Modelism - RHC Forum: Cafenea FPV - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

Cafenea FPV ...ca sa ne amintim de vremurile cand puteam...

#1 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15236
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 27 January 2014 - 09:40 AM

Ca la noi... inspirat de la altii !

"Stick a camera on a plane In New York? Criminal!"

http://www.nysenate....aft-legislation

Mai sperati ceva ?
renatoa de la aacr.ro
0

Vola.ro

#2 Useril este offline   GigiGL 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1931
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Gender:Male
  • Location:Galati
  • Interests:Aero

Postat 27 January 2014 - 10:23 AM

Din ce spun ei, vor reglementare corecta pentru a crea locuri de munca si profit pastrand si dreptul la intimitate al celorlalti cetateni, lucru normal dupa parerea mea, nu interdictie. La noi s-a interzis tot, inclusiv zburatoarele clasice, fara video, mai rau ca in comunism. Asa cum suna Ordinul 8, nici antrenamentele nu sunt permise nefiind evenimente oficiale ale FMRD, ci numai competitiile. Stupizenie! Hobbyul nici nu intra in discutie, iar asta este inacceptabil avand in vedere prevederile Constitutiei Romaniei si legislatia Europeana. Lucrurile nu se vor opri aici cum si-ar dori unii.
Gigi Sterian
Bixler 1400mm (primul profesor! )
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
... Turnigy 9X, er9x
0

#3 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15236
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 01 February 2014 - 10:19 AM

Situatia in state cu FPV-ul si AMA sta cam asa in momentul asta:

http://www.rcgroups....d.php?t=2092297
renatoa de la aacr.ro
0

#4 Useril este offline   ilie F1A 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1196
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti -crangas
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 04 February 2014 - 11:01 PM

Vezi postareaGigiGL, la 27 January 2014 - 10:23 AM, a spus:

Din ce spun ei, vor reglementare corecta pentru a crea locuri de munca si profit pastrand si dreptul la intimitate al celorlalti cetateni, lucru normal dupa parerea mea, nu interdictie. La noi s-a interzis tot, inclusiv zburatoarele clasice, fara video, mai rau ca in comunism. Asa cum suna Ordinul 8, nici antrenamentele nu sunt permise nefiind evenimente oficiale ale FMRD, ci numai competitiile. Stupizenie! Hobbyul nici nu intra in discutie, iar asta este inacceptabil avand in vedere prevederile Constitutiei Romaniei si legislatia Europeana. Lucrurile nu se vor opri aici cum si-ar dori unii.

"Mai rau ca in comunism".IN comunism acest hobby, era era considerat ca activitate de masa pentru copii si era sustinut si prin cursurile de la casele de pionieri,deci subventionat cu materiale.Acum dupa ce statul, nu subventioneaza cu nimic,il interzice.Ce stat de drept este acesta? In loc sa progresam,inteligentiile de conducatori,ne duc in regres.Poate ne dau voie sa tragem niste zmee cu sfoara si sa le multumim pt.asta.Nu cred ca le putem ridica mai sus de 100m,asa ca vom fi legal.
0

#5 Useril este offline   casper20 

  • Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3414
  • Inregistrat: 09-June 07
  • Gender:Male
  • Location:TG-MURES

Postat 04 February 2014 - 11:02 PM

Am mai spus si o mai spun, la noi in tara in loc sa fie EVOLUTIE este INVOLUTIE.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#6 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 06 February 2014 - 07:11 PM

Daca va apuca dorul de zbor pe zapada,mai bine abtineti-va.Decolez,incep sa urc putintel de tot(eram la 25m AGL),usor usor ajung pe la 40m dar nu se mai oprea dihania,tot urca si eu cu stickul de profundor maxim impins...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/ohmy.gif...link rc aveam,taranisu isi facea treaba.Reduc motorul si ma stabilizez intr-un soi de harrier(cu planorul http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif),dar cum aveam botul ridicat nu vedeam nimic la sol.Aici s-au vazut banii bagati in statie buna:am scos spoilerele si am coborat nasul la loc.Cand coboram nasu prea mult,bagam niste flaps si il ridicam la loc.Cu chiu cu vai l-am adus la sol,ingropat jumate in zapada.Acasa am vazut ca a intrat zapada la servoul de profundor(foisem ceva coada pe zapada pana am fixat matele in avion) si cred ca de la umezeala si de la virajul initial brusc si-a dat duhul.Huh,servo failure in aer,salvat si prin downlinkhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif.

Asa ca,mai bine stati acasa cand e zapada si ceata,ca nu se stie ce patiti...unii au pierdut avioane,altii s-au scutit de un drum la toaletahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pleasantry.gif
Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#7 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 06 February 2014 - 07:18 PM

LE acum observ ca am si un dinte spart in angrenaje,nu l-am simtit pana acuma dar era aproape de centrul cursei...clar merita ceva bun un model FPV.
Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#8 Useril este offline   casper20 

  • Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3414
  • Inregistrat: 09-June 07
  • Gender:Male
  • Location:TG-MURES

Postat 06 February 2014 - 10:50 PM

Vezi postareaCiprian97, la 06 February 2014 - 07:11 PM, a spus:

Daca va apuca dorul de zbor pe zapada,mai bine abtineti-va.Decolez,incep sa urc putintel de tot(eram la 25m AGL),usor usor ajung pe la 40m dar nu se mai oprea dihania,tot urca si eu cu stickul de profundor maxim impins...http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/ohmy.gif...link rc aveam,taranisu isi facea treaba.Reduc motorul si ma stabilizez intr-un soi de harrier(cu planorul http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/tongue.gif),dar cum aveam botul ridicat nu vedeam nimic la sol.Aici s-au vazut banii bagati in statie buna:am scos spoilerele si am coborat nasul la loc.Cand coboram nasu prea mult,bagam niste flaps si il ridicam la loc.Cu chiu cu vai l-am adus la sol,ingropat jumate in zapada.Acasa am vazut ca a intrat zapada la servoul de profundor(foisem ceva coada pe zapada pana am fixat matele in avion) si cred ca de la umezeala si de la virajul initial brusc si-a dat duhul.Huh,servo failure in aer,salvat si prin downlinkhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif.

Asa ca,mai bine stati acasa cand e zapada si ceata,ca nu se stie ce patiti...unii au pierdut avioane,altii s-au scutit de un drum la toaletahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/pleasantry.gif

Ciprian credema ca si fara statiae complicata cu n'spe mii de mixuri poti sa aduci un model jos fara profundor daca ai mana, chiar si cu una simpla in 4 ch.
Credema stiu ce zic ;)
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#9 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 07 February 2014 - 09:33 AM

Modelul asta care-l am eu,cand prinde viteza pune nasul jos violent(diamond 1800),si cu profundorul bracat 30grade in sus cred ca as fi putut sa il pun jos la vreo 400m de mine prin downlink dar cum aveam statia setata l-am adus in raza vizuala(ceata groasa) si aterizat normal sau ma rog fara pagube(i se vedea doar coada http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif).Tot se merita o statie bunahttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif
Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#10 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 20 April 2014 - 10:44 PM

Daca se mai incumeta cineva sa zboare si pierde modelul mai sunt ceva sanse.Eu am iesit cu basma curatica dintr-un zbor esuat soldat doar cu pierderea platformei(model) dar cu electronica 100% intacta.
Nu mai conteaza cum l-am pierdut.Am mers acasa si mi-am incropit la viteza o antena pentru statie tip helix cu 16 spire(stiu nebunie,scopul era sa fac o antena super-directiva cu care sa reperez modelul de la distanta).Ajuns in zona presupusa(greu ca tocmai plouase-grrr) am prins instant semnalul RSSI de la receptorhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif.Slabut,sub 35 dar era acolo.Mai la deal,mai la vale am luat la pas zona si dupa 2 ore(deh,zona era o padure taiata de o rapa adanca) a murit de tot semnalul RSSI,ori cineva luase modelul ori murise bateriile din el si nu mai era alimentat receptorul.Si pe buna dreptate ca telemetria arata 3,41v pe receptor.Modelul fusese cazut de vreo 7 ore de acum,suficient sa termin total bateria de pe model.
FRSKY mi-a gasit modelul.Am inceput cautarile de la 700m de model si incetisor incetisor m-a ghidat pana la 40-50m pana cand a murit bateria modelului.Asa ca.. e speranta,doar sa ai si cu ce sa o pui in aplicare.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 20 April 2014 - 10:46 PM

Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#11 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 20 April 2014 - 10:50 PM

Vezi postareaCiprian97, la 20 April 2014 - 10:44 PM, a spus:

Daca se mai incumeta cineva sa zboare si pierde modelul mai sunt ceva sanse.Eu am iesit cu basma curatica dintr-un zbor esuat soldat doar cu distrugerea platformei(model) dar cu electronica 100% intacta.
Nu mai conteaza cum l-am pierdut.Am mers acasa si mi-am incropit la viteza o antena pentru statie tip helix cu 16 spire(stiu nebunie,scopul era sa fac o antena super-directiva cu care sa reperez modelul de la distanta).Ajuns in zona presupusa(greu ca tocmai plouase-grrr) am prins instant semnalul RSSI de la receptorhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/good.gif.Slabut,sub 35 dar era acolo.Mai la deal,mai la vale am luat la pas zona si dupa 2 ore(deh,zona era o padure taiata de o rapa adanca) a murit de tot semnalul RSSI,ori cineva luase modelul ori murise bateriile din el si nu mai era alimentat receptorul.Si pe buna dreptate ca telemetria arata 3,41v pe receptor.Modelul fusese cazut de vreo 7 ore de acum,suficient sa termin total bateria de pe model.
FRSKY mi-a gasit modelul.Am inceput cautarile de la 700m de model si incetisor incetisor m-a ghidat pana la 40-50m pana cand a murit bateria modelului.Asa ca.. e speranta,doar sa ai si cu ce sa o pui in aplicare.

Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#12 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15236
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 April 2014 - 09:54 AM

Bravo Ciprian, ai dovedit multe de data asta... ca incepi sa te maturizezi, nu te-ai panicat, ti-au mers rotitele... si, ai ales tehnologia cea mai buna :) nu stiu cu ce alt sistem RC faceai asta.
Experienta asta conteaza mai mult decat toti km acumulati pana acum, toti care am facut FPV "un pic" mai mult decat vizualul am pierdut un model, eu, costi_n, casper, motive diverse, experiente diferite, dar am invatat ceva. ;)
renatoa de la aacr.ro
0

#13 Useril este offline   casper20 

  • Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3414
  • Inregistrat: 09-June 07
  • Gender:Male
  • Location:TG-MURES

Postat 21 April 2014 - 10:10 AM

Vezi postarearenatoa, la 21 April 2014 - 09:54 AM, a spus:

Bravo Ciprian, ai dovedit multe de data asta... ca incepi sa te maturizezi, nu te-ai panicat, ti-au mers rotitele... si, ai ales tehnologia cea mai buna :) nu stiu cu ce alt sistem RC faceai asta.
Experienta asta conteaza mai mult decat toti km acumulati pana acum, toti care am facut FPV "un pic" mai mult decat vizualul am pierdut un model, eu, costi_n, casper, motive diverse, experiente diferite, dar am invatat ceva. ;)

Te-ai descurcat bine Ciprian dupa cum zice si Renato, poate ne spui si cauzele care au dus la pierderea modelului.
Eu saptamana asta sper sa finalizez radiobaliza la care muncesc de mult si sa o bag in teste sa vedem ce range are alimentata si la 1S si la 3S.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#14 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 21 April 2014 - 10:40 AM

Cauzele sunt destule,cred ca cea mai importanta e alegerea unei zile potrivnice zborului si alegerea unui teren NIVELAT(campie).Am aflat the hard way ca semnalele noastre nu trec prin dealurihttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif.
Ce m-a ajutat cel mai mult in localizarea zonei a fost headingul dupa care am zburat,60% din timp sunt cu ochii pe heading,mai ales la intors.Am retinut bine ultimul heading si am mers pe ala.
Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#15 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15236
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 April 2014 - 04:11 PM

Tot asa, cineva zilele astea a aflat ca RTH-ul DJI, afurisitul, nu stie sa revina la baza ocolind blocurile :D

Totusi, un RTH un pic mai inteligent intai ridica zburatoarea la o inaltime de siguranta pre-programata, si apoi, de acolo, go home. Daca nu mai ai baterie de manevra asta... deja ai planifcat zborul prea la limita.
renatoa de la aacr.ro
0

vivacredit.ro

#16 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2013
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 April 2014 - 04:12 PM

Pt localizare n-ar fi bun si ceva de genul asta?

http://www.dx.com/p/...te#.U1UlDVcZ-Dc
0

#17 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15236
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 April 2014 - 04:19 PM

Teoretic ar merge, doar ca SIRF3 este o generatie de GPS de prin '90, toamna, pierdeau semnalul pe timp innorat , cred ca in iarba pana la genunchi, nu mai vorbesc de padure. Sau de zona fara semnal GPS...
Ar merge activat sa trimita cate un sms la fiecare ... sa zicem 15 secunde, ca sa ai ultima pozitie din aer, dar nu stiu daca exista cartele cu sms unlimited, ca altfel te rupe la buzunar. :unsure:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 April 2014 - 04:19 PM

renatoa de la aacr.ro
0

#18 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 21 April 2014 - 04:19 PM

Cel mai bine zic eu e inregistrarea de la bord si RSSI.Cu astea doua mi-am facut eu treaba.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 21 April 2014 - 04:20 PM

Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#19 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2013
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 April 2014 - 04:22 PM

Vezi postareaCiprian97, la 21 April 2014 - 04:19 PM, a spus:

Cel mai bine zic eu e inregistrarea de la bord si RSSI.Cu astea doua mi-am facut eu treaba.


Cum adica inregistrarea de la bord?

Vezi postarearenatoa, la 21 April 2014 - 04:19 PM, a spus:

Teoretic ar merge, doar ca SIRF3 este o generatie de GPS de prin '90, toamna, pierdeau semnalul pe timp innorat , cred ca in iarba pana la genunchi, nu mai vorbesc de padure. Sau de zona fara semnal GPS...
Ar merge activat sa trimita cate un sms la fiecare ... sa zicem 15 secunde, ca sa ai ultima pozitie din aer, dar nu stiu daca exista cartele cu sms unlimited, ca altfel te rupe la buzunar. :unsure:


Cred ca au astia un sms nelimitat intre numere favorite.. sau ceva de genul. O sa-i intreb.

Aceasta postare a fost editata de icsss: 21 April 2014 - 04:24 PM

0

#20 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15236
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 April 2014 - 04:34 PM

Inregistrarea video la sol a fluxului video vrea sa zica.

Daca ai coordonatele din ultimele secunde, precum si detalii... copacul ala, stalpul ala... il gasesti repede.
Dupa ce am pierdut prima oara jucaria, am mai avut 3 incidente, toate cu recuperari datorita vizionarii video, numai pe baza unor detalii din ultimele secunde, fara mers pe coordonate. Panica e mare, cand realizezi ca l-ai pierdut nu mai ai nici un detaliu in cap care sa te ajute sa il localizezi.

Astia care au SMS unlimited ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 April 2014 - 04:34 PM

renatoa de la aacr.ro
0

#21 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2013
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 April 2014 - 04:41 PM

Vezi postarearenatoa, la 21 April 2014 - 04:34 PM, a spus:

Astia care au SMS unlimited ?


Eu la abonamentul orange am sms-uri nelimitate in retea.

Vezi postarearenatoa, la 21 April 2014 - 04:34 PM, a spus:

Daca ai coordonatele din ultimele secunde, precum si detalii... copacul ala, stalpul ala... il gasesti repede.
Dupa ce am pierdut prima oara jucaria, am mai avut 3 incidente, toate cu recuperari datorita vizionarii video, numai pe baza unor detalii din ultimele secunde, fara mers pe coordonate. Panica e mare, cand realizezi ca l-ai pierdut nu mai ai nici un detaliu in cap care sa te ajute sa il localizezi.


Daca imi iese si din raza vtx-ului? si se tot duce..

Momentan ma bazez doar pe RTH, care pana acum a mers bine in teste controlate (ma refer la Knurrus Maximus cu ArduplaneNG).

Aceasta postare a fost editata de icsss: 21 April 2014 - 04:42 PM

0

#22 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 21 April 2014 - 05:37 PM

Nu te baza pe RTH deloc.Merge de minune la sol,si cand iti trebuie mai tare te lasa.Inchipuieti ca n-ai RTH nici failsafe cand zbori.Asa-i cel mai sigur.Sa iesi total din raza video si sa se tot duca e improbabil,orice RTH/failsafe e in stare sa aduca un model sa faca cercuri cel putin.Doar daca zbori cu flysky turnigy si n-ai failsafe,atunci da e posibil sa pierzi video si el sa se tot duca.
Panica mare la mine a fost nu cand l-am pierdut(eram ceva de genul meh shit happenshttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif ma duc acasa vad ce a tras recorderul si ma duc sa-l caut) ci cand nu mai aveam RSSI din nicio directie.

PS:mi-am luat si eu Knurrus,astept sa vina cat de curand.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 21 April 2014 - 05:40 PM

Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#23 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2013
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 April 2014 - 06:03 PM

Vezi postareaCiprian97, la 21 April 2014 - 05:37 PM, a spus:

Nu te baza pe RTH deloc.Merge de minune la sol,si cand iti trebuie mai tare te lasa.Inchipuieti ca n-ai RTH nici failsafe cand zbori.Asa-i cel mai sigur.Sa iesi total din raza video si sa se tot duca e improbabil,orice RTH/failsafe e in stare sa aduca un model sa faca cercuri cel putin.Doar daca zbori cu flysky turnigy si n-ai failsafe,atunci da e posibil sa pierzi video si el sa se tot duca.
Panica mare la mine a fost nu cand l-am pierdut(eram ceva de genul meh shit happenshttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif ma duc acasa vad ce a tras recorderul si ma duc sa-l caut) ci cand nu mai aveam RSSI din nicio directie.

PS:mi-am luat si eu Knurrus,astept sa vina cat de curand.


Eu folosesc turnigy stock. Am FS de la AP setat pe RTL. As putea sa-l pun pe un FS fara GPS, gen Circle, dar RTL-ul merge minunat :D

Stiu ca lucrurile rele se intampla cand te astepti mai putin, azi am decolat cu "dopul" pus pe pitot si nu intelegeam de ce nu merge in FBWB. :)

PS: Care Knurrus? Ala "gras" pt fpv?
0

#24 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 21 April 2014 - 06:20 PM

FS nu ti-l da decat receptorul,el decide cand si daca declanseaza pozitiile canalelor de failsafe.Ce face modelul daca inchizi statia?Daca se activeaza rth atunci e bine.Failsafe nu inseamna ca dai de un switch si poc! modelul merge spre casa.Failsafe inseamna ca atunci cand nu mai ai link RC sa intre automat in RTL sau la nevoie dintr-un switch pe statie(eu sunt harnic si nu folosesc RTH decat la urgente.)

Knurrus am luat simplu,fara parte centrala.Cred ca 40dm2 sunt suficienti pentru cat o sa zbor eu.Sper sa o scot sub 1 kg si sa-i pun celule solare intr-un episod indepartat din alt sezonhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif.
Deocamdata sa vad ce consum/km fac cu ea.Bine-ar fi sa fie sub 100mah/km zbor level pe la 40-50km/h.Cu modelul vechi(diamond 1800) merg cu 45-50km/h la un consum de 6-6,5A,140-150mah/km level.Raport de planare 1:12-13.

Ma astept la knurrus sa scada consumul la 4-5A si sa mentin raportul de planare avand in vedere ca o sa il fac neted ca autostrada nemteasca de unde vine.Toate o sa fie ingropate in spuma,o sa fie pe afara motorul+esc+senzor curent dar am si o canopie aerodinamica pentru ele in curs de manufacturare din PET.
Ce o sa imi fie ciudat e zborul fara cadrul in elice...de ceva vreme doar asa am zburat.Ma linisteste sa stiu ca cineva lucreaza sa-mi tina mie modelul in aerhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif.

Ca tot ziceai de lucruri rele...testam montarea unui sensor IR intr-o zona cu vizibilitate proasta asupra solului/pamantului si n-am observat ca n-am antena pusa pe vtxhttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/ohmy.gif...here goes another 25$...

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 21 April 2014 - 06:24 PM

Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#25 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2013
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 April 2014 - 06:37 PM

Vezi postareaCiprian97, la 21 April 2014 - 06:20 PM, a spus:

FS nu ti-l da decat receptorul,el decide cand si daca declanseaza pozitiile canalelor de failsafe.Ce face modelul daca inchizi statia?Daca se activeaza rth atunci e bine.Failsafe nu inseamna ca dai de un switch si poc! modelul merge spre casa.Failsafe inseamna ca atunci cand nu mai ai link RC sa intre automat in RTL sau la nevoie dintr-un switch pe statie(eu sunt harnic si nu folosesc RTH decat la urgente.)


Receptorul meu nu are voie sa decida, are doar functie de executie :p

AP-ul e baza.. si am 3 variante de FS disponibile:
FS 1: arduplane "simte" ch3 fara semnal si trece intr-un mod predefinit: fie RTL, fie Circle, etc.
FS 2: arduplane declanseaza FS la xxxx mAh consumati sau la X tensiune.
FS 3: FS nativ RX sau FS extern pe ch6 care schimba automat modul de zbor in RTL (sau Circle) la pierderea semnalului. Deranjant e ca imediat cum ai semnal, comuta iar pe modul TX-ului; la FS1 modul de zbor se pastreaza pana la interventia pilotului.

Acuma merg pe FS 3, pt ca versiunea de planeNG instlata nu recunoaste FS 1. Probabil s-a rezolvat intre timp dar mi-e lene s-o upgradez.

Aceasta postare a fost editata de icsss: 21 April 2014 - 06:38 PM

0

#26 Useril este offline   icsss 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2013
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Iasi
  • Interests:Aeromodelism

Postat 21 April 2014 - 06:48 PM

PS: ce autopilot foloseti pt. rtl?
0

#27 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 21 April 2014 - 07:23 PM

Am osd cu rth integrat,nu e chiar autopilot in toata regula.Cyclops Nova mai exact,si dadeam autopilotului doar directia de comandat.Restul le aveam eu.Cand intra in RTH pozitiile de failsafe sunt motor 70% si trimat sa zboare level.De altfel pot sa-i dau RTH imediat ce am ajuns unde vreau,dar care mai e placerea zborului...Cand o sa vina aripa cea noua o sa ii dau si profundorul inevitabil,am inteles ca in RTH tine altitudinea la care a fost declansat RTH...
As zice sa schimbi partea RF cat de curand...nu ai RSSI sa te ajute in caz ca-l pierzi.Si nu zice ca ai grija si nu-l pierzi,asa am zis si eu si tot l-am pierdut.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 21 April 2014 - 07:24 PM

Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

#28 Useril este offline   casper20 

  • Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3414
  • Inregistrat: 09-June 07
  • Gender:Male
  • Location:TG-MURES

Postat 21 April 2014 - 07:54 PM

Pentru FPV pierdute parerea mea este ca ai nevoie de inregistrare la sol a imaginilor si o baliza la bord.
Recorder inca nu am dar baliza zilele astea finalizez testele si o sa intre in productie, au la baza module in 433mhz care testate azi de mine merg la 2km alimentate la 12v.
Daca vor fi persoane interesate pot sa produc aceste balize cu tot cu receptoare pe la 40-45lei/set, dar asta doar dupa ce termin testele si sunt eu multumit de performante.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#29 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3273
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti Sector 6
  • Interests:FPV

Postat 21 April 2014 - 08:21 PM

Mentalitatea mea e ca de ce sa mai adaug ceva pe avion,greutate in plus,consum de curent,cand am un soi de transmitator RC pe avion(receptorul frsky cu telemetrie)...deja stiu ce poate facehttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif
Componentele electronice merg pe baza de fum. Cum a iesit fumul din ele, cum nu mai merg...
0

RCA-Ieftin

#30 Useril este offline   Florinelu 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti/Militari
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 21 April 2014 - 08:59 PM

Nu e chiar ca in filme (le de pe Youtube). Si au am gasit 3 avioane in 3 stuatii diferite cu ajutorul FRSky (ultima oara dupa un zbor de 24km dus apoi intors si era si noapte), dar stii de ce? Pentru ca am avut norocul ca receptorul sa ramana alimentat. Ia sa iti inchipui ca pica si telemetria, intr-un crash se poate intampla orice rau... bye-bye FrSky. Tot baliza alimentata autonom este de baza, asta merge zile, poate chiar saptamani, in functie de alimentare. Si nu te gandi ca este cine stie cat de grea si mare... eu am experimentat cu una mai mica decat bateria din care se alimenta, adica un CR2032.
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

Arata acest topic


  • 20 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro