Modelism - RHC Forum: YAK 54 - 73'' blue flame - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

YAK 54 - 73'' blue flame by PILOR-RC

#1 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 01:54 PM

In cele din urma mi-am facut timp si am deschis acest topic .

Asadar pot spune ca sunt norocosul posesor al modelului din titlu. Deschid acest topic deoarece este primul meu benzinar si vreau ca cei cu experinta sa ma ajute cu sfaturi si pareri .

Modelul cred ca il stie toata lumea , nu mai are nevoie de prezentari . Fiind primulmeu model de la o firma consacrata si cu un standard ridicat am fost foarte placut suprins de cum a venit ambalat . Mai mult decat sigur . Totul este comform site-ului oficial. Ce mai calitataea nu are alternativa .Totul este carbon (tren, tevile de la aripa si profundoare, conul este si vopsit chiar).

Despre echipare nu pot spune decat ca va avea mototul din pozele de mai jos (care trebuie rodat fiind nou) iar sevourile toate sunt HITEC
Si anume profundoare si eleroane HS-5495BH digital 6.4/7.5 kg (4buc)
directia HS-5685MH digital super torque 11.3/13kg
acceleratia HS-485HB 4.8/6kg
toate cu angrenaje de carbonita.

Motorul este un RCGF ET-30cc

Rodajul il voi face direct pe avion montat. Asa ca va rog sa va dati cu parerea despre montaj si partea electronica care nu o am si pentru care astept pareri si sfaturi.

Fisiere atasate


Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 07 August 2014 - 01:56 PM

AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

Vola.ro

#2 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 01:56 PM

Fisier atasat  SAM_1578.JPG (339.84K)
Number of downloads: 147

Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 07 August 2014 - 01:59 PM

AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#3 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 02:00 PM

Fisier atasat  SAM_1586.JPG (121.13K)
Number of downloads: 182Fisier atasat  SAM_1581.JPG (172.94K)
Number of downloads: 179Fisier atasat  SAM_1589.JPG (112.5K)
Number of downloads: 185
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#4 Useril este offline   Mihai_supy 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4240
  • Inregistrat: 16-December 10
  • Gender:Male
  • Location:Buzău
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni

Postat 07 August 2014 - 02:00 PM

Aceeasi dilema...servouri cu pinioane din carbonit la vibratiile unui motor pe benzina...sper sa tina. Pe primul benzinar am avut futaba 3152, cu pinioane din plastic, si au tinut pana la tranta fara joc si fara probleme...la tranta luata s-au facut zob, ca si modelul de altfel.
"Piloţii nu mor niciodată. Ei decolează şi nu se mai întorc..."
Doru Davidovici .....
0

#5 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 02:01 PM

Fisier atasat  SAM_1588.JPG (126.55K)
Number of downloads: 110Fisier atasat  SAM_1591.JPG (109.02K)
Number of downloads: 107
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#6 Useril este offline   oachidori 

  • F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2166
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti-parc IOR
  • Interests:DOAR Aeromodele, Modelare 3D

Postat 07 August 2014 - 02:05 PM

Misto. De unde l-ai luat? Ca vreau si unul pentru un metanol de 26 cc?
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 12, 35 MHz; Royal Pro 16 2.4GHz
Avioane:
OMP/EG Aircraft YAK55SP;MVVS58 Prosport 2.2m;
VERTIGO-in constructie;DLE55RA 2.2m;
Multiplex Funcub 1.4m;
Thunder Tiger Ehawk 1500 1.5m;
Robbe Arcus Talent 2.6m;
F22 depron.
0

#7 Useril este offline   SID 

  • ...zbor de placere
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1325
  • Inregistrat: 26-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Campina
  • Interests:Tot ce zboara si nu se mananca...

Postat 07 August 2014 - 02:39 PM

Vezi postareamihaiagu, la 07 August 2014 - 02:00 PM, a spus:




Felicitari, sa-l zbori cu placere si fara incidente :good:
Aeromodele: Sbach_342 scandurica, P-50, P-WOT, Yak 54 3D, SKY HERO II - 7.5cmc Radio: Turnigy 9X NEVER FORGET YOUR FIRST AIRPLANE MODELImagine postata
0

#8 Useril este offline   Teo-Costin 

  • T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1280
  • Inregistrat: 13-June 07
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI-Tineretului

Postat 07 August 2014 - 03:46 PM

ceva poze cu motorul se poate?
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#9 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 04:31 PM

Vezi postareaTeo-Costin, la 07 August 2014 - 03:46 PM, a spus:

ceva poze cu motorul se poate?



Salut ,

Ca tot veni vorba de motor. Am observat ca desi pe panoul de foc am insemnate locurile de gaurire pentru motor care se potrivesc cu motorul , cele doua gauri de jos ar trebui sa le dau prin intaritura inferioara ( bagheta triunghiulara de balsa) a panoului de foc! Este OK ? si daca da cum sa reitaresc acea portiune inferioara a panoului de foc ?

PS: o alta intrebare ar fi legata de rezervor ! Din el imi iese 2 conducte - una ce vine la carburator si pe el am teu pentru alimentare.
- si cea de a doua pentru aerisire , insa mi se pare prea scurta.
Cum ar fi ideal sa arajezi traseele acestora ?? ma intereseaza in special cea de a doua
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#10 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 04:37 PM

Vezi postareaTeo-Costin, la 07 August 2014 - 03:46 PM, a spus:

ceva poze cu motorul se poate?


Salut Costin ,

Uite si ceva poze cu avionul
Fisier atasat  post-111348-0-18367700-1403286224_thumb.jpg (4.46K)
Number of downloads: 115
Fisier atasat  post-111348-0-35141800-1403286122_thumb.jpg (4.05K)
Number of downloads: 112
Fisier atasat  post-111348-0-42314400-1403286132_thumb.jpg (4.17K)
Number of downloads: 87
Fisier atasat  post-111348-0-72518600-1403286232_thumb.jpg (4.21K)
Number of downloads: 113
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#11 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 04:38 PM

Vezi postareamihaiagu, la 07 August 2014 - 04:31 PM, a spus:

Salut ,

Ca tot veni vorba de motor. Am observat ca desi pe panoul de foc am insemnate locurile de gaurire pentru motor care se potrivesc cu motorul , cele doua gauri de jos ar trebui sa le dau prin intaritura inferioara ( bagheta triunghiulara de balsa) a panoului de foc! Este OK ? si daca da cum sa reitaresc acea portiune inferioara a panoului de foc ?

PS: o alta intrebare ar fi legata de rezervor ! Din el imi iese 2 conducte - una ce vine la carburator si pe el am teu pentru alimentare.
- si cea de a doua pentru aerisire , insa mi se pare prea scurta.
Cum ar fi ideal sa arajezi traseele acestora ?? ma intereseaza in special cea de a doua



Am uitat sa pun si o poza
Fisier atasat  SAM_1587.JPG (118.34K)
Number of downloads: 75

despre asta spuneam /
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#12 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 06:33 PM

pana la urma am reusit si am montat motorul. L-am fixat dupa gaurile indicate pe panoul de foc cu mentiunea ca dupa fixarea definitiva am sa ii intaresc rezistenta acelui panou pe spate( pozitie mai dificila dar nu imposibila de bagat mana )cu baghete de balsa triunghiulare.

Mai jos o poza a motorului . Capota m-ai trebuie ridicata un pic din partea de fata , insa momentan loveste in chiulasa si nu imi permite sa o mai ridic 5-8 mm cat sa se centreze perfec cu axul motorului .

Fisier atasat  SAM_1594.JPG (300.61K)
Number of downloads: 93
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#13 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 06:35 PM

Ce ziceti de pozitia servoului de acceleratie ? Nu este nimic prins ci este pus doar provizoriu pentru a incerca sa gasesc o pozitie a acestuia care sa imi permita sa am tija de la acesta la carburator perfec dreapta .
Fisier atasat  SAM_1600.JPG (229.9K)
Number of downloads: 141
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#14 Useril este offline   Teo-Costin 

  • T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1280
  • Inregistrat: 13-June 07
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI-Tineretului

Postat 07 August 2014 - 06:54 PM

poti duce servo-ul mai aproape dar neaparat sa bagi tija de la acceleratie intr-o tija de carbon iar motorul sau ponoul de foc nu are nimic daca ai decupat acele triunghiuri de balsa de la baza oanoului.

motorul tau este de 30cc sau 32cc caci vad pe site la RCGF ca nu este de 30cc ..... da-mi (te rog) un PM de unde l-ai luat.
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#15 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 07 August 2014 - 07:41 PM

Vezi postareaTeo-Costin, la 07 August 2014 - 06:54 PM, a spus:

poti duce servo-ul mai aproape dar neaparat sa bagi tija de la acceleratie intr-o tija de carbon iar motorul sau ponoul de foc nu are nimic daca ai decupat acele triunghiuri de balsa de la baza oanoului.

motorul tau este de 30cc sau 32cc caci vad pe site la RCGF ca nu este de 30cc ..... da-mi (te rog) un PM de unde l-ai luat.


Salut este de 30. Vezi acest link

Il gasesti si la motoare aici la aero ...
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

vivacredit.ro

#16 Userul este online   marius_paturan 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 715
  • Inregistrat: 09-December 12
  • Gender:Male
  • Location:SECIU
  • Interests:RC SI PESCUIT

Postat 08 August 2014 - 07:07 PM

salve mihai, misto aparatul sal stapanesti sanatos si la canp cu iel ,dabia asrept la marea lansare
yak.54pilotrc,2.2m,dle55.blue flame
extra 260 electric.1,10m
kunulun.2000m
elektro rookie 1,40m
versa wing aripa

rx/tx
turnigy 9x v2
0

#17 Useril este offline   florin100% 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2677
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 08 August 2014 - 10:55 PM

Salut si sa il stapanesti sanatos!
In legatura cu rezervorul, incearca sa anulezi acel T-u si sa faci un furtun de alimentare separat. Pe furtunul de alimentare NU trebuie sa ai ceva (adica T-uri, filtre etc.). Din experienta mea cu rezervoarele astea cu dop de cauciuc iti spun ca mai mult de jumatate de sezon de zbor nu te tine. Dopul ala se crapa/macina cand iti este lumea mai draga si din cauza lui te poti alege cu un dead-stik. Cumpara un rezervor cu dop-filet de la hornbach (parca e 5 lei sau cam asa ceva), este cel mai bun, toti de la noi de la teren au asa ceva si nu am avut probleme, de altfel si cei de la 3W l-au adoptat :p. Furtunul de ventilatie (prea plin-ul) trebuie sa aiba un traseu un pic mai lung pentru a nu pierde combustibil in zbor in evolutie.

Aici gasesti niste poze din timpul asamblarii SU-ului meu. O sa vezi despre ce rezervor vorbesc si cam cat de lung trebuie sa fie traseul prea-plinului.
http://www.rhcforum....957#entry453957

Bafta!
"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"


Team Aeropower

0

#18 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 09 August 2014 - 08:09 PM

Vezi postareaflorin100%, la 08 August 2014 - 10:55 PM, a spus:

Salut si sa il stapanesti sanatos!
In legatura cu rezervorul, incearca sa anulezi acel T-u si sa faci un furtun de alimentare separat. Pe furtunul de alimentare NU trebuie sa ai ceva (adica T-uri, filtre etc.). Din experienta mea cu rezervoarele astea cu dop de cauciuc iti spun ca mai mult de jumatate de sezon de zbor nu te tine. Dopul ala se crapa/macina cand iti este lumea mai draga si din cauza lui te poti alege cu un dead-stik. Cumpara un rezervor cu dop-filet de la hornbach (parca e 5 lei sau cam asa ceva), este cel mai bun, toti de la noi de la teren au asa ceva si nu am avut probleme, de altfel si cei de la 3W l-au adoptat :p. Furtunul de ventilatie (prea plin-ul) trebuie sa aiba un traseu un pic mai lung pentru a nu pierde combustibil in zbor in evolutie.

Aici gasesti niste poze din timpul asamblarii SU-ului meu. O sa vezi despre ce rezervor vorbesc si cam cat de lung trebuie sa fie traseul prea-plinului.
http://www.rhcforum....957#entry453957

Bafta!



Salut Florin , si mersi de sfat. Cum in Ploiesti nu exista Hornbach , voi mai intarzia cu rezervorul, insa o sa il schimb si am sa ii fac alimentare separata pentru a elimina acel T . In ațta ordine de idei vreauu sa cer pareri legate de partea electronica. Voi cei mai experimentati ce recomandati pentru alimentare ? Un Ubec este ok ? Am vazut tot felul de configuratii dar as merge totusi pe una testata de cineva cu vechime ?

PS : crezi ca este ok ca macar cu acest rezervor sa fac rodajul la motor ?
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#19 Useril este offline   florin100% 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2677
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 10 August 2014 - 06:06 PM

Stai linistit in privinata rezervorului... Adica cel putin cateva luni, timp in care poti sa faci rost de celalat model de rezervor. Poti sa zbori cu el linistit pana il schimbi. Eu doar ti-am dat alta varianta, fiabila, pentru ca stiu ca multi au avut probleme cu acel tip de rezervor pe benzinar. Inca un sfat, cand bagi dopul acela de cauciuc, dupa ce aranjezi furtunele, da cu putin ulei pe el ca sa intre usor sa nu existe riscul sa se agate in buza bidonului. Si verifica-l dupa fiecare zi de zbor, eventual cu o lanterna ca sa vezi exact daca ai scurgeri sau daca e crapat :p

Ca unbec, colegii mei folosesc de mult timp acel MaxBec 2D sau 2DEX de la Jeti. Este ok si la bani si la calitate! Eu personal folosesc Bec-ul dual de la Emcotec de ani buni fara nici o problema http://phoenixmodels...tec-p-3193.html

:drinks:

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 10 August 2014 - 06:10 PM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"


Team Aeropower

0

#20 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 12 August 2014 - 09:39 PM

Vezi postareaflorin100%, la 10 August 2014 - 06:06 PM, a spus:

Stai linistit in privinata rezervorului... Adica cel putin cateva luni, timp in care poti sa faci rost de celalat model de rezervor. Poti sa zbori cu el linistit pana il schimbi. Eu doar ti-am dat alta varianta, fiabila, pentru ca stiu ca multi au avut probleme cu acel tip de rezervor pe benzinar. Inca un sfat, cand bagi dopul acela de cauciuc, dupa ce aranjezi furtunele, da cu putin ulei pe el ca sa intre usor sa nu existe riscul sa se agate in buza bidonului. Si verifica-l dupa fiecare zi de zbor, eventual cu o lanterna ca sa vezi exact daca ai scurgeri sau daca e crapat :p

Ca unbec, colegii mei folosesc de mult timp acel MaxBec 2D sau 2DEX de la Jeti. Este ok si la bani si la calitate! Eu personal folosesc Bec-ul dual de la Emcotec de ani buni fara nici o problema http://phoenixmodels...tec-p-3193.html

:drinks:



Salut Florin,

Dupa mai multe pareri mi-am comandat si eu de la dl Kele Max bec 2D de la Jeti. Cred ca maine imi ajunge. Ce acumulatori folositi voi , atat la aprindere cat si la receptie ?Am pe acasa 3S de 1000 , 1300 respectiv 2200 ! Ar fi ok ?



PS; la motor de 30 de cc ce volum este recomandat sa aiba rezervorul ? Si daca are cineva pe acasa vreunul din cel recomandat de tine sau poate sa imi i-a si mie unul de la HORBACH sa il puna pe posta ramburs pana la Ploiesti raman dator !


Mersi si o seara buna !

Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 12 August 2014 - 09:41 PM

AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#21 Useril este offline   oachidori 

  • F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2166
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti-parc IOR
  • Interests:DOAR Aeromodele, Modelare 3D

Postat 12 August 2014 - 10:53 PM

Vezi postareamihaiagu, la 12 August 2014 - 09:39 PM, a spus:

Salut Florin,

Dupa mai multe pareri mi-am comandat si eu de la dl Kele Max bec 2D de la Jeti. Cred ca maine imi ajunge. Ce acumulatori folositi voi , atat la aprindere cat si la receptie ?Am pe acasa 3S de 1000 , 1300 respectiv 2200 ! Ar fi ok ?



PS; la motor de 30 de cc ce volum este recomandat sa aiba rezervorul ? Si daca are cineva pe acasa vreunul din cel recomandat de tine sau poate sa imi i-a si mie unul de la HORBACH sa il puna pe posta ramburs pana la Ploiesti raman dator !


Mersi si o seara buna !

eu pentru SU tocmai mi-am luat din asta http://heli.ro/Motoa...?product_id=958, ca sa nu mai aud comentarii ca se strica dopul.. :D :D :pardon:
Asa ca e complet, are de toate inclusiv filtru.
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 12, 35 MHz; Royal Pro 16 2.4GHz
Avioane:
OMP/EG Aircraft YAK55SP;MVVS58 Prosport 2.2m;
VERTIGO-in constructie;DLE55RA 2.2m;
Multiplex Funcub 1.4m;
Thunder Tiger Ehawk 1500 1.5m;
Robbe Arcus Talent 2.6m;
F22 depron.
0

#22 Useril este offline   incepatoru 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2793
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Gender:Male
  • Location:galati

Postat 13 August 2014 - 05:21 AM

Vezi postareamihaiagu, la 12 August 2014 - 09:39 PM, a spus:

Salut Florin,

Dupa mai multe pareri mi-am comandat si eu de la dl Kele Max bec 2D de la Jeti. Cred ca maine imi ajunge. Ce acumulatori folositi voi , atat la aprindere cat si la receptie ?Am pe acasa 3S de 1000 , 1300 respectiv 2200 ! Ar fi ok ?



PS; la motor de 30 de cc ce volum este recomandat sa aiba rezervorul ? Si daca are cineva pe acasa vreunul din cel recomandat de tine sau poate sa imi i-a si mie unul de la HORBACH sa il puna pe posta ramburs pana la Ploiesti raman dator !


Mersi si o seara buna !

..1300 pe aprindere si 2200 pe receptie.e de ajuns..iar despre rizirvor nu inteleg de ce te inhibi atata lasa-l pe ala stock ca te tine pana la iarna..da-i gaz amice asteptam sa vedem primul zbor ..bafta
0

#23 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 13 August 2014 - 09:30 PM

MI-a sosit si mie ubecul 2D de la Jeti , Ma ajuta-ti va rog sa ii fac si eu legaturile !? am observat ca are cele 2 alimentari pentru cei doi acumulatori. Insa doresc sa cer inainte pareri de la experti sa nu care cumva sa ard ceva, caci ar ustura rau la buzunar.

O alta rugaminte ar fi cea despre aprindere ! Cum ati pus intrerupatorul pentru ea ?
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#24 Useril este offline   incepatoru 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2793
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Gender:Male
  • Location:galati

Postat 14 August 2014 - 05:56 AM

..opto kill swich.pentru aprindere ..butonat pe un canal liber.5 de exemplu..
0

#25 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 14 August 2014 - 04:25 PM

Vezi postareaincepatoru, la 14 August 2014 - 05:56 AM, a spus:

..opto kill swich.pentru aprindere ..butonat pe un canal liber.5 de exemplu..



Nene Viorele, am pus opto kill-ul dar nu ma descurc sa il si setez! I-am facut legaturle de la aprindere dar nu merge .

Defapt a mers vreo 2 minute fara sa setez opto kill-ul cu ON si OFF si dupaia liniste !
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#26 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 14 August 2014 - 04:35 PM

Vezi postareamihaiagu, la 14 August 2014 - 04:25 PM, a spus:

Nene Viorele, am pus opto kill-ul dar nu ma descurc sa il si setez! I-am facut legaturle de la aprindere dar nu merge .

Defapt a mers vreo 2 minute fara sa setez opto kill-ul cu ON si OFF si dupaia liniste !


Asta ar fi si schema la cea ce am facut !

Fisier atasat  Untitled.jpg (52.57K)
Number of downloads: 47
AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#27 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 14 August 2014 - 08:50 PM

Am rezolvat problema legaturilor . Insa am intampinat o alta ciudatenie :

Cand am alimentat prima data aprinderea si am comutat pe ON din shwich pe care l-am setat in statie cu fisa de la bujie scoasa a inceput sa imi dea scanteie in permanenta.
Am scos imediat bateria , am mai stat un pic si iarasi am conentat bateria : la fel imi dadea scanteie in fisa de bujie permanent . L-am oprit iar din statie si am repornit aprinderea si aceasi poveste. De data aceasta am lasat-o asa timp de aproximativ 1 minut. Vazand ca nu se opreste , am orpit-o din statie , am revazut toate legaturile , conexiunile . Totul parea in regula . Asa ca am repornit. Supriza : NU MAI FACEA NIMIC.

Am incercar sa rotesc elicea gandindu-ma ca la momenul in care ajunge acel magnet de pe rotorul motorului in dreptul senzorului , trebuie sa dea scanteie . Nimic.

Ati mai intalnit astfel de situatii ? Am facut eu ceva ce nu trebuia ?

Motorul este nou , inca nu i-am pus benzina, doar l-am echipat si am vrut sa vad daca scanteieste ?!

Normal cu aprinderea pornita ( se aprinde ledul rosu de la opto kill ) cand rotesti usor de pala la un moment dat nu ar trebuie sa dea scanteie ?

Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 14 August 2014 - 08:50 PM

AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

#28 Useril este offline   GigiGL 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:Aero

Postat 14 August 2014 - 08:55 PM

Ai pus direct 3S pe aprindere. Nu stiu daca merge si la 12,6V. Posibil sa se fi defectat. Trebuia alimentata prin UBEC 5V sau 6V, cat recomanda fabricantul ei. Killswitchul are doar rol de intrerupator.
Gigi Sterian
Bixler 1400mm (primul profesor! )
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
... Turnigy 9X, er9x
0

#29 Useril este offline   mihaiagu 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 07-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Ploiesti
  • Interests:Cessna 182<br />Batranul Farnkestein

Postat 14 August 2014 - 08:58 PM

Vezi postareaGigiGL, la 14 August 2014 - 08:55 PM, a spus:

Ai pus direct 3S pe aprindere. Nu stiu daca merge si la 12,6V. Posibil sa se fi defectat. Trebuia alimentata prin UBEC 5V sau 6V, cat recomanda fabricantul ei. Killswitchul are doar rol de intrerupator.



Dl Gigi , intradevar am pus un 3s de 1300 direct pe Killswicht.Eram entuziasmat ca am terminat de echipat primul meu benzinar ! :pardon:

Cum se pot verifica in aceasta situatie aprinderile ? i daca se pot repara sau exista de cumparat separat de motor ?

Aceasta postare a fost editata de mihaiagu: 14 August 2014 - 08:59 PM

AERO

TELINK YAK 55
SBACH 2.2m PilotRC/DLE55RA
BREEZE PRO - indoor
Lazy BEE - 1.5cc

RX / TX
HITEC AURORA 9
0

RCA-Ieftin

#30 Useril este offline   GigiGL 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:Aero

Postat 14 August 2014 - 09:05 PM

De reparat ma cam indoiesc. Este plina cu rasina dura, care se rupe cu tot ce-i inauntru. Probeaza la 5V sau 6V si daca ai papat destul cand ai fost mic ar putea sa functioneze. Dar si asa poate sa faca figuri in zbor. In caz contrar, alta de la HK .
Gigi Sterian
Bixler 1400mm (primul profesor! )
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
... Turnigy 9X, er9x
0

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro