Modelism - RHC Forum: Turnigy TGY-i10 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turnigy TGY-i10

#1 Useril este offline   Razvan1974 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 134
  • Inregistrat: 01-July 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 22 July 2015 - 10:22 PM

Salut!
A avut cineva curiozitatea sa incerce aceasta statie de la Turnigy?
Cum merge treaba cu telemetria? Cu avertizarile sonore?
Cateva detalii va rog.
0

#2 Useril este offline   Razvan1974 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 134
  • Inregistrat: 01-July 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 28 July 2015 - 10:34 AM

Chiar nimenu nu a incercat? Nu pot sa cred ca nu exista fan Turnigy tinand cont ca multi au statii de acest tip
0

#3 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 28 July 2015 - 10:52 AM

Poate pentru ca nu este statie Turnigy, ci tot un FlySky ca si 9X ? Pre numele ei de fata mare FS-i10...

Si nu se raspunde aici poate pentru ca are deja topic deschis de peste doi ani ? :unsure: :)
http://www.rhcforum....c/52349-flysky/

Ceva pareri mai gasesti in alt topic, unde se incearca compararea cu Taranis:
http://www.rhcforum....nis-vs-tgy-i10/

Ca incepator, sfatul meu este sa cauti intai inainte de a deschide un topic nou, "toate's vechi si noua toate" ;)
renatoa de la aacr.ro
0

#4 Useril este offline   Flying Buddha 

  • 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 July 2015 - 11:32 AM

Tot ce tine de Hobbyking e de rahat, o firma de 2 lei, abandonati ideea de a cumpara de la o firma care nu isi respecta clientii, doar tepe dau.
0

#5 Useril este offline   MADA 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 986
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 28 July 2015 - 11:38 AM

Vezi postareabogdan.motrici, la 28 July 2015 - 11:32 AM, a spus:

Tot ce tine de Hobbyking e de rahat, o firma de 2 lei, abandonati ideea de a cumpara de la o firma care nu isi respecta clientii, doar tepe dau.


Deci ai dat 14 comenzi desi firma este de rahat si da tepe???
Intreb de curiozitate, nu sunt fan HK.
0

#6 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 28 July 2015 - 11:47 AM

Unde se vede ca a dat 14 comenzi ? :)

O sa vobesc sa bage Maxa la 50% sub Neil, sa te vad atunci fan HK :D :p
renatoa de la aacr.ro
0

#7 Useril este offline   Flying Buddha 

  • 3D Freestyle
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 19-December 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Aeromodelism

Postat 28 July 2015 - 11:55 AM

Vezi postareaMADA, la 28 July 2015 - 11:38 AM, a spus:

Deci ai dat 14 comenzi desi firma este de rahat si da tepe???
Intreb de curiozitate, nu sunt fan HK.

Pana acum nu am avut probleme, acum am, e simplu, sunt tepari, nimic mai mult.
0

#8 Useril este offline   MADA 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 986
  • Inregistrat: 09-August 04

Postat 28 July 2015 - 11:59 AM

Vezi postarearenatoa, la 28 July 2015 - 11:47 AM, a spus:

Unde se vede ca a dat 14 comenzi ? :)

O sa vobesc sa bage Maxa la 50% sub Neil, sa te vad atunci fan HK :D :p


Din PS-ul de la postul #78 (topicul de mai jos) inteleg ca a dat 14 comenzi pana acum:
http://www.rhcforum...._60#entry817016
0

#9 Useril este offline   Razvan1974 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 134
  • Inregistrat: 01-July 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 29 July 2015 - 06:32 AM

Vezi postarearenatoa, la 28 July 2015 - 10:52 AM, a spus:

Poate pentru ca nu este statie Turnigy, ci tot un FlySky ca si 9X ? Pre numele ei de fata mare FS-i10...

Si nu se raspunde aici poate pentru ca are deja topic deschis de peste doi ani ? :unsure: :)
http://www.rhcforum....c/52349-flysky/

Ceva pareri mai gasesti in alt topic, unde se incearca compararea cu Taranis:
http://www.rhcforum....nis-vs-tgy-i10/

Ca incepator, sfatul meu este sa cauti intai inainte de a deschide un topic nou, "toate's vechi si noua toate" ;)


Poate din punctul tau de vedere sunt incepator, dar sa stii ca atunci când cauti ceva, cauti dupa un nume nu portiuni de litere dintr-un nume.
Ca incepator am cerut ajutor pentru care multumesc, dar daca "toate's vechi si noua toate" ;) atunci nu vad de ce se mai cauta diferite tipuri de statii daca toate "fac la fel"
0

#10 Useril este offline   mariusdej 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 12-March 10
  • Gender:Male
  • Location:Dej / Cluj Napoca

Postat 30 September 2015 - 05:29 PM

Salutare baieti,

Mi-a sosit radiocomanda Turnigy TGY-i10, cumparata de la HK ... am auzit pareri pro si contra ... acuma o sa vad eu pe ce am dat banii in zilele / saptamaniile care urmeaza

Asa ca de incepu, dupa ce am deschis cutia am ramas cumva uimit de ecranul mare din mijlocul ei, iar dupa ce am luat-o in mana uimirea a continuat prin faptul ca este foarte usoara (sau asa mi se pare mie), cu acumulator are 620 g. Ca si forma este o radiocomanda subtire si placuta la atingere, are pe margine (de unde o tii in mana) ceva material putin antiderapant.

Switch-urile par in regula, merg bine (sau asa pare) o problmea mare pe care am depistat-o este ca stick-urile merg foarte usor, o sa o desfac sa vad daca pot de undeva sa strang cumva arcurile

Ea a venit insotita de un receptor in 10 canale, 1 senzor optic pentru rotatie, unul magnetic, un senzor pentru tensiunea din acumulator, unu pentru temperatura si un iBus (inca nu stiu la ce e bun ala)

Sincer sa fiu la prima impresia mi se pare o radiocomanda fragila ... o sa vad in zilele ce urmeaza si "ce poate"

Fisier atasat  IMG_20150930_181212.jpg (82.73K)
Number of downloads: 129Fisier atasat  IMG_20150930_181226.jpg (59.64K)
Number of downloads: 111Fisier atasat  IMG_20150930_181239.jpg (60.33K)
Number of downloads: 86Fisier atasat  IMG_20150930_181249.jpg (59.39K)
Number of downloads: 88Fisier atasat  IMG_20150930_181305.jpg (94.58K)
Number of downloads: 90Fisier atasat  IMG_20150930_181324.jpg (66.5K)
Number of downloads: 94

Fisier atasat  IMG_20150930_181428.jpg (85.9K)
Number of downloads: 139
0

#11 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 30 September 2015 - 06:09 PM

i-Bus este echivalentul sBUS la Flysky, un cablu/magistrala bidirectionala pe care ai semnalele catre toate servo-urile si pe care primesti semnalele de la toti senzorii de telemetrie.
La receptor ar trebui sa ai o mufa marcata i-Bus, acolo legi cablul asta si la el legi senzorii, si eventual daca ai cutiutza cu 4 porturi de servo pentru expandare.
renatoa de la aacr.ro
0

#12 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2094
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 30 September 2015 - 08:22 PM

Vezi postareamariusdej, la 30 September 2015 - 05:29 PM, a spus:

Salutare baieti,

Mi-a sosit radiocomanda Turnigy TGY-i10, cumparata de la HK ... am auzit pareri pro si contra ... acuma o sa vad eu pe ce am dat banii in zilele / saptamaniile care urmeaza

Asa ca de incepu, dupa ce am deschis cutia am ramas cumva uimit de ecranul mare din mijlocul ei, iar dupa ce am luat-o in mana uimirea a continuat prin faptul ca este foarte usoara (sau asa mi se pare mie), cu acumulator are 620 g. Ca si forma este o radiocomanda subtire si placuta la atingere, are pe margine (de unde o tii in mana) ceva material putin antiderapant.

Switch-urile par in regula, merg bine (sau asa pare) o problmea mare pe care am depistat-o este ca stick-urile merg foarte usor, o sa o desfac sa vad daca pot de undeva sa strang cumva arcurile

Ea a venit insotita de un receptor in 10 canale, 1 senzor optic pentru rotatie, unul magnetic, un senzor pentru tensiunea din acumulator, unu pentru temperatura si un iBus (inca nu stiu la ce e bun ala)

Sincer sa fiu la prima impresia mi se pare o radiocomanda fragila ... o sa vad in zilele ce urmeaza si "ce poate"

Atasament IMG_20150930_181212.jpgAtasament IMG_20150930_181226.jpgAtasament IMG_20150930_181239.jpgAtasament IMG_20150930_181249.jpgAtasament IMG_20150930_181305.jpgAtasament IMG_20150930_181324.jpg

Atasament IMG_20150930_181428.jpg



Prima impresie cand o vad, UN MARE KITCH! ceva mai de prost gust si tiganesc nu puteau face, fata aia argintie, care sigur e plastic vopsit. daca mecanic e ca si 9x, dupa 3,5 ani stick-urile dau rateuri e clara treaba.
Fly it, like you stole it!
0

#13 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 30 September 2015 - 08:47 PM

De picat deocamdata a picat numai mufa de trainer, la unii... un jack care se inlocuieste usor, cu ceva tot chinezesc, dar facut la doua maini :)

Plus ceva probleme cu usb-ul...

https://youtu.be/k2X1q2UI3zw?t=323

nimic grav sa iti pice avionul... deocamdata :)

suntem niste rautaciosi :)
renatoa de la aacr.ro
0

#14 Useril este offline   Razvan1974 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 134
  • Inregistrat: 01-July 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 01 October 2015 - 06:24 AM

Salut, eu unul sunt interesat de cat de bine va functiona, asa ca astept si alte informatii din partea ta.
0

#15 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2094
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 01 October 2015 - 06:58 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 September 2015 - 08:47 PM, a spus:

De picat deocamdata a picat numai mufa de trainer, la unii... un jack care se inlocuieste usor, cu ceva tot chinezesc, dar facut la doua maini :)

Plus ceva probleme cu usb-ul...

https://youtu.be/k2X1q2UI3zw?t=323

nimic grav sa iti pice avionul... deocamdata :)

suntem niste rautaciosi :)


Acum doua weekenduri ma uitam cum planorul ramasese pe cer si mergea drept, pe telemetria frsky nedeam clar ca semnalul radio nu a murit si aveam barile de semnal full dar planorul nu raspundea la comenzi, cand ma uit pe ecranul statiei eu mestecam de zor in stick-uri dar pe ecran bulinele in patratele stateau linistite, asta pret de 30 secunde sau cam asa, apoi a revenit la normal totul.

Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 01 October 2015 - 06:59 AM

Fly it, like you stole it!
0

#16 Useril este offline   mariusdej 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 12-March 10
  • Gender:Male
  • Location:Dej / Cluj Napoca

Postat 04 October 2015 - 10:44 PM

Am testat azi range-ul la Radiocomanda cu recetorul TGY iA6, cel fara telemetrie care s-ar zice ca ar fi pentru parkflyer si la 700 m nu am avut nici un fel de problema, sper ca in curand sa am reusesc sa testez si range-ul cu receptoul TGY-i10 (cel cu telemtrie) care a venit la pachet cu radiocomanda.

Dupa 2 zile, minusuri la radiocomanda:
- arcurile de la stick-uri sunt moi si nu se mai pot strange
- autonomie destul de mica (ecranul consuma mult)

Plusuri:
- setare usoara a failsafe-ului (din radiocomanda cu cateva clickuri)
- usoara (masa reudasa)
- setaarile se realizeaza usor (cel putin la ce am eu nevoie)

Cand o sa mai am detalii, o sa revin cu amanunte
0

#17 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 05 October 2015 - 07:42 AM

Vezi postareamariusdej, la 04 October 2015 - 10:44 PM, a spus:

...
sper ca in curand sa am reusesc sa testez si range-ul cu receptoul TGY-i10 (cel cu telemtrie) care a venit la pachet cu radiocomanda.
...


Testat, 1700m, vezi aici:
http://www.rhcforum....post__p__782634

Zboruri fara probleme !
renatoa de la aacr.ro
0

#18 Useril este offline   Zeus 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2423
  • Inregistrat: 15-January 09
  • Gender:Male
  • Location:iasi

Postat 08 January 2016 - 10:46 PM

Eu nu am avut tupeu sa apas pe butoane, printesa mea, da... asa am mai descoperit si eu ceva. Cred ca e mai priceputa ca mine.

Fisiere atasate


Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#19 Useril este offline   Marian VL 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 246
  • Inregistrat: 14-June 13
  • Gender:Male
  • Location:RM VALCEA
  • Interests:ELICOPTERE *AEROMODELE DE TOT FELUL SI ORICE TELECOMANDAT

Postat 27 January 2016 - 10:14 AM

Sant si eu posesorol unei stati TURNIGY I10,intreb si eu daca are cineva si a facut un upgrade mai nou de 6-7-2015? sau ma intereseaza mai mult pe partea de heli,,
0

#20 Useril este offline   alex 88 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 22-November 14

Postat 24 March 2016 - 10:47 AM

Nu stiu daca va ajuta dar pe mine da upgrade-ul la baterie si anume una de s5 lipita in interiorul telecomandei in paralel si atasata cu doua bucati banda dubla adeziva .eu am acum o baterie de s5 de 4950mah+1700 cea standard deci o autonomie rezonabila ;)spor la treaba .
0

#21 Useril este offline   Arise 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 22-December 11

Postat 18 April 2016 - 12:23 AM

Vezi postareaalex 88, la 24 March 2016 - 10:47 AM, a spus:

Nu stiu daca va ajuta dar pe mine da upgrade-ul la baterie si anume una de s5 lipita in interiorul telecomandei in paralel si atasata cu doua bucati banda dubla adeziva .eu am acum o baterie de s5 de 4950mah+1700 cea standard deci o autonomie rezonabila ;)spor la treaba .


O poză să vedem mod-ul?

Eu am reușit un BIOS dump, are un cip Winbond 25Q32FV.
Cred că merge pus un firmware de la Flysky și astfel transformăm Turnigy-ul într-un Flysky veritabil. Problema este că nu găsesc pe nimeni cu un FlySky cu ultimul firmware 1.09 dispus să facă un dump la cip-ul BIOS.

Fisiere atasate


0

#22 Useril este offline   Arise 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 22-December 11

Postat 18 April 2016 - 12:24 AM

Un film din timpul BIOS dump-ului.

https://www.youtube....h?v=deS_Ufy3CQ0

Fisiere atasate


0

#23 Useril este offline   alex 88 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 22-November 14

Postat 19 April 2016 - 09:31 AM

Diseara desfac si postez !
0

#24 Useril este offline   Zeus 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2423
  • Inregistrat: 15-January 09
  • Gender:Male
  • Location:iasi

Postat 19 April 2016 - 10:17 AM

Vezi postareaalex 88, la 19 April 2016 - 09:31 AM, a spus:

Diseara desfac si postez !

Cateva poze mai in detaliu, sunt interesat de aceasta modificare.
Legat de modificare bios flysky, ce are in plus flysky fata de i10, sunt curios daca merita. Totusi softul original de i10 are destul de multe setari, sa ajungem noi sa le folosim pe toate.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#25 Useril este offline   alex 88 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 22-November 14

Postat 19 April 2016 - 10:36 PM

La fel doar ca bateria pe care o am eu este de s5 este de 4950 de miliamperi cumparata de pe olx cu 50 de lei

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de alex 88: 19 April 2016 - 10:36 PM

0

#26 Useril este offline   Arise 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 22-December 11

Postat 20 April 2016 - 12:16 AM

Evident ca merita. Din ce am citit, si Turnigy-ul va primi un update nou, dar deocamdata este in closed beta. Avantajul lui 1.09 este suportul mai bun pentru quad-uri si evident update-uri mai rapide.

Cred ca mai sunt ceva limitari legate si de puterea semnalului, asa cum este la unele routere unde alegi tara in care esti si se schimba puterea de emisie.
0

#27 Useril este offline   Arise 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 22-December 11

Postat 21 April 2016 - 04:23 PM

Nu este nici o problemă să combini bateria aia de Samsung de 3.8V cu bateria turnigy de 3.7V?

În al doilea rând, pentru teste de failsafe mie mi se pare mai simplu să scot bateria originală și să văd ce se întâmplă, dacă o pun în interior pe cea suplimentară, TX-ul va fi mereu conectat la baterie, nu?
0

#28 Userul este online   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 April 2016 - 05:01 PM

Cum sa fie mereu ?! fara comutator fara nimic, pe direct ?! :o
se va duce bateria in cateva ore !

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 April 2016 - 05:01 PM

renatoa de la aacr.ro
0

#29 Useril este offline   alex 88 

  • Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 124
  • Inregistrat: 22-November 14

Postat 27 April 2016 - 09:20 PM

Mie imi tine aproape 6 zile bateriile cu telecomanda inchisa .nu ma deranjat cu nimic pana acum
0

#30 Useril este offline   Zeus 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2423
  • Inregistrat: 15-January 09
  • Gender:Male
  • Location:iasi

Postat 27 April 2016 - 10:20 PM

Inchisa? Pai la mine tine la fel daca o inchid.
Nu e prea buna varianta ta. Prefer sa iau o baterie mobila mica de 2-3000 mah si sa incarc statia pe camp daca vad ca ma lasa.
Cu toate ca bateria ei originala ma tine destul.
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro