Modelism - RHC Forum: OpenTx HowTo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

OpenTx HowTo

#1 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 22 January 2014 - 10:10 PM

Deschid acest topic pentru orice intrebare de genul cum fac cutare in OpenTx, indiferent ca este 9XR, Taranis, sau alte viitoare statii care vor apare cu siguranta.
In Linux nu se intreaba cum fac operatia asta daca Linuxul ruleaza pe un Dell sau pe un HP ;)

Site-ul de baza:
http://www.open-tx.org/

Simulatorul PC:
http://code.google.com/p/companion9x/
Manualul versiunii Taranis:
http://code.google.c...OpenTx_FrSky_EN

Aceasta postare a fost editata de Laur73: 23 January 2014 - 11:14 PM

renatoa de la aacr.ro
0

#2 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 22 January 2014 - 10:11 PM

Si ii raspund pe aceasta cale lui Adi, la intrebarea pusa in alt topic:

Vezi postareaadioperator, la 22 January 2014 - 10:00 PM, a spus:

Abia astazi am avut timp si chef sa pun Taranis-ul la treaba impreuna cu Ultron-ul proaspat reparat si cuplat la un receptor antic D4FR :)
Cum pe modelul in cauza nu am nevoie de niciun mixaj, setarea a fost floare la ureche in special cu ajutorul Companion-ului. Insa am incercat sa fac un "Safety Switch" pe throttle dar nu mi-a iesit nicio combinatie. Ceva idei ?


http://code.google.c...ustom_Functions

"The available functions are:
Safety CHx: When active, the output of CHx is forced to the selected value. ..."

Aceasta postare a fost editata de Laur73: 23 January 2014 - 11:14 PM

renatoa de la aacr.ro
0

#3 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3467
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Third Rock From The Sun

Postat 22 January 2014 - 10:26 PM

Asteptati putintel sa imi ajunga si mie statia si umplu topicul.Deja am o dilema pe partea de hardware...
Daca nu stii ce e o aerobrișcă google it right now.
0

#4 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 22 January 2014 - 10:44 PM

Vezi postarearenatoa, la 22 January 2014 - 10:11 PM, a spus:

Si ii raspund pe aceasta cale lui Adi, la intrebarea pusa in alt topic:



http://code.google.c...ustom_Functions

"The available functions are:
Safety CHx: When active, the output of CHx is forced to the selected value. ..."


Rezolvat, multumesc !

Foarte buna ideea cu acest topic in care sa discutam numai partea software :good:
0

#5 Useril este offline   Ciprian97 

  • 0751538090
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3467
  • Inregistrat: 19-August 12
  • Gender:Male
  • Location:Third Rock From The Sun

Postat 24 January 2014 - 09:53 PM

Am si eu o intrebare,in calitate de incepator total in opentx.Am taranis,am setat deja eleroane diferentiate pe ch 1 si ch5,mi-am dat seama cam cum se programeaza.Insa nu reusesc sa fac un mix flaperon,la care sa imi coboare ambele eleroane la un sw. cu 2 pozitii sau pe un slider lateral.Companion 9x nu prea vrea sa ruleze pe calculatorul meu,deci va trebui sa o fac direct din statie treaba.
Daca nu stii ce e o aerobrișcă google it right now.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 25 January 2014 - 10:28 AM

As incarca mai bine un template de planoare avansate, si m-as juca incepand de acolo:

http://code.google.c...ncedGliders.zip

In ceneral, chiar daca va pasioneaza sa descoperiti totul de la zero, e bine sa stiti ca exista deja multe facute, asa ca intai cautati ce se potriveste cat de cat la ce va trebuie.
renatoa de la aacr.ro
0

#7 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2088
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 28 January 2014 - 11:11 PM

Vezi postareaCiprian97, la 24 January 2014 - 09:53 PM, a spus:

Am si eu o intrebare,in calitate de incepator total in opentx.Am taranis,am setat deja eleroane diferentiate pe ch 1 si ch5,mi-am dat seama cam cum se programeaza.Insa nu reusesc sa fac un mix flaperon,la care sa imi coboare ambele eleroane la un sw. cu 2 pozitii sau pe un slider lateral.Companion 9x nu prea vrea sa ruleze pe calculatorul meu,deci va trebui sa o fac direct din statie treaba.


Sau, la ch 1 si 5 mai pui un mix, la source pui MAX si la switch pui ce buton vrei. Apoi vezi cum merg si modifici la weight + sau - 100 dupa caz sa coboare amandoua sau sa urce, dupa caz
Fly it, like you stole it!
0

#8 Useril este offline   Para 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 20-December 11
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Ghencea

Postat 21 March 2014 - 09:16 PM

Funie, sapun, careva !?

M-am dat zmeu in setat Taranis, si i-am construit unui domn Custom Switches sa-i "citeasca" statia altitudinea din 20 in 20m pana la 100. Variometru "high precision" pe S-Port, in spatele lui un FAS-100 si un FLVS-01.
Toate bune si frumoase, doar ca nu mai arata nimic la altitudine in telemetrie. Zero constant. Am schimbat temporar si variometrul, sa fiu sigur ca nu-i hardware, desi ar fi fost ciudat sa crape cat dadeam eu in butoane in statie. Nici o diferenta.

Unde dreaq am gresit, ca nu-mi iese... am sters toate CS-urile adaugate si tot nimic...
0

#9 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 March 2014 - 10:46 PM

Porneste un model de la zero, asta ar trebuie sa reseteze totul.
De asemenea , asigura-te ca ai facut bind in modul D16, ca in D8 degeaba astepti telemetrie de la un receptor seria X.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 March 2014 - 10:48 PM

renatoa de la aacr.ro
0

#10 Useril este offline   Para 

  • Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 460
  • Inregistrat: 20-December 11
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Ghencea

Postat 21 March 2014 - 10:56 PM

Restul de telemetrie e OK, curenti, voltaje, etc... doar altimetrul a "disparut" :)
0

#11 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 21 March 2014 - 11:13 PM

Suna a bind in mod D8, unde se vad numai vechii senzori si nimic din ce vine pe ID de S-Port.
renatoa de la aacr.ro
0

#12 Useril este offline   adioperator 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Gender:Male
  • Location:Tulcea
  • Interests:aeromodelism

Postat 30 April 2014 - 07:57 AM

Exista posibilitatea setarii unui canal pe un switch ce in momentul in care este pus pe "ON" sa dea impulsuri la un interval preastabilit?
0

#13 Useril este offline   VeNoM386 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 28-January 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 30 April 2014 - 09:18 AM

Vezi postareaadioperator, la 30 April 2014 - 07:57 AM, a spus:

Exista posibilitatea setarii unui canal pe un switch ce in momentul in care este pus pe "ON" sa dea impulsuri la un interval preastabilit?


Din cate stiu eu nu. Am incercat sa fac si eu asta cu NAZA.

Eu am updatat Taranis-ul la ultima versiune a OpenTX si a aparut o problema ciudata (sau poate ca era si nu am observat-o eu). Nu pot face bind la un X8R pe mai multe modele. Practic fac bind pe un model nou si cel vechi nu mai merge. In schimb daca copiez modelul pot avea 2 sau mai multe cu acelasi receiver.
0

#14 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 30 April 2014 - 09:27 AM

Pai daca este ModelMatch activat, e normal... poate update-ul ti l-a activat fara sa stii :unsure:

Partea cu pastrarea ID-ului model la copiere este facuta cu intentie, by design, este sracina pilotului sa reasigneze daca nu vrea asta.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 30 April 2014 - 09:30 AM

renatoa de la aacr.ro
0

#15 Useril este offline   EBA 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 934
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI,Balta Alba,
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 30 April 2014 - 03:52 PM

Am avut si eu o nelamurire cu telemetria referitor la tensiunea de pe baterie la quad.Vroiam sa nu mai cobor privirea la voltaj pe display ci doar sa aud cum imi spune tensiunea pe 2 nivele.Adica low voltage si critical voltage urmand sa-mi spuna si voltajul respectiv.

Si am gasit asta. http://www.rhcforum....0-opentx-howto/

Am setat-o aseara da nu am testat. :pardon:
SUNTEM FUDULI
0

#16 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 30 April 2014 - 08:12 PM

Nu e un HowTo, ci un Heads-Up :) apare OpenTx V2.0.
Deocamdata se poate testa Beta, dar as zice ca la statii nu e ca la Windows, asa ca daca va e mila de modele... deocamdata cititi ce aduce nou:

http://rc-soar.blogs...x-v-2-beta.html
renatoa de la aacr.ro
0

#17 Useril este offline   Ciprian Dughir 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 563
  • Inregistrat: 30-January 12
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara
  • Interests:Multicoptere

Postat 30 April 2014 - 09:33 PM

Astept sa apara versiunea 2 bug-free sa o testez. :)
0

#18 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 30 April 2014 - 09:45 PM

Service Pack 1 :)
renatoa de la aacr.ro
0

#19 Useril este offline   dorumatei55 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 13-December 12

Postat 17 July 2014 - 05:32 PM

Vezi postarearenatoa, la 30 April 2014 - 09:45 PM, a spus:

Service Pack 1 :)

La Taranis, am reusit sa sterg tot de pe cardul SD. Nu mai am modelele si nici vocea . Cum fac sa le recuperez.
0

#20 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 17 July 2014 - 05:37 PM

http://www.frsky-rc....ard-v1.1.02.zip
renatoa de la aacr.ro
0

#21 Useril este offline   dorumatei55 

  • Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 13-December 12

Postat 17 July 2014 - 07:17 PM

Vezi postarearenatoa, la 17 July 2014 - 05:37 PM, a spus:


Multumesc, am reusit.

Vezi postarearenatoa, la 17 July 2014 - 05:37 PM, a spus:


Multumesc, am reusit.
0

#22 Useril este offline   renatoa 

  • Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 16764
  • Inregistrat: 28-April 05
  • Gender:Male

Postat 01 August 2014 - 08:48 AM

Curs de vara OpenTx, fundamente:

http://open-txu.org/...fund-of-opentx/
renatoa de la aacr.ro
0

#23 Useril este offline   VeNoM386 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 28-January 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 06 August 2014 - 09:02 PM

Am facut update la 2.0.8. O singura problema am. In taranis nu mai ajunge curr. Folosesc FAS-100 cu "data out" > "data in" in variometru cu smart port. O sa incerc si cu FCS-40A.

Aceasta postare a fost editata de VeNoM386: 06 August 2014 - 09:04 PM

0

#24 Useril este offline   VeNoM386 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 28-January 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 06 August 2014 - 09:14 PM

Cu FCS-40A totul merge normal.
0

#25 Userul este online   Horja 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1714
  • Inregistrat: 10-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Kalundborg

Postat 07 August 2014 - 06:04 PM

Salutare catre impatimitii de opentx.
Doua intrebari:
1. De ce cu opentx companion 2.0.8. dupa ce transfer modele in radiocomanda si am mesajul ok, la repornire taranis imi spune bad EEPROM data si se reinitializeaza?
Cu Companion9x v1.52 am putut transfera modelul in statie.
2. Ultimul firmware pentru Taranis , opentx-taranis-en.bin , cred 2.0 , l-a instalat cineva si este ok, stabil etc ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Date care poate ajuta:
Sistem de operare Windows8 64 bit

Radiocomanda :
opentx-r
2013-10-18
opentx-x9d-v1.1.02

Aceasta postare a fost editata de Horja: 07 August 2014 - 06:05 PM

0

#26 Useril este offline   RedDevil 

  • Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2088
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Targoviste
  • Interests:Aero, 3D

Postat 08 August 2014 - 09:47 AM

Vezi postareaHorja, la 07 August 2014 - 06:04 PM, a spus:

Salutare catre impatimitii de opentx.
Doua intrebari:
1. De ce cu opentx companion 2.0.8. dupa ce transfer modele in radiocomanda si am mesajul ok, la repornire taranis imi spune bad EEPROM data si se reinitializeaza?
Cu Companion9x v1.52 am putut transfera modelul in statie.
2. Ultimul firmware pentru Taranis , opentx-taranis-en.bin , cred 2.0 , l-a instalat cineva si este ok, stabil etc ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Date care poate ajuta:
Sistem de operare Windows8 64 bit

Radiocomanda :
opentx-r
2013-10-18
opentx-x9d-v1.1.02


Eu asta patest de fiecare data cand fac update la firmware si cu companion 1.51, si cu alea mai vechi, acum am instalat 1.52 si sa vedem daca mai face. Eu oricum imi faceam back-up manual la modele inainte de update-ul de firmware.
Fly it, like you stole it!
0

#27 Useril este offline   VeNoM386 

  • Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 63
  • Inregistrat: 28-January 14
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 08 August 2014 - 09:50 AM

Companion 2.0.8 este pentru opentx 2.0. EEPROM este alt format. Daca nu faceti update si la firmware, folositi 1.5x.
0

#28 Userul este online   Horja 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1714
  • Inregistrat: 10-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Kalundborg

Postat 08 August 2014 - 11:52 AM

Vezi postareaVeNoM386, la 08 August 2014 - 09:50 AM, a spus:

Companion 2.0.8 este pentru opentx 2.0. EEPROM este alt format. Daca nu faceti update si la firmware, folositi 1.5x.


Multumesc pentru raspuns.
Banuiam si am vrut sa fac acest lucru cu metodologia gasita pe internet.
Din pacate cand deschid Zadig2.1.0.exe nu are nici o optiune . Ar trebui sa aiba STM32-BOOTLOADER.
M-ar ajuta o varinta care functioneaza.
Numai bine
Horia
0

#29 Userul este online   Horja 

  • MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1714
  • Inregistrat: 10-January 08
  • Gender:Male
  • Location:Kalundborg

Postat 11 August 2014 - 08:59 AM

Pe un alt laptop am reușit sa fac update.
Culmea tot un dell.
Pe primul orice făceam nu îmi apărea STM32.... în device manger
Numai bine

Aceasta postare a fost editata de Horja: 11 August 2014 - 09:01 AM

0

#30 Useril este offline   AdrianDim 

  • Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 562
  • Inregistrat: 29-April 12
  • Gender:Male
  • Location:Deva
  • Interests:aeromodelism

Postat 24 October 2014 - 10:02 PM

Intrebare pentru cei care cunosc . De ce nu pot rula scripturi LUA pe Taranis cu OpenTX 2.0.12 ? Mentionez ca pe versiunea anterioara rulau perfect .
Adrian Dimitriu
Imagine postata
0

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro