 AM, a spus:

Florin, algoritmul de l-ai prezentat este util la compensat lungimea frezei. Daca ai frezat 2 straturi si urmeaza sa faci a 3-a prelucrare nu te ajuta, doar daca compensezi prin alta metoda.

nu este un algoritm facut de mine, e software cu licenta ,nu e compatibil cu Mach.
are foarte multe functii interesante:
poti sa faci 7 prelucrari cu 7 scule diferile, poti sa opresti complet masina si sa reincepi lucru dupa 2 zile, poti chiar sa schimbi pozitia piesei inainte de a fi terminata si sa reiei de unde ai ramas, poti sa prelucrezi si materiale care nu sunt drepte care au suprafata curbata, poti sa prinzi materialul stramb, etc
ca idee, soft-ul foloseste(in afara de senzori de capat de cursa) un senzor fix, unul mobil si camera video pentru ca sa se pozitioneze corect pe material.
nu ii fac reclama, dar in urma cu cativa ani era singurul soft mai ieftin care functiona cu interfata usb si retea lan.
0

#28 Useril este offline   informer 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 560
  • Inregistrat: 26-June 13
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Electronica, Pescuit

Postat 29 May 2016 - 09:21 PM

Vezi postareaflorinhome, la 29 May 2016 - 08:34 PM, a spus:

poti sa faci 7 prelucrari cu 7 scule diferile, poti sa opresti complet masina si sa reincepi lucru dupa 2 zile, poti chiar sa schimbi pozitia piesei inainte de a fi terminata si sa reiei de unde ai ramas, poti sa prelucrezi si materiale care nu sunt drepte care au suprafata curbata, poti sa prinzi materialul stramb, etc
ca idee, soft-ul foloseste(in afara de senzori de capat de cursa) un senzor fix, unul mobil si camera video pentru ca sa se pozitioneze corect pe material.
nu ii fac reclama, dar in urma cu cativa ani era singurul soft mai ieftin care functiona cu interfata usb si retea lan.

Poti sa ne spui care este numele acelui software?
Din cate stiu eu, nu-i interzis sa mentionezi pe acest forum un nume de soft sau firma producatoare sau magazin sau... orice altceva ajuta un amator sa-si practice hobby-ul.
Sunt in particular interesat de precizia cu care se poate traduce o imagine preluata de o camera in coordonate pe trei axe.
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."
... niste lucrari :)
0

#29 Useril este offline   La Trovanti 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 119
  • Inregistrat: 07-January 15
  • Gender:Male
  • Location:Horezu
  • Interests:http://www.cazare-horezu-pensiuni.ro/

Postat 30 May 2016 - 06:20 AM

Am gasit un programel de compensat lungimea sculei aici. Exista si altele.
http://www.instructa...ero-Probe-Tool/
Programul de comanda Mach3 il gasiti aici
http://www.machsuppo...ro_Prog_Ref.pdf
Eu am cumparat un ceas comparator digital (il pun pe masa cnc) sa masor diferenta de lungime, dar in masura timpului o sa incerc sa implementez si programul; nu pare greu de folosit

Aceasta postare a fost editata de La Trovanti: 30 May 2016 - 06:21 AM

0

#30 Useril este offline   florinhome 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 28-November 14

Postat 30 May 2016 - 09:45 AM

Vezi postareainformer, la 29 May 2016 - 09:21 PM, a spus:

Sunt in particular interesat de precizia cu care se poate traduce o imagine preluata de o camera in coordonate pe trei axe.

soft-ul e pe site-ul planet-cnc.com
camera o folosete doar la pozitionarea materialului, nu face scanare 3D.
0

Arata acest topic


  • 16 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro